Украинският посланик у нас: Не Зеленски, а аз написах писмото до Народното събрание

Украинският посланик у нас: Не Зеленски, а аз написах писмото до Народното събрание

За списъка, който направих, изходих от това, от какво още се нуждаем в тази ситуация. Конкретно не мога да отговоря, дали има българско оръжие или патрон в Украйна и ако има как са попаднали", каза още Москаленко.

Скандално разкритие направи посланикът на Украйна в България. Тази сутрин в ефира на БТВ той разкри, че българските депутати не са получавали писмо от президента на Украйна Зеленски, а в парламента е било изпратено писмо само на посланика. Припомняме, че това писмо изигра решаваща роля Народното събрание да приеме решение, че няма да изпраща оръжие, а ще приема само украинска военна техника за ремонт.

"Най-важното е в целия свят да се води диалог за нацистката окупация на Русия в моята страна. Да се даде военна помощ за Украйна, е въпрос на отговорна позиция на политическите сили. Аз уважавам позициите и на ГЕРБ, и на Кирил Петков. В случая с писмото, което пратих до парламента, то не беше на Зеленски, а лично мое. Съдържанието беше конкретно и ясно. Там беше изказано какво пожелателно бихме искали да получим - подкрепа за членство в НАТО, осигуряване на сигурност на границите за бежанците и подсигуряване на износ на зърно. Тези договорености бяха постигнати на срещата между Кирил Петков и Володимир Зеленски. Аз просто реших да привлека вниманието на българския парламент. Точката с ремонтната дейност на техника в български предприятия също е много важна". Това заяви украинският посланик у нас Виталий Москаленко пред БТВ.

"Ние ще намерим пари за ремонта на военна техника. По време на война се дава и последната риза. След Втората световна война по мащаби вероятно това е най-тежката ситуация за Европа. Всяка една държава, която е в положението на Украйна, има нужда от боеприпаси, танкове, затваряне на небето и солидарност. За списъка, който направих, изходих от това, от какво още се нуждаем в тази ситуация.

С голямо уважение се отнасям към Бойко Борисов. Не съм говорил с него след думите му към мен. Не виждам необходимост да се бъркам в подобни отношения. Не съм разговарял и Корнелия Нинова, но се надявам да имам възможност. Конкретно не мога да отговоря, дали има българско оръжие или патрон в Украйна и ако има как са попаднали", каза още Москаленко.

Източници: бТВ, epicenter.bg

 

 

 

Коментари

  • Маги

    08 Май 2022 10:51ч.

    Има ли някой от тях, който да не лъже, и то да лъже Българския парламент?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срам,срам,че съм българин

    08 Май 2022 10:51ч.

    Така да се гаврят със нашите"велики" политици.Те си го заслужават/не е виновен посланика/.Но,какво е виновен народа.Може би това,че още търпи тази сган в Президентството,Народното събрание,Министерския съвет,по партийните централи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • минало незабравимо

    08 Май 2022 12:41ч.

    Народът е виновен, че още не е изгонил Киро и компания с камъни. И онези 240 продажници в НС също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Армия

    08 Май 2022 14:12ч.

    Всъщност знаете ли, въобще не ме е срам, че се гаврят с политиците в България. Те не са наши политици. Ако обаче ни предаде българската армия, тогава вече ще е срам и позор. Нека видим какво ще стане в честен бой. Нека политиците да обявят война, пък да видим кой за кого ще се бие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хайде бе

    08 Май 2022 10:54ч.

    Все тая, дали ти или Зеленски си пишете писма или във фейсбук . На всички е ясно кой ви диктува. В България трябва да решават единствено българите, какво се случва, а не украинци, руснаци, американци, етс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав е,

    08 Май 2022 14:34ч.

    онова писмо не е от Зеленски, то е редактирано 666 пъти от най-добрите им PR-лъжци и манипулатори преди да го внесат в НС, да взривят пространството и да изтръгнат със сила "последната ни риза" и нафрашкат 500 тона в транспортния АН124, с който се домъкна нахалния му началник Кулеба, и обяви че "няма да си тръгне докато"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да лъжеш

    08 Май 2022 10:57ч.

    хората, които гладуват, за да изхранят "бежанците" ти, е скандално. Но на Москаленко не пука, защото направи това по искане на правителството, вероятно на Корни. Всеки ден нови и нови скандали, може ли да свърши добре тази работа? Колко дълго мислят, че ще се окаже нашето уж безгранично търпение? А за гнева на търпеливите дали са чували?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е как така?

    08 Май 2022 10:57ч.

    Всяко официално писмо носи подпис. Това писмо чий подпис носи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сигурно на Ицето

    08 Май 2022 11:04ч.

    Като беше министър се подписваше с четири различни подписа, защо сега да не е подписал Зеленски. А и за любовните писма подписите не са важни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво!

    08 Май 2022 11:16ч.

    Веднага да вдигат украинското знаме над парламента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    08 Май 2022 11:30ч.

    Все ми е едно какво си писал, кой го е писал и защо го е писал... нито пък онези 240 идиота в парламента имат някакво значение, те си пълнят търбусите с амбалажна хартия и друго не ги интересува! България това сме НИЕ, а НИЕ сме с Русия! Колкото искаш се тръшкай, лягай, протягай - нямаш никакво значение! ТОЧКА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А така!

    08 Май 2022 12:11ч.

    България - това сме ние!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има и няколко нормални депутати = 15+1

    08 Май 2022 20:30ч.

    Гласували за писмото на окраинския посланик =156 идиота. Гласували срещу идиотите =15 души (13 от ВЪЗРАЖДАНЕ, един от БСП и един от ПП за кумова срама). Гласувал въздържал се = 1 от ИТН.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Перосна нон грата

    08 Май 2022 11:33ч.

    С пътническия влак да си отива към Украйна, ако не по желание,то с бой и белезници и с товарния влак

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тоя наглец

    08 Май 2022 11:43ч.

    до кога българите ще го търпят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор Ошенко

    08 Май 2022 11:58ч.

    Нагла лъжлива гнусна укро сган!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    08 Май 2022 11:59ч.

    За да си успешен политик, дипломат и всякакви държавни длъжности, единственото условие е завършен с отличие курс по АКРОБАТИКА, друго няма значение .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    08 Май 2022 12:06ч.

    Вече в Бургас започнаха да им забиват кирките по колите. Наглец е защото САЩ ги подкрепят в момента, но САЩ може утре да се разберат с Русия и отрекат от тях и тогава следва тичане след самолет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А дано, ама...

    08 Май 2022 22:13ч.

    За сега САЩ дават на Украйна 30 (+2) милиарда USD + оръжия, Англия обещават още 1.5 милиарда GBR + оръжия, и кой знае още колко от останалите 38 държави (в списъка на предоставящите оръжие от 40, в който списък нас още ни няма). Натискът е невероятен, и Киро простото трябва да си замине преди да ни опозори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия са абсолютно бутафорна държава

    08 Май 2022 12:10ч.

    Некъв чиновник пише от името на т. нар. им президент. Ние сме още по-бутафорни - цялото ни Нар. Събрание се занимава с простотиите им. Доброто в случая е, че освен нагли са и прости, та не се и крият. Оставка на американския слугинаж и по-скоро на избори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никак не е скандално

    08 Май 2022 12:29ч.

    Това е поредното доказателство за качествата на нашите политици от ПППП и коалицията на разрушението на България-лъжци. Ама те са си прави бе хора, те са я построили със СССР, те ще си вземат и дивидентите. Напълно нормално за тях, затова се делят като гущери, на нови и нови уж алтернативни партии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "качествата на нашите политици" са следните:

    08 Май 2022 14:40ч.

    на Кирил Петков "сърцето му е с Украйна", а в интервюто му, след ДВУСТРАННАта среща в Киев говори на английски! Едва ли е влизал в българско село, да види как живеят нашите самотни старци там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    08 Май 2022 12:35ч.

    оставка и нови избори 240 безделници отишли за заплати и облаги некадърници

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Достатъчно е погледнем физиономията на Москаленко за да се досетим, че това посланиче е класически нагъл хитрец, захапал здраво и олигавил опашката на историята. Личи си, че няма нито образование, нито възпитание на дипломат.

    08 Май 2022 12:36ч.

    Навярно цял живот се прехранвал като ленив синекур. Няма да е изненада ако в писмото на Москаленко има вопли за бърза доставка на изделия като: полкови хладилник 350 л. с изкуствен интелект; смарт анален вибратор с GPS насочване и гласово управление; взводен парти грил, маскиран като рафт от конгресната библиотека на САЩ; смарт титанови вагинални защитни прашки и муниции за тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Zаговорник

    08 Май 2022 12:38ч.

    Когато една държава се управлява от малоумници и продажници, всички се подиграват с нея. Народът спи и не му пука, питам се "до кога?" Сега ни управлява посланика на Украйна, а утре кой? Страната ни никога не е изпадала в такава безнадежност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "не му пука"

    08 Май 2022 14:43ч.

    доста неточно за да изрази отчаянието и тъпото вцепенение, в което битува огромната част на хората ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    08 Май 2022 12:49ч.

    Мдааа... Сега възниква въпросът, който "Възраждане", надявам се, ще отиграе, нищожно ли е решението на Народното събрание, прието въз основа на писмо от некомпетентен орган (посланик)? А писмото наистина е подписано от украинския посланик и няма подпис на Зеленски, което означава, че е пратено през главата на украинския президент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако има някой останал със съвест

    08 Май 2022 12:59ч.

    в Народното събрание, веднага да постави въпроса за преразглеждане. А от лъжите на украинците скоро на всички ще им писне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами да дадем на чуждите посланници да ни управляват, те и без това го правят

    08 Май 2022 13:03ч.

    Ами докарали сме се до там, държавата да се управлява от чуждите посланници. Мустафата избира президента и правителството, този плазмодий диктува на Народното събрание какво да прави. Митрофанова и тя ни набива канчето. Пълен хаос!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пияния майстор

    08 Май 2022 13:10ч.

    Е, не може да се отрече пасионарността на укро-нациките. Как нагло и успешно действат и германците, и нашето народно събрание. Дръзко, нагло им командват стани - падни и тия изпълняват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изтеглете спешно

    08 Май 2022 13:29ч.

    Целият запис на извънредното заседание с украинското писмо, архивирайте го на няколко места. Ще послужи някой ден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Незабавно!

    08 Май 2022 13:52ч.

    Този посранник трябва да бъде веднага изгонен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пей си пенке ле, кой ли та слуша!

    08 Май 2022 14:18ч.

    Абе кво му се връзвате всички на тоя. Скоро ще удари и неговата камбана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шок и ужас

    08 Май 2022 14:37ч.

    Още един, който си играе на наш началник и народните ни службогонци нямат нищо против.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сеир Фул

    08 Май 2022 14:42ч.

    В България няма правителство. Това дето се води български парламент по-добре да го преместят в Украйна и без това 240 паразита слабо ги интересуват българите. Ясно е на всички, че истинското управление идва от Козяк, стига с преструвките!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изпратете го на детектор на лъжата

    08 Май 2022 15:06ч.

    Да не се окаже, че писмото е написано от Лена, а той само го е разписал?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сектор Г

    08 Май 2022 15:10ч.

    Генчовска защо мълчиш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    08 Май 2022 15:46ч.

    Киро остава насаме със З и директ му е казал: С теб сме на порцион от една и съща ясла, ще говоря направо: Имам коалиц пробл, необх е про-форма схема за замазване очи. Ленка ми е написала една. Ще ти дам всичко, което мога! Просто трябва да го маскираме заради моите идиоти. Виж го с твоите хора, ако е ОК, излез и го прочети на пресконф., другото е моя грижа. Продълж постарому, наша с/ка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    08 Май 2022 15:49ч.

    Признанието на посланик е трогателно и пределно глуповато. Категорично инициативата иде от българската страна и лично от киро, който вече многократно се доказа като схемаджия и нечестен човек, който просто се стреми да си намира формални оправдания и обяснения. Засегнатият от Кулеба рефрен, че щяли да платят, е връх на двуличието и умишленото подвеждане в брутална заблуда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Явно и нас смятат за пределно глуповати,

    08 Май 2022 19:27ч.

    и примитивни, щом се опитват да ни манипулират по този начин... Хероинята се коригира, след като се издъни няколко пъти... По-добре си "върши работата" вече, за жалост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За пореденпът станахме жертва

    08 Май 2022 16:09ч.

    на манипулации и PR. Но какво се чудим - целият свят е заложник на група хора, която е застанала зад Z., лъжат и наливат пари / оръжия, като се застраховат - 'НАТО няма да се намесва'... Обявиха с гръм, че руснаците са избили хора в Мариупол, https://youtu.be/CeEnCcn1S3I, след което се отрекоха по ... CNN-Portugal, никаква друга "реакция" на западните МСМ, никакво опровержение... Същото в Буча...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо канадската учителка Емили Уол нпусна Американския колеж в София

    08 Май 2022 16:12ч.

    Защо канадската учителка Емили Уол нпусна Американския колеж в София http://septemvri23.com/proukrainska-propaganda/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    08 Май 2022 16:22ч.

    Да пишеш писмо до НС е намеса във вътрешните работи. Но вие хохлите се самозабравихте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Исторически перспективи

    08 Май 2022 16:44ч.

    Модерна либерална америка се превърна в гротеска и смешно подобие на стария т.н. "реален социализъм". Подават се готови, безсъдържателни, кухи фрази и лозунги, които се превръщат в задължителни отправни послания и "опорни точки", които да се следват безкритично от поставените в някакава зависимост граждани, респективно от обучаваните младежи. Краят ни е известен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Исторически перспективи

    08 Май 2022 16:49ч.

    Хората с опит, с възможности за анализ на същностите и способност на критично, самостоятелно мислене, се ориентират леко в подобна ситуация. Основният въпрос е за младите хора. Още по-интересен, в частност от цялото, е отношението на младите хора в Русия. Путин е ясен и убедителен, но за неговия кръг. Въпросът е за дали руските младежи са готови да заменят Русия за MD, CoLa and Nike

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега следва Народното събрание

    08 Май 2022 16:54ч.

    да напише едно писъмце до украинеца Москаленко!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха сега де!

    08 Май 2022 17:09ч.

    Да не е била дслучайно чистачката, дето е написала прословетото писмо, заради което зааседава българският парламент? Така ли е в украинската администрация? Комуто скимне, може да пише писма от името на украинския президент?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аферим!

    08 Май 2022 20:06ч.

    Посланикът на гражданската война в Окраина на Русия и на Реч Посполита иззе функциите на Херо Мустафа и върти на малкото си пръстче българското Народно събрание...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен Робот

    08 Май 2022 20:07ч.

    Единствения въпрос е защо този не е изгонен от България?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи