Украйна изрази съмнения, че САЩ са шпионирали Зеленски

Украйна изрази съмнения, че САЩ са шпионирали Зеленски

Ръководството на Украйна изрази съмнения относно предполагаемия шпионаж от страна на САЩ на украинския президент Володимир Зеленски, предаде ДПА. Президентският съветник Михайло Подоляк заяви по украинската телевизия, че консултациите между Зеленски и военните са били проведени по начин, различен от онова, което се представя в изтеклите разузнавателни документи. Той заяви, че украинските отношения със западните партньори не са застрашени от тези публикации. 

Плановете за украинска контраофанзива не биха се провалили също така от изтичането на документите, защото те са още в процес на разработка, допълни Подоляк.

Тези изявления дойдоха, след като се появиха информации за изтичане на секретни документи от американското министерство на отбраната, според които Зеленски е предложил по време на консултации с ръководството на украинските сили атаки с дронове по обекти на руските сили в Ростовска област, в Русия. Предложението той направил в края на февруари, се казваше още в информациите. Това би могло да насърчи Вашингтон да не предоставя на Киев оръжия с голям обсег, допълваха тези информации.

Подоляк обаче опроверга тези твърдения. Той заяви, че няма никакъв смисъл в това по време на подобни консултации да се заяви: "Нека да бомбардираме Ростовка област". На такива консултации по-скоро биха били дефинирани приоритетите и биха били начертани стратегии. 

Подоляк също така каза, че информациите от изтеклите документи относно проблеми в украинските военновъздушни сили са били вече известни.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • БялхляБ

    11 Апр 2023 8:03ч.

    И аз се съмнявам да са ги шпионирали. За какво им е да ги шпионират, като Зельо си снася всичко? Все едно аз да си "шпионирам" палеца на левия крак дали мърда...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хохол

    11 Апр 2023 8:39ч.

    Както тия,така и американците изобщо не знаят какво им се случва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    11 Апр 2023 8:59ч.

    Те не ги шпионират. Те проверяват как се изпълняват нарежданиата им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-скоро някой друг да ви подслушва,

    11 Апр 2023 9:46ч.

    когато тези, които управляват САЩ нареждат на артиста-"президент" какво да ви казва да правите (освен ако и Съветсниците на Путин, и той самият, не участват директно във важните ви разговори). Цялата ви работа много прилича на прочувственото изпълнение на Зеленски с чурка на пиано, заедно с други такива него-подобни изпълнители със събути гащи, които той дирижира емоционално и мъдро до самия край на пронографията им. Насладете се още веднъж: bitchute.com/video/nOxLM0XIwW40

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    11 Апр 2023 10:05ч.

    С такива "съветници", като тоя мизерен нещастник Подоляк, краят на Зеленчука е гарантиран, както и впрочем краят на тази война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    11 Апр 2023 10:12ч.

    Това не може да се нарече шпионаж, това е суперструктура, която действа като субект, различен от човешки колектив - това е хидра, ламя, в която индивидуалната човешка или народната воля са нищо. Разбира се, че за никаква самостоятелност на решенията и за никакъв суверенитет не може да става, когато си засмукан в структурата на тая тотална техногенна матрица. И тук не става въпрос за политически тоталитаризъм - наглосаксонският свят днес е под либерално-идеологическа епистемологична окупация, която е по-страшна дори от най-уродливите издънки на фашизъм и комунизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каракочев

    11 Апр 2023 11:00ч.

    Разбира се, че гова е лъжа. САЩ никога и никого не шпионират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напиши

    11 Апр 2023 12:35ч.

    Абсурд да са го шпионирали! Те по принцип шпионират всички /Сноудън ги разкри/, но точно зелю няма нужда - предполагам, че и до кенефа не ходи, без да съгласува с хамериканските началници. Колко ли го мразят сънародниците му, заради всичко, което им причини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НЕ ИМ ОСТАВА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ДА СЕ "СЪМНЯВАТ"

    11 Апр 2023 14:20ч.

    ...и да го отричат. Все пак тези, които събират по улиците, за да ги изпращат на фронта, трябва да бъдат поне малко мотивирани. А дали ги шпионират - нямам никакво съмнение. Зеленски е заложник. Трябва да се знае какво прави заложника. Имаме го същия тук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • При тази психопатна среда

    11 Апр 2023 14:36ч.

    Всеки украинец, който е успял да си бие камшика , и да духне през границата , е достоен за уважение !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванчо

    11 Апр 2023 15:19ч.

    Да ги е.ат, все също с пауново перо по ан.са! Национална психология на ЛГБТИ -некрофили! Заразна -и сред българските дебили ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи