Украинското посолство отговори на Радев: Искаме мир, а агресорът настоява да води война

Украинското посолство отговори на Радев: Искаме мир, а агресорът настоява да води война

Най-много Украйна иска мира, а именно агресора настоява да води война. Това посочва в своя позиция посолството на Украйна в България. Вчера президентът Румен Радев заяви, че Украйна настоява да води война с Русия, а сметката се плаща от цяла Европа.

Посолството заявява, че Украйна полага всички възможни усилия за възстановяването на мира.

"Украинският народ, започвайки от 2014 година, героично се отбранява и отстоява своята териториална цялост и държавен суверенитет. Русия като държава терорист продължава своята въоръжена агресия срещу Украйна, засилвайки заплахите и ядрения шантаж срещу демократична международна общност. Прехвърлянето на вината върху Украйна, която бе вероломно нападната от северната си съседка, за водената война е една от най-разпространените опорни тези на руската пропаганда и хибридната война в Европа", пишат от посолството.

Добавят, че само кремълският режим и неговите последователи избягват да наричат войната на Русия срещу Украйна с думата "война", маскирайки руската агресия и геноцида срещу украинския народ под формулировките "конфликт" и "специална операция".

"Искаме да подчертаем, че предоставянето на средства за отбрана на Украйна не води към увеличаването на количеството на жертви и разрушения, точно обратно - това означава повече спасени животи както на обикновенните граждани, техните семейства и деца, така и на домовете и жилищата им. Предоставянето на гаранции за безопасност на Украйна - това са гаранции и за безопасността на Европа, включително и на България", пишат от посолството по повод още една от тезите на президента Радев - че даването на оръжие на нападнатата страна ще доведе до повече жертви.

Предвид "стартиралата предизборна кампания за местни избори", посолството се обръща към неназовани "определени политически сили" с призив да се въздържат да използват обвинения срещу Украйна, която страда от руската военна агресия, за постигането на ситуативни политически цели:

"Това се отнася и за спекулациите с украинските граждани от български произход, многобройната българска диаспора в Украйна. Те, както и представителите на други национални малцинства, са патриоти на своята държава и защитават домовете си и роднините си от зверствата на руските окупатори"

В позицията пише още, че Украйна е благодарна на България за предоставяне на помощи и непрекъснатата подкрепа в политическа, военно-техническа, финансова и хуманитарна сфери.

 

 

Коментари

  • какво чакате?

    15 Юли 2023 15:05ч.

    Предайте се и всичко ще се уреди. Имате много малко време да го направите, докато Байдън все още не се е споминал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даа

    15 Юли 2023 15:09ч.

    При Тръмп ще е по-трудно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сигурно

    15 Юли 2023 15:32ч.

    Ако сключат мир при Байдън, губят само територии, при Тръмп - губят всичко. Той ще поиска да платят веднага цялата военна помощ, която са получили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 97 % от украинците ви мразят,

    15 Юли 2023 15:39ч.

    Бе копейка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • седерастки блян

    15 Юли 2023 16:07ч.

    Туй отде го изкопей бре, гранти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само дето такова нещо като "украинци" не съществува. Това е един напълно измислен народ с изкуствено създаден език и фалшива история

    15 Юли 2023 16:11ч.

    Досущ като БЮРМ и БЮРМаните :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези са по зле и от македонците

    15 Юли 2023 18:26ч.

    Баш урките се гордеят с това , че са били срещу руснаците ВСВ, че са крали поляците и след войната до 60те години са вършели зверства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 97 % от украинците ви мразят, 15 Юли 2023 12:39ч. Бе копейка.

    15 Юли 2023 18:47ч.

    Неотдавна Робърт Ф. Кенеди-младши характеризира руско-американската прокси война в Украйна като „кланица“, която е убила стотици хиляди украински войници за геополитическа цел, която „няма нищо общо с Украйна“. „Това, което правим в Украйна сега, е просто масирана атака срещу украинците. Ние вкарахме Украйна в капана на прокси война срещу Русия и те са погълнати от геополитическите машинации на неоконсерваторите в Белия дом“, каза Робърт Кенеди в интервю в Ютюб канала на канадския психолог и медиен коментатор Джордан Питърсън, цитиран от obektivno.bg.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може и повече да са 15 Юли 2023 12:39ч.

    15 Юли 2023 19:54ч.

    Явно е, че не познаваш кой стои зад аватара Украйна. Те мразят себе си, не харесват това, което са, но нито имаха идея как да живеят по9добре, нито някой знаещ като техните "приятели" ги научи. Научиха ги да мразят Русия като причина да бъдат най–бедната страна в Европа след Молдова. Иначе си взимаха редовно наемите от тръбъпровода, де, а елитката им си играеше бизнес игрите с руските олигарси. В един момент им подариха мечта, за да могат да се борят "до последния украинец" за нея. Трудно ще се сетиш за по–тъпо парвеню от украински чиновник с крадени кинти. За сравнение мога да дам албански "бизнесмен" по нашите курорти. С какво достойнство с и поръчват само нашите недотам изискани блюда, а иначе също като нашия елит, слязат ли на летището в някоя западноевропейска столица, стават по–ниски от тревата според думите на П. Смитьойс.Та, ризата на гърба са си намразили укрите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Порошен

    16 Юли 2023 4:10ч.

    Бандеровските украинци са мразели и мразят, и безмилостно и зверкси са избивали евреи, руснаци, поляци, германци, ...... Затова за наказание им слагат евреин за президент, който ги ползва масово за пушечно месо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много си безмилостен

    16 Юли 2023 13:45ч.

    И как сега ще мога да спя като зная, че 97% от украинците ме мразят?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нямай грижа

    16 Юли 2023 13:49ч.

    От всяка аптека можеш да си купиш едно спрейче с мелатонин, пръскаш и заспиваш. Украинците да го духат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    15 Юли 2023 15:08ч.

    Още повече ще го заискате. Фпрочем, много монументално изглежда посланичката. Като статУя от музея ма Мадам Тюсо - "Мъката на хохолката".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    15 Юли 2023 15:09ч.

    Защо сте ползвали кадри от сериала "Живите Мъртви"???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    15 Юли 2023 15:47ч.

    Не са кадри от "Живите мъртви", такава е действителността на Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отговор за руснака

    15 Юли 2023 16:31ч.

    Защото на всички останали промоционални кадри ходещият мъртвец Шон Пен вече се натиска с украинка, която явно не знае какво й се случи едно време на фалшивата Мадона, когато беше женена за Шона. Понимаеш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    15 Юли 2023 15:10ч.

    защо драгата редакция трябва да плаши дълбокопочитаемия читател с такива картинки в събота заран?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    15 Юли 2023 15:18ч.

    За разсънване, галиба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    15 Юли 2023 23:51ч.

    има къде по-приятни начини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    15 Юли 2023 15:12ч.

    Мирът се казваше Мински споразумения ако не сте забравили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минск 1, 2, 3, 4 … още много минскчета.

    15 Юли 2023 20:41ч.

    Искаме мир, а сами станахме агресори с помощта на леля Меркелфон и френския П...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А на Франция напомниха

    15 Юли 2023 23:33ч.

    На Франция напомниха за милостта на Сталин, която не бива да се забравя. От началото на спецоперацията в Украйна Париж е все по-критичен към Москва и понякога дори преминава границите на приличието, пише dikGAZETE. Франция не трябва да забравя, че благодарение на СССР и Сталин тя е сред страните победителки във Втората световна война. Нощта на 8 срещу 9 май 1945 г. Сградата в източната част на столицата на Германия, използвана като щаб на Червената армия, където Върховното командване на Вермахта капитулира пред Съветския съюз. Преди делегацията на нацистка Германия да подпише акта за безусловна капитулация пред представителите на СССР, САЩ, Великобритания и Франция, се случи интересно събитие. Виждайки френското знаме в залата и френското висше командване на масата, германският маршал Вилхелм Кайтел не издържа и подигравателно попита: „И тези ли ни победиха?“ Откакто започна руската специална военна операция в Украйна, Франция напада Русия все по-яростно. А понякога дори минава всякакви граници. Тези дни в телеграм канала на Министерството на отбраната на Русия се появиха свидетелства на пленени военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна и тези свидетелства са много показателни. Според разказите на украинските войници, френските инструктори са ги карали да убиват колкото се може повече руски войници и са им насаждали ненавист към руския народ. Това е нечовешко, това е голямо престъпление. Наистина, в резултат на такава подготовка се разпалват вражда, омраза и кръвопролития. Вместо да се бори със собствените си проблеми, Франция се намесва във вътрешните работи на други страни, преди всичко на Русия. В тази връзка най-твърдият и логичен отговор на Париж дойде от официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова. Тя препоръча на френското ръководство да вкара в дневния ред на срещата на върха на НАТО, която ще се проведе на 11-12 юли във Вилнюс, вътрешнополитическата ситуация във Франция, където властта и обществото са в пълен разкол, а самата република „се тресе“ от вълнения от няколко години. Мисля, че Франция също трябва да „лекува“ собствената си памет, за да не забравя доброто, което СССР направи за нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    16 Юли 2023 0:23ч.

    Кайтел попитал - И тези ли ни победиха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Посланичката е генерирана от ЧатГПТ

    15 Юли 2023 15:14ч.

    Скоро и останалите от върхушката. Хора, бдете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-много Украйна иска мир

    15 Юли 2023 15:15ч.

    Нагли лъжци !?На черното викат бяло ! Борел , който е зад гърба ви, каза “войната ще се реши на бойното поле”. Вие да не би да опровергахте Борел ? Като искате мир защо провалихте истанбулските преговори ? Защо ревете по цял свят за нови и нови оръжия ? Който иска мир иска нови оръжия, или сяда да преговаря за мир ? Всички разбират, а вие все още не разбирате , че не можете да победите Русия военно ? Или сте адски тъпи и фанатизирани, или умишлено унищожавате мъжкото си население ? Кое от двете - тъпи ли сте или сте лъжци ? Или и двете заедно ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не на нас ,моме.

    15 Юли 2023 17:35ч.

    Точно!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинското посолство призовава политически сили у нас да се въздържат от обвинения срещу Украйна

    16 Юли 2023 0:41ч.

    Украинското посолство не може нищо да призовава. Тук е България и ще правим това, което си искаме. Те да правят каквото щат, нас това не ни интересува!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bai ivan

    15 Юли 2023 15:18ч.

    Имаше няколко опита за мирни преговори, като сте искали мир да бяхте ги подписали,щяхте само без Крим да останете сега половината ви държава ще ви отнемат,да бе мирно седяло не би чудо видяло айде

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    15 Юли 2023 18:13ч.

    Всъщност ако действително искаха мир, и Крим щеше да е още украински. Но едни агресивни лица решиха да свалят законно избрания президент и настана пълно мазало...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д'артанян"

    18 Юли 2023 23:50ч.

    Крим е автономна република,с население почти сто процента етнически руснаци !? Защо някои неграмотници си позволяват да твърдят, че Крим бил украински !? Жителите на Крим , нямат ли право да искат да са част от майка си- Русия !?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    15 Юли 2023 15:19ч.

    от първия ден на воината ние българите пишем за преговори и мир но наркоманската банда в бункера не желае мир а оръжие защо няма финансов одит на украина да се види къде е оръжието и траншовете от ес колко имения се накупиха вече млади хора измират всеки ден стига с това оръжие

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    15 Юли 2023 15:25ч.

    Като искате мир, започвайте преговори! Вместо това обикаляте цяла Европа да просите пари и оръжие! Това ли ви е мирът ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преговори с др. Путин

    15 Юли 2023 15:41ч.

    Вече никой не води. Търсят го да го съдят в Хага.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В 12:41 обезумях от

    15 Юли 2023 15:50ч.

    топлинен удар. Баби от селото ми още ме свестяват

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин

    15 Юли 2023 15:50ч.

    Скоро пристигам да ме съдите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    15 Юли 2023 15:53ч.

    "Търсят го да го съдят в Хага." Що го търсят? Отиват в Масква и готово. Другия месец ще ходи в Анкара - да отидат там. Дано да го предават по телевизора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те хубаво го търсят ...

    15 Юли 2023 19:45ч.

    ... ама да не вземе ТОЙ да дойде лично в Хага ? С колона от Т 90 и въздушен ескорт от Су 57 и Ка 52 "Алигатор", че тогава се баа маата и на "съда" и на всичките "съдии" ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я виж ти

    15 Юли 2023 15:26ч.

    да разбираме ли, че братята укри вече се идентифицират като руснаци, щото досега само руснаците искаха мир, а част от пинчерите на агресора казваха, че "нещата ще се решат на бойното поле"? Че даже агресора изтегли братската укроделегация от мирните преговори април миналата година, да не вземе да подпише случайно нещо, което не трябва?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • млади хора измират всеки ден стига с това оръжие

    15 Юли 2023 15:26ч.

    Очеизвадно ! Това им е целта , хора да умират. Русия включи на Втора , Западът не може да спечели вече. Има още предавки докато Русия включи на 6-та… а да не забравяме, военната техника може да има и повече скорости !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bai ivan

    15 Юли 2023 15:27ч.

    Денис Киреев също като тебе искаше мир човека,но вашите нацисти го очистиха,нали все пак сте нацистофили,сега искате и нас да въвлечете,ние помним какво направихте ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    15 Юли 2023 15:29ч.

    Ако едно правителство обяви населението на цяла област за "терористи", да не се чуди че държавата му се разпада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И децата включително!

    15 Юли 2023 15:51ч.

    https://myrotvorets.center/criminal/savenkova-faina-vladimirovna/ Набор 2008, включена в "сайта", когато е била на 13.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • както и нашите

    15 Юли 2023 18:51ч.

    Диляна Гайтанджиева, Валентин Вацев и Иво Христов... https://obektivno.bg/ukrainskata-sbu-dobavi-zhurnalista-dilyana-gajtandzhieva-v-spisaka-s-czeli-za-ubivane-na-mirotvorecz/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И ние така знаем -

    15 Юли 2023 15:30ч.

    агресорът САЩ/НАТО воюва чрез Украйна с Русия и този именно агресор блокира всички възможни досега преговори. А вие щом като признавате, че воювате от 2014 година, знаете ли колко хиляди са жертвите на агресията ви в Донбас? Била ли сте на Алеята на ангелите? Ако не сте - идете непременно! Поразходете се и върху полетата с остатъци от касетъчни бомби, които хвърлихте там и от които продължава да страда мирното население...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • San Diablo

    15 Юли 2023 23:14ч.

    Нацистите не 3аслужават никаква милост

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ади

    15 Юли 2023 15:37ч.

    И булките с понижена социална онтоворност не пропуснаха да се обадят. И колежките им по-долу - и те. Това Сюта, това гномчета кешат ли, кешат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колкото по-късно седнат да преговарят за мир…

    15 Юли 2023 15:40ч.

    Толкова повече територия ще изгуби следвоенна Украйна. Путин им го подсказа, всички го схващат ! Само украинците ли не го схващат ? Те нямат ли баснята за солта и тоягите ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • колега сексолог на посланничката

    15 Юли 2023 15:45ч.

    Не мир, вие непрекъснато и постоянно искате само пари и военна техника от всички. Никой не ви е длъжен заради безразсъдството на евроатлантическия гмо продукт кокаиновото джудже

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каракочев

    15 Юли 2023 15:52ч.

    А бе, нямаше ли някаква Виенска конвенция за дипломатическите отношения? Или тя не е задължителна за посолствата в София? Като не си съгласен/а/ с позициите на българските политици и не ти харесват, събираш си куфара и се прибираш у дома, където всичко е идеално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кирчо

    15 Юли 2023 15:59ч.

    НАГЛИ. Като за последно. Скоро и без тях, както и без ПОДМЯНАТА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    15 Юли 2023 16:07ч.

    Като сте толкова супер, спрете да просите от всички всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никита

    15 Юли 2023 16:27ч.

    Аз още чакам от посолството на Несъществуващата Държава 404 отговор, каква е тарифата на каката от снимката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404хПет+3

    15 Юли 2023 18:28ч.

    Според Елтън Джон и Люк Бесон, Никита е жена, така че не знам каква тарифа чакаш, Никитааа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пенсионер

    15 Юли 2023 16:30ч.

    Да не сме вече украинска колония? То бива наглост, ама това е прекалено! Идите домой, Родину защищать!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пунта Кана

    15 Юли 2023 16:40ч.

    След няколко срещи с краставото магаре на зеления Гитла, Олеска очевидно иска да си комуникира вече директно с президентина. По-представително е някак си. Гвардейци с гайтани и шапки с пера от фазан, отстрелян още по времето на Феро Лисунгера. Всичко изглежда почти като дефиле пред шнейцарската стража на Вати-кана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    15 Юли 2023 16:43ч.

    Ние видяхме минските споразумения, видяхме и мирните споразумения, видяхме кой иска мир и кой война, кът така че - ходи да прегледаш зеления, че тия дни му е малко лошо ???❤️??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дамата

    15 Юли 2023 16:44ч.

    от снимката е много готина, но има известно разминаване. Годината днес е 2023, а не 1958-67г, когато др. Никита Хрушчов разпределяше благата на СССР, и Украйна заемаше водещо място - включително и за присъединяване на нови територии към УССР. Ясно?!?! , мадам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    15 Юли 2023 16:53ч.

    всеки обича "миротвореца" В.В.Путьо, но засега вицето на ЮАР Пол Машатиле не го иска на сбирката на БРИКС през август, защото как да го поканят, като след това като отиде там трабвало да го арестуват:-) Другият вариант бил вместо в ЮАР сбирката да е в Китай, но Бразилия и Индия не били съгласни: https://meduza.io/news/2023/07/14/vlasti-yuar-prosili-chtoby-rossiyu-na-sammite-briks-predstavlyal-lavrov-vmesto-putina-moskva-otkazalas Дачков, ако иска, пак може да го изтрие(но не да го промени:-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кои бяха тези от Медуза бе

    15 Юли 2023 17:10ч.

    Аха чуждите агенти във Русия и петата колона на англосаксите във Русия .Да ама либералните фашисти от медуза ,бяха изгонени ,като мръсни котки от Путин .И никой не знае от къде предават вече своите лъжливи материали които само нашите продажни негодници им четат .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    15 Юли 2023 17:16ч.

    всички медии, които не са контролирани от В.В.Путьо, бяха изгонени...опозицията също...другомислещите също...а вие се самонавивайте с "нацисткия режим в Киев", ще ви помогне при запека в тоалетната

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за четящите само ТАСС и РИА

    15 Юли 2023 17:24ч.

    тази седмица трябваше да се реши окончателно дали да поканят В.В.Путьо в ЮАР, но нещо отговорът се бави...и вината не е на Медуза:-) https://mg.co.za/politics/2023-07-12-give-us-a-week-mashatile-says-on-question-of-putins-brics-attendance/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще ви арестуват джуджето,

    15 Юли 2023 17:26ч.

    А е излязло от бункера, бе копейка. И после ще късате рубашки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не бе четем

    15 Юли 2023 17:39ч.

    И руская Весна и Европа Азия днес и царград и известия . Ама няма да четем англосаксонските медиуи които лъжат под път и над път .Впрочем светът вече не вярва на англосаксите .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • УИЛЯМ ХЪРСТ – ВЕЛИКИЯТ КОМУНИКАТОР

    15 Юли 2023 17:46ч.

    Историята на един от създателите на „жълтата преса“ и индустрията за сензационни новини „Достатъчно голямото заглавие прави всяка новина голяма.“ Уилям Рандолф Хърст Уилям Хърст е един от бащите на „жълтата преса“ и създател на индустрията за скандални и сензационни новини. Неговите медии са способни да разпалват войни, да издигат и свалят политици и да формират мисленето на обикновените хора. Хърст е първият, който се вписва в съвременното понятие медиен магнат. Той остава в историята като една от най-противоречивите, нестандартни и скандални личности на XX век, оказали голямо влияние върху събитията, случили се през това столетие. Това е само малка илюстрация на истината в думите на Хърст, че именно той е човекът, който определя и решава за какво да мислят и за какво да говорят американците. Казаното може да звучи пресилено, но не е много далеч от действителността. Медийната вестникарска империя на Хърст в онези години наистина е в състояние да създаде каквото обществено мнение пожелае, а нейният собственик е сред най-могъщите и богати хора в Америка. https://inglobo.bg/william-hearst-velikiat-komunikator/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    15 Юли 2023 17:56ч.

    напротив, четете всичко, което ви харесва, та даже да е от англосаксонска медиа:-) Mail & Guardian е южноафриканска газета, защо В.В.Путьо е в БРИКС заедно с ЮАР?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Mail & Guardian е южноафриканска газета

    15 Юли 2023 18:16ч.

    а сайта й в Замбия. Съсипа ни с авторитетни източници, Шутьо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде да видим 15 Юли 2023 14:16ч.

    15 Юли 2023 18:21ч.

    в теме времени какво става в Украйна. Тя щото нали е антиподът на "Рашата". Опозиционните партии Зе започна да пресича преди войната. Лидерите на пратии като "Соцедiнство" и "Держава" – Е. Мисливец и Дв. Василец – са в изгнание. Последният е бил в затвора още по времето на Порошенок. Зе забрани партия "Шарий" миналата година, а лидерът й – известен блогър беше навестен от ЦИПСО в ИИспания .А за "другомислието", нека се концентрираме върху работата на фейсбук, ютуб, сайта "Миротворец", за всички докладвани от украинците хора и канали, които биват баннати, защото изразяват нещо различно от глупавия разказ: "Аз както си стоях и Путин дойде една сутрин и ме наплю". За това, че режимът в Киев е нацистки и че в Украйна има такива, които изповядват тази идеология, знаят големите, които водят войната. Просто това ги устройва. Израелският посланик в Украйна каза, че, да, Бандера, Шухевич, Мелник и т.н са изтребвали евреи, поляци и комунисти, ама те за доброто на страната си го правили, за Израел те не са герои, ама за Украйна – са. Щом като на Украйна нещо й харесна – така да бъде, докато е готова да мре, с мозък, отровен от делюзии.После ще я изхвърлят от дневния ред, щото това са делови хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На мене не ми харесва

    15 Юли 2023 19:04ч.

    самото съществуване на Ранд корпорейшън, но понякога се насилвам да чета тук: https://www.rand.org/. Ще ти призная защо : открита информация, нескриваща нищо от истинските намерения на НАТО спрямо Русия. Тогава троленето тук не само ми изглежда жалко, но и жал ми става за вас, все пак сте ми сънародници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Генерал Гном

    15 Юли 2023 19:55ч.

    Протестирам ! Никой не трябва да ме арестува ! И не живея в бункер а в луксозен имот !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тъпа задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    15 Юли 2023 21:11ч.

    и тези ли са в Замбия? Когато има конкретно интервю, с конкретни изявления, трябва нЕкой да отиде в кауша ли за да го прочетете в рашистка газета? https://www.nytimes.com/2023/07/14/world/europe/putin-russia-south-africa-brics-summit.html https://abcnews.go.com/International/wireStory/putin-attend-august-summit-host-country-south-africa-101292544 "ние предпочитаме ако не дойде в ЮАР-каза вицепрезидента Пол Машатиле" https://www.businessinsider.com/south-africa-is-trying-to-convince-putin-not-to-visit-2023-7

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    15 Юли 2023 23:38ч.

    Аз чакам да го арестуват, че да ви гледам после сеира...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Който търси намира

    16 Юли 2023 5:31ч.

    Защо само ТАСС и РИА, има RUSI, RAND е споменат вече, The National Interest, The American Conservative, на youtube-Jeffrey Sachs, Redacted, Democracy now, Carlson Tucker, Scott Ritter, Kennedy Jr., Douglas Macgregor, Seymour Hursh, ирландските MEP-s, представители на Bundestag, има китайски вестници на английски и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украйна искала мир

    15 Юли 2023 17:00ч.

    Да ама наркомана Зеля със закон забрани да се водят преговори за мир със Русия .И тази лудата прантия ги е хванала деменцията и ръси лъжи колкото бързият влак Варна -София .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • терористи

    15 Юли 2023 17:04ч.

    Украйна е нацистка терористична държава, която организира терористични актове срещу журналисти на руска територия. Последният пример е за осуетения опит за убийство на главния редактор на RT Маргарита Симонян. Няма кой да зададе неудобен въпрос на сексоложката за Дугина, за Татарски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сянката на Хитлер: Степан Бандера е бил агент на три разузнавания - ЦРУ, Ми-6 и БНД

    15 Юли 2023 17:05ч.

    Лидерът на украинските националисти Степан Бандера беше шпионин на няколко западни агенции, включително американската, британската MI6 и германската BND. За това пише Mysl Polska. Вестникът публикува глави от книга на американски историци, които са установили, че Бандера е работил за американското Централно разузнавателно управление, британските и германските разузнавателни служби, обединени от желанието да навредят колкото е възможно повече на Съветския съюз, пише полското издание. Отбелязва се, че книгата на американските автори Ричард Брайтман и Норман Дж. В. Години е публикувана през 2010 г. под заглавието Сянката на Хитлер. Нацистките военнопрестъпници, американското разузнаване и Студената война. Във въведението те отбелязват: „Наскоро публикуваните документи на армията на САЩ и ЦРУ съдържат много хиляди страници с информация за техните нацистки сътрудници по време и след Втората световна война. Те са особено богати на материали за връзките на съюзниците с украинските националистически организации след 1945 г. Отбелязва се, че на този етап личният контакт на Бандера в BND „е бил Хайнц Данко Хере , бившият заместник на Гелен във Fremde Heere Ost. Връзката между бандеровците и БНД се мълчеше дори в самата спецслужба. Кураторът на Бандера отбеляза, че западногерманското разузнаване е получило „добри доклади“ от него и предложи да информира ЦРУ за дейността на отделението в замяна на американска виза, която лидерът на OUN-UPA * от 1955 г. се опитва да получи, за да се срещне със съмишленици в САЩ, както и да установят диалог с някой от Държавния департамент и ЦРУ. „Служителите на ЦРУ в Мюнхен всъщност препоръчаха да бъде издадена виза на Бандера през октомври 1959 г.“, отбелязва книгата. Но на 15 октомври 1959 г., само 10 дни след като ЦРУ одобрява искането за виза, Бандера е убит... Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2023/07/14/ten-gitlera-stepan-bandera-byl-agentom-treh-razvedok-cru-mi-6-i-bnd

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няколко малки, но важни подробности за националния герой на Украйна

    15 Юли 2023 18:47ч.

    Майка му е проституирала, насърчавана от собствения си мъж, биологичен баща на Бандера. Последният обичал да мъчи хора и животни и след гавра над едно момче, бащата на момчето му отвръща със същото – изнасилва го. Според собствените му признания това било повратен момент в неговия живот. Оттам нататък историята я знаем. След Оражнежавата революция, мисля, в Лвов е създаден специален институт за "изпиране" на Бандера, чието име, ако преди това само споменеш някъде в Южна и Източна Украйна, даже не одобрително, като начало ще получиш плесник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нагли украинци

    15 Юли 2023 17:10ч.

    Взеха и на Президента да нареждат какво да говори...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изтрил ми коментара,

    15 Юли 2023 17:24ч.

    Че Юар и Бразилия ще арестуват Путьо, боже,боже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маркита

    15 Юли 2023 17:28ч.

    Ами, то такъв коментар какво да го правиш освен да го изтриеш. Ботсвана какво мисли по въпроса, че арестува ли Путин, ако отиде на сафари там?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карабас Барабас

    15 Юли 2023 17:29ч.

    Вместо да се чудиш, отиди и сам се арестувай и се предай доброволно в първия полицейски участък! Ще те разберат хората, ще повикат специализирана помощ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, бе копейка, кеф ми е

    15 Юли 2023 18:17ч.

    Юар или Бразилия да го арестуват, щото имат едни хубави затвори, пълни с мераклии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Юар на среща на Брикс бе

    15 Юли 2023 18:20ч.

    Селски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Корал

    15 Юли 2023 17:26ч.

    Никакъв мир за украйна. Само здрав секс!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Павел

    15 Юли 2023 17:36ч.

    Малко множко ми идва Зеленски да идва непоканен от президента( унижение за България), да проси пари и оръжие, и в същото време да се кара на нашия президент заради позицията му( пак унижение за Цяла България). Каквато и да е позицията на жълтопаветниците, те трябваше също да са обидени заради отношението към българските институции вместо да се включат и те в плюенето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    15 Юли 2023 18:02ч.

    В Украйна имеше незаконен преврат, организиран от ФАЩ и ЕС. Години се водеше гражданска война, в която се избиваха цивилни в Донбас. Президентът-клоун нарече тия хора "организми", а пияницата Порошенко им обещаваше "да се крият по мазетата". И тук това некадърно страшилище взело да ни поучава как "правилно" да мислим и говорим???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма ли кой да й обясни, че

    15 Юли 2023 18:06ч.

    В момента войната се води на руска територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даже и според

    15 Юли 2023 18:19ч.

    Беларус се води на украинска. Гиди дърти комунета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • от посолството на Украйна в България

    15 Юли 2023 18:13ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=dEOA8T4SkLA. Sigue Sigue Sputnik - Success

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СССР

    15 Юли 2023 18:15ч.

    Украиска курво ето какво очакват истинските хора в твоята Украйна. Осовобождение от наркомана и компания. https://www.youtube.com/watch?v=Kr3fP9AgvYM

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    15 Юли 2023 18:27ч.

    Много точно! Ако си умна и успяла жена защо да си слагаш порно устни. Освен , ако не си курва или проститутка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    15 Юли 2023 21:40ч.

    Николова, като ви харесват руските окупатори и лично В.В.Путьо, отивайте при тях на изток вместо да живеете на запад...много грозни неща сте написала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    15 Юли 2023 18:49ч.

    Зърна ли лика на Олеся Илашчук мигом си спомням за филма "Олеся". Той е от 1971 и е по едноеменната повест на Александър Куприн. Скоро стана известно, че украинската филмова студия "Бандера филм", съвместно с "Уорнър брос", снимат негов римейк. Сценарият е дело на Грета Бенцион-Гъруиг. Тя смело интерпретира оригиналната повест на Куприн за да я доближи до светоусещането на съврмемения зрител. Филмът разказва любовната история на пленително красива девойка-магоосница и момък-дипломат, възпитаник на Киевския университет "Тарас Шевченко" . Девойката се казва Олеся. Живее в дървена къщурка, в дън гори тилилейски, досами брега на блато. Всичко наоколо е потънало в приказно тайнство. Над блатото непрестанно виси тънка синкава мъглица, мъчеща се да погълне цялата гора. Крякат жаби, патици-самоубици потъват с предсмъртни крясъци в блатните води. По брега дебнат вълци, важно пристъпят мечоци, сякаш измънали се от картина на Шишкин. Кълвачи-телеграфисти денонощно чукат по дърветата, а тези които знаят морзовия код разбират, че те са безсрамни циници - телеграфно псуват наред, сипят сексуални закани към флопата и фауната. Щом се уморят нарочно тревожат гората с краткото послание SOS. Често до блатото присядат вампирясали удавници. Наливат се с водка, пеят неприлични частушки, а понякога се бият и повръщат. Всичко това не тревожи Олеся и нейната бабуля, пенсионирана дървосекачка. И двете са магьосници и винаги намират как да се забавляват. Ето, на Олеся й дотяга почукването на пияния кълвач и тя мигом се превръща в гей. Кълвачът престава да чука, а за наказание веднага започват да го чукат. До него е долита гурелив бухал, любител на птичата Кама Сутра и зверски го опъва. Така безметежно се търкалят дните на Олеся и нейната баба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук - продължение от 15:49ч

    15 Юли 2023 18:52ч.

    И ето че един ден край блатото минава момък. Екипиран е в скъп ловджийски костюм, дизайн на модна къща "Агресия". Погледът му е тревожен - май се е загубил в тъмната гора. Той плахо чука на вратата. Отваря му бабата. Погледът й е силно неодобрителен. Нарочно държи ръцете си зад гърба. И на двете пръстите са свити в кукиш. Май че вече е готова с магията си - ще накара крякащата на брега жаба да целуне момъка и му смени пола. Миг преди това на вратата се появява любопитната внучка. Страникът не е неин тип, но тя е загоряла и не подбира. Ще й се да пришпори това дебелобузо очилато мъжле. - Бабуля, прибирай се! Остави го на мен - казва тя на баба си и хитро й намига. После се обръща към момъка: - Ей, пич как ти е името? - Димитро Куулдагоеба, бейби - отговаря той, пленен от хубостта на момата. - Дипломат съм от кариерата, сега съм министър на външните работи на зеленото джудже. - Много дрънкаш, скапаняко! Питах те само за името ти. Дреме ми на оная работа с какви лайна се занимаш - отговаря Олеся и продължава. - Кажи ми сега в прав текст, лъскачо, искаш ли да си направим кефа? Какво става с Олеся и Куулдагоеба? Ще се съекат ли те в позата "Чапла с белите дава мат в три хода? Ще предложи ли момъкът брак на девойката-магьосница или ще предпочете да се отърве от нея като я изпрати посланик в България? Всичко това ще узнаете от новата продукция на "Бандера филм" и "Уорнър Брос".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поздравления за "Карачибук"!

    16 Юли 2023 0:50ч.

    Малко смях винаги е от полза!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украйнската пачавра

    15 Юли 2023 18:55ч.

    Ще плаче много скоро ,че няма да бъде посланик на изчезналата от картата на света държава украйна .Путин се готви да вземе и сумска област . Пуснат евакуационен влак от Суми за Киев Пуснат е евакуационен влак от Сумска област на Украйна за Киев. Това съобщиха днес от Министерството на интеграцията на страната. Жителите ще могат да се евакуират безплатно и да получат материална помощ, пише местният телеграм канал Politika Strana. От днес ще се движи влакът Суми-Киев. Ще тръгне в 6:47 и ще пристигне в 11:41. Финансовата помощ е обещана да бъде издадена в клона на Ukrposhta точно на гарата. Децата и хората с увреждания имат право на по 3000 гривни, останалите - по 2000. Отбелязва се, че мигрантите ще бъдат настанени в модулен град в района на Вишгород. В понеделник властите на Сумска област обявиха евакуацията на населението от петкилометровата зона, граничеща с Руската федерация, пише ТК. Ръководителят на областната администрация Владимир Артюх каза, че евакуацията няма да бъде спешна и принудителна. 5-ти август наближава и вагнер са готови за нови битки и настъпление към Киев https://eadaily.com/ru/news/2023/07/15/iz-sum-v-kiev-pustili-evakuacionnyy-poezd

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Във украйна затварят кината и театрите

    15 Юли 2023 19:02ч.

    Всички на фронта: в Украйна ще затварят театри, с изключение на столицата и Лвов В Украйна могат да бъдат затворени всички театри, с изключение на тези в Киев и Лвов. Това съобщава телеграм каналът dillfrash. Отбелязва се, че театралната група от Харков реши да отиде в Санкт Петербург. Актьорът Сергей Гусев от Харковския държавен академичен театър публикува в социалната мрежа официално съобщение за прекратяване на трудовия си договор. Ръководството предлага на художника да получи компенсация в Русия. Колегите на Сергей в коментарите потвърдиха информацията, че всички театри в Украйна са затворени, с изключение на Киев и Лвов. В същото време Министерството на културата и г-н Ткаченко разполагат с необходимия бюджет. Смисълът на случващото се е прост - мобилизация на актьорите, Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2023/07/15/vse-na-front-na-ukraine-sobirayutsya-zakryt-teatry-krome-stolichnyh-i-lvovskih

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не вярвам да ги затворят

    15 Юли 2023 19:42ч.

    На входа ловят мъже за фронта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На входа ловят мъже за фронта

    15 Юли 2023 21:01ч.

    И после ? Една от скоро изтеклите "тайни" на 404. Броят на хвърлените в затворите украински мъже, които са отказали да идат в месомелачката е достигнал 97 000 човека ! Това са 19 бригади и половина несбъднати за ВСУ ! Съпротива в Украйна има. Но е подавена от чудовищен ТЕРОР , такъв терор пред който Нацистка Германия е песен и рай !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментатор

    15 Юли 2023 19:08ч.

    Не мога да кажа, че президентът Румен Радев е политик, когото безрезервно подкрепям, но това беше единствения български политик, който при посещението на Зеленски изрази про-българска позиция. Кой ли не тръгна срещу президента, че сега скочи и украинската посланничка. На всичко отгоре лъже. Не, украинците не искат мир, те искат война. Хайде да си спомним какво рече Димитро Кулеба на британците - че нямал нищо против UK да са като Амазаон, от който Украйна непрекъснато да взема оръжия. И за какво са им толкова много? Явно искат да превземат света ... "С огън и меч". Не знам колко от вас са чели романа на Сенкевич, но в него украинците са описани като диви, крадливи, войнствени и жестоки диваци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украйна иска

    15 Юли 2023 19:24ч.

    Моля,проявете разбиране към жената. Дипломацията е труден занаят и понякога се налага дейности от личен характер да бъдат таксувани като консулска услуга.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Велен

    16 Юли 2023 1:11ч.

    Аз писах до посолството за намаление за групова тарифа, но не са ми отговорили още. Да си го оформят както искат счетоводно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    15 Юли 2023 19:31ч.

    И за пилон, трябват качества, ма?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И това е посланик?

    15 Юли 2023 19:54ч.

    Консултантка по орални и анални практики. Срам и резил! Ясно е за какво имат Българи1, след като пращат ей това точно за посланик! Пфуй! Гадост!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    15 Юли 2023 20:07ч.

    От вчера не мога да си обясня няколко неща. Първо защо Тримореца стана "спасител на плажа" ? Нали бяхме в синергия с дневния ред на САЩ ? Второ- защо от вчера ни занимават с ала-бала ( Кире, сори брат), и какво крият под целия рози "цирк"? Трето - от кога на разни украинки им се дава време в пряк ефир, да плюят държавния ни глава ? Вчера гледах една по "ЦРУ тв", днеска слушам за тая. Кой позволява подобно нещо на хора, които са временно у нас ? Все пак да не забравят,че са на гости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питащ

    15 Юли 2023 20:29ч.

    Не мога да повярвам, че тази восъчна кукла на конци, може да говори, а камо ли да мисли??? Сигурно за да каже нещо и го пишат на пищови, като на дядо и Джо. Е все пак , нали са от един ,, отбор ", за сега?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой не знае, че агресорът са САЩ и англосаксонците

    15 Юли 2023 20:33ч.

    Точно те ползват украинския народ за целите си. Войната не е на украинския народ. Никакво оръжие за американския пудел Зеленски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Единия

    15 Юли 2023 20:49ч.

    Вие сте РУСИЯ и ще сте завеки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тая кучка трябва да отговори

    15 Юли 2023 22:19ч.

    Защо журналистката Диляна Гайтанджиева е в списък за ликвидиране ! Някой ще я попита ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо журналистката Диляна Гайтанджиева е в списък за ликвидиране ! Някой ще я попита ли?

    15 Юли 2023 22:59ч.

    Много силен въпрос ! И аз викам, да попитаме ! Но не представителите на бандеровския терористичен режим, а нашите власти ! Защо се позволява някаква чужда терористична държава да прави списъци на хора за ликвидиране, в които присъстват БЪЛГАРИ ??? И то - жена, и то - журналист ? Има ли назначена охрана за Гайтанджиева ? Или чака поредния укротерорист да я гръмне, както постъпиха с множество руски журналисти ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ocean

    15 Юли 2023 22:36ч.

    Българския президент Радев трябва да отговори достойно на този урод . На украинските свине не трябва да се дава никакво оръжие от България . В украина са зомбирани говеда и трябва да се изолират от цивилизования свят . Само така планетата ще бъде очистена от паразитите , като не ги захранват те сами ще изпукат .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    15 Юли 2023 23:18ч.

    Руски рокаджии пеят руска военна песен. https://www.youtube.com/watch?v=V88cnKg3xCs

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    15 Юли 2023 23:29ч.

    Това на снимката ми напомня за змия. Не знам каква сексоложка е и каква директорка може да бъде на ювелирен магазин, но се съмнявам да става за секс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази украйнска пачавра - посланик

    15 Юли 2023 23:47ч.

    Във скоро време ще е безработна .Щото такава държава украйна няма да съществува .Професор от Чикаго прогнозира, че почти половината от територията на Украйна ще отиде към Русия Според резултатите от спецоперацията Русия ще получи почти половината от територията на Украйна. Това заяви в интервю Джон Миършаймър, професор в Чикагския университет. Останалите от площада, отбеляза Миършаймър, ще бъдат недееспособна държава, няма да могат да водят голяма война с Русия. Такава Украйна няма да е нужна нито на НАТО, нито на Европейския съюз. Професорът каза, че предвижда "грозна" руска победа. Той беше помолен да обясни. „Русия няма да завладее цяла Украйна. Но Украйна ще загуби няколко големи територии. Руснаците ще завладеят повече от тези 23%, които вече са завладели. Предполагам, че в крайна сметка ще завземат около 43% от територията на Украйна. В крайна сметка те ще завладеят Кримския полуостров и осем различни региона и това ще представлява доста голямо парче територия, всъщност около половината. Това, което ще остане от Украйна, ще бъде нефункционираща държава, която няма да може да води голяма война срещу Русия. Такава Украйна няма да изпълни критериите нито за ЕС, нито за НАТО. Така че ще бъде грозна победа, когато Русия завладее, според моите оценки, някъде около 43% от украинската територия и превърне това, което е останало от Украйна, в нефункционираща държава-пън“, https://eadaily.com/ru/news/2023/07/15/chikagskiy-professor-predryok-chto-rossii-otoydyot-pochti-polovina-territorii-ukrainy

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ започвайки от 2014 година”

    16 Юли 2023 1:52ч.

    Не казва какво се промени през 2014г. До тогава нямаше проблем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искаме мир, но ….

    16 Юли 2023 1:58ч.

    На нашите условия ! Русия да капитулира, Русия да се изтегли от всички рускоезични територии, Русия да ни плати огромни компенсации, Путин да го арестуват ! Но понеже ние сме слабаците в тази война , целият свят е длъжен да ни помага , дори да стигнем до Сеетовна Термоядрена Война ❗️ …. Ами няма да стане тая работа. Всеки луд с номера си , но до вратата на лудницата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бас държа

    16 Юли 2023 11:36ч.

    Че никога няма да има втори подобен случай в човешката история - Целият Запад да помага на една държава, да “спечели” война с друга държава. Аз не вярвам и в чл. 5 на натовския договор. Той е за балъци, които трябва да слушкат и да купуват американско оръжие, щото НАТО “ще ги пази” от страшните руснаци. Ала бала!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2024 - рестарт

    16 Юли 2023 11:42ч.

    Русия се е фиксирала в НАТО, но тя има много по-страшни врагове, маскирани като “приятели” - Турция и Китай, които се възползват брутално от моментните затруднения на Русия. Русия няма друг избор, освен на всяка цена да спечели тази война да края на настоящата година.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия тупа топката

    16 Юли 2023 13:28ч.

    Съвсем видимо, Русия бави ескалацията. Знаещи и много навътре хора като Кедми повтарят това , което мнозина подозират - https://www.youtube.com/watch?v=zSgM4w4CrHw - Русия може да приключи войната за 2 седмици/две седмици/ , излизайки на полската граница. Русия няма военен проблем да го направи, има политически проблем ! Има надвоенни фактори които не развързват ръцете на военните ! Каква е причината , какви са причините за това ? Тука започва една лутаница от предположения, които са от по-ясни и конкретни - до твърде далечни, "коснпиративни" и езотерични дори. Няма нужда да ги развивам всичките, но да спомена само прословутия "ДОГОВОРНЯК" между Вашингтон и Путин за режисирана война, която е етап от План 2030 на глобалисто-сатанистите. Ако е това войната ще спре внезапно, така както започна на 24-ти февруари 2022, а Путин просто чака достигане на крайната дата. Ковид внезапно свърши 10 дена преди СВО !!! Две години "втора серия" на Адженда 2030 и войната в Украйна също свършва ! При тази хипотеза - на бойното поле всеки ще обяви "победа" , Русия ще се задоволи със сухопътния мост с Крим , който владее. Украйна ще запази държавността си и ще бъде набутана в западните структури, а ресурсите й плячкосани до шушка. Всички доволни ? Не съвсем, защото примирие по типа на двете Кореи само замръзява войната. Стратегически , в перспектива , Русия губи от такова частично решение... Но дали това е сценарият ? Има признаци на подготовка за ескалация на военните действия. Изглежда Кремъл изчакват НЕЩО /изборите в САЩ 2024 ?/ за да започнат офанзивата си ? Тази хипотеза също има слаби страни. Първо - няма никаква гаранция че 2024 в САЩ няма да се повтори ОГРОМНАТА ИЗБОРНА ИЗМАМА от 2020 и сегашната шайка, с Байдън или без Байдън, да запази властта. Но дори да се случи по-доброто, да се завърне Тръмп ! Няма гаранции че ще настъпи рязко затопляне с Русия , тъй като Дълбоката Държава ще върже ръцете на Тръмп много по-здраво от 2016-2020 и той ще бъде значително по-опитомен... Така че стегаме до Дълбоката Държава и по високите етажи на глобалното управление. Там знаят сценария на войната в Украйна. А Кремъл ? Автономна ли е руската власт от глобалисто-сатанистите , или е част от нея ? Няма еднозначен отговор. Имаме многобройни признаци че е част от нея - участието, макар и "специфично" в лъжата К 19 , сега - непоследователните действия в Украйна... В същото време Кремъл извършва и суверенни действия на засилване на военната мощ на Русия, подготовка за...? Китай и Турция ? Напълно съгласен с мнението, че това са такива "партньори" на Русия, с които не й трябват врагове. Русия е самодостатъчна. Резервите на Русия са в самата Русия и нейното население. То все още не е на бойна нога. А алтернатива няма, както казва Кедми в линка който дадох, Русия е длъжна да смаже уродливата аномалия "Украинска държава" и да излезе на полската граница. Само това може да стресне и респектира Запада. Иначе Русия се плъзга към сигурна деградация и риска от ТСВ /ядрена/ е реален.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    16 Юли 2023 13:11ч.

    Осем години избивате децата на Донбас, защото искате мир? Нарушихте всички мирни договори и споразумения - от Минските до това от март миналата година... защото искате мир? Поставяте някакви съвършено неизпълними условия само за да започнете да преговаря,, защото искате мир? - Наглостта и безочието на тая прoститyтка могат да конкурират безочието на началниците и !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе, ей

    16 Юли 2023 13:16ч.

    "Предвид "стартиралата предизборна кампания за местни избори", посолството се обръща към неназовани "определени политически сили" с призив да се въздържат да използват обвинения срещу Украйна... " - и коя си ти ма, мaймyно мрсна, че да се намесваш във вътрешнополитическия живот на България? Ако бяхме суверенна държава, щеше да получиш само един ритниk в увисналия диpник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Достоевски

    16 Юли 2023 13:43ч.

    Ще чакаме с наслада есенната реч от посолството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • щом видите караконджул

    16 Юли 2023 14:33ч.

    поръсете се със светена вода, бързо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи