Украинският посланик: Директна доставка на военни артикули от България бе осъществена след решението на парламента

Украинският посланик: Директна доставка на военни артикули от България бе осъществена след решението на парламента

"България е един от най-големите производители на образци на стара съветска техника и подобни амуниции са очаквани и небходими за Украйна. Както впрочем други образци на бойна и военна техника - бронетранспортьори, танкове. Пратката, предопределена с последното решение на българския парламент, е осъществена, доколкото знам, преди седмица-две", каза Виталий Москаленко пред БНТ.

"България от самото начало на тази варварска инвазия на Русия срещу Украйна заема позиция, която подкрепя нашата справедлива борба. Не искам да навлизам в детайли и възможни коментари, важно за мен и цяла Украйна е, че България осъществи своя военна техническа помощ, наравно с хуманитарна, политическа и до известна степен финансова помощ. Да не говорим за закрилата на бежанци и подслонът, който е предоставен - в момента 50 000 граждани на Украйна се намират тук", заяви в предаването "Денят започва" на БНТ посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко.

По думите му, директна доставка на артикули е осъществена след решението на парламента. Посланикът каза, че не може да посочи в конкретика дали и колко военна техника е била ремонтирана в България.

"Доколкото си спомням, е имало сериозно намерение да бъдат ремонтирани 50 македонски танка, които е трябвало да бъдат изпратени в Украйна. Те са се намирали в доста разглобено състояние и идеята е била тази техника да бъде реновирана на българска територия", заяви Виталий Москаленко.

Посланикът добави, че Украйна проявява интерес към различни снаряди и техника, които се произвеждат у нас и са налични в складове, но не уточни какви са доставките от българска страна.

"България е един от най-големите производители на образци на стара съветска техника и подобни амуниции са очаквани и небходими за Украйна. Както впрочем други образци на бойна и военна техника - бронетранспортьори, танкове. Пратката, предопределена с последното решение на българския парламент, е осъществена, доколкото знам, преди седмица-две."

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Защо ни го казва този господин това?

    23 Фев 2023 9:23ч.

    Очевидно изнудва за пореден път управляващите в ефир. Дори и да е вярно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    23 Фев 2023 9:33ч.

    Москаленко умора няма, много му се иска българи да умират за Украйна. Не само САЩ, а и Украйна се държат с нас като господар със слугата си. Но и на това му се вижда краят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    23 Фев 2023 9:46ч.

    Проблемът е, не че сащ и украйна "се държат с нас като господар със слугата си", а че ние се държим като слуги на сащ и украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зеленски Олеся

    23 Фев 2023 9:34ч.

    Ами другаря МУскаленкъ, щом притежава недвижим имот по нашето Черноморие да каже: колко укрофашиста подслони там?? Да отговори откъде имаше списък, и то точен на 90 пржцента с нашето оръжие

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Де само ние да сме изумени от украинската наглост, цвете миризливо да беше.

    23 Фев 2023 9:42ч.

    Но има и още един немаловажен проблем - независимо от това, че му се дава всичко, изправен пред тежката руска бойна машина, президентът на Украйна продължава да иска и да иска. Като според френския печат при неотдавнашното си посещение в някои западноевропейски столици Влодrмир Зеленски е удивил домакините с осведомеността си за техните арсенали, за запасите им от всякакъв вид боеприпаси и продоволствие, за производствените възможности на тяхната индустрия. И им е казал точно и ясно какво му трябва в обозримото бъдеще, за да може да неутрализира руската агресия и да премине в унищожително контранастъпление. Ето защо правителствата на 27-те ще трябва да харчат повече, съгласява се „Льо Монд“ с известния германски икономист Феликс Хьофнер, от една страна за трансформиране на енергийните инфраструктури, а от друга - за увеличаване на бюджетите за отбрана. Откъде е тази изчерпателна информация - ами от Цру и Ми6, с разрешението на Сащ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха, аха

    23 Фев 2023 11:30ч.

    На път сме да си затрием държавата заради тая война в Украйна. Но ще го направим, защото ни управляват идиоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ало, неграмотните!

    23 Фев 2023 12:07ч.

    Вие правите ли разлика между муниции и амуниция?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Издигане на власт на най-лошите от най-негодните от местните, това е англосаксонската колониална рецепта за държане в подчинение на колонии без нужда от разполагане на големи окупационни гарнизони

    23 Фев 2023 12:21ч.

    Работи перфектно, сред като концепцията е била усъвършенствана до крайност в Индия. Там британците с около 40 хиляди души бял персонал държат в подминение четвърт милиардна (тогава) Индия. При това повечето време чрез Източно-Индийската компания. Короната се намесва официално чак след въстанието на Сипаите от 1857 г. Хитлер е бил силно впечатлен от постиженията на тия в Индия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • проф. Шаши Траур - 'What the British did for India'

    23 Фев 2023 18:04ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=HArV2k3coAc.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предизборно

    23 Фев 2023 12:23ч.

    Изобщо щурмът на Бокича към нов мандат минава през много етапи: 1. Подсигуряваме едно рамо от Амбасадата, като уверяваме Локхийд Мартин, че България ЩЕ СЕ ПРЕвъоръжи, та каквото ще да стане, и точно той, Бокича, Е човекът който трябва да се върне на бял кон! Онези 3 млрд лв. (2.4 USD) за чертежи на стар самолет са само началото... (https://epicenter.bg/article/Borisov-kam-Lokhiyd-Martin--Prevaorazhavaneto-na-balgarskata-armiya-e-osnoven-prioritet-na-GERB/309196/2/0); 2. И Борисов и Гешев се натягат с награда за заслугите на Москаленко ... в зачистването на българските арсенали от старото некрасиво руско оръжие... ("А-а-а, обичаме си го ние Виталий Анатолиевич": https://epicenter.bg/article/Ivan-Geshev-nagradi-ukrainskiya-poslanik-Vitaliy-Moskalenko/309194/2/0 Ще гледаме да видимЕ с какво ще зарадват Кулеба или самият Zеленски - може би с още "инструктори"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи