Украинският посланик във ФРГ нарече "позор" темпото на доставка на германско оръжие в Киев

Украинският посланик във ФРГ нарече "позор" темпото на доставка на германско оръжие в Киев

Според Андрий Мелник фактът, че ФРГ все още не е изпратила танкове в Украйна, „ще остане в историята“.

Украинският посланик в Германия Андрий Мелник отново разкритикува германското правителство за бавните, според него, темпове на доставки на оръжие за Киев, съобщава ТАСС.

Фактът, че Берлин все още не е изпратил танкове в Киев, „ще остане в историята“, написа в Туитир дипломатът.„Това е позор“, смята той. Същевременно Мелник публикува линк към информация във вестник El País, според която испанското правителство е готово да достави на Украйна тежки въоръжения, включително танкове и зенитни ракети.

Германският канцлер Олаф Шолц многократно отхвърля упреците, че е твърде бавен по въпроса за доставката на тежки оръжия. В сряда той каза, че Германия ще продължи да оказва военна подкрепа на Украйна и ще изпрати системи за противовъздушна отбрана IRIS-T. Шолц също така припомни, че по споразумение с Холандия Германия ще изпрати 12 гаубици PzH 2000 на властите в Киев, а украинските войници в момента се обучават за използването им. На 18 май германското Министерство на отбраната обяви, че Германия, като част от т. нар. кръгов обмен, ще достави на Чехия 15 танка Leopard 2 A4, за да окаже военна помощ на Украйна. Подобна схема е договорена с Гърция, добавя ТАСС.

 

 

Коментари

 • Haho

  05 Юни 2022 11:23ч.

  Явно в Германия няма истински немци, щом този украински дебил не са го изхвърлили със шутове. Ама Германия не е и независима страна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  05 Юни 2022 11:26ч.

  Позор е това , че западните "демокрации" подкрепят укронацизма и си затварят очите за престъпленията му срещу мирните граждани !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евровизия

  05 Юни 2022 11:38ч.

  Еми направете им и на немците един Майдан с техните оръжия, може пък да им хареса...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  05 Юни 2022 11:47ч.

  'Моторите" на Европа, Германия и Франция са се превърнали във велики смешници, за безпардонните украинци. Какво ли всъщност могат да направят, след като не могат да се справят с няколко наци-посланика, освен да умрат дружно и солидарно ! А за всички други бракми, е ясно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cicero

  05 Юни 2022 11:57ч.

  А защо точно ФРГ трябва да изпрати танкове? Така наредиха от метрополията на т.нар. Украйна може би?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • коментар

  05 Юни 2022 13:07ч.

  Украйна се държи, като че целият свят и е длъжен. Никой с нищо не им е длъжен. След ВСВ в света е имало много военни конфликта и такава истерия като сега не си спомням. Като изключим войната във Виетнам, но и тогава не беше толкова, може би заради тогавашния агресор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОКО

  05 Юни 2022 13:14ч.

  Тия са отвратителни наглеци! Нямат капчица срам. И германците търпят тази наглост, а вдругиден ден ще идват в БГ да ни притискат за Македония. Безпардонната Македония трябва да влезе в ЕС и след нея трябва да приемем безпардонната Украйна и остава всички след това да се свием в някой ъгъл и да слушкаме какво ще ни наредят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи