Украинският командир Мадяр: Соледар падна, руските сили установиха контрол над града

Украинският командир Мадяр: Соледар падна, руските сили установиха контрол над града

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руските сили са установили контрол над цялата територия на Соледар, а фронтовата линия се е преместила западно от покрайнините на града. Това обяви в канала си в Телеграм украинският командир Мадяр.

"Соледар. Към 17:30 ч. десантно-щурмовите части на противника заеха промишлената зона в близост до рудник № 7, който се намира в административната граница на град Соледар и е в неговите западни покрайнини. Фронтът се премества наблизо, но извън чертите на града. На това направление върви позиционна война.

П. П. "В Соледар врагът загуби загуби значителна част от своите червеи от ЧВК. Задавиха се с месо, съжалявам. А ловът сега започва!

Пу*ка ви, руснаци!", написа боецът.

Малко преди да пусне този текст, Мадяр качи и видео, което показва украинското знаме, развято върху най-високата шахта над един от рудниците в града:

"Можете да слушате каквото си искате, да мислите каквото си искате, но знамето на Украйна се вее над най-отдалечената западна част, но вътре в град Соледар. Воините на ЗСУ държат отбранителните рубежи. А ние пердашим „червеите“ (руснаците - б. р.) за вчерашния трагичен… (въздиша) … за Днипро. Трепем псетата".

 

Въпреки всички съобщения - първо на ЧВК "Вагнер", а после и на руското командване за превземането на Соледар и поставянето му под контрол, боевете в града се водеха до неделя следобед.

Най-честият статус на украинците беше „Соледар се държи!“. Градът беше окръжен от три страни, а по улиците му се водеха битки за всяка педя земя.

 

Източник: OFFNews.bg

 

 

 

Коментари

  • Патрон

    15 Яну 2023 19:36ч.

    Браво, сега следва гоненето ви чак доПолша и да изчезнете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    15 Яну 2023 19:44ч.

    Стотиците видеа как руснаците продължата да събират десетките трупове на укрите по цялата територия на града сигурно са Кремълска пропаганда и проява на масова хипноза. ПП Украйнците ако сами не осъзнаят, че са маша в чужди ръце и сами не свалят фашизоидният режим в Киев един ден ще се събудят на масово гробище, а евро-атлантическите им куратори не се интересува от това колко от тях ще загинат стига да навредят на Русия. ППП По признания на ВСУ в Соледар са загубили 15 батальона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    15 Яну 2023 19:53ч.

    А относно Днепропетровск може да се обърнете към фюрера си в Киев (въздъхнах) и да го питате кой е разпоредил разполагането/криенето на зенитни комплекси в града. ПП Обичайна тактика на укровермахта е да крият техниката си сред цивилни а и не им е за първи път да сриват жилищни блокове с цивилни посредством обстрел с ракети на ПВО си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези приказки имаха смисъл в първите дни от войната.

    15 Яну 2023 19:55ч.

    Днес омразата е толкова силна, че е достатъчна да захранва поне още няколко години ожесточени боеве. Русия си спечели яростен враг пред портите за десетилетия напред. Да й е честит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що за извращение е да симпатизираш

    15 Яну 2023 20:00ч.

    на фашистите в Кремъл и да наричаш жертвите им нацисти? Отговор: путинофилия, по-гадно е от некрофилия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да бе да

    15 Яну 2023 20:09ч.

    Както се вижда от събитията в Соледар, след време няма да остане нищо от тоя "яростен" враг.Така че, дреме им на руснаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Тези приказки имаха смисъл в първите дни от войната.

    15 Яну 2023 20:10ч.

    стига глупости. Украйна беше фашизирана и зомбирана много преди 24.02.22.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Що за извращение е да симпатизираш

    15 Яну 2023 20:12ч.

    или си трол или си набор след 90-та. в единия случай си престъпно глупав, а във втория недочел и зомбиран глупак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    15 Яну 2023 20:21ч.

    По-добре враг пред портите(които след приключване на СВО ще са отдалечени на сравнително безопасно разстояние, а може би и повече) вместо враг зад портите. п.с. Този Маляр що не е останал в града да трепе "орките".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре,

    15 Яну 2023 20:39ч.

    не се ли гнусиш от себе си да наричаш войната с разрешения от руската цензура израз. От какво се страхуваш? От Русия ли пишеш? И постовете ви на български ли следят. Нещастници! Жалки роби, избрали да живеят в диктаторски режим и да работят против свободата на народа си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    15 Яну 2023 20:51ч.

    Значи тези дето убиха и изгориха свойте съграждани в Одеса са жертви или тези дето бомбандираха центъра на Луганск с авиация и радостно викаха, че нищо не е станало а просто се е взривил климатик, или тези дето прегазваха с БТР и танкове протестиращите в Донбас, или тези дето осем години обстрелваха безразборно с РЗСО и артилерия Донецк и убиха хиляди свои сънародници*, тези ли са жертви? Не очаквам отговор. *Според Минските споразумения които фашизоидния режим в Украйна под благия поглед на евроатлантиците не спазваше, Донбас трябваше да остане част от Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кои са нацистите

    15 Яну 2023 21:44ч.

    https://cont.ws/uploads/pic/2017/6/199%20%282%29.jpg https://blitz.bg/svyat/shokirashchi-snimki-18-na-tatuirovkite-po-telata-na-plenenite-azovtsi_news887366.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изрод

    15 Яну 2023 22:32ч.

    Ти си обикновен изрод.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    15 Яну 2023 19:47ч.

    Туй не мое да бъде ва! Аз съм сигурен, че укрите превземат Москва вечв!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква Москва, бе

    16 Яну 2023 0:44ч.

    Те са вече пред Владивосток и до няколко дни и той ще е паднал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жоро

    15 Яну 2023 20:01ч.

    Един полски източник с "изненада" установява, че украинците на хранилка в Полша всъщност са руски: Но во всей этой истории есть ещё один штрих, который, как правило, не афишируется в Польше. Дело в том, что миллионы уехавших в соседнюю страну из наиболее пострадавших регионов Украины – это фактически русские. Достаточно посмотреть на карту электоральных предпочтений на «предмайданных» парламентских выборах. Там сплошной коллективный Янукович с пророссийской на тот момент «Партией регионов». На самом деле многим экспертам на Западе уже давно известно, что реальная Европа на Украине – это историческая область Галиция, и настоящие украинцы – это всё-таки галичане, а не сбежавшие в ЕС украинские русские. Современная Украина - это две цивилизации, две нации, ортогональные друг другу, европейская и русская, о чем многократно писал Олег Хавич, называющий себя «отцом западноукраинского сепаратизма». И чем раньше это осознают в Польше, Прибалтике и в ЕС, тем лучше для всех нас. В любом случае, факт остаётся фактом: украинцы из пророссийских регионов бежали из своей страны, поскольку не готовы её защищать. Скажем откровенно, им наплевать, что с ней будет, но если Россия присоединит эти части Украины, то они спокойно вернутся, потому что русские. На сегодня очевидно одно: если от современной Украины отделить Галицию, то через какое-то время она станет польским протекторатом. Именно ради этого польские патриоты гибнут на войне с Россией. Но Варшава должна ещё ответить на сложный вопрос: куда деть миллионы украинских русских, наводнивших Польшу. Это ещё одна мина замедленного действия в Восточной Европе и в особенности в странах Прибалтики. Источник - Salon24.pl (https://www.salon24.pl/u/poloniatime/1276186,a-co-jesli-z-ukrainy-wyemigrowali-takze-rosjanie)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Твоят пост е предупреждение

    15 Яну 2023 20:24ч.

    за българските симпатизанти на Путин. За да "накаже" Запада, Русия нападна проруски настроените райони на Украйна, изби синовете им и разруши градовете им. България е най-проруски настроената държава в ЕС. Очаква я съдбата на Източна Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предупреждението трая осем години

    15 Яну 2023 21:25ч.

    и струва скъпо, точно според римската поговорка "Предупреден, значи въоръжен". Все пак Путин се надаваше на някаква полза от него и някакво мирно разрешение за Донбас, той се оказа наивен миротворец на фона на лицемерните войнолюбци Нюланд, Меркер, Оланд и т. п. Наивността не е грях, но също се наказва в такъв свят като сегашния.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде сега Западът крив,

    15 Яну 2023 22:35ч.

    че руснаците са комплексари и не могат да живеят без война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В грешка си

    16 Яну 2023 0:56ч.

    не руснаците, а именно наглосаксонците са тези, които все напират за война. И така е от векове. Кой направи 4 кръстоносни похода? Православието ли или католицизма? След това Наполеон, след него Хитлер, а сега Блинкен и оня чорлав рус хулиган от острова. Айде не дрънкай глупости. Руснаците винаги ги нападат. Така е и в Украйна. 8 години фашистката хунта трепеше жени и деца в ДНР и ЛНР, гореше живи хора в Одеса, пребиваха хора на улицата само защото говореха на руски и тези изроди сега ускорено ще ми ги приемат в ЕС. А няколко дни преди Русия да започне СВО, тези животни се бяха подготвили за невиждан терор. Две седмици преди това стотици автобуси евакуираха цивилни в Ростов на Дон. Не се правете на ударени. Империята на злото винаги е била на запад. Първо Рим, след това Холандия, След това Великобритания, сега САЩ. И за да оправдаят сатанизма си крещят неистово срещу руснаците. Забраниха вноса на ресурси от там. Сега мръзнат, фалират, но Путин им е виновен. Ай сиктир!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глупости на търкалета, българомразецо !

    16 Яну 2023 8:42ч.

    Българското бъдеще не е розово. Но няма нищо общо с настоящето на Украйна. У нас няма културно/цивилизационен разлом. Българинът от Видинско и българинът от Бургаско имат един език, една вяра, един и същ манталитет, една и съща историческа памет. Няма как да я "делнете" странат ни по тази "логика". У нас има малцинства - циганско и турско. Циганите са пластелин, ако Държавата България им осигурява приличен живот, работа, бъдеще - те ще са "българи". Ако ли не, както е сега, голяма част ще се пишат "турци". Българските турци са незаобиколим факт. Дали са опасност за България, или човешки капитал, това също зависи от Държавата ни. Силна ли е Българската Държава - тези хора ще са БЪЛГАРСКИ турци, без никой да ги кара и насилва. Слаба ли е държавата ни, те ще хвърлят постоянно едно око към Анкара... От нас си зависи. Етническа война по линия на тези две малцинства у нас няма да има. Причините за това са много, общо - у нас има вкоренена , вековна култура на поносимост и толерантност помежду ни. Това не е "толерастията" на Запада и НПО , която ни сервират днес, това е истинската българска толерантност и доброта. Затова у нас Украински сценарий е съвършено невъзможен, няма никакви условия за такъв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    16 Яну 2023 12:19ч.

    С "изненада" установявам, че си доста тъп лумпен, щом цитираш полски и украински източници на нелепи фейкове...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Valpet

    16 Яну 2023 13:32ч.

    Много сте прав. Поздравления! Имам приятел български турчин, живеещ в Турция, но често посещаващ България. Той на шега казва, че когато е в Турция го наричали "българина", а като е в България му казват "турчина".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карлсон от покрива

    15 Яну 2023 20:09ч.

    От петък духат в западна посока..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор Ошенко

    15 Яну 2023 20:10ч.

    Ако слушаш "зеления слуга на народа", бнт, бнр, бтв и нова укрите вече маршируват на Червения площад!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    15 Яну 2023 21:00ч.

    А знаете ли какво разказваше известният воене кореспондент Ал. Сладков,разхождащ се оня ден из улиците на Соледар?Ето едно изречение от разказа му:"Труповете на украиските войници са навсякъде,нямало е кой да се погрижи за тях.Скитащи кучета ги ръфат,тях никой не ги е хранил и сами си намират храна.Единствено студът спасява положението,за да не се разложат преди да сме се погрижили за труповете."Ето,това беше картинката,показвана на живо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А знаете ли защо украинците...

    15 Яну 2023 21:07ч.

    не си пребират труповете на войниците? За да не им се "водят жертви" и за да не изплащат обещетенията и пенсиите на семействата на загиналите. Дори не уведомяват тези семейства, че войникът е загинал, за да няма финансови претенции!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е

    16 Яну 2023 1:02ч.

    Точно в стила на фашистка хунта, каквато е украинската. Същото беше на времето и в Чили. Украйна не само не е истинска държава, защото тя е измислена, създадена изкуствено в края на 19-ти век. Днешна Украйна е срам и позор за човечеството. Същият срам и позор са и евроатлантиците в ЕС и САЩ, с техните прехвалени "ценности", дето и до сега не знам някъде някой да ги е назовал и изброил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    15 Яну 2023 23:11ч.

    Прави впечатление, че поръчковите соросоидни тролове се нахвърлят под такива военни статии въпреки, че изобщо не разбират от военна тактика, дори повечето от тях по някакви причини не са хващали оръжие през живота си. Според мен, по останалите медии се разпространява умишлено пропагандата, че руснаците не воюват изобщо, че постоянно губят с една единствена цел - когато започне втората фаза от плановете на САЩ, да се намерят по-лесно балъци-нещастници от Полша, Румъния и България, които да попълнят убитите украинци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А, аз наблюдавам, че

    15 Яну 2023 23:57ч.

    от няколко дни натовските тролове увеличиха дейността си в "Гласове". По време това съвпада с разобличенията по разследването на "Нексо". Вероятно са под ръководството на активисти от ДБ, РБ и свързаните с тях НПО. Нищо чудно и те самите да пишат, за да им излезе по-евтино. Господа, случаите Украйна и Нексо нямат нищо общо и ще трябва да понесете отговорността за получените средства от престъпна фирма и за свързаните с вас и с фирмата едновременно лица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да идем и по-далече...

    16 Яну 2023 8:52ч.

    Аферата "Нексо" нямаше да стартира , ако не беше "вятърът на промяната" от към Америка. Пластовете се разместват и тези които досега са лижели .... на амбасадата, ще бъдат отбити от цицата. За сметка на други разбира се. Същото е с Украйна, зомбираният човешки материял ще бъде използван до дупка, избит от руснаците, и после зарязан. САЩ нямат никакви конкретни геополитически интереси в /източна/ Украйна. Тя е изгубена за тях територия. Войната ще се бута и добута до ДЕЛБА на тази територия, от бойното поле зависи къде ще минава новата граница, чий ще е Киев ? Светът се парцелира, разделя на "зони" и сега се уточнява къде ще е новата Желязна Завеса. Логиката изисква тя да е по "цивилизационния разлом" по Хънтигтън. И ако това се спази, а е силно вероятно да се спази, ще има голяма изненада за мястото на България в бъдеще...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    16 Яну 2023 4:49ч.

    Т.нар. командир Мадяр (унгареца) говори на доста нефелен украински със силен руски акцент, работата е ясна, руснаците са ги размазали, и тоя си лекува егото с глупави "послания" към "червеите".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МЪДЯр Ташаклиев

    16 Яну 2023 7:58ч.

    ами плащат ми редовно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любов

    16 Яну 2023 8:19ч.

    Бандеровска фашистка гад!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    16 Яну 2023 8:28ч.

    Апаратчиците на Шойгу набутаха ЧВК в месомелачката Соледар за да я унищожат, разформироват или да я изгонят от Украйна, защото не им се подчинява. Дефакто излезе друго, въпреки жертвите. Пригожин е мишена на Герасимов и сие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • посмали...

    16 Яну 2023 11:11ч.

    Не е така бе, мангасар. Всичко е един маскарад за пред една велика сила. Никакви противоречия няма между едните и другите, ама който вижда само пред носа си, говори глупости, като тебе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че Путин оплеска нещата в началото е

    16 Яну 2023 8:34ч.

    факт и че цялата т.н. украина един ден ще бъде отново в РУСКАТА ИМПЕРИЯ е също сигурен факт-всичко е въпрос на време!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    16 Яну 2023 8:41ч.

    Омразата като държавна политика. Да живее новата ценност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Холокостът се засилва

    16 Яну 2023 9:22ч.

    Все по-ясна става една от основните цели на САЩ във войната в Украйна. Тотално унищожение на мъжкото население на Хохландия , и по възможност най-вече на рускоезичното ! За тази цел последните дни започнаха да "гребат" човешките резерви зад граница. На всеки украинец бежанец в Полша, който потърси някаква услуга в украинските консулства в Полша, автоматично му се връчва ... заповед за мобилизация !!! Ако откаже, завежда се следствие и подлежи на военен съд ! Украинските бежанци зад граница се поставят Извън Закона от собствената им държава - Украина ! В Полша цари уплаха ,че след украинците , ще започнат да връчват повиквателни и на поляците ! Холокостът над славянското население в централна Европа се засилва. Засега нулеви шансове за събуждане на населението в 404 ! Който избяга в Русия се е спасил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разделянето на Украинци и Руснаци е абсолютно условно.

    16 Яну 2023 10:48ч.

    В тази война — която е не само Трета Световна, но и Последна Война на Изначалното Противопоставяне на Индивидите в Космически Мащаб (ПВИПИКМ) вземат участие всички, които искат ДА СИ МУ ГО ВЪРНАТ НА НЯКОГО, но са се разделили на някакви фиктивни „украинци“ и някакви фиктивни „руснаци“. Въпросът е: КОЯ Е ПРИЧИНАТА толкова много човешки индивиди да са неудържими в желанието си да ОТМЪЩАВАТ (без значение на кого и за какво)? Май ще се окаже прав Новозаветния Йоан, който в своето Откровение писа, че от Океана ще изплуват ДВА ЗВЯРА — единият белязан със знака 666, а другият белязан със също такъв знак, но ОГЛЕДАЛЕН ОБРАЗ на първия. Човечеството се събра на Планетата Земя, за да се ПОМИРИ ВСЕКИ СЪС ВСЕКИ, но не успя — всички си останаха САМОТНИ ДЕМОНИ в Космоса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДИАЛЕКТИЧЕСКИ ПРОТИВОРЕЧИЯ

    16 Яну 2023 15:05ч.

    Изглежда някога (при Сътворението на Света) са били създадени две човешки раси: 1) тази, която ни е известна от Светите книги на Абраамическата Доктрина, чийто Първи Мъж е Адам и Първа Жена — Ева; 2) друга раса, която по външен вид не се различава от първата, но носи в себе си противоположни психологически характеристики. Едната от двете раси (не ни е известно коя точно) е белязана със специфичен знак — ТРИ ШЕСТИЦИ. Другата е белязана аналогично — с три знака, ОГЛЕДАЛНИ на трите шестици (не обърнати до деветки, а именно огледални — подобни на три ръкописни гръцки букви „делта“). Така е изпълнен Божествения замисъл, че в Космоса трябва да има ДИАЛЕКТИЧЕСКИ ПРОТИВОРЕЧИЯ, които ще тласкат живата материя към ДВУБОЙ, с който да се осъществява ЕВОЛЮЦИОНЕН или РЕВОЛЮЦИОНЕН напредък на материята. След като светът е бил устроен по такъв начин, човечеството е започнало да върви по своя път, съпътствувано от онези социални разслоения, които направили видими РАЗЛИЧИЯТА между индивидите и създадали впечатлението, че ХОРАТА НЕ СА РАВНИ (зер ако бяха равни, това би ги обезличавало!), че един индивид се намира на по-висок „pied de stalle“ от стоящия до него друг индивид и това предизвиква онази непримиримост, която резултира до водещото до прогрес СЪСТЕЗАНИЕ, за което е писал и Дарвин. Но ето — днес стигнахме в СЪСТЕЗАТЕЛНОСТТА си до „задънения сокак“ на повсеместното изтребление, до който неминуемо трябваше да ни отведе заложената при Сътворението специфика на двете изначални раси в човешката природа. Това може да ни коствува изчезването на човешкия вид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!!

    16 Яну 2023 11:05ч.

    Да бяхте седнали да преговаряте !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    16 Яну 2023 12:22ч.

    И тоя се е напушил с некачествена трева, като Зеленчука... Не че има някакво значение... Важното е, че отстъпват с подвити опашки и силно разредени редици… А руснаците все още не са започнали нищо сериозно…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    16 Яну 2023 12:46ч.

    По думите на командващия щурмуването и превземането на Соледар, за времето на боевите действия в Соледар ВСУ е извело 7 (седем) бригади от района на линията на фронта за възстановяването на боеспособноста (подразделение се изпраща за възстановяване при загуба на над 70% от личният състав), една бригада на ВСУ е между 2500 и 3500 човека. По груби сметки между 12 000 и 17 000 безвъзвратни загуби за ВСУ само в Соледар. https://www.youtube.com/watch?v=BsFie_Hou78&t=388s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Авангард

    16 Яну 2023 17:42ч.

    Тоя тъпак не знае за какво се бие с братята си. И едните православни и другите православни, за какво се биете бе кретени. Айде откачени нацисти и олигофрени разбирам, наемници разбирам, ама нормални православни украинци за какво се бият тия хора. Никой не им иска държавата да им я носи на рамо или да им я окупира. само хазарската шайка и нацистката сган да се очисти ,натовските изроди да се разкарат и проблеми няма между братя православни и мюсюлмани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи