Украйна поиска среща с Русия в следващите 48 часа

Украйна поиска среща с Русия в следващите 48 часа

Украйна поиска среща с Русия в следващите 48 часа. Външният министър на страната заяви, че досега Москва е игнорирала настояванията да обясни струпването на войски по границата. На срещата трябва да бъде дадена яснота за руските намерения и да бъдат обсъдени възможностите за деескалация.

 

Късно снощи президентите на САЩ и Украйна - Джо Байдън и Володимир Зеленски, са разговаряли повече от час по телефона. Зеленски е поканил президента на САЩ Джо Байдън да посети Украйна. Зеленски е изразил пред Байдън убеждението си, че такава визита "през близките дни, които са ключови за стабилизирането на ситуацията, ще бъде силен сигнал и ще съдейства за деескалацията". Според   президента на Украйна няма доказателства, че Русия готви инвазия. Двамата лидери са се съгласили, че е по-добре да се търси дипломатическо решение.

 

Днес започва поредната дипломатическа совалка по оста Киев-Москва от канцлерът на Германия Олаф Шолц. Днес той ще бъде в Киев, а във вторник в Москва в търсене на варианти за излизане от сложната ситуация по руско-украинската граница. Вчера Шолц каза днес, че конфликтът между Русия и Украйна е "много сериозна заплаха за мира в Европа" и заплаши Москва с "твърди реакции и санкции" при нова военна агресия срещу суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

 

АП цитира източник от администрацията във Вашингтон, пожелал анонимност, според когото руските войници дислоцирани по украинските граници са вече над 130 хиляди. Преди седмици числеността им се определяше на 100 хиляди.

 

 

 

Коментари

  • Редакцията,

    14 Фев 2022 8:37ч.

    погледнете, какви сте ги накъдрили: "Вчера Шолц каза днес..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    14 Фев 2022 8:59ч.

    Вчера през нощта е имало масово бягство на олигарси от Украйна. Говори се, че започва бягство и на депутатите от Радата.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    14 Фев 2022 9:07ч.

    Започва ли се ? На Киев ? Танкови клинове минават през нощта в Томаровка, Белгород. Хората се кефят и снимат с телефоните.... https://www.youtube.com/watch?v=G1ro0qi-Wnw

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ташаклийски, хиндо

    14 Фев 2022 9:44ч.

    Зеленски вика - Русия няма намерение да ни напада, това вика и неговия моенен министър, американците и атгличаните натягат гайката, твърдейки, че всеки момент ще почне атаката. А тов. ЗИП само за това мечтаи, още от времената на газетата СЕГА, само дето още не ни е казал тук да си вадим от нафталина новите дрехи, щото - вие си знаете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шлюха

    14 Фев 2022 10:47ч.

    Мъж го искам , сега го искам ! До 48 часа да ми се яви !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи