Украинските сили обстреляха село в Брянска област в Русия

Украинските сили обстреляха село в Брянска област в Русия

Украинските сили обстреляха рано днес село в руската Брянска област, граничеща с Украйна, съобщи в Телеграм губернаторът на Брянск Александър Богомаз, предаде Ройтерс. Това се случва ден, след като той обяви в социалните мрежи, че експлозия е довела до дерайлирането на товарен влак в региона. В съобщението за обстрела Богомаз посочи, че няма пострадали, но отбеляза, че е избухнал пожар в жилищен дом в населеното място. 

Ройтерс не успя да провери през независим източник информацията, посочва агенцията.

Украйна почти никога не поема публично отговорност за атаки по територията на Русия и на контролираната от Москва региони в Украйна. 

Вчера локомотив и седем товарни вагона дерайлираха в Брянск при експлозия, причинена от неидентифицирано взривно устройство, съобщи Богомаз.

Руските власти твърдят, че регионът - който граничи с Украйна и Беларус - е бил мишена на множество нападения от страна на проукраински диверсионни групи през 14-те месеца, откакто Русия нахлу в страната. В събота губернаторът съобщи, че четирима цивилни са загинали, когато село в областта е било обстрелвано от украинската страна на границата.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Рене от съпротивата

    02 Май 2023 9:49ч.

    Те укрофашистите това им е перемогата, да стрелят и убиват цивилни, онзи ден ВСУ-то се похвали с видео в телеграм как убиват невъоръжен УКРАЙНСКИ, повтарям украйнски рибар с артилерия, и как горкия човек се молеше на оператора на дрона който насочваше обстрела по него, но уви фашистите го убиха и бяха много горди от себе си животните. Никаква милост за тия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами, възможно е да е постановка

    02 Май 2023 11:37ч.

    Война е и е странно как някой ще тръгне да бракониерства, докато във водата около него се обстрелва. Може просто да е фалшиво видео, защото го няма по украинските канали. Вероятно фалшиво видео, сглобено от няколко части, с обстрел във реката, след това в близък план някой "артист", уж махащ ужасен срещу камерата на дрона и след това обстрел на надуваемата лодка, но не се вижда дали "артистът" рибар е там, а и след това няма тяло във водата, защото видеото прекъсва на удобен момент преди това:) И обяснението на сценаристите, че уж украинците веднага се опитали да се оправдаят, като казали, че риболовът в района е забранен, а в лодката му има оръжия - и следователно всичко е направено правилно. А "гранатомет"-ът в края на фалшивото видео се показва, че е уж тръба от въртяща се пръчка, за да се подчертае как украинците разстрелват уж своите заради едно бракониерство. И никой не си задава елементарния логичен въпрос, кой нормален ходи на риболов по време на война под открито небе с прелитащи бойни дронове, свои или чужди няма значение?! ==> https://t.me/breakingmash/43622

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    02 Май 2023 11:56ч.

    Ето ви го видеото което е разпространено от укрофашистите и с което се хвалят от стореното, заглавието е "Работа наших сил обороны из 192 батальона / 124 отдельной бригады ТРО". Деиствието се развива на река Днепър в Херсон преди няколко дни, човек в цивилни дрехи отчаяно ръкомаха към оператора на дрона бива убит от пряко попадение от артилериски снаряд. https://t.me/RVvoenkor/43776

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    02 Май 2023 12:07ч.

    Какви ги говорите, наркотици ли взимате? На видеото ясно се вижда как цивилен човек се опитва с гумената си лодка отчаяно да избяга постояния минометен обстрел кориагиран от снимащия го дрон и как най-накрая го убиват с пряко попадение. Какви артисти бълнувате, цивилен не военнен бива убит и убиците заснемат това свое действи, с което се гордеят изродите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Рибарят" носи каска бяла лента със знак "Z" на лявата ръка - символ на руските окупатори

    02 Май 2023 13:23ч.

    Историята на случващото се на видеото. За хората, които не са наясно какво се случва на левия бряг: 1. Там има забрана за всякакъв риболов. От двете военни администрации; 2. Дори забраната да не съществуваше, това е територия, която редовно се минира; 3. Картите на местността, с които разполага Руската федерация - това е много неясна история в момента. Картата се предава от уста на уста към руснацците и има много неточности. На местните рибари се казва за мини във водоеми всеки път къде точно са поставени; 4. Във видеото този "рибар" има RPG или RPO в лодката ( https://t.me/kherson_non_fake/6908?single ), с които се убиват хора, а не се хваща риба ( https://t.me/kherson_non_fake/6901?single ); Преди това все още е RPO „Bumblebee“. 5. На островите има много руски трупове (доказателства на снимки https://t.me/kherson_non_fake/6902?single , https://t.me/kherson_non_fake/6903?single ). Те не могат да бъдат събрани. Този боец "рибар" ​​беше облечен в цивилни дрехи с каска и бяла лента със знак "Z" на лява ръка (https://t.me/kherson_non_fake/6906?single ) и изпратен да вземе ДНК (за да потвърди смъртта на убитите за роднините им). За да вземе ДНК, той се нуждаеше от проба от телата на загиналите бойци на РФ там. Това е, което той правеше. Затова ръцете му бяха на греблата, за да намали нивото на шума от движение ( https://t.me/kherson_non_fake/6909?single ); 6. По време на този процес боецът чу дрона от украинска страна и започна да жестикулира, за да не го убият и че иска да се предаде. 7. Той плува, за да се предаде и се удари в мина. Източникът на експлозията във видеото е мина. Експлозията възниква отдолу на лодката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още детайли в тази история

    02 Май 2023 13:46ч.

    Тъй като историята е публикувана от канал с милион противници, би било грях да не се покаже на руснаците тяхната глупост. Видеото показва реакцията на украински военнослужещи при взрива на лодката (https://t.me/kherson_non_fake/6905?single ). Тоест самите те не са очаквали да гръмне ( https://t.me/kherson_non_fake/6904?single ). Лодката се сблъсква в мина, която е дори възможно да е руска, а не украинска, защото това е известно и двете воюващи страни са залагали мини на терена там. Но какво е по-интересното. Смешно е да се чете как руската страна приписва невероятни версии за това как украинци убиват мирни рибари и упорито не забелязват, че "цивилният" има каска, RPO / RPG и знак „Z“ на ръкава си ( https://t.me/kherson_non_fake/6906?single ). Това е само една дреболия. Типичен спокоен херсонски z-рибар ( https://t.me/kherson_non_fake/6907?single ). Много внимава да не вдига шум и затова ръцете са му на витлата ( https://t.me/kherson_non_fake/6909?single ). Също така на борда на този "рибар" има 2 оръжейни тръби ( https://t.me/kherson_non_fake/6908?single ). На който можете да видите характерните за RPG / RPO маркировки, а рамената ясно се открояват от текстурата. Сензация! Тръбата на обикновен херсонски рибар за 25 долара. О, тези производители на подли/хитри "рибарски" пръчки. Те прикрепват корда към обикновени РИБОЛОВНИ тръби, както при RPO-M / PDM-A "Bumblebee-M", нали:) И точно на същото място са маркирани. Между другото, тръбите на "този производител" са с много лошо качество. Накисват се при първия контакт с вода. ЗАТОВА местните мирни рибари обикновено вземат със себе си МИНИМУМ 2 такива туби ( https://t.me/kherson_non_fake/6915?single ; https://t.me/kherson_non_fake/6916?single ). И никакви други риболовни принадлежности ( https://t.me/kherson_non_fake/6907?single ). Е, черешката на тортата е избраното място за риболов ---> ?46.5962514, 32.6161706. Въпреки факта, че в близост има язовири с по-безопасен достъп до вода ( https://t.me/kherson_non_fake/6911?single ). Този участък е непосредствената водна фронтова линия (минирана) и зона на постоянен обстрел ( https://t.me/kherson_non_fake/6910?single ) и на двете воюващи страни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    02 Май 2023 14:45ч.

    Ясно че не спирате да прекопирате укрофашистка пропаганда която всячески се стреми да изопачи видеото за това как се убива невинен човек от укрофашистките уроди. Човека бил носил каска, алоооооо куку бейзболната шапка от кога и викат каска, имал бяла лента на ръката и за това може да го убият, блъснал се бил в мина... да не чакам отговор каква е тази мина дето ще се задейства от гумена лодка, ще се повторя пишете съвсем целенасочено ЛЪЖИ. През цялото видео ясно може да се види от всеки, че човека бяга от минометен обстрел насочван и кориагиран от дрона който снима, също така ясно се виждат няколкото разрива и летящите осколки близо до лодката му, ръкомаханията на човека към оператора на дрона в опит укрофашистите да спрат обстрела и най-накрая има едно пряко попадение в гумената лодка което прави лодката на парцали а нещастният човек бива убит. Не искам избощо да коментирам как се опитвате да оправдаете убиството от страна на укрофашистите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясно е националното предателство

    02 Май 2023 19:47ч.

    Както в този справедливо убит украинец, работещ за рашистката окупация и предал Родината си, така и за такива русороби като вас "Рене уж от съпротивата", мечтаещи България да стане "16-та република на СССР", пардон, подопечна територия на Руската ФСБ/КГБ "империя" с крепостни българи. Пфу!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    02 Май 2023 22:27ч.

    Вече десет минути се чудя какво да напиша след като прочетох горния текст, ако правилно съм разбрал украйнеца или какъвто и да е този обикновен човечец (поне от кадрите който виждаме) е убит напълно справедливо с миномет от ВСУ само защото е отишал за риба например от което следва, че е предал родината си на гадните руснаци укупатори??? Потрес!!! Само да ви питам бе вие добре ли сте??? Наистина такива фашизоиди like you си заслужават съдбата. Имам предвид бесилките като в Нюрнберг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    02 Май 2023 10:07ч.

    И по този повод за убииствата на невинни хора ,днес е 2 -ри май .На тази дата във Одеса бяха убити и изгорени над 47 невини хора и граждани наа Украйна .От фашистките главорези подкрепяни от американските и европейските терористи и убиици Впрочем на тази дата беше и прелюдията към сегашният Руско Украйнски конфликт . Точка от която няма връщане. Как пожарът в Дома на профсъюзите промени Украйна и света. Андрей Бабицки Андрей Бабицки (статията е публикувана преди 4 години... Преди година Андрей почина в Донецк...) Коктейлът Молотов, пламнал в Дома на профсъюзите в Одеса, породи други, много по-страшни образи. Тук, в цял ръст, пещите на Аушвиц се издигнаха пред очите ми, Хатин гореше. Нацизмът се появи на сцената не в своята идеологическа версия, а във формата на пряко действие, открито и уверено в правото си да убива зверствата. Нека накратко припомня веригата от трагични събития. От февруари 2013 г. противниците на Майдана избраха площад Куликово поле, където се проведоха протести, а по-близо до пролетта беше поставен палатков град. На 2 май поддръжници на европейската интеграция, местни националисти, изпратени от днепропетровския олигарх Игор Коломойски, и бойци нападнаха палатков лагер, чиито жители, поради явното превъзходство на нападателите, въоръжени с огнестрелни оръжия, бяха принудени да се оттеглят в Къщата на профсъюзите. Помним всичко, нищо не сме забравили. Спомняме си как много млади момичета оживено наливаха смъртоносен коктейл в бутилки, как млади момчета скачаха от прозорците, когато огънят започна да ближе гърбовете им. И тогава ги довършиха на асфалта. Помним националиста, който стреля по хората на покрива. Спомняме си овъглените фигури и одеския активист Алексей Гончаренко, който по-късно стана депутат от Върховната Рада и представител на Украйна в Европейския парламент, хладнокръвно ги разглеждаше и снимаше на камера. Помним мъртва бременна жена, сякаш разпъната на маса в една от стаите. Спомняме си как нацистите се присмиваха на "пържените колоради" и вярваха, че са спечелили чудесна победа. И днес те продължават да твърдят, че ужасяващото убийство на най-малко 45 души е оправдано, че уж е сложило край на протестното движение на "ватниците" в Югоизточна Украйна. И за нас 2 май беше спусък, който пречупи пролетта. Здравите мъже, без да се сдържат, ридаеха, гледайки телевизионната картина с осакатените тела на своите сънародници. Това престъпление, което по мащаб и зверска жестокост не може да се квалифицира по друг начин освен като престъпление срещу човечеството, не е разкрито. Както и убийството на хора на Майдана. Въпреки че има повече от необходимите видео материали, свидетелски показания, всякакви доказателства и доказателства по това дело. Но никой не беше наказан, тъй като голият нацизъм стана официална идеология на Украйна. Но нацистите не се отказват от своите герои. Съединените щати и техните западни съюзници, подкрепящи сегашния украински режим, отново тихомълком преживяха кошмара в Одеса, тъй като техният принцип, че масовото убийство на хора е в реда на нещата, когато става въпрос за „нашия кучи син“, остана непроменен в продължение на много десетилетия. И дори векове. Но ако някой смята, че възмездието е нещо отблъскващо и може да се живее спокойно, без да се страхува от последствия, то това определено не е така. Майдан и 2 май направиха възможна войната в Донбас, защото след тези събития проливането на кръв стана не само приемливо, но и желателно. Но нито една война не може да продължи вечно. Винаги завършва с победа на една от страните. Нямам ни най-малко съмнение, че десницата ще победи, защото нацизмът по дефиниция може да триумфира само за кратко. След нашата победа ще отговаряте за всичко според най-високия резултат. На 2 май ми стана ясно, че вторият Нюрнберг не може да бъде избегнат..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво се случва в Одеса на 2-ри май 2014?

    02 Май 2023 14:37ч.

    Събитията в Одеса се разиграват в контекста на остро противопоставяне между украинските граждани с проруски настроения, настояващи за федерализация на Украйна и привъържениците на Майдана, които са за запазването на единството на страната и за европейската ѝ интеграция. За улеснение и яснота в текста двете групи са обозначени като проруски и проукраински настроени граждани. Информация за случилото се на 2 май 2014 г. в Одеса е запазена от „Група 2 май“ – сдружение, създадено от журналисти от местни медии, експерти и активисти. Те провеждат собствено разследване и събират архив с цялата налична информация за събитията от деня, който включва свидетелства на очевидци, интервюта с органите на реда, видеоклипове от сблъсъците в града. Украинските власти са критикувани остро от международни организации, сред които Върховният комисариат на ООН за човешките права за това, че години след събитията все още не е потърсена отговорност за убийствата, извършени на Майдана в Киев и в Одеса през 2014 г. Според доклад на организацията, публикуван броени дни след събитията в Одеса, случилото се там е довело до втвърдяване на позициите и изостряне на риториката на омразата. Отправен е и призив за мобилизация с цел включване в местните въоръжени групи в източните региони Донецк и Луганск. Каква е хронологията на събитията, представена в архива на „Група 2 май“: В Одеса се играе футболен мач между местния отбор „Черноморец” (Одеса) и „Металист” (Харков). Преди срещата проукраински настроените феновете и на двата отбора излизат на шествие по улиците на Одеса, заедно с още местни активисти и жители на града – общо около 2000 души. В същото време, на площад „Куликово Поле” пред Профсъюзния дом е разположен палатков лагер на проруска група. Когато разбират за задаващото се шествие, протестиращите бързо събират хора за контрашествие. Техният брой е около 300 души, но според свидетелствата, те са далеч по-добре организирани. Проруските протестиращи се опитват да притиснат проукраинската група на една от големите улици в града. Започва стрелба и от двете страни и няколко души са ранени. Численото превъзходство на проукраинското шествие все пак оказва влияние и проруските протестиращи се разпръскват, като голяма част от тях се опитват да намерят убежище на покрива на Профсъюзния дом в центъра на града. Те са обкръжени и сраженията продължават. Свидетели информират, че и двете страни са хвърляли самоделни бомби коктейл "Молотов" едни срещу други. Използването им води до пожар в Профсъюзния дом. Вратата на сградата е залостена от проруските протестиращи, които са се барикадирали вътре. Пожарната служба не отговаря достатъчно бързо на повикванията и 42 души загиват при пожара. Полицията също не успява да реагира адекватно, въпреки че местните власти са предупредени за очаквана ескалация на напрежението. Разследването на „Група 2 май” заключава, че трагедията е резултат от провокация на проруските групи. По думите на Урс Швингер при идването си в Одеса те са били ВЪОРЪЖЕНИ. ===> http://2mayodessa.org/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капкан

    02 Май 2023 10:54ч.

    Това е капан. Руснаците подмамват урковците. В момента в който навлезнат в “Старата Русия” ще последва истинската война. Щото до сега е само театър. В западна Русия има близо половин милион мобилизирани и вече добре подготвени руски войници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И още припомняне

    02 Май 2023 10:56ч.

    Мобилизационният ресурс на Русия е между 25-30 милиона. До сега са задействали около 2-3 % от него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не са украинските сили, а руски диверсанти/партизани

    02 Май 2023 11:14ч.

    В района на Брянск неизвестни партизани взривиха ж.п. линията, в резултат на което влак с гориво за Въоръжените сили на РФ излетя под наклон ( https://t.me/breakingmash/43649 ). Започна пожар. На няколко километра от мястото на експлозията се намира станция за зареждане с петрол, което заедно с цистерната може да е била целта на диверсантите. Брянската полиция първоначално издирваше двама мъже, а вече група ДСГ, които са заподозрени за участие в подкопаването на железопътните релси, твърди проруския канал"Mash" в Telegram . Според канала мощността на взривното устройство е била най-малко 200 грама тротил ( https://t.me/breakingmash/43650 ). Също така на 100 метра от мястото на взрива разследващите открили два цигарени угарки, две кутии цигари, празна кутия от бира, пакет Ролтън, парче знаме и намотка с жици. "След вчерашния взрив на жп линията Расуха-Унеча бяха обявени за издирване повече от двама души. Предполага се, че е работила ДСГ от трима до пет души - точният брой все още не е установен. По наша информация диверсантите са от Стародубски район на Брянска област." Московската пък полиция издирва други диверсанти , които взривиха електропровод в Ленинградска област ( https://t.me/mashmoyka/12149 ) и за които се подозира, че вероятно са избягали в Москва с черен Chevrolet Captiva ( https://t.me/breakingmash/43670 ). Има все повече аналогии от Втората световна война, само че на мястото на нацистите вече не са германците, а руснаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи