Украйна опроверга съобщението за опити да бъдат отровени участници в преговорите с Русия

Украйна опроверга съобщението за опити да бъдат отровени участници в преговорите с Русия

Михайло Подоляк

Членове на украинската делегация на преговорите с Русия за спиране на войната в Украйна отрекоха медийните съобщения, че са станали жертва на отравяне, предаде ДПА.

Всички членове на делегацията се чувстват добре, каза украинският преговарящ Михайло Подоляк, цитиран от украински медии. „В момента в информационната сфера има много спекулации, най-различни конспиративни теории“, заяви той. 

Американският в. „Уолстрийт джърнъл“ вчера писа, цитирайки и изводи на разследващия сайт Белигкет, че украински преговарящи, включително руският олигарх Роман Абрамович, получили в началото на този месец, вечерта на 4 март, признаци на отравяне. Това било дело на хардлайнери в Москва, които искали да провалят разговорите.  Това бе съобщено преди днес в Истанбул да бъдат подновени мирните преговори между Русия и Украйна.

Един от членовете на украинската делегация Рустем Умеров, посочен от „Уолстрийт джърнъл“ като един от тровените, написа днес във Фейсбук, че е добре и призова да не се вярва на „жълтите новини“. Води се информационна война, посочи още той. 

В интервю по националната телевизия украинският външен министър Дмитро Кулеба също заяви, че сега всички са жадни за новини и сензации, но въпреки това язвително посъветва всички, които ще участват в преговори с Русия „да не ядат и пият нищо и за предпочитане да не докосва никакви повърхности“, предаде Ройтерс.  

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Dimitrov

    29 Март 2022 8:46ч.

    разследващия сайт Белигкет - Това е онзи мошеник Христо Грозев, който е на хранилка при англичаните и се занимава само с Русия, като постоянно си измисля всякакви идиотщини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо Грозев от Белигкет е съобщил за ново разследване

    29 Март 2022 9:05ч.

    От него става ясно, че самият той е паравагинален гей.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    29 Март 2022 10:11ч.

    26 биолаборатории вируса се върна в страни като китаи където беше пресечен нищо чудно да пробват нови отрови върху човека при толкова бомби какво ли е станало с епроветките кои ги е прибрал

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи, котешкият сайт

    29 Март 2022 11:10ч.

    е филиал на MI6, а Ристю Грозеффф са специализира в журналистическо отровителство и създаване на митични КГБФСБ херои кът БошировЧепига. Нящу напуследък въображението го подвежда и я кара на холивудски сикуали/турски сериали. Тоз епизод с утревитилити на Путя го гледаме за 10000001 път. Ристю??????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    29 Март 2022 11:42ч.

    Трием, а? Но въпреки това пак трябват тролове, щото някои ще почнат да се съмняват в разследванията на Белингкат. Информационната война отива на кино. Бавно руснаците печелят, без да правят нищо. Докъде я докарахме - Украйна да опровергава Белингкат, че руснаците искали да изтровят украинската делегация. Сигурно има причина за това...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    29 Март 2022 11:43ч.

    И пак констатирам, че Путлер липсва тук. Ще има непоряди...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи