Украйна обстрелва Запорожката АЕЦ и порази купола на шести блок

Украйна обстрелва Запорожката АЕЦ и порази купола на шести блок

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Въоръжените сили на Украйна са поразили днес купола на шести блок на контролираната от Русия Запорожка АЕЦ, съобщи назначеното от Москва ръководство на централата в канала си в "Телеграм", цитирано от ТАСС.

"Днес дрон камикадзе е поразил района на столовата, разположена на територията на Запорожката АЕЦ. Повреден е камион, разтоварващ продукти. 20 минути преди атаката в този район е имало планирана инспекция на експерти на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ). Още един удар с дрон е поразил района на товарното пристанище. Няма заплаха за безопасността на централата. Няма пострадали служители на централата или експерти на МААЕ", посочи в изявление ръководството на атомната централа.

По-рано днес  същият източник съобщи, че Украйна е атакувала с дронове контролираната от Русия Запорожка АЕЦ, повреждайки камион, паркиран до столовата на централата.

Тази информация не е проверена по независим път. До момента няма реакция от страна на украинските власти.

Властите в Русия възнамеряват да покажат осколките от удара по купола на реактора на инспекторите от Международната ядрена агенция /МААЕ/.

"Нито една АЕЦ в света не е предвидена да издържи на пряко попадение от страна на въоръжени формирования. Повреда на инфраструктурните обекти на централата може да застраши нейното безопасно функциониране", се допълва в изявлението.

Източници: ТАСС, БТА

 

 

Коментари

  • Наблюдател

    07 Апр 2024 17:36ч.

    “ Тази информация не е проверена по независим път”. Не пишете тези западни простащини. Или има новина или няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чочо

    07 Апр 2024 20:59ч.

    Правилно Наблюдател. А и там са били чуждестранни представители на МААЕ. Тази новина е написана така и от други български електронни издания,че случилото се не било проверено по независим път. Преписват един от друг журналята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    07 Апр 2024 17:46ч.

    Пак ли ще подкрепят фашиста Зеленски, който ще докара радиоактивен облак над "мирната" Европа? Англетата изнагляха окончателно. Този обстрел не е направен случайно, а е провокиран от МИ6. Суначето да се готви за малки, или кой знае какви цунами покрай бреговете на кралския остров.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и РАР да си

    07 Апр 2024 20:10ч.

    чугун да си, радиационно невменяем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    07 Апр 2024 18:24ч.

    Имат си Аец на своя територия, целят я. Сега се връщам от Турция. Моите познати турци ми казаха, че след 87 % за др. Путин броя на руснаците в Турцияраязко скочил. Так держать тов. Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо не можа да кажеш.

    07 Апр 2024 18:40ч.

    Както обикновено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • трол на грант към посолството

    07 Апр 2024 18:54ч.

    Ти си гнусно ромско менте бе, тебе ще те дерем в Белене, няма да те белим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зипчо, идиото!

    07 Апр 2024 19:41ч.

    Искаш нещо да кажеш, ама пуста логорея, хич и не се разбира! И, козяк, галя, незачет! Молим ви, дайте на туй нящо други, не толкова нефелни опорки, че бактън вече от идиотизмите му! Анадънму, зипуля!😀

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    07 Апр 2024 19:09ч.

    Терористическата държава укропия трябва да бъде заличена, тя е заплаха за цяла Европа !!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    07 Апр 2024 19:28ч.

    Запорожката АЕЦ се командва от Москва. Тя в системата на Россатом от почти 2 години. 2/3-ти от енергията й се предоставя безплатно на Украина, а останалата част отива за Русия. Персоналът и е украински, работещ за Россатом. Централата е охранявана от руските военни. Укрите какво искат? Да си унущожат съвсем държавата? Гръмне ли (а това 6 реактора-глупавите руски комунисти им постролили мегацентрала, щото са много лоши) заминава всичко от Одеса до Днипро + Крим. А голямото заразяване ще обхване нас, Румъния, Турция, Грузия, цялото ЧМ, южните части на Русия, Беларус. украинската територия не я броя - там всичко ще е леш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    07 Апр 2024 19:44ч.

    Те са толкова наркотично назобени, за да си поддържат в що-годе изправност фантастичните очертания на света, в който живеят, че едва ли им остават сили за обичайните хуманни прозрения относно това, което нормалните и здрави хора наричат "радиоактивно заразяване" и с основание се безпокоят от него. Тази цивилизация ще свърши ужасно, ако не слезе Божията благодат, за да порази като с мълния безумците. Само че не виждам как ще стане това, след като не става даже и след непрекъснати молитви от страна на праведниците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смяна на Путкин с някой като Толстой

    07 Апр 2024 20:35ч.

    Това би решило проблемите за 2 месеца. Руски командири твърдят, че просто не им дават да мачкат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Селямсъза

    08 Апр 2024 1:40ч.

    Боже, тия идиоти, подлоги, и безмозъчници ще си приключат държавата набързо, че и други страни заедно с нея! Сега издал заповед за военно задъжени мъже и жени от 18 до 60 години, що поне не послуша папата да сложи край, ама папата не дава пари, стига толкова смърт!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи