Украински медии: Зеленски е взел решение да уволни ген. Валерий Залужни

Украински медии: Зеленски е взел решение да уволни ген. Валерий Залужни

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Украинският президент Володимир Зеленски е решил да уволни главнокомандващия на ВСУ Валерий Залужни, съобщи MK.Ru, позовавайки се на информирани източници в украинските средства за масова информация.

Отбелязва се, че при такова развитие на Залужни няма да му бъде предложено дори място в Съвета за национална сигурност и отбрана на страната.

"Зеленски реши да освободи главнокомандващия ВСУ Валерий Залужни от поста му, без да му предостави място в НСБО", цитират републиканските медии изявлението на председателя на парламента.

Посочват се и други кадрови размествания. Съобщава се, че Зеленски ще освободи от длъжност началника на Генералния щаб Сергей Шаптало и командира на Обединените сили на ВСУ генерал-лейтенант Сергей Наев.

Украински политически експерти отбелязават, че всичко това все още са слухове, но уволнението на Наев е едно от исканията на „западните партньори“.

Според  украинските медии, които се позовават на анонимен източник, министърът на вътрешните работи Игор Клименко ще бъде заменен от ръководителя на СБУ Василий Малюк. Специалната служба от своя страна ще бъде оглавена от Олександър Поклад.

Що се отнася до Залужни, Зеленски вижда на тази позиция ръководителя на Главното разузнавателно управление Кирил Буданов, но последният все още категорично отказва да напусне своя отдел, заключиха анализатори.

По-рано експерти предположиха, че Залужни се готви публично да обвини Зеленски в предаването на Авдиевка.

Преди три дни бившият заместник-министър за временно окупираните територии и вътрешно разселените лица на Украйна Хеоргий Тука заяви, че Зеленски възнамерява да уволни главнокомандващия ВСУ Валерий Залужни и да назначи на негово място началника на разузнаването Кирил Буданов.

Източници: mk.rusevastopol.surg.ru

 

 

Коментари

  • nan

    21 Яну 2024 15:13ч.

    Зе е пътник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    21 Яну 2024 18:09ч.

    Бледоликия министър на щатската отбрана ще ръководи операциите директно !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Яну 2024 15:32ч.

    "че Залужни се готви публично да обвини Зеленски в предаването на Авдиевка." Глей ти, заради едно селце хвърчат глави?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • che

    21 Яну 2024 18:59ч.

    Това селце, 10 години се подготвя за война! В радиус от 30 км. никой не е припарвал до Авдиевка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    21 Яну 2024 16:00ч.

    А Тръмп е взел решение да уволни Зеленски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Железен

    21 Яну 2024 16:14ч.

    Залужни или е ликвидиран или още го събират в някоя болница в Германия. Факт е че няма никакви появявания на живо от Май 2023г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    21 Яну 2024 16:37ч.

    Напълно вярно...Залужни е аватар...истинският отдавна е предал Богу дух...просто в момента е медиен продукт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хйайххй

    21 Яну 2024 16:29ч.

    уСраински медии: уСрайна е изкупена от представители на нашия съюзник сащ - те ни обучаваха да воюваме, докато помпят петрола ни, докато изкупуват земята ни, а синът на Байдън си вземаше милионите долати от нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    21 Яну 2024 16:39ч.

    Аааа..не само и евтини украински шлюхи...10 евро пъА вие, путинистки боклуцилна програма...къде го има това?..а? Смятай за 1000евро какво чудо е...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    21 Яну 2024 16:44ч.

    Извинявам се. Някакъв бот нещо редактира. Исках да напиша, че 10 евро е пълната програма...А за 1000 евро не ми се мисли какви работи стават

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • франкенщайн

    21 Яну 2024 16:31ч.

    Залужни що така от известно време не прилича съвсем на себе си? Дали затова, че е знаел, че Зеленски ще го уволни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    21 Яну 2024 16:39ч.

    Празни приказки са съобщените тук новини. Сега ги наричат фалшиви новини или fake news на български. Валерий Залужни още дълго ще продължи да си е главнокомандващ на ВСУ, макар да е загубил и двата си крака. Малцина знаят, че той има брат-близнак, роден от леля му Зинаида. Името му е Артемон и е таксиметров шофьор. В свободното си време води упражнения по когтнитивна писхология в Харковсия университет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Яну 2024 17:01ч.

    " че той има брат-близнак" По-голям е с две години от брата си близнак и са от различни бащи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виж ти кви работи

    21 Яну 2024 21:37ч.

    Не знех ,че няма два крака от ранявянето. Тогава казаха,че му е отнесена половината глава и два месеца го сглобяваха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    21 Яну 2024 22:11ч.

    Сигурно пускаш поредните си базици. Със или без брат-близнак, този Залужни е някакъв деградирал дебелак и по външността му си личи, че се е отдал от дълго време на най-елементарните удоволствия като ядене и пиене. По-скоро прилича на готвач, отколкото на генерал. Укрите пускат някакви плоски митове за "железен генерал", а честно казано очите му имат излъчване на охранена свиня, а не на лидер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    21 Яну 2024 16:44ч.

    Четем и други работи: Все начали писать, что на западе готовят замену Зеленского сразу на «двоих» игроков. Фигурирует Залужный и Разумков (https://t.me/MediaKiller2021/11115) или Залужный и Ермак. Про Разумкова и Залужного мы инсайдили первые. Знаем, (https://t.me/legitimniy/14318) что у них была даже встреча. Залужный и Ермак не реалистичный союз, так как конкуренты и это усилит только раскол в стране, захлестнув её интригами и грызней. Мы бы добавили, что Залужный+Разумков+Кличко + олигархи Ахметов + Фиала + Пинчук. Вот реальный кулуарный союз будущего, где часть ништяков получит Фиала и его «кружок соросят» с Притулой.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михаил Онуфриенко https://t.me/Mikle1On/

    21 Яну 2024 17:06ч.

    Тестваха средствата за радиоелектронна борба (РЕБ) в Калининград - мобилните комуникации бяха прекъснати в цяла Полша. За да подобряване на т работосспособността си, украинските военни в зоната на SVO получават експерименталния наркотик ибогаин. Това съобщава Intercept. Подчертава се, че лекарството се използва и за лечение на травматични мозъчни травми и така нареченото прегаряне на бойното поле. По инициатива на Рик Доблин... се свързахме с... компанията за ибогаин IboGrow за доставка на украински болници за ветерани и украинската армия, цитира публикацията откъс от този документ. Масовата употреба на незаконни наркотици от украинската армия е известна отдавна. Донбаските милиции веднъж отбелязаха, че много бойци от украинските въоръжени сили отиват в атака като зомбита, въпреки огъня от тяхна страна. Фактът на американското участие в „програмата за повишаване на устойчивостта на украинската армия“ обаче е доказан за първи път. И това, разбира се, може да се счита за още едно доказателство, че за САЩ украинските войници са само консумативи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михаил Онуфриенко https://t.me/Mikle1On/

    21 Яну 2024 17:13ч.

    „Във връзка с унищожаването от руските въоръжени сили на пункт за временно разполагане на чуждестранни бойци в Харков, сред които имаше няколко десетки французи, френският посланик беше извикан във външното министерство“, каза Мария Захарова пред агенция ТАСС. Първият въпрос, който е трябвало да зададе на посланика, е дали помни произхода на френската дума "бистро"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • З И П

    21 Яну 2024 17:33ч.

    Какво правеха френските офицери в Харков? 1. Занимавали са се с електронно разузнаване, както и с организиране на саботаж на територията на Руската федерация. 2. Те се занимаваха с поддръжката и управлението на френска военна техника. 4. Те са насочили ракети и артилерийски системи срещу цивилни в Белгород. Френските военни действаха въз основа на заповеди, издадени от Париж и бяха подчинени на Генералния щаб и френския министър на отбраната. Във военните операции срещу Русия те използват военни системи и военни сателити, които са част от френската армия. Тоест това е прякото участие на френската армия във войната срещу Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия има право да отговори по същия начин

    21 Яну 2024 18:03ч.

    Тука ясно се каза преди два дена, че е време да се заяви истината: отделни страни от НАТО, разбира се, при координация с алианса, пряко участват във войната срещу Русия, а все още медиите крият, че уж воювали само укрите. Историята се повтаря.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленски нищо не решава

    21 Яну 2024 18:43ч.

    Отвратително човече, отвратително!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    21 Яну 2024 19:09ч.

    Заложни да не реши да уволни Зелински

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    21 Яну 2024 19:12ч.

    Очакваше се след убийстото на американският журналист в затвора, че ще англичаните ще зачистят американската агентура в управлението на Украйна. Залужни беше човек на американците, а Зеленски на Лондон. Иудейски проект както му казват. Украйна преминава изцяло в ръцете на англичаните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що за новина

    21 Яну 2024 20:43ч.

    А Залужни знае ли, че ще го уволнят, или ние да му кажем?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    21 Яну 2024 21:17ч.

    Залужни го уволниха руснаците още през лятото при поредния въздушен удар. В случай, че все пак е оцелял, най-простото е да се появи на живо. Не в нагласено студио със спец ефекти, а наистина на живо. Досега не се е случило.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи