Украински генерал: Бързи резултати от контраофанзивата са невъзможни

Украински генерал: Бързи резултати от контраофанзивата са невъзможни

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Командващият сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски призна, че украинската армия не е в състояние да постигне бързи резултати от контранастъплението.

"Бихме искали да постигнем много бързи резултати. Но в действителност това е почти невъзможно", каза той в интервю за британската телевизия BBC.

Според Сирски настъплението на ВСУ "наистина не върви толкова бързо, колкото ни се иска". Генералът каза още, че американските касетъчни боеприпаси, които вече са пристигнали в Украйна, "ще бъдат готови за употреба до няколко дни".

Наличието на проблеми в Украйна беше отбелязано и в САЩ: американският лидер Джо Байдън, позовавайки се на военни от НАТО, заяви, че за украинската армия е трудна задача да проведе настъпление.

По данни на руското министерство на отбраната украинската армия прави неуспешни опити за настъпление от 4 юни насам. На 11 юли руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че украинските въоръжени сили са понесли повече от 26 000 жертви от началото на контранастъплението. руският президент Владимир Путин подчерта, че украинските войски нямат успех в нито едно направление.

Източникк: ТАСС

 

 

Коментари

  • читател

    18 Юли 2023 18:58ч.

    "Великото" украинско контранастъпление се обсъждаше в медиите около 3 месеца преди началото му. Скот Ритер и Дъглас МасГрегър от ам. страна, а също и доста руски коментатори, бивши военни, прогнозираха, че без покритие от въздуха ВСУ нямат шанс. Затова сега е странно колко са изненадани западните медии и военните от текущата ситуация на фронта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оказва се, че и бавни резултати са невъзможно

    18 Юли 2023 19:05ч.

    С всеки ден военната сила на Русия се увеличава, а тази на НАТО - намалява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възможни са

    18 Юли 2023 19:22ч.

    но с ракети Трайдънт

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    18 Юли 2023 19:41ч.

    То и с ТЯО войната щеше да продължи не повече от 1 ден, а после оцелелите по света щяха да преоткрият колелото и огъня.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    19 Юли 2023 2:00ч.

    Уkpоп, руснаците просто ви СМАЗВАТ и това са фактите, които вече не можете да скриете. Забранените касетъчни боеприпаси по-добре изобщо не опитвайте да използвате. Просто защото руснаците също имат и то два пъти по-мощни и просто ще ви изтребят като хлeбарки, каквито и сте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи