Украински учебници: Чингис хан е украинец, Иисус Христос е от Галиция (видео)

Украински учебници: Чингис хан е украинец, Иисус Христос е от Галиция (видео)

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя говори пред Съвета за сигурност на ООН за образователните програми на съвременна Украйна и попита френския постоянен представител Никола дьо Ривиер дали знае за украинските си корени. Като потвърждение на това неочаквано обстоятелство дипломатът се позова на украинския учебник по география за осми клас.

 „Най-мащабна корекция са претърпели програмите по история и география“, каза Небензя. Той демонстрира пред публиката учебник по география за 8 клас под редакцията на Масляк и Капирулин.

"Ако му вярвате, излиза, че предците на французите, испанците, португалците, турците и дори евреите идват от Украйна. Искам да се обърна към моя френски колега: Никола, знаеш ли, че всъщност си украинец? Не ми вярваш? „Прочетете учебника“, каза Небензя, цитиран от чуждестранните медии.

Авторите на пособието обясняват това с факта, че предците на французите, галите, произхождат от Галиция. Дипломатът посочи тази подробност като пример за тоталната украинизация на учебния процес, с който се занимава Министерството на образованието и науката на Украйна. Той допълни, че през 2016 г. това ведомство, „отчитайки историческите събития от последните години“, е одобрило 25 програми за обучение.

Небензя също попита присъстващите дали знаят, че според авторите на учебника украинците и поляците са от славянски произход, а руснаците са от „угро-финландски“. Беларусите в този учебник са приписани на балтийските народи.

„Учебникът по история на Украйна за 7 клас, под редакцията Лях и Темирова, казва, че формирането на украинския народ наброява 140 000 години. В учебника по история за 9 клас, под редакцията на Турченко и Мороко, се казва, че до края на 18-ти век украинците в са били една от най-големите нации в Европа“, каза дипломатът.

Той отбеляза, че авторът на книгата „Украинска нация“ Микола Галичанец като цяло е убеден, че „населението на Източна Европа е навлязло в първото хилядолетие на нова ера под името украинци“.

„Това се прави е въпреки факта, че както е известно никой не е наричал украинци жителите на териториите, които са част от съвременна Украйна. Дори в произведенията на поета Тарас Шевченко, живял в средата на 19 век, терминът „украинци” напълно липсва. Жителите на всички тези земи са наричани русини, руснаци или, в краен случай, от малоруси“, отбеляза Небензя.

Той цитира и други абсурдни теории от образователната програма на Украйна.

„В Украйна има, например, такъв историк Валерий Бебик (и той не е единственият). Той твърди, че Константинопол е бил колония на Херсонес на територията на съвременен Севастопол, а прародителят на скитите е Херкулес, родом от Крим, чиито корени идват от остров Хортица на Днепър“, посочи постоянният руски представител пред членовете на Съвета за сигурност на ООН.

„Оказва се, че името на град Мена в Черниговска област е дало името на първия египетски фараон Менес, а самата украинска държава, според неговите изчисления, съществува над 7500 години“, добави Небензя.

Според него известният монголски завоевател Чингис хан, живял през 12-13 век, според Бебик, всъщност се е казвал Богдан.

„Не ми вярвате? Тогава авторът ви съветва да се запознаете с тайната история на монголите, където Чингис хан се нарича Богдихан. Е, и от това става ясно, че той не е монголец, а истински украинец. Освен това, той е воювал, както уверява Бебик, с украинския тризъбец. И накрая, основният му извод е, че Украйна като цяло е люлката на световната цивилизация и дори Иисус Христос, не изключва Бебик в едно от интервютата си, може да е бил от Галиция“, изтъкна Небензя.

Както посочи русикият постоянен представител, Бебик „не е обикновен, а заслужил луд“. През 2015 г. той е назначен за временен председател на обществения съвет към Министерството на информационната политика в Украйна.

 

Източник: epicenter.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Haho

    15 Май 2022 14:25ч.

    Не мислех че има по-големи дебили от северномакедонците, ама тия ги бият отвсякъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стон

    15 Май 2022 16:21ч.

    А това че повсеместно се правят напъне да се изкривява историята в нечия полза, не ви ли говори много? То си е направо крясък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И откъде съдиш за това?

    15 Май 2022 16:46ч.

    От думите на тоя идиот? Да не би да си изчел учебниците им?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този “идиот”

    15 Май 2022 22:06ч.

    Със сигурност не е идиот, за разлика от теб. Щото тези работи ги е говорил пред ООН , а не на раздумка с бандеровски дружки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • montag

    15 Май 2022 14:31ч.

    Zа евреите(които са хазари) има известна истина ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • някои пък твърдят, че

    15 Май 2022 16:33ч.

    хазарите (ешкенази) и юдеите (които обитавят сега земите на Палестина) са съвсем различни генетично... Знае ли човек. Истината е, че Нетаняху поздрави Zеленски като "вторият еврейски президент", а Олексий Арестович (съветник) нарича Украйна "втори Израел", само че многократно "по-як и по-голям".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    15 Май 2022 21:08ч.

    Прочетете книгата на еврейския историк проф . Шломо Занд " Изобретяването на еврейския народ " и ще научите всичко. Христос е ясен -идва от Галилея и е говорил на Арамейски . Учебниците на Украйна ще ги изследват психиатрите .........................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kalina

    19 Май 2022 15:50ч.

    След признаването на Израел след Втората световна война е наводнен от юдео-хазари и сега е управляван от тях и техните банки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kalina

    19 Май 2022 15:54ч.

    Христос е от Гали-лея , а не от Гали-ция, както са украинските измишльотини според статията...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    15 Май 2022 14:43ч.

    "Да би мирно седяло, не би чудо видяло". Има възмездие на този свят. След като руският, а последствие и съветският елит създаде македонската нация за сметка на българите, които са ги цивилизовали, е редно да изпитат на собствен гръб какво чувстваме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чувствали сме турския камшик и ятаган 500 години

    15 Май 2022 15:09ч.

    и от тях ни отърва руска кръв и руска пот, а вашите нежни чувства, основани на изопачения на историята, споделете на кафенце с някои събратя-творци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    15 Май 2022 15:17ч.

    Една от малкото заслуги на Горбачов е признаване приноса на българите за писмеността! Та спомням си как две момичета студенти заявиха в ефир, че ние българите сме им дали кирилицата. Показано бе и фасадата на учебно заведение в Москва с двете статуи на Св.Св. Кирил и Методий! Но след Горбачов всичко това бе забравено!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руската кръв и руската раса?!?

    15 Май 2022 18:03ч.

    Това е била империя, всякакви ги е имало. Руси, украинци, белоруси, финландци, поляци, кавказци, и цар чист германец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    15 Май 2022 22:10ч.

    Никаква заслуга на Горбачов не е . Академик Лихачов го заяви това. А пък какви студентки по инициатива на Горбачов били заявили нещо…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • царица Екатерина е германка

    19 Май 2022 16:03ч.

    Царица Екатерина "Велика",продала евтино Аляска на каубоите, е германка, а вие кой цар имате впредвид?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    15 Май 2022 14:45ч.

    Е тука идва големият проблем - македонците какви се явяват на украинците - наследници или духовни учители?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Александър Македонски,майка му,

    15 Май 2022 15:17ч.

    Олимпиада се е самоопределяла като украинка, начи и той е украинец, по еврейска традиция

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    15 Май 2022 14:52ч.

    Видно е, че един гуй ги е правил и украинци и руснаци. На 10 години бях, когато прочетох "Приключения на изобретенията" от Александър Ивич. Та от нея научих, че всичко значимо в областа на науката и техниката е изобретено от руснаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опааааа

    15 Май 2022 15:14ч.

    и отвъд океана болестта на ШаркО е известна като Lou Gehrig disease, защото - представете си - от нея боледувал бейзболистът Лу Гериг. И на острова "псевдосклерозата на Struempell" се води болест на Wilson, който я е описал 40 год след Щрюмпел. Та така с приоритетите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • така е

    19 Май 2022 16:05ч.

    Така е, ама каубоите макар и да нямат приоритет си имат своите си имена , не търпят руски, оти не могат ги произнасят или по-скоро понасят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и ний сме дали нещо на света!

    15 Май 2022 15:00ч.

    Българче да се наричам, първа радост е за мене! Да си довърша мисълта от под статията на оная лелка: пък за Климент Охридски пише само на две места - в две жития за него, съчинени от гръцки владици. Които много го хвалят като българин, че бил голямата работа. Просветител и т.н., въобще образцов християнин и българин. Звучи логично! Или - аналогично!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Графа Логос

    15 Май 2022 15:02ч.

    Обаче и той разпространявал само и единствено глаголицата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Охридски Климент, ама Охрид сега е у Северна Македония

    19 Май 2022 16:11ч.

    Пишеше в статия в нета, че Путин казал , че кирилицата идва от Македония - от Охридската школана Климент Охридски( Св ,Кирил -Костантин Философ е направил глаголицата). За мен кирилицата е средно между гръцката и латинската азбука - има общи букви. И дано "Аз съм българче" на Иван Вазов да не стане никога "Асан българче" от Иван В-"Азов"!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    15 Май 2022 15:10ч.

    Голяма полемика ще се завърже между украинци и македонци, относно произхода на света. Кой от Адам и Ева, какъв е бил ? Ясно е, единият е македонец, а другият украинец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От една кръв Бог създаде човешкия род

    15 Май 2022 15:16ч.

    казва Павел. Ама има една сатанинска синагога, която не му вярва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не врат, ами шия

    15 Май 2022 16:30ч.

    Ми то все наша работа, македонци, украинци все от нашата народност са тръгнали. Какво има да го въртят и сучат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mamut

    15 Май 2022 17:44ч.

    ми адам е македонец а ева е украинка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • арменци ;)))

    19 Май 2022 16:15ч.

    Всички хора са...арменци.;))) Понеже след потопа Ноевия ковчег за първи път акостирал на връх Арарат. Който не му харесва- да се оплаче на арменския поп и да уведоми славното радио Е-реван!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да, юдео-хазарската кабала

    19 Май 2022 16:18ч.

    Пишете за юдео-хазарската кабала, Зеленски е украински юдео- хазар, Соломон Паси, който ни вкара в НАТО също е юдео-хазар, Ленин - без руска кръв - с дядо по майчина линия - юдео-хазар, Сталин - грузински юдео-хазар...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    15 Май 2022 15:21ч.

    Интересна статия в "Строго секретно" за етническият състав на украинският елит. Не няма изненада, всички са евреи! Не мога да посоча източника, обема надхвърля допустимият от Гласове!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • според Д. Дюк най-избраните от Бога

    15 Май 2022 16:42ч.

    представляват само 0.87% от населението на Украйна. Ами погледнете у нас: колко са, и колко от тях са в НС, в ЕП, в ББР... Втория език, който звучи на ... Рилските Езера!!! е и*рид... Ще гледаме да видимЕ какво ще дочакаме благодарение на последните (ЕС) промени на имотния ни пазар...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    15 Май 2022 23:23ч.

    Според мене не е и*рид а е идиш.......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • юдео-хазари, не обиждайте евреите

    19 Май 2022 16:22ч.

    Юдео-хазари са, не обиждайте евреите. Точно те, хазарите, разбиват ислямизираната Волга България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    15 Май 2022 15:32ч.

    ни можи дъ ни им вееервъми (няколко пъти чух водещи на сутрешнити блковое,вечи зех дъ ги гледум бнт битиви-то и новите,зъ дъ видя до къде се дънимЕ-тъ като изреждъ звездата на битиви г-нъ З. патакламатъ въ украинъ викъ:" хиляди граждани до днес убити,хилияди изнасилини жени_и зъбилижети уважаемо другаре бългъре- убити съ Стотици Хиляди Деца-азъ съм до тукъ съ колективното съзнание на канарчетътъ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    15 Май 2022 15:46ч.

    Ся, може да ни харесва, може да не ни харесва, но Адам е бил хохол. Доказателства: В Галиция е намерено черепчето му, когато е бил дете. В Херсонес е намерен черепа му, когато е бил тийнейджър, а в Киев - черепа му като зрял мъж. Там е намерен и скелета му и едно ребро е липсвало. Ja, ja!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кроячи

    15 Май 2022 16:26ч.

    Ясно, според учебника Господ е българин. Не сме ли я играли вече тази сценка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чавдар Червенков

    15 Май 2022 16:29ч.

    Не ми стана ясно дали Македон е роден в Киев, или Чингиз Хан е роден в Скопие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-)

    15 Май 2022 16:47ч.

    Според македонците имало три раси - монголоиди, негроиди и македоноиди. Значи има и четвърта - украиноиди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви са критериите за подбор на дипломати при Путин

    15 Май 2022 16:49ч.

    Да са били препоръчани от някоя групировка, да имат коефициент на интелигентност колкото сибирска мечка или просто да са лишени от срам?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Луната земя македонска

    15 Май 2022 17:14ч.

    Луната отдавна е обявена за земя македонска, и укрите ще трябва да се бият за нея с македонците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    15 Май 2022 20:28ч.

    Само не знам на кой ще помагат военно САЩ и ЕС при сраженията между македонци и украинци! Защо ли си мисля, че и на двете страни по стар наглосаксонски обичай! Нека се бият славяни със слвяни, православни с православни в интерес на наглосаксите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    15 Май 2022 17:20ч.

    Според украинските учебници украинската нация е на възраст 140 000 години и е най-древната в света. (Някои антиукраински антрополози твърдят, че по това време още не се е бил появил неандерталеца, но на подобни твърдения не бива да се вярва. Идеите за човешката еволюция най-вероятно са повлияни от спекулациите на един от агентите на Путин, който се е подвизавал под псевдонима Дарвин.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глупости от руските форуми

    15 Май 2022 18:11ч.

    По-добре се замисли, дали това, да определиш един цял народ като непълноценен, не е форма на фашизъм. Във всеки случай това не е русофилство. Попрочети класиците, то е нещо съвсем различно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    15 Май 2022 20:35ч.

    Не извъртай нещата, както ти утърва! Това не е обявяване на украинците или македонците за непълноценен народ, а е изобличаване на лъжите на историчарите и такива украински лъжеисторици! Истината е, че няма нито украински народ, нито македонски, нито шопски и т. н. Украинците са си с руски произход, а македонците са с български!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    15 Май 2022 23:38ч.

    Така ви се пада "братушки", КОЙ сътвори Македония, Молдова, Абхазия, Осетия, Нагорни Карабах и много друге подобни образуванея????? Вашият Коминтерн, е сега е ваш ред "да ручате жабетата" и Украйна е вашата Македония........Честито от сърце......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори очички

    16 Май 2022 0:06ч.

    Мозъчната промивка и на македонците и на украинците е напълно идентична. И като методология и като съдържание. Това дава ясна картина за еднакъв и произход и целеполагане и изпълнение. Внимателно си правим изводите и пазим нашата основа - Православната Вяра и Църквата които не позволиха подобни дивотии да хванат корен и у нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи