Украинските войници на фронта ще получават допълнително по 2700 долара на месец

Украинските войници на фронта ще получават допълнително по 2700 долара на месец

Украинските войници ще получават допълнителни 100 000 гривни (2710 долара) на месец за службата си на фронтовата линия в битката срещу руските войски, заявиха вчера от украинската армия, предаде ДПА. С това съобщение се слага край на спекулациите за заплащания и надбавки, отбелязва агенцията.

"Войник, който служи на страната си и я защитава от агресора, излага на риск собствения си живот и здравето си, и работи при изключително тежки условия, трябва да бъде високо мотивиран", се казва в изявление на генералния щаб.

Бонусът от 100 000 гривни е предназначен единствено за "защитниците, сражаващи се на първа линия", се уточнява в изявлението. Войниците, които са разположени в зоната на боевете, но не участват директно в сраженията, както и войниците от противовъздушната отбрана, ще получат 30 000 гривни. Колкото до войниците, разположени в тила, те няма да получават надбавки за фронтоваци, посочва ДПА.

Основната заплата на всички войници беше увеличена до близо 20 000 гривни от началото на февруари, припомня агенцията.

Генералният щаб смята, че заплатите в армията са справедливи, с което "не се създават предпоставки за социално недоволство, като в същото време се показва уважение към войниците, които рискуват живота и здравето си".

Освен това щабът призовава украинците да спрат с популизма по този въпрос и вместо това да се фокусират върху отбраната на страната, се казва още в изявлението.

Руските войници на фронтовата линия получават надбавки в размер на 158 000 рубли (1934 долара), а основната им заплата е 37 000 рубли, сочат официални данни. Много войници обаче се оплакват в социалните мрежи, че никога не са получавали тези пари, допълва ДПА.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • длагнест

    20 Апр 2023 11:53ч.

    МВФ им плаща заплатите на цената на какво? Просяци нещастни... Знаете ли, че САЩ всекидневно заемат от неизвестен кредитор по 6 милиарда долара, за да може пренадутият им имперски балон все още да не се спихва? Колко мислите че може изобщо още да продължава тая трагикомична картинка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2700 долара на месец

    20 Апр 2023 12:08ч.

    Да му мислят американските данъкоплатци. Единствената им надежда е това да не продължава дълго. Ни за това се грижат руснаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хари Ж.

    20 Апр 2023 12:17ч.

    Да драги, неизвестните кредитори са известни като печатари на зелената шума с която заливат света и която скоро няма да има стойност. Печатарите, старозаветници от FED - федералния резерв се самозабравиха в “безпогрешността” си и вървят уверено към бездната, но ще повлекат и много народ след себе си. Живеем в бурни времена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съмнява ме тия суми да се изплащат посмъртно

    20 Апр 2023 12:28ч.

    Изродите от Киев масово не прибират трупове от предния край, водат ги цезследно изчезнали и дезертирали точно за да не отиват такива суми при близките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “Неизвестният кредитор”

    20 Апр 2023 15:05ч.

    Е не някой друг, а Глобалното Правителство, или популярно наричаната “Дълбока Държава”. А тя има трилионите долари отмъкнати точно под носа на американското правителство, от т.н. “Черни програми”. Основно военни. Например , прословутият стелт бомбардировач В2 , който реално струва 150 милиона $ парчето, се фактурира на американския бюджет … 2 000 000 000 $ (два милиарда), разликата отива в сатанистите. С тия космически суми ТЕ си строят летящи чинии и др. футуристични машини, докато обикновените хора лапат мухи, вече и буквално. И бай-дъ уей, подхвърлят трохи на Официалната власт в САЩ, под формата на заеми?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    20 Апр 2023 11:54ч.

    Получават дръжки. Даже не си прибират загиналите от бойното поле, ами после трябва руснаците да им прибират мъртвите. А не ги прибират, защото по този начин командирите вземат чуждите заплати. Даже в смъртта си са корумпета тия нацита...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2700 доларес на месец - мечта!

    20 Апр 2023 11:56ч.

    Па ний кретаме с по 700 кинта месечно у цеха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ми, кво чакаш

    20 Апр 2023 12:01ч.

    Сдавай струга и бегом доброволец на първа линия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пари за мъртъвци

    20 Апр 2023 11:58ч.

    И като този на първа линия загине на четвъртата минута, след като е стъпил там, защо са му тия пари. Чисто и просто неговите корумпирани началници да ги приберат. Тези укри нямат нито срам от бога, нито от нищо - даже от смъртта на собствения си народ печелят - убийци и наркомани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няква странна аналогия ми възниква

    20 Апр 2023 12:02ч.

    С добавките за Ковид 19, навремето.. Същата схема.. Въртолетни пари за поддържане на огъня..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ахъ....... сигурно затова укрите са наводнили интернет с какво ги "хранят"

    20 Апр 2023 12:05ч.

    Хляб (който сами си плащат) и консерва с мазнина някаква си...... това е. А че убитите ги водят безследно изчезнали за да не плащат компенсации на роднините им, а? Имаше интервю на ранен украинец, който САМ е трябвало да си плаща после за лечение в тила, а? Плаща се редовно и много единствено на чуждестранните наемници, тези дето са там "на сафари"! А укрите...... укрите да го дух......т! Много поздрави от зеленски и блинкен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    20 Апр 2023 12:15ч.

    Ако имат в зоната на съприкосновение около 50 000, които участват в боеве, както те са го написали, а не такива в зоната, но "не се бият", то сметката им излиза малка. Горе-долу 150 млн. на месец, при положение, че и не ги плащат те, ами спонсорите ... добра сметка, крива математика, щото сега ще има недоволство. Щото тези "Войниците, които са разположени в зоната на боевете, но не участват директно в сраженията, както и войниците от противовъздушната отбрана, ще получат 30 000 гривни", дали ще са съгласни да вземат по-малко пари при положение, че и върху тях падат снаряди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    20 Апр 2023 12:37ч.

    поредните елементарни лъжи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А руските мужици ги мотивират да умират за елита на Путьо като "пушечно месо" с призива "По-добре да станеш военен труп или инвалид, отколкото охранител или фитнес треньор"

    20 Апр 2023 12:45ч.

    https://t.me/uniannet/95779

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нашия, пак да те светна

    20 Апр 2023 12:57ч.

    Пропагандните филмчета са предназначени единствено за консумация от европланктона, не можеш нахрани никой друг с подобна помия..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на майка ти путката

    20 Апр 2023 13:00ч.

    Путьо ще казваш на баща си, задето те е събирал с лъжичка изпод полите на майка си, за да те довкара оттам, отдето не излизаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако Путята

    20 Апр 2023 13:12ч.

    Умре ти ще скочиш от 6 етаж - хаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хехе

    20 Апр 2023 16:46ч.

    Ама, това е руската пропаганда - излъчва се по централните им тв канали. Иначе кремльовците предлагат голям цирк: https://t.me/uniannet/95808

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    20 Апр 2023 13:07ч.

    "Бежанци: ВСУ разстрелват мирни жители, защото чакали идването руската армия"-https://www.youtube.com/watch?v=SQ2znv-OyPM

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария, спри рашистките фейкове

    20 Апр 2023 16:44ч.

    Ето каква помощ предлагат рашистите на семействата на мобилизираните - цирк вмест дърва. Два билета за цирк вместо дърва за отопление през зимата: https://t.me/uniannet/95808

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А руските

    20 Апр 2023 13:10ч.

    Снимка на др. Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руските войници полуачат "икони" с образа на путьо

    20 Апр 2023 17:07ч.

    Това не е само възстановен соц. култ към лиността на товарища путина, ами и светотаство >>> https://t.me/uniannet/95664

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи