Украинското посолство поиска мерки срещу шефа на СЕМ заради интервю в YouTube

Украинското посолство поиска мерки срещу шефа на СЕМ заради интервю в YouTube

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Украинското посолство осъди интервю на председателя на СЕМ Соня Момчилова в предаването на Асен Генов "Контракоментар" и настоя за опровержение. Става въпрос за откъс, в който тя казва, че не може да се съгласи с твърдения, че родните медии били проводник на кремълски интереси и информация, като добавя, че "пропаганда има и в обратна посока" и дава пример: "за заболяването на Путин, затова, че е умрял, за Буча и така нататък".

Посолството на Украйна не е съгласно с думите й и заяви, че "счита за неприемливи и манипулативни изявленията на председателя на Съвета на електронни медии госпожа Соня Момчилова по повод Бучанската трагедия".

"Категорично настояваме, че е недопустимо изопачаването на фактите в условията на широкомащабната въоръжена агресия на русия срещу Украйна. Трагедията в Буча беше призната от международната общност с приемането на декларация, към която Република България официално се присъедини през април 2023 г. След деокупацията на Буча през пролетта на 2022 г. международните експерти регистрираха 1400 убийства (включително 37 деца), множество факти на изнасилвания, тортури и други военни престъпления. Към момента се разследват почти 11 000 военни престъпления в Киивска област", пишат в позицията си от украинската амбасада. И допълва, че в Международния наказателен съд и Специалния трибунал са събрани доказателства за 96 000 военни престъпления, как то и разрушения на важна гражданска инфраструктура.

"Посолството на Украйна очаква от Съвета за електронни медии и съответните български институции опровержение и взимане на необходимите мерки за реагирането във връзка с опасните и подвеждащи твърдения, касаещи зверствата на руските окупатори в Буча, което противоречи на официалната позиция на Република България като държава-членка на ЕС и НАТО", настояват от мисията.

От СЕМ побързаха да отговорят, като в позицията си се разграничиха от мнението на председателката си.

"Съветът за електронни медии категорично не споделя каквито и да е внушения, свързани с отричането на зверствата в Буча. Става дума за чудовищен акт на мъчения и убийства на цивилни граждани, заради отразяването на които СЕМ се сезира преди повече от година", пишат от медийния съвет.

И допълват, че по повод войната в Украйна в Съвета за електронни медии са осъществени множество наблюдения на програми на радио- и телевизионни оператори за спазването на Закона за радиото и телевизията. Налице са вече образувани административнонаказателни производства и са наложени имуществени санкции на доставчици, които отричат жестокостите на войната, отчитат пред украинското посолство от българския медиен регулатор.

Същевременно журналисти поискаха оставката на Момчилова заради същото интервю, излъчено в YouTube:

До
Председателя на Народното събрание
Комисия по култура

Уважаеми госпожи и господа,

Ние сме представители на журналистическата професия, които приемат своята работа като мисия в служба на истината и на обществото.

Възмутени сме от изказване на председателя на Съвета за електронни медии Соня Момчилова в подкаста "Контракоментар" с Асен Генов от 19 юни, в което тя определя трагичните събития в град Буча като украинска пропаганда.

Подобна квалификация за зверствата, извършени от руските военни срещу мирно украинско население, представлява цинично пренебрегване на истината и поругаване на човечността. Напомняме, че по време на руската окупация в Буча и околните населени места загинаха над 1400 души, включително деца. Много от местните жители са били подложени на изнасилвания и всевъзможни изтезания. Руските военни престъпления бяха документирани, включително от чуждестранни наблюдатели, а Международният наказателен съд започна разследване.

Скандално е, че докато ЕС полага усилия срещу хибридните тактики на Кремъл, председателят на българския медиен регулатор артикулира пропагандата на държавата-агресор и се конфронтира с официалната позиция на България и на европейското ни семейство по отношение на войната в Украйна.

Подобно поведение изпраща изключително вредно послание към без друго уязвимата ни медийна среда и накърнява престижа на България. Показателна е официалната позиция на посолството на Украйна, в която се посочва, че изопачаването на фактите е недопустимо и се настоява СЕМ и съответните български институции да излязат с опровержение на казаното от Соня Момчилова.

С оглед на всичко това призоваваме г-жа Момчилова да подаде оставка, тъй като оставането ѝ начело на СЕМ би било позорно за тази институция и за българската държава.

Настояваме Съветът за електронни медии да се разграничи от нейното поведение и да предприеме необходимите стъпки за освобождаването й от поста. Тъй като в нормативната уредба не е предвидено освобождаване на председателя на СЕМ поради увреждане на неговия престиж и/или авторитета на държавата, апелираме Народното събрание да приеме бързо съответните промени в Закона за радиото и телевизията. Намираме, че това е необходимо, за да се гарантира отговорното отношение на всеки следващ председател на СЕМ към представляваната от него институция и към България.

Подписали:
Михаил Вешим
Стояна Георгиева
Стойко Стоянов
Емилия Милчева
Юлиана Методиева
Велислава Попова
Мария Черешева
Калин Манолов
Мохамед Халаф
Христо Христов
Владимир Йончев
Георги Папакочев
Светлана Божилова
Иван Радев
Йордан Лозанов
Цветан Томчев
Анелия Димитрова
Илиана Славова
Иван Ибришимов
Пламен Каменов
Димитър Стоянов
Спас Спасов
Адриан Георгиев

Източници: dnes.dir.bg, Дневник

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • ввв

    22 Юни 2023 19:36ч.

    Цирк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    22 Юни 2023 19:58ч.

    Това отдавна не е цирк, а плацдарм за фашистки разборки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТАСС

    22 Юни 2023 20:04ч.

    Който не вярва в интернет има достатъчно клипове на украински войници как свалят чувалите и дърпат труповете с въжета по улиците на Буча !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • украинска девчонка-разгоняшка

    22 Юни 2023 20:16ч.

    Время е да сльишати и наши апорки, ани харошие, уркаински стервьи самьие лучшие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друго мнение

    22 Юни 2023 20:52ч.

    Украинското посолство не може да диктува дневния ред в България. Това посолство представлява режима на Зеленски. Това е груба намеса във вътрешните работи на България и е опит за цензура върху свободата на словото . На Българите не може да се налага гледната точка на нито едно чуждо посолство по по какъвто и да било въпрос . Правото на лично мнение и правото да се изразяваш свободно не може да бъде контролирано от посолството на Украйна, която не е демократична страна. В тази страна нацистките ценности ,символи и идеология са издигнати на пиедестал и всеки който не е съгласен с идеологията на Бандера и Жукевич е преследван ,унижаван и малтретиран. Нападението срещу руската православна църква ,изстъпленията в Лаврата ,гоненето по улиците и залавянето на младежи с цел насилствено пращане на фронта,всичко това са престъпни действия на един режим дошъл с преврат и насилие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свалиха главният прокурор за нула време,

    23 Юни 2023 0:37ч.

    колко му е да свалят и Соня Момчилова.Нямате си на идея на какво са способни тези гадове и как действат.И защо трябва да се учудваме и да очакваме,че така наречената ни интелигенция е по-различна от продажния ни политически елит.Въртяха ,сукаха и накрая съшиха колониална администрация.Ако и сега не се вдигнат хората в защита на Соня Момчилова-жална ни майка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХАЙ БУЙ

    23 Юни 2023 1:39ч.

    Дай линк поне към един клип, отдавна търся.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хай Буй, как да даде линк за доказателство, като всичките са фейкове:)

    23 Юни 2023 13:50ч.

    Ето нещо любопитно. Как БЕЗ БОЙ украинските разузнавачи на 225-ти батальон от 127-ма бригада Тероборона тръгват към руските позиции и заловят един окупатор с хитрост. Лъжат го, че му доставят "хуманитарка". След кратък разпит го лъжат, че му поставят на гърба радиодетонатор и ще го гръмнат дистанционно, ако не изпълни инструкциите им за подлъгване на още орки. След това, с негова помощ те, представяйки се за руснаци с "хуманитарка", пленяват още двама. Видеото е заснето от командира на батальона Олег "Сирко". В клипа има "златни цитати": "Ти ранен ли си? А, коляното си ударил... Ела, поседни малко, почини си. Давай, давай, по-бързо, ще ти помогнем. Ааа, има и други... "? "Най-добрата битка е тази, която не се е състояла" ❗❗❗ "Разбра ли къде си попаднал?" ? "Ще живееш, ние сме правили това сто пъти"? "Животът ти може да бъде дълъг и щастлив, или може да бъде светъл и бърз" ? или ♻ "Добре, Чара, виж - ние сме украинци. Вече разбра, нали?" ? "Да, това е, избърши си лигите. Болен ли си от нещо?" В клипа не става ясно освен лигите, дали оркът се напика от страх. ???? >>> https://t.me/chernobaw/6150

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Друго мнение 22 Юни 2023 17:52ч.

    23 Юни 2023 14:20ч.

    В нашия демократичен свят всеки има право на ДРУГО МНЕНИЕ, алтернативна гледна точка, разбира се. Но не и когато това е откровена ЛЪЖА, непочиваща на ФАКТИ, каквито са всичките рашистки опорки. И е смешно, че рашистите се борят с исторически личности в миналото като Бандера и Жукович, които отдавна не са на този свят. Явно рашистите и техните русоробски последователи от рашистката СЕКТА имат проблеми с времевите и причинно-следствени отношения. Все едно някой да обяви СВО и война на Германия, защото там някога е имало хитлеризъм?! ЛЪЖАТА е и християнски грях. И такива като рашистите, които сса я вградили във своята идеология и практика, сами се самоотлъчват от християнството и се доказват като СЕКТА. Още повече, че тяхната църква, водена от КГБ/ФСБ агент Гудняев, оправдава УБИЙСТВОТО на други хора, призовава за заличаване на цял един народ, на кражба на Земята му, на децата му, на собствеността му... В същото време рашистите преследват и пращат в каторги духовни личности, свещеници. Има множество примери напр. случаят с Отец Йоан Курмояров от Новосибирск, който вече една година е в следствения арест в Санкт Петербург, без право на мед. помощ за хроничните му заболявания. Свещеникът е съден по делото за "фейкове" за войната. Когато войната започна, той публикува видеоклип в YouTube, наречен "Кой ще бъде в ада и кой ще бъде в рая?". В него отец Курмояров в прав текст заяви, че Русия е агресорът във войната с Украйна и вощващите руснаци не са "благословени миротворци", които ще видят Рая, както се опитва руската пропаганда да фалшифицира християнските принципи. За това руската държава му подготви изпитанията на мъченик. >>> https://www.youtube.com/watch?v=X8gyiEZsTIs

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този, който идва ...

    23 Юни 2023 18:32ч.

    А ти соросоробско планктонче помниш ли - "Избийте всички, Бог ще познае своите !!!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Държат декорите с две ръце

    22 Юни 2023 19:37ч.

    Защо не атакуват шефа на БНТ? ... защото пусна новини на украински?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Меринджей

    23 Юни 2023 1:07ч.

    От време на време отварям сайта на "Дневник",за да видя срещу кого са насъскали кучетата медалисти/коментиращите/.Откраднах един коментар,касаещ "обоснованото" предложение за оставка на Соня Момчилова...."От подписалите няма нито един журналист..До един грантаджийски мисирки.Срам и позор за професията."Дежурните бибиткаджий веднага са му праснали 12 минуса и са го "докладвали".Има такава опция там..../! докладване/Донос даден-донос приет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диктатура

    22 Юни 2023 19:39ч.

    Поредното доказателство, че България не е суверенна държава, особено видимо откак се измъти последното правителство . Дейността на украинския посланик се свежда до подобни изяви. Разиграват си коня също като още едно-две посолства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    22 Юни 2023 21:14ч.

    Никога в своята история Третата Българска държава не е била поставяна в такова унизително положение! Всички чухме, как най-важните министри и шефофе на специални служби се съгласуват (на практика се назначават) от американското посолство! Стигнахме толкова ниско, че висши държавни чиновници чакат одобрението на вънпната политика на Родината ни от Северна Македония (една страна изградена на идеологията на антибългаризма). Висши държавни чиновници информират чужди държави за това с какви въоръжения и боеприпаси разполага страната ни и украинският посланник, а по късно и украинския външен министър идва и ни иска да му се предадат оръжия по списък и той публично оповестява с какво разполагаме! Сега като капак на всичко, украинскато посолство ни заповядва, как да се държат български държавни чиновници! И бъдете сигурни, че това е само началото! Сега след назначаването от Посолството на правителство, предстои да ни разоръжат, като ни оставят само лично огнестрелно оръжие, а след това да изпратят, като пушечно месо нашите синове! Да нашите синове, а не техните! Техните ще си ходят по известните курорти (както в момента правят синчетата на украинската олигархия), а нашите синове ще трябва да воюват с руснаците за да защитават интересите на военно-промишления комплекс на САЩ и техните пудели! Но така ви се полага, като не ходите да гласувате за патриотични партии, като Атака и Възраждане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иване

    23 Юни 2023 2:33ч.

    Не си прав! По-унизително от 16та република не е имало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този, който не прощава ...

    23 Юни 2023 18:39ч.

    16-та република ти се привижда от изпаренията, които дишаш на бунището. Никога досега не са щъкали толкова чужди емисари, да ни "съветват", а всъщност командват. Го ако искаш да отидеш до краварския фащ, ще те спукат от интервюта и ще те изритат обратно !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jelezen

    22 Юни 2023 19:41ч.

    Украинското посолство да не се меси в българските работи. Украинското посолство да привика всички украинци от 18 до 60години, които почиват безплатно по българските курорти. След това украинското посолство заедно с тези почиващи ,китчо , кокорчо , тагарев и бойко директно на първа линия ама на фронта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Агент Бауер

    23 Юни 2023 0:26ч.

    Това е началото.Умно-красивият планктон ще го строят пред СЕМ с развети украински знамена.Скоро врещяха пред президентството,че им се е приискал Майдан.Сега имат повод.Мисля,че това е началото на много сериозни,режисирани действия.На жълто-паветните им пуснаха ток по периферната нервна система.Соня Момчилова така им го забучи с Буча,че позеленяха.Като вожда си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    22 Юни 2023 19:42ч.

    Хайде стига сме си играли на свобода на медиите! Махайте тази, а слагайте Пролет. След това изхвърлете Волгин от БНР, забранете този сайт + Карбовски и подобни. Накрая всички да минават към Телеграм, а подобни сайтове като този да се четат само през VPN. Академика да не си играе на полумерки, а да върне ЗЗД! А, също да не забрави да прати благодарности към ПосоствоТо и украинската масажистка за навременната обратна връзка. Аз също предлагам да има още двама участници в СЕМ - един от правителството на Украйна и един от САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    22 Юни 2023 19:48ч.

    Подкрепям на 100 %! И задължително да им назначат ПАРТИЕН СЕКРЕТАР/ на СЕМ/, да им тълкува решенията на партията - кафа от тази криворазбрана свобода на словото!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    22 Юни 2023 19:49ч.

    Също искам да се самодопълня ---- кликнете за да видите цялото писание във Фейсбук. След това кликнете за да видите КОЙ е дал лайкове за тези думи. ДАНС би трябвало да направи техен списък и да ги публикува техните имена и награди като съвестни граждани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    22 Юни 2023 20:22ч.

    Благодаря, че ме подсетихте за линка към FB. Веднага се записах, не при "лайковете", естествено. Призовавам и колегите от форума да го направят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    22 Юни 2023 20:25ч.

    Видях, че коментарите на публикацията във FB са изключени ? . Очевидно е какво очакват. За сравнение - публикациите на руското посолство могат да се коментират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • айде стига, че вече не се търпят

    22 Юни 2023 19:42ч.

    Видяхме ги тия в Буча. Дето като отмине телевизионния екип, заснел "зверствата", стават от земята и си тръгват по живо, по здраво. А когато пратиш хора с коктейли запалителна течност срещу танкове, както направи Зеленски в Буча, това не са мирни граждани. Това са участници във войната, които противникът има право по всички правила на водене на войната да ги застреля. Зверство е когато отидеш в къщата на мирен гражданин и го застреляш. Така че, повече никой не вярва на лъжите на укрите. Те са хиляди пъти повече от руските. По време на война масово се лъже.Това е факт. Но руската пропаганда е като пеленаче пред медийната пропаганда, внушения, лъжи и дезинформация, които се налагат от укрите върху нас. А пък това, че непрекъснато си врат носовете в работата на чужди държави, правителства, медии, партии и имат претенцията поучително да назовават и нареждат, направо отврати целокупния български народ от тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    22 Юни 2023 19:43ч.

    Трагедията в Буча беше поредната ГОЛЯМА лъжа на медийната американска машина, насочена против Русия. Както и другите най-безсрамни лъжи произхожда точно от киевския режим и това го знаят доста хора по света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    22 Юни 2023 19:44ч.

    Аз пък заставам на 100 % зад думите на Соня Момчилова. Я го закривайте въпросното посолство, а онази гейша - персона нон грата. Кафа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • освободете медиите от догматизма на "единствено правилната" гледна точка

    22 Юни 2023 19:46ч.

    Помним, когато сваляха комунизма, как обещаваха, че такива намеси и забрани никога повече няма да има. Днес двойно по-добре схващаме колко ни прекараха, разрушавайки оня хубав строй. Просто трябваше да го ремонтират, а те замениха бившите партизани с доносници и всякаква друга измет от пребоядисани продажници. Затова и по същество нищо не се промени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    22 Юни 2023 21:29ч.

    Напротив, всичко се промени! Тогава бяхме почти 9 милиона, а сега сме 5,5 милиона! Тогава бяхме 27 по ред страна по човешко развитие по класация на ООН, а сега сме 58 по ред! Тогава имахме мощна армия със 150 000 войника, 1500 танка, 240 бойни самолета, най-мощните ракетни войски на Балканите с най-модерните ракети СС 23 (предшествениците на Искандер), Имахме единствени атомна центарала с 6 атомни реактора, имахме огромна промишленост, която можеше да произведе почти всичко! Е, нямахме дънки и целогодишно евтини банани! Така заради последните два продукта, както на времето индианците заменяли злато за цветни стъкалца с англосаксонските разбойници дошли по земите им, така и ние заменихме за тези "цветни стъкалца" свободата си и имането си! Честито на всички печеливши от тази замяна на кон за врабче!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега сме на 88 място в класацията но ООН

    23 Юни 2023 1:29ч.

    за човешко развитие, а не на 58.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иване

    23 Юни 2023 2:37ч.

    Забравил си май, колко хора трепеха по границите. Ако не бяха граничарите нямаше да стигнем 9 милиона, щяха да се разбягат хората към гнилия капитализъм. Те другарите това направиха след 10 Ноември, първи избягаха на запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    22 Юни 2023 19:48ч.

    Пасоля на усрайна да си гледа гинекологията, нямат акъл за тех си, камо ли да го раздават!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    22 Юни 2023 19:52ч.

    Това е кошмар, от който няма събуждане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    22 Юни 2023 19:53ч.

    Има, има... след войната всички пак ще са мили и добри, и ще говорят на руски. ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вярно

    22 Юни 2023 19:56ч.

    Кошмарът може да свърши само с реални действия от вече събудени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митрофанова

    22 Юни 2023 19:55ч.

    Внушенията Ми, са по-добри от внушенията Ви.. Язък, че наехте Ицо Хазарта, а той се оказа бита карта☺️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    22 Юни 2023 19:57ч.

    Буча е като: Северен Поток, яз. "Нова Каховка", АЕЦ "Запорожие", двойника на Путин, ракa на Путин.........................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зверствата в Буча

    22 Юни 2023 19:58ч.

    са толкова достоверни, колкото и кацането на американците на Луната.. С тази разлика, че Кубрик беше гениален, а съвременните режисьори, могат само да му дишат прахта☺️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаа!!!

    22 Юни 2023 20:11ч.

    Американците пратиха военна мисия до Луната, а онзи запис "...една малка крачка, огромен скок за човечеството..." наистина беше фалшификат. По-скоро зверствата в Буча са толкова истински, колкото свалянето от руснаците на пребоядисания малайзийски самолет MH370 над Украйна, който стоя с месеци на украинска земя и заради когото сега Русия е подсъдима.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Американците пратиха военна мисия до Луната"

    22 Юни 2023 21:16ч.

    Кога това бе, и най вече как?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    22 Юни 2023 19:58ч.

    Не знам, защо форума се нахвърля върху украинското посолство?! Тия нямат вина. Проблема е в нас самите. Позволяване на разни чужденци да си правят каквото си искат в Татковината ни? Да! Не, не е само Посолството! По възрастните нима забравиха как Рем Вяхирев се беше разпищолил в София и крещеше срещу български премиер?! Последва ли реакция? Не! Някой привика ли посланиците на т.нар. приятелски страни от ЕС за ултиматумът им относно скъсване с Росатом? Не! Санкционира ли някой кюрдката за намеса във вътрешните ни работи? Не! Киро тъпото отиде ли на крака в Скопие в разрез с националната ни памет и интерес? Да! Продадохме ли Род и Родина в името на т.нар. евроатлантическите ценности!? Да! Не се сърдете на украинката, а нашата политическа измет, готови на продадат и родната си майка за чужд интерес!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    22 Юни 2023 23:56ч.

    Напълно съм съгласен! Ще добавя, че са проблем и платените силно зацапани петна, които искат цензура и забрана на свободното слово!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    22 Юни 2023 20:01ч.

    Кога СЕМкаджийките ще се сетят, че техни колеги журналисти са взривявани в Русия по заповед на службите на Украйна? Сигурно и това е руска пропаганда, нали? Все се питам колко ниско може да достигне навеждането им?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen Gurko

    22 Юни 2023 20:12ч.

    Дистанцирали се мишките от истините в интервюто. Страхливи жалкари, наредени на копанята с помията. Грухтят, плюскат лакомо и си пазят местото в хранителната редица. А за истината, майната и на истината, както и на православието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентин Христов

    22 Юни 2023 20:12ч.

    Този нашият измислен СЕМ,да се разпусне.Да се поправи закона за Електронни медии и частта си за избор на директори ,председатели на и членове на всякакви Държавни медии да се избират на Публичен Конкурс с квота и от обществото,а квотите от НС,Министерски съвет да сведени до минимум,така че да не могат да взимат еднолично решение без гласовете на обществото.Да има критерии за тези кандидатури/образование,стаж в обществена медия минимум 5 години,отседналост в Бълагиря минимум 5 години,езическа и словесна култура на Български и на ниво да не се срамуваме че сме избирали .А за Украйна мога да кажа,да си гледат техните проблеми и да не с е правят на Всевластни и да са благодарни,че Българският народ ги е приел тук от ужаса на войната в която сама се вкараха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    22 Юни 2023 20:14ч.

    СЕМ - завършени идиоти ! Не се оправдавайте бе смешници ! Напишете отворено писмо до МВнР с искане да бъдат взети мерки срещу налагане на позиция и неприемливи коментари по адрес на българска институция. Плащаме ви заплати ако не за друго то да пазите достойнството на българите....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    22 Юни 2023 20:14ч.

    И ващо време ще дойде!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Yoyo

    22 Юни 2023 20:16ч.

    То цял свят видя , че Буча беше холивудста продукция . Обаче профсъюзния дом в Одеса не беше .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виенска Конвенция

    22 Юни 2023 20:17ч.

    А Виенската конвенция нещо дали им говори, на посолството?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аналгин

    22 Юни 2023 20:22ч.

    Да идва Сталин v.2.0 и да стигне до Ламанша.И кво праим тогава?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дралчи

    22 Юни 2023 20:22ч.

    Представете си Митрофанова да направи такова изказване/реакция. А наскоро нашето външно министерство остро критикуваше намек на Митрофанова, което впрочем след последното интервю на Тагарев се оказва истина. Гиди лицемери!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1984

    22 Юни 2023 20:23ч.

    Усраинското посолство е посолство на истината.Всяко тяхно желание е заповед.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванова

    22 Юни 2023 20:25ч.

    Сега трябва ние, като граждани, също да се обърнем към тия инстанции и да се подпишем с двете си имена за това че сме против посолствата да се бъркат с подобни интриги и да манипулират обществото ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    22 Юни 2023 23:11ч.

    ЕТО ТОВА Е! Правим една подписка в подкрепа на Соня и срещу наглите предатели и чужди посолства!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    23 Юни 2023 0:02ч.

    "Правим една подписка в подкрепа на Соня и срещу наглите предатели и чужди посолства!" Да. Трябва - единственото смислено, което може да се направи. Както ония вонящи протоплазми в дописката - С Вешим начело. То и псевдонимът му такъв - плаче да бъде повешен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Брех, много ги изплаши?

    22 Юни 2023 20:25ч.

    Откога български институции ще влизат в обяснителен режим на едно пародийно посолство! Тези с тяхното писмо трябва веднага да бъдат уволнени, а един такъв посланик трябва да бъде вкаран в обяснителен режим. Кой ли вече не се гаври с нас, а ние сме толкова горди да бъдем част от тази "демократична" гавра. Вече и самите "либерали" ще бъдат стресирани, знаят ли те коя дума ще излезе накриво казана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво на Соня Момчилова!

    22 Юни 2023 20:29ч.

    Истината боли!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Матряла мноу лош

    22 Юни 2023 20:30ч.

    Що за дебил трябва да си да отричаш очевидното,да казваш на черното бяло,и да плюеш връз сурата си.На чело, с мижитурката Вешим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обръщението на "журналистите" - веднага в деловодството на Втори Народен Съд срещу въвлекщклите България в Трета Световна война!

    23 Юни 2023 13:37ч.

    А собствено текста - като документирано самопризнание на вина и съгласия с обявената тежка присъда!Както казват умните хора - Оглупяването на ПостИндустриалната "Цивилизация" е стигнало до фазата на РИТУАЛНО САМОУБИЙСТВО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    22 Юни 2023 20:30ч.

    Вместо мухльото, защо не сложите за премиер украинката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    22 Юни 2023 20:31ч.

    от къде на къде едно посолство ще дава нареждания на бълг институции това е позор голяма грешка беше че се съгласихме да приемем този посланик аз пък искам финансов одит на украина да види светът къде са траншовете и оръжието което се праща за украина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба ма...ва...рна циганката

    22 Юни 2023 21:20ч.

    Става дума за едно и също лице.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спасов

    22 Юни 2023 20:34ч.

    Парадоксално е, че украинското посолство се занимава активно с пропаганда. Какво общо има изказването на Момчилова с Международния наказателен съд?Нищо! Така, че тези изброени факти са нонсенс. Тук интересното е, че то, посолството не се интересува от своите граждани и очевидно не съдейства на България за да им се помага. Вместо това слухти, кой какво е казал и вади думи от контекста. Това вече е тенденция и въпросът е дали те имат други цели и функции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ilinski

    22 Юни 2023 20:39ч.

    Киевското Гестапо решава какво да предават бьлгарските медии. Какво става в тая дьржава?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Днес е 22 юни

    22 Юни 2023 20:42ч.

    денят на нападението на фашистка Германия над СССР, началото на края на нацизма през 20-ти век. Вечна памет на милионите загинали в Отечествената война! Кога ще е началото на края на нацизма през 21-ви век не се наемам да прогнозирам. Няма никакви шансове за такова начало у нас докато се толерират подобни намеси във вътрешната ни политика от нацистки посолства. Смърт на фашизма! Свобода на народа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    22 Юни 2023 20:47ч.

    Нещо по темата: https://politikus.info/video/152933-pust-eto-budet-ne-zrya.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По случай 22 юни Украина почна да бомбардира мостовете в Крим с Английски ракети...

    22 Юни 2023 20:58ч.

    После ще са недоволни, че публиката посочва англосаксонците като гравни спонсори на Хитлера...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин пожела да повтори престъпленията на нацистите на 22 юни 1941 г. – и повтори!

    23 Юни 2023 15:12ч.

    На 22 юни 1941 г. в 4 часа сутринта, без обявяване на война, след артилерийска и въздушна подготовка, силите на Вермахта и войските на германските съюзници (около 190 дивизии) внезапно предприемат мощно настъпление по цялата западна граница на СССР, от Черно до Балтийско море. Путин е фанатизиран от миналото и символични дати и често е повтарял в най-малки детайли минали събития. Неслучайно любимите идеолози в Кремъл са Иван Илин, Жириновски, Дугин, прокарвайки фашистко-имперски идеи. Путин пожела да повтори 22 юни – и повтори това с войната в Украйна!!! Той повтаря престъпленията на нацистите през ВСВ, коварните нападения над мирни спящи градове, убийството на цивилни, отвличането ан деца, коцида с взривяването ан ВЕЦ "Коховка", минирането на Запорожката АЕЦ, инсталирането и заплахите с ЯО, престъпленията срещу човечеството, за които ще бъде осъден от МНС заедно с цялотот му обкръжение в Хага. Двадесет и втори юни 1941 г. се повтори на двадесет и четвърти февруари 2022 г. Ще се повтори и Нюрнбергския трибунал на съда в Хага! Демократичният свят трябва да направи всичко по силите си, за да не избегнат справедливото наказание всичките изроди на кремльовския режим. Не трябва да се позори подвига на нашите предци, които са се преборили с тази чума на хитлеризма, както и стакинизма, сега възродени като рашизъм . Русия ще бъде освободена от рашизма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    22 Юни 2023 20:45ч.

    Я, марш от България! Стига сте раздавали акъл!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво на Соня Момчилова за отстояване на истината, за гражданската доблест и лична отговорност!

    22 Юни 2023 20:55ч.

    Контраподписка да се отвори веднага срещу саморазкрилите се като чужди агенти български "журналисти" - разплющя камишът, а кой ял от мазната ръка, после повръща много хубави миризми, факт САМ САМИ се унижават. ................ Само да не видим как взвода = БГ парламента се строява по заповед на Посолството и да налагат санкции

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Депутати от истинските български партии веднага да защитят Соня Момчилова, защитавайки Истината!

    22 Юни 2023 20:58ч.

    По закон СЕМ се състои от петима членове, от които трима се избират от Народното събрание и двама се назначават от президента. Мандатите на членовете на съвета са по шест години. ........... Разбирате ли за какво иде реч, уважаеми НАРОДНИ представители - защитете Истината, защитете Соня Момчилова. Щото ако "отрежат" нея днес, утре - сте вие народните представители! ................. ИТН и Слави Трифонов, Възраждане, БСП - защитете Истината и Българското достойнство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма предвидена процедура за сваляне чрез гласуване на Соня Момчилова.

    23 Юни 2023 1:37ч.

    Това е проблема на евро-атлантическия планктон.Подписалите писмото "интелектуалци" дават акъл как да свалят Момчилова от поста.... "Настояваме Съветът за електронни медии да се разграничи от нейното поведение и да предприеме необходимите стъпки за освобождаването й от поста. Тъй като в нормативната уредба не е предвидено освобождаване на председателя на СЕМ поради увреждане на неговия престиж и/или авторитета на държавата, апелираме Народното събрание да приеме бързо съответните промени в Закона за радиото и телевизията. Намираме, че това е необходимо, за да се гарантира отговорното отношение на всеки следващ председател на СЕМ......."Да се гарантира отговорното отношение!?!Отговорно пред кого?Пред тази продажна паплач?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • doro

    22 Юни 2023 20:55ч.

    Пак лицемерие. Всички знаят за фотомонтажите и театралните постановки в буча. Признанието е от нашите мафиотски политици, което реално нищо не означава, НУЛА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подписалите сие нещо си да се пържат в 11 кръг на ада!

    22 Юни 2023 21:04ч.

    То бива идиоти-майцепродавци, но това минава всякакви граници! И какви са тези евроджендърчета недоклатени, жълтопаветници недокъпани! С какво са известни, освен с това, че да "известни"? Боже, моля те от все сърце и душа - прибери ги, че бактън от Идиоти! Анадънму, Мили Боже Наш! Пфу и анатема!???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българският народ не харесва Зеленски, украинският народ не харесва Зеленски

    22 Юни 2023 21:13ч.

    Факт! И украинското посолство е проамериканско и абсолютно няма думата у нас. да контролира нашето мнение! ......... Украински кучки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    22 Юни 2023 21:13ч.

    Украинското посолство да го духа, тук е България. Чемодан, вокзал, Киев - немедленно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 22 юни 1941г

    22 Юни 2023 21:14ч.

    Хитлер напада СССР

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • игри на тронове

    22 Юни 2023 21:21ч.

    Това е направо българската Голгота - разпъват те на кръст защото не си на страната на Злото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    22 Юни 2023 21:22ч.

    Ние помним как Великия Укрорайх наказа цивилни, когато си върнаха част от териториите. Ние помним как изтекоха клипчета в които трупове на млади хора се свличаха в общи безименни ями , някъде в гората. Така, че представителите на Великия Укрорайх могат да ни целунат, където искат. И най-вече южно от кръста .....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    22 Юни 2023 21:35ч.

    До неотдавна имаше на територията една държава,наречена по името на народа си България.А после народа беше разселен по целия свят и на територията се появи Посолството.А после се нароиха Посолства.А какво стана с българския народ ли?Ами лишиха го от памет,смениха му историята,езика му измениха,а азбуката - голямата му гордост - изчезна от градския пейзаж.А след това и българите се измениха и ги размесиха с разни навлеци,довлечени на територията от неизвестно кого и с неясна цел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мд-ааа

    23 Юни 2023 1:47ч.

    От бившия български народ имало три основни групи.Едни 2 милиона и половина били на Запад.Други два-три милиона-вече под земята.А тези,останалите в България,не могат да разберат на кой свят се намират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    22 Юни 2023 21:41ч.

    Подписалите се "журналисти'' реагират много бързо и организирано - искат промяна веднага в закона за СЕМ?! Вместо да се засрамят, че подкрепят посолството на 404(намеса за пореден път във вътр. работи на България) с неговите нагли и нахални посланици,те упрекват Момчилова за изразеното мнение! Подписалите са в синергия със задокеанските си благодетели, за някой грант повече, позор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даам

    22 Юни 2023 21:43ч.

    Лудост тресе държавата! Българският път към Ада е ослан с недобри намерения! А истината я полагат на клада!:(

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кондуктор

    22 Юни 2023 21:46ч.

    Ха, ха, на 22 юни 2023 излезе поредният списък на журналисти еничери, захлебвани от чужди фондации и посолства, за да паразитират и мърсуват върху снагата на продадената. От така подредилите се майкопродавци безродници, управлявани от изкузтвен интелект без интелект, само две фамилии говорят нещо, което си е едно позорно нищо. Единият Видовден мина. Тези по всичко изглежда, че ще го отпазнуват на втората дата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин кардинално излезе прав

    22 Юни 2023 21:53ч.

    Криво дърво само огъня го оправя. Некаторъе слава посолства нада срочна закръйват и уехат мирам пока не загарели как леапардъй.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путписник - Мохамед Халаф ?

    22 Юни 2023 22:01ч.

    Ас вечи толкова година в Балгария, ощи не може добре пишел. Не говори многу хубаво ама Балгария многу хубав ! Тука грант много, плащаш МОСАД, плащал от амбасада Америка . Гладен не може оставим. Затова подписва бърже бърже, Моамет с атлантиците ! Слава и както казва още Мохамет , Аллах Акбар… грешка ! Хава нагила !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо Кух

    22 Юни 2023 22:04ч.

    Наративът "Който не харесва политиката и маниерите на марионетката Зеленски или е склонен да се съмнява в твърденията му, е непременно путинофил, т.е.. враг на ЕС и НАТО" започва да става прекалено настойчив.. Успокояващото в случая е, че въздейства само на ваксинираните"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пенсионер

    22 Юни 2023 22:10ч.

    Нещо не разбирам? Да не би да сме се присъединили към Украйна, че посолството им ни казва каква политика да водим?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До къде пропадна България

    22 Юни 2023 22:25ч.

    Всеки може да ви … се кара. Видяхте ли списъка на тези дето са си подсигурили вазелин?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хохо

    22 Юни 2023 22:30ч.

    Ама Михаил Вешим и него ли таквоз ... в Буча?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    22 Юни 2023 22:32ч.

    Много са нагли Укропитеците! Скоро измислената им държавичка ще се свие още ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неда Павлова

    22 Юни 2023 22:47ч.

    Докога някакво си посолство, ръководено от сексинструкторка без дипломатическа експертиза ще се държи в държавата ни като в бащиния. Повечето българи познават руснаците и украинците от директен контакт, а не от налаганите медийни клишета и много ясно разпознават медийните манипулации. Поздравявам г-жа Момчилова за куража да изрази собственото си виждане за зловещия театър в Буча.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    22 Юни 2023 22:53ч.

    Най-най-любимото ни посолство, след американското, разбира се, осъдило Момчилова, въпреки че Украйна ни се подигра с изпращането на некомпетентната нейно некадърничество. А милите ни мисирчовци и мисирки написали декларация, за да докажат, че все пак могат да пишат под украинска диктовка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    22 Юни 2023 22:56ч.

    А длъжни ли сме да вярваме на украинските клипове с възкръсналите Залужни и Буданов? В такъв тъп фотошоп, дори и лаик би разбрал измамата. Защо Зеленски напоследък не се снима в царския си бункер, или сред народа, а е в някаква стая с бели стени, като измъчен аскет? Да не би да детоксикира в някоя клиника за наркомани?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ilinski

    22 Юни 2023 22:58ч.

    Защо проукраински медии като Скай Нюс и БиБиСи представят и руската гледна точка за Буча, а българските да не могат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    22 Юни 2023 23:17ч.

    Сага се присетих за поговорката: "Храни куче, да те лае." Малко ли ги хрантутим и както се казва няма ненаказано добро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За нашите пострадали от природно бедствие има само 150 млн.лв., а трябват 500 млн.лв., каза МВР м-р К.Стоянов

    22 Юни 2023 23:28ч.

    За украинките по хотелите и по луксозните къщи за гости колко милиарда се похарчиха? Даде ги ЕС ли? Ами ЕС чии е, кой пълни хазната на ЕС, нали пък същите народи и българския също! Ай сиктир и на нахалството. И вместо да си позволява да назидава и казва кого да наказваме посланичката на ыУкрайна да поиска съвет от професионален дизанйнер за да спре да се показва с тези будоарски пенюари. Ето тук: .......... https://epicenter.bg/article/Boyko-Borisov-e-poluchil-pocheten-znak-ot-Ministerstvoto-na-otbranata-na-Ukrayna/318824/2/0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    22 Юни 2023 23:30ч.

    Какво стана с принципа "The right to be wrong", който е в основата на свободата на словото? Руснаците и украинците да си се плюят едни други, не ми пречи, но "цивилизованите" и украинците да не се опитват да ни принуждават да сме на "правилната страна на историята".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    23 Юни 2023 1:08ч.

    Възмутени джурналя изпълзяха на припек...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искащ

    23 Юни 2023 1:41ч.

    Аз пък искам окраинската кака да ми проведе сеанс . Пет кинта ще и дам !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викайте я в министерството на външните работи и обяснете на колежката на Кобилкина къде се намира

    23 Юни 2023 1:43ч.

    Дали пък украинското посолство не превишава правомощията си? Помним телевизионните репортажи и коментари по повод събитията в Донбас и изгорените в Одеса българи.Тогава никой не поиска мерки срещу журналистите. Соня Момчилова - с теб съм !Ти каза истината и си от белите лястовици в съвременната ни журналистика, които никога няма да предадат истината заради хляба си и са готови да загубят хляба си заради истината

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За списвачката на "Ръгай чушки в боба" и "Ще ти скъсам г*за"

    23 Юни 2023 2:04ч.

    Изобщо не трябва да има илюзии, че в Кремъл управлява нещо различно от ФАШИСТКИ РЕЖИМ. И както е престъпно омаловажаването или отричането на Холокоста, концентрационните лагери и др. престъпления на национал-СОЦИАЛИСТИТЕ, така е престъпно омаловажаването и отричането на престъпления на ФАШИСТКИЯ РЕЖИМ на Путин! Русия днес е Германия 1939-та! Путин днес е Хитлер 1939-та! Мястото на пачаврите и резидентите на фашистките режими е в затвора, а не в медиите, медийните регулатори и властта, за да не се повтаря трагедията на ВСВ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бълнувания

    23 Юни 2023 3:06ч.

    на интелектуално и морално болен човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лъжата трябва да се натрапва

    23 Юни 2023 3:04ч.

    А истината се защитава сама. Но защо България трябва да е на страната на лъжата и на страната на укро-евро-англо-фашизма?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    23 Юни 2023 4:17ч.

    Я колко помияри са се подписали под списъчето с укрофашистки лъжи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до народните предатели

    23 Юни 2023 12:04ч.

    Абе, хрантутници и лакеи в парламента! Не се ли срамувате поне малко от това, докъде докарахте страната. Някаква официална проститутка-укропитек, дошла от чужда държава, да заповяда на българския народ какво да чете, слуша и каква информация да получава. Че сте тиня, позор и дъно, такива сте, ама все пак поне малко се вземете в ръце!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Georgi Filov

    23 Юни 2023 13:08ч.

    Браво на Соня Момчилова! Хора, изказвайте мнението си и агрументирайте позициите си, за да не остане тя като сама бяла врана срещу чудовищната подмяна на истината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дърт анонимър

    23 Юни 2023 17:01ч.

    Най-голямото безмислие е изразът "евроантлантически ценности" повтарян и натрапван в България. Никой български политик не говори за български ценности и истински български интерес. Ето го и Академика-НАТО било гарант за сигурността на България. Едно време беше Тристранният пакт, после Варшавския договор. И какво става накрая, изчезват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи