Украинските тайни служби не отрекоха, но и не потвърдиха участието си в атентата срещу Захар Прилепин

Украинските тайни служби не отрекоха, но и не потвърдиха участието си в атентата срещу Захар Прилепин

Останките от автомобила на Прилепин. Снимка: АП

Русия заяви, че Украйна е отговорна за нападението с кола бомба срещу прокремълския писател Захар Прилепин и нарече случилото се "терористична атака", предаде ДПА. Представител на украинските тайни служби заяви обаче пред в. "Украинска правда", че те "нито ще потвърдят, нито ще отрекат" участието си в подобни атаки.

Министерството на външните работи в Москва съобщи вчера, че разследването все още не е приключило. "Но от материалите вече става ясно..., че става дума за поредния терористичен акт, организиран и осъществен от киевския режим и подкрепен от западни попечители", зяви още ведомството.

Прилепин, убеден поддръжник на войната на Русия срещу Украйна и бивш боец там, беше тежко ранен вчера сутринта, след като избухна прикрепено под колата му взривно устройство. Шофьорът му загина.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Отговорна е бандеровщината

    07 Май 2023 8:14ч.

    поддържана от Запада. Бандеровщината трябва да бъде унищожена, или поне обезсилена. Защо България е съучастник на бандеровщината!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отговорна е бандеровщината

    07 Май 2023 8:18ч.

    поддържана от Запада. Тъжно и трагично е, че и България е активен съучастник в тези престъпления.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кремльовците тотално изместиха холивудските сценаристи

    07 Май 2023 11:06ч.

    Кремльовците, които години наред не успяват да намерят истинските убийци на Политковская, Немцов и други видни личности в Кацапия, само за няколко часа след терористичния акт УЖ заловиха двама бездомници, които вече са били обвинени в опит за убийство на Прилепин. Единият от тях се оказал гражданин на Украйна и вече си признал. Оказа се, че "украинският терорист", който УЖ взривил колата на Прилепин, всъщност се оказа сепаратист-"опълченец" , воювал на страната на формированията на ДНР през 2014-2015 г. Т.е. на страната на Русия!!! Явно случилото се с Прилепин е някакво ехо от неговите "подвизи" в Донбас и местните криминални разправии. Прилепин беше приятел и заместник във военното формирование на починалия ръководител на ДНР Захарченко и явно е участвал в същите криминални схеми с него. След убийството на Захарченко Прилепин веднага избяга от Донецк и повече не се върна там. Следователно, това е разчистване на стари сметки. Със същия плам Рашата може да обвини не само СБУ, но и ЦРУ, МИ6, BND, Мосад, полското разузнаване, а най-добре ДАР-България:))) ===> https://t.me/vchkogpu/38323

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи