Украинците, обрали апартамент в Бургас, са разбивали домове и в други градове

Украинците, обрали апартамент в Бургас, са разбивали домове и в други градове

Районният прокурор на Бургас Мария Маркова и ст. комисар Калоян Калоянов на брифинг в Апелативната прокуратура. Снимка: 24 часа. 135 инструмента за разбиване открити при  претърсването на три адреса, свързани с обирджиите, съобщиха те, цитирани от "Флагман". Следвайте "Гласове" в Телеграм

Полицията в Бургас залови двама украинци, разбивали и обирали апартаменти в няколко квартала, като има данни, че са действали и на територията на други градове в страната, съобщи на брифинг директорът на ОД МВР Бургас ст.комисар Калоян Калоянов.

Единият украинец е на 37 г., а другият на 45 г., и двамата криминално проявени и съдени в Украйна за множество престъпления, сред които кражби в големи размери. По-възрастният е със статут на постоянно пребиваващ -  с хуманитарен статут и живее със семейството си на свободен наем в Бургас. Другият е влизал и излизал от страната няколко пъти, като от няколко месеца бил на квартира в Несебър. 

Задържаните са се придвижвали с два автомобила с украински регистрации. Единият имал няколко излизания с едната от колите в посока Румъния. 

Изключително обиграни се оказали украинските крадци, тарашили апартаменти в Бургас. Тандемът действал с голяма конспиративност - с ползване на ръкавици, оставяне на автомобила далеч от мястото, а кражбите са извършвани през деня в жилища, където няма собственици.

Претърсени са три адреса, в които са установени  множество инструменти за отключване и разбиване на врати – шперцове, отвертки, пили, къртачи –  общо 135 броя.

Открита е валута от различни видове – 118 хил. долара, 40 хил. евро , 20 хил. лева и други парични единици, чийто произход и в момента се установява.

Част от сумите и предметите, отнети от жилищата, се съхраняват в двете квартири, както и на трето място, ползвано също от украинка. Много бързо се изразходвали откраднатите суми, например след кражбата веднага закупуват 2 Айфона за 5 хил. лв., поясни старши комисар Калоян Калоянов.

От 3 до 15 години лишаване от свобода и отнемане на имущество грозят двамата украинци, прониквали и обирали апартаменти в Бургас. Единият е на 37, а другият е на 45 години. Деянието е разкрито в рамките на една седмица, каза прокурор Маркова и благодари за отличната работа на служителите от отделните сектори в ОДМВР-Бургас.

Старши комисар Калоянов разкри, че единият от крадците е тук със семейството си от юли месец и живее под наем със съпругата и детето си в Бургас. Вторият е тук от юли също, но е без статут е и живее под наем в Несебър. Двамата са извършили кражбата на сумата от над 100 хил. лв., която е разкрита към момента.

"Установени са два автомобила с украинска регистрация, с които са се придвижвали. Единият има няколко излизания от страната в посока Румъния. Предвид криминалното си минало в Украйна, за което получихме информация и се установи, че са осъждани за много престъпления, сред които кражби в големи размери, двамата проявиха много голяма конспиративност за извършване на кражбите. Установено е движението на автомобилите и в други области в страната", каза още Калоян Калоянов.

 

 

Коментари

 • Естет

  21 Ное 2022 13:51ч.

  Очакваше, че България ще бъде наводнена от украински проститутки и бандити..... :((

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тралала

  21 Ное 2022 13:52ч.

  Свободно движение на стоки, капитали, хора и престъпност - ЕС

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • свободно влизане

  21 Ное 2022 14:06ч.

  Това е в резултат на свободното влизане в страната на всякакви украински бандити, защото България няма независима политика, тя е колониално подчинена на господарите си. Коато кажеш нещо против украинец, моментално си презрян от жълтопаветниците от Демократична България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  21 Ное 2022 14:08ч.

  Укр. граждани трябва да бъдат съдени, да се отнеме статута на постоянно пребиване и връщане в У. Мисля, че ние си имаме достатъчно такива "специалисти". Укр. гражданка, съхранявала част от откраднатото, също - обратно в Незалежната! Забрана за влизане в България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Xena

  21 Ное 2022 14:12ч.

  Защо ги пускате тези укри в България ? Българите глупави ли са или тъпи ? Тези укри са гнусно племе и само проблеми ще ви създават. Това не го ли знаехте преди да се отваряте към такива паплачи ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • teridan

  21 Ное 2022 14:12ч.

  Настанете ги в луксозен хотел...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вуйчето

  21 Ное 2022 14:16ч.

  "Тандемът действал с голяма конспиративност..." ... "след кражбата веднага закупуват 2 Айфона за 5 хил. лв".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  21 Ное 2022 14:25ч.

  Това е елемент от конспирацията. Толкова е очевидно, че никой не би ги заподозрял.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПП&ДБ&БСП

  21 Ное 2022 14:26ч.

  Те без да искат бе хора просто са го направили от беднотия и лошите условия в хотелите . Ако бяха настанени в петзвездни хотели щеше да е друга работа , а ако имаха и една безвъзмездна сметка от държавния бюджет за джобни щеше къде къде да е по добре .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виж ти!

  21 Ное 2022 14:37ч.

  Аз пък мислех, че мъже не могат да напускат Украйна...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Може бе

  21 Ное 2022 17:28ч.

  Плащаш си и заминаваш, просто е!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • erkek

  21 Ное 2022 14:40ч.

  Ами пак руската армия явно ще ни освободи и от укрите...То няма да е зле и за постоянно да поостанат щото виждате какво става....След няколко десетилетия пак трябва да бият път да ни освобождават...Може би от македонците тогава...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде сега

  21 Ное 2022 15:27ч.

  Ама да не вземете сега да ги настаните в някой затвор без интернет и без петзвездни условия, че това ще бъде издевателство над изтерзаните им души. Красимир Кънев ще ни докладва за нечовешко отношение към бежанците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  21 Ное 2022 15:42ч.

  ДБ И ПП организират протест за овобождението на награждаването с орден "Стара планина" на тези борци против сатрапа Путин

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тъй де

  21 Ное 2022 15:57ч.

  Тези укри ги пратете на Ристю и Гнома, да си ги хранят и отглеждат, че те много ги обичат. Може сега от оръжието, дето ще изпращат и някой пистолет да им дадат. Прах да не пада върху укрите иначе сте долни путинисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Милор, от село Парамун социален антрополог

  21 Ное 2022 16:51ч.

  Какъв безсърдечен, груб и варварски народ сме! Та тези украински несретници не за свое добро са тръгнали да крадат, да взломяват жилища и се подлагат на хиляди опасности. Тези украински мъже са истински патриоти, заклели се да съберат пари и закупят танк Т-72. С него те са решили да стигнат до Москва, да развъртят веригите по Червения плошад в Москва, за пуснат два снаряда в прозореца на кремълското джудже Путя. "Пътят от Киев до Москва е 800 километра. Поне 800 москаляки щяхме да провесим по дърветата. Не приемаме решенията на българския съд, слуга на злодея Путин. Слава Україні! Героям слава!" - така завършиха речта си двамата обвиняеми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  21 Ное 2022 17:23ч.

  През февруари Зеленски пусна от затворите и въоръжи 25000 криминални престъпника. Част от тях вместо да се сражават избягаха и сега ние и ЕС ще им сърбаме попарата. Връщайте ги на Зеленски да ги разстрелват като дезертъори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • и още

  21 Ное 2022 18:48ч.

  не само пусна бандюгите от пандиза но и раздаде безконтролно камиони с оръже на площадите. А нашите парцали които ги допуснаха у нас са за обесване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Напиши Коментар

  21 Ное 2022 19:38ч.

  Путин е виновен! И руската инвазия....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи