Украински лейтенант пред CNN: Много чуждестранни наемници напуснаха Украйна като видяха на какво са способни руснаците

Украински лейтенант пред CNN: Много чуждестранни наемници напуснаха Украйна като видяха на какво са способни руснаците

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Много чуждестранни наемници, които се бият в редиците на украинската армия, напускат Украйна, след като видят реалността на бойното поле, заяви украинският лейтенант Дмитрий Костюк пред CNN. Той твърди, че неговият взвод, който е бил разположен край Бахмут, е бил с недостиг на личен състав и е бил попълнен от 12 чуждестранни бойци. Половината от тях обаче напуснали, когато видели за какво става въпрос. 

Според офицера, докато някои наемници се присъединяват към битката, защото са привлечени от „романтиката на войната“, други отиват, защото виждат боевете като своя „професионална дейност“ или за да попълянт своето CV.

„По правило те не осъзнават в какво се забъркват. Много хора си представят нашата война като престрелка с врага, но не осъзнават колко артилерия има и че седиш под обстрел всеки ден по цял ден без изобщо да можеш да виждаш врага“, каза украинският военен.

Костюк отбеляза, че за разлика от украинските граждани, чужденците са свободни да прекратят договора с военните. „След като видяха как изглеждат военните действия, почти половината от хората казаха: „Не, не, това е прекалено. Това не е войната, за която сме се подписали“, заяви той.

Украинският военен разкритикува мобилизационната кампания на страната,  като отбеляза, че опитите на Украйна да принуди гражданите си да се присъединят към армията произвеждат войници, които не са склонни да се бият.

Източници: CNN, obektivno.bg

Коментари

  • Руссиян

    19 Ное 2023 16:55ч.

    Тъдявашните жълтопаветни омразници и те ще напуснат в западаща посока, хванали се за някой колесник, защото си знаят съдбата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А защо не ни кажете

    19 Ное 2023 16:55ч.

    колко руски мамини синченца са дезертирали, като са видели на какво са способни украинците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти ни кажи

    19 Ное 2023 16:58ч.

    Важно е да го знаем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    19 Ное 2023 17:58ч.

    Вие ще попълните ли украинския некомплект. но не като чуждестранните наемници, а като истински украински патриот?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    19 Ное 2023 18:42ч.

    Ами повече от милион слабохарактерни и страхливи многознайковци-либерасти на бърза ръка поеха към безопасните обетовани земи.Сега много от тях се чудят как да свързват двата края.И трябва много да са благодарни на Путин за мекотата с която се отнася към такива предатели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бацко, мамин-сладък, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано! Ама хич инеси познал, ша знайш!

    19 Ное 2023 19:39ч.

    Сега, галя, козяк, незачет! Дайте на това бацко други опорки, че тези много нефелни, бе! И, нещо си, тука става дума за наемници в усрайна, не за РФ! Ама то като си Идиот, как да го разбереш! И, нещо си, не се напиняй, козяшки лебец нема да има за тебе днес! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сафари ловджиите

    19 Ное 2023 17:06ч.

    Сафари ловджиите, които си мислят, че ще стрелят срещу хора в сандали, които хвърлят камъни. В други статии от преди може би година лично такива туристи с оръжия разказваха как "Изведнъж покрай ухото ми профуча снаряд" и "Не дойде хеликоптер, за да ни измъкне". Ми ти к'во очакваш? Камък да хвърлят? И като огладнееш да те приберат в хотела?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дори съдържанието е на прозак

    19 Ное 2023 17:20ч.

    Психотропните лекарства сливат желаното с реалността

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Знаков,

    19 Ное 2023 17:28ч.

    празен поглед!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    19 Ное 2023 17:32ч.

    Покойният полковник Петко Йотов, едно време го обясняваше това, че руснаците са изключително адаптивни към война и един от трите най войнствени народа! Освен това в последните 15 години в Русия се генерираше невероятна агресия, уличните битки и побоища станаха част от субкултурата, всички масово тренират бойни спортове, примесена с една ужасяваща и безскрупулна жестокост... Тоест се връщаме към проблемът на Бисмарк- "как да се върне мечката в бърлогата"... Тукашните олигофрени, буквално я дразнят през плетена ограда, и в един момент като излезе от украинският обор, ще дойде при нас, и ще бъде безжалостна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ех, В------чо,

    19 Ное 2023 18:44ч.

    Буридан, ряпа да яде, в твое лице!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    19 Ное 2023 21:52ч.

    Викторе, Много си прав! И аз от това се страхувам и не толкова за себе си, а за съдбата на страната ни! Сегашните управляващи( не казвам държавници, защото за тях такова понятие е непонятно!) не виждат по-далеч от носовете си (по точно по-далеч от портфейлите си). По-скоро бих нарекъл държавник цар Борис 3, а тези нашите и управляващи и опозиция са просто едни слуги на Посолството (това между другото е характерно за целия западноевропейски елит с малки изключения, което за мен е непонятно!). Със своите действия тези нищожества обричат България на сигурна гибел! С непрекъснатото дразнене на Русия, обикновенно без всякакъв разумен довод, те предизвикват такава неистова омраза в руското общество и елит, че в един момент руснаците ще ни ликвидират държавата и ще ни предадат за управление, като провинция на Турция! Тези малоумници не проумяват, че географията не можеш да я излъжеш! САЩ са далеко, бог високо, а Русия е до границите ни! Те все разчитат, че ще успеят все няка си да се захванат за някой от колесниците на американските самолети, но повечето от тях ще имат нерадостната съдба да останат тук на волята на руснаците и нама да могат да изхарчат мръсните си добити с предателство на Родината си, пари! България, за да я има, като държава дори и в момента е благодарение на волята и силата на Русия (най-вече, като противовес на Турция)!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    20 Ное 2023 6:50ч.

    битките по руските улици са обикновено предизвикани от имигранти, ето наскоро азербайджански банди нападаха минувачи и качваха видео в нета, резултатът - масови проверки и екстрадиция първо на семействата им после на около 15 хиляди имигранти просрочили срока на пребиваване в страната, имигрантите са работна ръка в Русия, но с определен срок за пребиваване

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хохол

    19 Ное 2023 17:46ч.

    Розум приходить повільно. Він до нас ще не прийшов...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Паскалев

    19 Ное 2023 18:17ч.

    Това е някакъв кенефен език, който само задниците говорят и разбират. Подобно на македонския...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    19 Ное 2023 21:58ч.

    Така е! Така наречения украински е смесица най-вече от руски и полски думи! Гледах един спор между руснаци и украинци по телевизията! Руснака ги пита украинците да кажат някава дума и след това започва да дава руски думи със същия смисъл и значение! На една така наречена украинска дума, той изреждаше 10-12 руски думи, докато на украинския друга дума с такова значение просто няма! Това показва, колко богат е руския език в сравнение с измислеения украински!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това да е е шум от водата в тоалетната?

    20 Ное 2023 3:03ч.

    Или фонетичното изражение на диария с пръдни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Паскалев

    19 Ное 2023 18:14ч.

    А дали шефът на Държавния Холдинг ТЕРЕМ не е един от избягалите наемници? Питайте Тагаренко...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    19 Ное 2023 18:25ч.

    М-даа! Явно битките с руската армия действа отрезвяващо на войнолюбците. Ето защо е много подходящо някой роднини на войнствените политици, а защо не и самите политици да отидат и да повоюват малко. И като се върнат от фронта (ако се върнат) съм сигурен, че ще се превърнат в най-големите миролюбци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    19 Ное 2023 18:38ч.

    Ъхъ. Надявай се. Те са солта на земята. Могат само да плюят руснаците, но не и да се бият с тях. А ако се обърнат нещата или ще избягат или ще изкарат фамилните ценности отпреди 40-50 години. Ибрици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    19 Ное 2023 18:26ч.

    "Романнтиката на войната"?? Бе, преди войната изкарайте два три месеца в условията на ШЗО, зимата вПлевен 74 година.. Да серете под команда 50 човек, разделени от педя преградки... Дайте неколко караула, в караулно де мирише на мас, лайна, партенки и пикня,яж манджа от бака, в която събрали остатъка от прежде едящите... И друго и трето..... Ама Хашек право думаше - Войната ражда идиоти.. Щели си запълват СВто... Украинците можеха да са Швейцария, Финландия и други, ако си бяха турили два члена ! Член 1 - Неутралитет, член 2 вечна дружба със съседите! Ама не! Янките / Янка Вики/го казах... Фък мък, ЕУ.. и т.н... Ади, свърших, че ме е яд от тая братска касапница

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    19 Ное 2023 18:47ч.

    И какво за тоалетната в ШЗО?Ние от химическата рота,ако имаше голяма навалица,пускахме малко хлорпикрин или хлорацетофенон и тоалетната веднага се опразваше.И идваше реда на хората с противогази - зрелището беше сюрреалистично и поразяващо въображението!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    19 Ное 2023 18:59ч.

    "зрелището беше сюрреалистично и поразяващо въображението!" Вие сте надграждали романтиката!! Намиг, намиг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    19 Ное 2023 19:02ч.

    Оставете ШЗО-то. Сегашните не могат да изкарат и месец в тогавашната казарма. Иначе са много курназ срещу руснаците. Що не ходят да защитават ценностите си на фронта за да спрат кръволока Путин? Щото са просто педерасти и не са готови за такава игра. Дай им на тях да делят кинти. Това го могат. И всичките ни тукашни играчи са точно такива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • яж манджа от бака, в която събрали остатъка от прежде едящите...

    19 Ное 2023 21:25ч.

    Чак пък толкоз?! Да не си бил в дисципа бе, брато?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    19 Ное 2023 23:36ч.

    не си спомням от т.н. "прежде едящи" да е оставало нещо, всичко се изяждаше независимо какъв буламач е. Беше истинско съкровище да намериш сандъче от мас-готвеше се с мас, сандъчето отвътре с някаква импрегнирана хартия като полиетилен, и по ъглите остава несъбрана мас-истинско богатство! Хлябът 1 кг се нарязваше на 4 еднакви части и на всяко хранене всеки получава по 1 четвъртина, няма филии, няма вилици-само с лъжици

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • големи сте

    20 Ное 2023 14:23ч.

    били гадняри, бе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тодор Тагарев

    19 Ное 2023 18:41ч.

    Всички знаем на какво са способни руснаците - на варварство, мародерство,избиване на невинни хора, разрушаване на църкви и културни паметници.Всичките им престъпления са документирани и ще бъдат осъдени за тях от новия нюрнбергски трибунал. А на мен, за разлика от безчувствените създания, подкрепящи варварите, ми е мъчно по човешки за тия 311 760 избити руски канибали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой си

    19 Ное 2023 18:49ч.

    Да, наистина си Тагарев...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой си

    19 Ное 2023 18:50ч.

    Това е диагноза...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тошко,

    19 Ное 2023 18:53ч.

    Ти това сериозно ли ? При война военните и от двете страни се държат по един и същ начин. Да не мислиш, че украинците са херувимчета ? А това за "варварство, мародерство...." си е чиста пропаганда. Леко с процеса, може би ти е само мечта, но мечтите са безплатни. Ако не знаеш, най-голямото военно престъпление срещу човечеството и извършено от САЩ и това са атомните бомбардировки над Япония през 1945 г. Но никой не осъди САЩ, нали ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    19 Ное 2023 18:58ч.

    Мъчно ти е колкото на мен ми е мъчно за един про.. ретранслатор, който продължава да разпространява укропропагандата с 300-те хиляди убити руснаци на живеещия в измислена реалност Зеленски, въпреки че Залужни официално заяви, че са 150 000. Което пак е силно преувеличено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    19 Ное 2023 19:10ч.

    пропусна двама убити...311 762 са...:))))))))))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДС Кмет

    19 Ное 2023 20:16ч.

    Всички знаем на какво сте способни жълтопаветниците дори и мен избрахте за кмет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПФУУУ

    19 Ное 2023 20:48ч.

    Всички знаем какъв боклук си - не е нужно да се хвалиш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДС кмет

    20 Ное 2023 12:21ч.

    Но съм кмет, избран от "анти" комунисти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честито!

    19 Ное 2023 18:55ч.

    Мир готов открыть пальбу, Все устои рухнули. Стерлось временем табу "Не воюйте с русскими". Вновь безумцы рвутся в бой Ротами безусыми, Чтоб узнать прозренья боль, Не воюйте с русскими. Снова нечисть тут и там Напрягает мускулы. Значит новым быть котлам, Не воюйте с русскими. Что вы прете на рожон Лбами голливудскими?! Ход сраженья предрешен – Не воюйте с русскими. Дремлет алая заря Над полями грустными. Не будите лиха зря, Не воюйте с русскими. Видно войны вам не впрок За пивными кружками. Повторяйте как урок Не воюйте с русскими. Просто вбейте в мозг НЕЛЬЗЯ Буквищами крупными. Верьте на слово друзья, Не воюйте с русскими. Вечный светоч не погас Под ветрами гнусными. Даже мертвых бойтесь нас. Не воюйте с русскими. Наших бронзовых солдат Сколько б вы ни рушили, Мы вернём должок назад. Не воюйте с русскими. Дремлет алая заря Над полями грустными. Не будите лиха зря. Не воюйте с русскими. Мир готов открыть пальбу, Все устои рухнули. Стерлось временем табу "Не воюйте с русскими". Ваши плечи хрупкие Хрустнут под нагрузками. Только сами русские Могут биться с русскими. Дремлет алая заря Над полями грустными. Не будите лиха зря, Не воюйте с русскими.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    19 Ное 2023 22:10ч.

    По повод на тези строфи: "Только сами русские Могут биться с русскими. Дремлет алая заря Над полями грустными. Не будите лиха зря, Не воюйте с русскими." и сегашните военни действия на руските македонци-т.н. украинци срещу руснаците, та сега чак осъзнавам, каква мощна и несъкрушима армия е имал СССР и разбирам защо толкова много са се страхували от Червената армия! И разбира се единствения начин да бъдат победени руснаците е било само чрез предателството на елита им!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хохол

    19 Ное 2023 19:03ч.

    Акълът идва бавно. При нас все още не е дошъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    19 Ное 2023 19:45ч.

    Еми напомнех се за един случай... Отиваме с един приятел и сина му на риба , в техното село, ариикът хем да види татко си, хем и да накара сина да забие колци на доматиту Погледнал в задния двор, що да види. Сички колци забити на картофето... Лют. лют доде да се кара на детето.. Акъл немаш, 20е годишен дембелин, за нищо не ставаш, кога шти доде акъла... Па татко му, дедо Петко, беше се подпрел с две ръце на една тояжка, вика - Чакай, бе Даньооо, Аз съм на 90, още чакам ми доде акъла, ти си на 60 хич без акъл си, па Петето откъде акъл.. Петето е само на 20..Търпение, олум, търпение Първо за мене акъл, после за тебе чакме... па ехеййй, и на Петето геледжек... .. Та много хора чакаме акъл, аз до 2030 години дано дочакам..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганди

    19 Ное 2023 20:05ч.

    Тъпак! И на екскурзия не си бил. Огънят на Незнайния воин не е на Червения площад. За чеп за зеле не ставате, мъ то аслъ Сорос редуцира грантовете и по за 20 цента на ден - толкоз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кат знайти много

    19 Ное 2023 22:02ч.

    Я къжети кого такова Райхсмаршал Херман Гьоринг в Липецк, есесер? Надя Громачева от КГБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    19 Ное 2023 22:07ч.

    Объркал си се бе многознайко!Надя Громачева от КГБ такова Райхсмаршал Херман Гьоринг в Липецк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    19 Ное 2023 22:13ч.

    Още преди месец и половина дори в украински медии се цитира материал на Times за поделения със 75% загуби и очаквани 90%: https://strana.news/news/444535-anhlijskaja-hazeta-pishet-o-poterjakh-do-75-sredi-shturmovykh-chastej-vsu.html Както и напразни очаквания, че натовското обучение и техника ще решат така наречената "контраофанзива": https://strana.news/news/450875-ukrainskij-voennyj-o-letnem-nastuplenii-vsu-na-juhe.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    20 Ное 2023 6:46ч.

    повечето наемници са в заградотрядите и разстрелват отстъпващи украинци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи