Украински тенисисти се обявиха против пълен бойкот на турнири с руснаци

Украински тенисисти се обявиха против пълен бойкот на турнири с руснаци

Анхелина Калинина е една от тенисистките, които се подписаха под писмото

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Украински тенисисти призоваха Министерството на младежта и спорта и олимпийския комитет на страната да не приемат решение за пълен бойкот на състезания, в които участват спортисти от Русия и Беларус. На 8 март олимпийският комитет на Украйна съобщи, че се обмисля решение за "избягване на участие на украински спортисти" в турнири, в които участват руски и беларуски състезатели.

В позиция до Министерството и олимпийския комитет украинската тенис федерация обяви, че подобно решение ще доведе до "унищожението на украинския тенис" и припомни, че тенисистите от Русия и Беларус участват в почти всеки турнир.

"Подобно решение ще бъде санкция срещу украинците, които представят позицията на Украйна по целия свят", се казва още в писмото, подписано от президента на федерацията Серхий Лагур от някои от най-добрите украински тенисисти - Анхелина Калинина, Даяна Ястремска, Катарина Завацка, Надежда Киченок, Александър Овчаренко, Владислав Орлов и Иля Белобородко.

По-рано в Латвия три тенисистки, включително водещата ракета на страната Йелена Остапенко, както и двама колоездачи, бяха лишени от финансиране от олимпийския комитет на страната заради това, че участват в турнири заедно с представители на Русия и Беларус.

Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) и Женската тенис асоциация (WTA) позволяват на руски и беларуски тенисисти да играят в турнири като неутрални. Забрана за тях имаше само на "Уимбълдън", но по искане на организатора на турнира, което доведе до решението да не се присъждат точки за световната ранглиста и до глоба.

Източник: dnevnik.bg

 

 

 

Коментари

  • Русофобията е социопатия

    21 Март 2023 20:04ч.

    Тежката русофобия е тежка социопатия и психопатия . Болните от това не трябва да помирисват властови позиции, а трябва да се въдворяват в психиатриите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йордан Николов

    22 Март 2023 13:28ч.

    По дефиниция "фобия" означава "ирационален страх от" нещо. Така, че според дефиницията, русофобите се страхуват от Русия. Фобиите са психични заболявания и се лекуват от психиатри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи