Украинската армия се изтегля от Авдеевка след масирана руска атака

Украинската армия се изтегля от Авдеевка след масирана руска атака

Украинският президент Володимир Зеленски посети Авдеевка през декември.

Военният анализатор на германския BILD Юлиан Рьопке обяви преди минути, че украинската армия се изтегля от Авдеевка, Донецка област, съобщава OFFNews.bg.

Според него в момента тече мощна руска офанзива и нашествениците се придвижват бързо от всички страни. Да се надяваме, че повечето от бойците на ВСУ ще бъдат изведени навреме, пише Рьопке. До момента тази информация не е потвърдена от властите в Киев.

Руснаците тази вечер започнаха голяма атака. Съотношението на силите е едно към седем, разказва представителят на Трета щурмова бригада Александър Бородин пред изданието Liga.net.

Върви постоянно настъпление на различни участъци. Това са 2 руски настъпващи армии, около 7 бригади, обяснява Бородин.

Според него на украинските военни е дадена заповед да удържат позициите си.

Втори авторитетен източник обаче твърди, че украинската армия се изтегля от Авдиивка. Американският вестник Уошингтън пост се позовава на свои източници от ВСУ, според които вече е започнало частично изтегляне. Последният украински пост вероятно ще стане разрушеният коксохимически завод, смята The Washington Post.

Ройтерс: Украйна изтегля частите си от Авдеевка 

Украйна съобщи, че след месеци на тежки сражения изтегля войските си от някои части на източния град Авдeeвка на по-добри позиции, а в битката са се включили закалени в сраженията резервни бойци от една бригада, съобщава агенция "Ройтерс". Ето какво допълва агенцията:

Русия се опитва да обкръжи и превземе Авдeeвка близо две години след пълномащабното си нахлуване в Украйна, а опората на Киев в града изглежда все по-нестабилна, като снабдителните му линии са застрашени.

Превземането на Авдeeвка е от ключово значение за целта на Русия да си осигури пълен контрол над двете провинции, които съставляват индустриалния регион Донбас, и може да осигури на президента Владимир Путин победа на бойното поле, която да представи пред избирателите, когато се стреми да бъде преизбран следващия месец.

"В Авдeeвка на някои места се провеждат маневри за изтегляне на нашите части на по-изгодни позиции, на някои места за изтласкване на (руснаците) от позициите", заяви украинският военен говорител Дмитрий Лиховий в коментар по телевизията.

"Затова основното съобщение във връзка с всичко това е, че доставките до Авдеевка и евакуацията оттам са затруднени."

Той заяви, че военните са активирали "резервна логистична артерия", която е била подготвена предварително.

Една от най-значимите украински бойни единици - Трета щурмова бригада - заяви, че е била спешно изпратена в Авдеевка, за да подсили войските на Киев там.

Бригадата, която се състои от щурмова пехота, заяви, че ситуацията в Авдеевка е "адска" и "застрашителна и нестабилна", но че е провела рейд срещу руските сили в някои части на града и е дала тежки жертви.

"Ройтерс" не можа да провери тези изявления от други независими източници.

Миналото лято бригадата взе участие в контранастъплението в Източна Украйна и се сражаваше в битката за Бахмут - друг град в Източна Украйна, който се задържа в продължение на много месеци, преди да бъде превзет през май миналата година.

"Противникът продължава активната ротация на войските си (около Авдеевка) и разполага нови сили и техника в града", пише в Телеграм канала на бригадата.

"Ситуацията в момента на пристигането на бригадата беше изключително критична."

Заместник-командирът на подразделението Максим Жорин заяви, че боевете са много по-ожесточени от битката при Бахмут и че силите на Киев имат числено и оръжейно превъзходство в Авдеевка.

Руските сили се опитват да настъпят към града от октомври и са го обградили от три страни, като са оставили ограничени пътища за снабдяване на украинските войски, които са се окопали там.

Лиховий заяви, че Русия е съсредоточила около 50 000 военнослужещи на фронта в Авдеевка, а в боевете в града участват руски тактически щурмови групи, които са малки, но увеличават числеността си. "Към тях се присъединяват и бронирани групи под формата на танкове и друга бронирана техника", каза той.

Военните усилия на Украйна са изправени пред големи предизвикателства и несигурност относно бъдещето на американската военна помощ. Уморените войски, някои от които се сражават от почти две години и са разположени по протежение на обширен 1000-километров фронт, изпитват критичен недостиг на артилерийски снаряди.

Миналата седмица президентът Володимир Зеленски смени популярния си началник на армията и тази седмица ще посети Франция и Германия, където вероятно ще търси подкрепа за спешна нова военна помощ.

Авдеевка, където от предвоенното население от 32 000 души са останали по-малко от 1000 жители, се намира на север от руския бастион Донецк, над който Украйна загуби контрол през 2014 г., когато привържениците на Москва започнаха въстание.

В града има огромен завод за производство на кокс, който е спрял да функционира по време на войната.

И двете страни разглеждат Авдеевка като ключова за пълния контрол на Русия над Донецка и Луганска област и като врата към град Донецк, чиито жилищни райони са обстрелвани от Украйна, понякога от Авдеевка, твърдят руски официални лица, заключава "Ройтерс".

Джон Кърби: Авдеевка е на път да бъде превзета от руските въоръжени сили

Град Авдеевка е на път да бъде превзет от руските въоръжени сили. Това заяви Джон Кърби, координатор по стратегическите комуникации в Съвета за национална сигурност към Белия дом, на редовен брифинг за журналисти.

Получаваме съобщения от украинци, че ситуацията е критична. Руснаците продължават да атакуват украинските позиции всеки ден. Авдийвка е на път да попадне под руски контрол", заяви говорителят на Белия дом.

През последните дни украински военни експерти нарекоха ситуацията в Авдеевка критична, сравнявайки я с Артьомовск, в сраженията за който ВСУ понесе огромни загуби. Тази седмица представител на 110-та самостоятелна механизирана бригада, която е дислоцирана в района на Авдеевка, призна, че подразделението не разполага с възможности да задържи селището. Трета отделна щурмова бригада на ВСУ, разположена в района на Авдийвка за подкрепления, също съобщи днес за "изключително критична" ситуация на този участък от фронта. В края на декември 2023 г. Валерий Залужний, който тогава беше главнокомандващ на ВСУ, заяви, че украинската армия може да напусне Авдеевка за два-три месеца. На 8 февруари украинският президент Володимир Зеленски уволни Залужний. Новият главнокомандващ беше Олександър Сирски, който има репутацията на военен командир, който не се съобразява с кадровите загуби.

 

Източници: "Ройтер", ТАСС, OFFNews

 

 

 

 

Коментари

  • 2 години

    15 Фев 2024 20:58ч.

    за една Авдеевка. Това ако не е резил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    15 Фев 2024 21:00ч.

    Започва се е омаловажаващите падането на Авдеевка опорки. Типично: https://m.youtube.com/shorts/vQEp1IA-S9k

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2-годишния, ти с всичкия си ли си?

    15 Фев 2024 21:10ч.

    За 2 години, казваш? Виж какво стана с "градината" ти (по борелчо!) - у киреча! И скоро нема да изпълзи оттам! И ако не си разбрал, като ти чета "писанията" е възможно, в усрайна има всичко друго, само не и усраинци! Та целия "циливилизационен" свят нещо съвсем се спихна, и то само за има-няма 2 години! И какво излезе - че са въздух, ма не по налягане, а подналягане (демек вакуум)! Маш акълец да осмислиш прочетеното! Прав си! Идиот си и такъв ще си остранеш - до края! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    15 Фев 2024 21:25ч.

    Трудно се превзема укрепен град. Ленинград е под пълна блокада над 2 години и немците не можаха да го превземат. Хохлите са укрепвали Авдеевка 8 години. Ленинград е укрепван няколко месеца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • военен

    15 Фев 2024 22:01ч.

    Не е резил, ами е pain in the ass! Знаем добре в кой г@з. След Авдеевка (до седмица) изгърмяват цялата Донецка и Луганска област. Няколко Българии. Иначе Да - опорната точка е такава - Авдеевка е малка, 2 години.... Жертвите са 7 към 1, драги. Със стара техника дънят НАТО-то ватенките. В складовете имат над 25 000 танка. От другите. Друг стана за резил. Също като Наполеон, ПСВ и Мустакатия. Всичко се повтаря!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    15 Фев 2024 22:39ч.

    Абе, съсeл: Дойран дори не е бил населено място а пуст каменист хълм... но там ген. Вазов унищожи цяла британско-френско-гръцка 400 000-на армия !!! При това само с една дивизия на разположение. Не мога да разбера защо хора, които не знаят колко тежи автоматът, се изказват по военни въпроси? Авдеевка е укрепвана ОСЕМ години !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • XAXA

    15 Фев 2024 23:31ч.

    Еййй много тъп народ се е навъдил по тия географски ширини ... Брой колко хохли умряха и колко техника потрошиха бе, тъпак!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдааа

    15 Фев 2024 23:31ч.

    Дано има повече загуби в жива сила, руснаците не трябва да оставят живи украинци, без значение, какво им говори либералът Путин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тая европръдня такава и е задачката

    15 Фев 2024 23:45ч.

    Щото и друго не може. Целият Запад и САЩ въоръжаваха с години Украйна и не са спирали, и пак не могат да напреднат срещу "пералните"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ауууу

    15 Фев 2024 23:47ч.

    це здрада! Це им се *ба майката на хохълите! Щото са це боклуци-детеубийци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байгън-ю

    16 Фев 2024 0:07ч.

    Смири се малко!Маса украински и руски мъже умират заради кървавия маскарад устроен и дирижиран от Запада!Недей да бъдеш толкова кръвожаден,за да не почука войната на твоята врата....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин

    16 Фев 2024 1:26ч.

    Абсолютно точно! Браво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин

    16 Фев 2024 1:31ч.

    Коментарът ми беше относно това, което е написал Наблюдател.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    16 Фев 2024 6:01ч.

    общо 4-те области са с територия и население почти колкото България

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е една Авдеевка

    16 Фев 2024 12:30ч.

    Това е вид крепост , строена от СССР . Така ,че е почти не превземаема . Не разбирам от военно дело , не знам колко и защо е важна . Но да не забравяме колко православен руско-украински мъже умряха там за радост на западните войнолюбци ''анти фашисти '' , които забравиха кой победи Хитлер и непобедимата Канкунска армия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кои

    16 Фев 2024 19:48ч.

    Резил е че Путин трепи беззащитни хора а не Воини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    15 Фев 2024 20:58ч.

    Хем "силите на Киев имат числено и оръжейно превъзходство в Авдеевка", хем прехвърлят още части, защото положението е критично и са го закъсали, докато "имат числено и оръжейно превъзходство"? Има логика, ако си шизофреник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    15 Фев 2024 21:29ч.

    Няма логика от пръв поглед, но навярно е вярно. Руската армия става все по-силна, защото войниците трупат опит. Украинците изпращат на фронта неподготвени. Бройката не е толкова важна, колкото опитът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    15 Фев 2024 21:01ч.

    Руснаците направиха клещи около Авдеевка. ВСУ и колумбийските нарковойски от Меделин отсъпват, за да се измъкнат от двата зъба на руските клещи. Минаха жп-линията и по всяка вероятност ще се води битка за коксовия завод. Падне ли завода-пада и окръга. Ще стане като в Азов-стайл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чул те Господ

    15 Фев 2024 23:46ч.

    И с по-малко жертви!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • амам пък

    16 Фев 2024 6:44ч.

    каква статия се беше появила тука посветена на колумбийските нарковойски, как идвали да защитават Бандерщат, па колко били подготвени войници, па кви били тренирани,.Ей на баба Меца, мина през тех като като валяк в Авдеевка. Сега ще си харчат парите на оня свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Весо Секса

    16 Фев 2024 9:10ч.

    Стига с тези шеги за колумбийски войници. Отишли са двайсетина прокъсани латино циганина да се правят на рамбовци и да изкарат някой лев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димитър

    15 Фев 2024 21:02ч.

    Не зная колко хора вече го осъзнават, но в тази война, съвсем близо до нас, загинаха досега стотици хиляди и върви към милиони. И това е смърт, за която ще плащат живите. И няма значение руснаци ли били, украинци ли били, ще плащат оцелелите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е, остава открит въпросът за наказанието на виновните

    15 Фев 2024 21:21ч.

    Те са на запад от нас и сред нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    15 Фев 2024 21:25ч.

    Аз лично го осъзнавам още от началото, но други решават... "Във войната няма победители. След войната остават само загиналите и ранените. Онези, които са живи, също са ранени." И "Всички войни са граждански, защото всички хора са братя."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димитър

    15 Фев 2024 21:39ч.

    Не само убитите, осакатените и техните роднини, но и не участвалите ще бъдат белязани с белезите от тази война. И... тежко на победените, ние в България знаем какво е да си победен и унижен. За съжаление сме на път да си опресним това печално познание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    15 Фев 2024 22:05ч.

    На мен украинката дето бидейки на Българска издръжка нарече българите изроди, както и украинските мошеници и откровени бандити наводнили България не са ми братя и сестри и нямат никакъв шанс да получат моето съчувствие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да не намразим Свети Иван заради наш Иван

    15 Фев 2024 23:48ч.

    Идиотът няма националност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много добро и точно

    15 Фев 2024 23:52ч.

    мнение на “анонимен робот”!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    16 Фев 2024 6:05ч.

    да, във всички войни сме победени, с изключение на Сръбско-българската, а държавата ни тогава е била съвсем млада, на 7 години, без офицери, но води справедлива война, но на българска територия война не е водена, само бомбардировките в София

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дидич

    15 Фев 2024 21:02ч.

    Не знам защо винаги се скрива информацията, че Авдеевка е град, който е превърнат в отбранителна линия строена осем години под надзора на англосаксите. Така че изречения от рода на "Руските сили се опитват да настъпят към града от октомври" показват само част от истината и то не най - важната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Там е имало и стари окопи, мястото е стратегическо още от ВСВ

    15 Фев 2024 23:50ч.

    А тук един двама евроизроди се подиграват и правят на интересни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    16 Фев 2024 6:12ч.

    и на какво се подиграват, на това че украйна е загубила една четвърт от територията и населението си, като се прибавят и емигриралите, стават още повече, денонощно всички области и големи градове са подложени на обстрел, включително и западните, Одеса и харков се готвеха за масирано нападение като възмездие, руско-украинският генерал върши своята зловеща роля, но това е целта, да привлекат вниманието на Европа, зеленски отново тръгва на просия из ЕС

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 911

    15 Фев 2024 21:04ч.

    Украйна не знам какво бъдеще има като държава само от финансова гледна точка. За убит украински военнослужещ трябва да се заплатят $400,000 - това са някакви фантастични пари, които при 200 хиляди жертви (най-малко) правят някаква умопромрачителна сума от $80 милиарда. Това са пари само за загиналите. Допълнително факта, че загиналите и тежко ранените никога не могат да се включат в икономиката. Като сложим и дълговете, които правят от тази война, аз не знам как и кога ще могат да ги изплатят. Досега Русия е анексирала индустриалните центрове на Украйна отпреди войната. А възстановяването от войната дори да се сключи мир утре ще глътне колосални средства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съединението на Русия с Малорусия продължава

    15 Фев 2024 21:42ч.

    Анексиран ти е ума от спешния американски 911 център.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    16 Фев 2024 6:14ч.

    Донбас е даден на украйна, защото нямали промишленост, там винаги са живели само руснаци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обичам такива "нашественици"

    15 Фев 2024 21:19ч.

    срещу нацисти, глобалисти и всякаква друга измет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То и Такър се опита да апострофира Путин

    15 Фев 2024 23:54ч.

    Когато Путин говореше за сепаратисти, а Такър говреше за опозиция. Нека са нашественици, щом са срещу финансовия капитал. ............Георги Димитров дава следното определение за фашизма: ........................................................ „Фашизмът е открита терористична диктатура на най-реакционните, най-шовинистичните, най-империалистическите елементи на финансовия капитал… .......................... Фашизмът – това не е надкласова власт и не е власт на дребната буржоазия или на лумпен-пролетариата над финансовия капитал. Фашизмът е власт на самия финансов капитал ................................. Той е организация за терористична разправа с работническата класа и с революционната част на селячеството и интелигенцията. Фашизмът във външната политика е шовинизъм в най-груба форма, култивиращ зоологическа ненавист към другите народи“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПЕНТАГОНА отстъпва, а с него и нашите загубени инвестици

    15 Фев 2024 21:19ч.

    Дето нивга неа да усетят децата ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще ги усетят и правнуците тези "инвестиции",

    15 Фев 2024 21:45ч.

    но пот формата на заробващи дългове...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    15 Фев 2024 21:33ч.

    И нито дума, че калените бойци включени като помощен резерв, бях нацистите от Азов, повечето от които ги думнаха на ония полигон преди няколко дена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слав Щ.

    15 Фев 2024 21:41ч.

    Добре би било, ако това е последното селфи на зеления от Украина. Но явно много украинска кръв ще се пролее до този момент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    15 Фев 2024 21:45ч.

    "2 години за една Авдеевка". Демек едно селце. Ще рече човек, че взвод укронацисти успешно смилат настъплението на десетина руски дивизии. Така ни го представят тези, чийто най-голям успех във ВСВ беше бягството им при Дюнкерк. И то, защото Гудериян им дал два дена за размисъл и търтеж. Необяснимо, но то са си техни, западняшки разборки. Ако не е било така в Авдеевка - взвод хохли, срещу десет дивизии и бригади, тогава защо хохлите се бяха впили в тоя рубеж? Нали е без особена стратегическа ценност? Защо пратиха стотици хиляди в месомелачката? Две години ... Ленинград се държа повече от две години. И победи. Верно, не е Авдеевка - провинциално градче, а бивша столица. Но на майната си, на север. Некои си представят войната в средновековната ѝ парадигма - трябва да падне столицата. Каква битка е водил Хитлер за Париж, примерно? Обсадил ли го е, имало ли е улични боеве? Сам си пада. Защо? Защото е имало Дюнкерк. И защото франсетата са франсета, а британците - британци. Даже поляците са се биели по-сърцато. На някои им е смешно и забавно, че на Вестерплате, полската конница със саби е атакувала танковете. Атакувала! На мен не ми е смешно, и поляците може да са всекви гниди и хиени, но им свалям шапка. Лошото днес е, че хохлите няма да могат да избягат от Авдеевка. И дано боговете им дадат повече разум, куража си го имат. Да обръщат танковете и напред към Киев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами...

    15 Фев 2024 22:48ч.

    Преди Париж е била линията Мажинó, построена там тъкмо да спре немското настъпление, символ на непревземаемост. Но тя е била мината за една две седмици от леки немски танкове, наистина много, но нямащи нищо общо с тежките, хвърлени година, две по-късно срещу съветските войски. Защо минават така лесно, а малко по-късно влизат и в Париж без особена съпротива? Ами май са били като опитните девици (противоречието е нарочно), на които им се иска, ама се съпротивляват, а и девици не са, а и мажиното им като за фасон само. Те са искали, един от опитите (не първият, не и последният) за създаване на Европейски Съюз. Ако и останалото ви се стори смътно познато, то е познатото от сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    15 Фев 2024 22:00ч.

    Изтегля се със свалени гащи по посока към Москва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    15 Фев 2024 22:04ч.

    Язък за пушечното месо от нещастници дето табиета на Снежния Леопард било да ги счита за биомаса!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    15 Фев 2024 22:08ч.

    Нещата отиват на изуй гащи. Новините се сипят едва ли не всеки час.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пълно обкръжение

    15 Фев 2024 22:28ч.

    Според последните данни вече има пълно обкръжение на укронацистите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    15 Фев 2024 22:30ч.

    Вече на разгромът ще му казват "изтегляне". Типично в краварски стил. Стотиците предаващи се и тях ли ги броят за изтеглящи се?? А Юлиан Рьопке е доста смешна персона. Миналата година през лятото беше писал в Туитър, че дните на Русия са преброени, но вече е пределно ясно чии дни всъщност са преброени.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    15 Фев 2024 22:46ч.

    Време е големите черни птици да променят баланса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • психиатър

    15 Фев 2024 23:17ч.

    Проблеми с големи черни птици се разрешават с хлоразин венозно. После депо терапия с флуанксол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Максим Жорин значи

    15 Фев 2024 22:47ч.

    Един от командирите на Азов. Дето Путин ги замени в пакет за кума си. Целокупното азовско ръководство за един Медведчук! И ето ги пак на фронта. А Сталин не е заменил сина си за генерал Паулус, казал е, че не заменя генерал за войник. Сигурно и Денис Прокопенко е някъде по фронтовете, и той беше в пакета на заменените. Войната ще свърши тогава, когато точно азовците проумеят отредената им роля в тая ужасна война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    15 Фев 2024 23:07ч.

    Сталин значи стльньi-стоманен и наистина е бил стоманен! Затова и наглосаксонската и нашата жълтопаветна сган така го мрази и оплюва! Наистина, когато синът му, който е пилот госвалят над немска територия и го пленяват и искат да го разменят за федмаршал Кайтел, Сталин казвва, че не заменя редник за генерал и съдбата на сина му е решена! За разлика от сина на Сталин, сина на Хрушчов предава Родината си и започва да сътрудничи на немците. Тогава НКВД успяват да го върнат в СССР и го съдят. Съответно го осъждат на смърт и тогава Хрушчов отива при Сталин и го моли на колене да пощадят сина му, но Сталин след продължителна пауза отказва. Така Сталин решава и съдбата на собствения си син! От тогава е и враждата на Хрусчов към Сталин! Тогава, както виждате на фронта са отивали синовете и дъщерите на висшето съветско ръководство и това е било въпрос на чест!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    15 Фев 2024 23:07ч.

    Сталин значи стльньi-стоманен и наистина е бил стоманен! Затова и наглосаксонската и нашата жълтопаветна сган така го мрази и оплюва! Наистина, когато синът му, който е пилот госвалят над немска територия и го пленяват и искат да го разменят за федмаршал Кайтел, Сталин казвва, че не заменя редник за генерал и съдбата на сина му е решена! За разлика от сина на Сталин, сина на Хрушчов предава Родината си и започва да сътрудничи на немците. Тогава НКВД успяват да го върнат в СССР и го съдят. Съответно го осъждат на смърт и тогава Хрушчов отива при Сталин и го моли на колене да пощадят сина му, но Сталин след продължителна пауза отказва. Така Сталин решава и съдбата на собствения си син! От тогава е и враждата на Хрусчов към Сталин! Тогава, както виждате на фронта са отивали синовете и дъщерите на висшето съветско ръководство и това е било въпрос на чест!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абе не ви ли е ясно още

    15 Фев 2024 23:10ч.

    че русите не бързат....карат я както е рекъл суворов....БЪРЗАЙ БАВНО....не ви ли е ясно бе българи че сво върви успоредно...с разпада на урсулкенефа..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    15 Фев 2024 23:12ч.

    Извинете ме не Кайтел , а Паулус.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай Иване

    15 Фев 2024 23:53ч.

    споко, бе , дали е единия или другия нацистки боклук, няма значение...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    16 Фев 2024 0:27ч.

    Сталин има трима синове, единият - Артьом, е осиновен. И една дъщеря. Единият му син - Яков, е артилерист и попада в плен. А другият - Василий, е бил летец. Бил е действащ летец, а не щабен плъх, завършва войната като капитан. После става генерал и т.н. Умира след 1960, не си спомням точно кога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Stiliyan Kolev

    16 Фев 2024 2:09ч.

    Едното няма нищо общо с другото. Кум или не, разполага с пари и влияние в Украйна, при това точно в тила. Цялата му агентура, изградена при това, струва много понече от ония пикльовци. Да имаш хора в тила на противника е безценно и това се доказва непрекъснато.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    15 Фев 2024 22:55ч.

    Ма, чакайте, каква стана тя? Нали укронацистите щяха да маршируват с гъша стъпка (както есесовците) по Червения площад - а сега гащите им миришат на колумбийски пълнеж?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монархофашист

    15 Фев 2024 23:00ч.

    Мир ще има, когато пак панцери наближат подмосковието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как 2000 юдео-ционистки превратаджий от Десен сектор обезлюдяват Украйна

    15 Фев 2024 23:09ч.

    За да има държава без народ, за народ със застрашена държава в земите на Палестина, които включват и обетованата земя на Ханаан. Разказът е завоалиран, но до някъде обяснява отношението на Киев към ВСУ. https://rutube.ru/video/28f062933a5b192e91b283daf5788b82/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Юлиан Рьопке обяви преди минути, че украинската армия се изтегля от Авдеевка"

    15 Фев 2024 23:17ч.

    Кой избягал, избягал. Останалите - в ковчези...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има предали се

    16 Фев 2024 0:14ч.

    Дано са повече

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • я да видим ся

    15 Фев 2024 23:23ч.

    кои демони ще надделеят в тиквата на руснака сирски-добрите или лошите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещо за Селидово

    15 Фев 2024 23:28ч.

    отмъщение срещу цивилни е фашистка технология.За Белгород е думата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-

    15 Фев 2024 23:31ч.

    Коксохима падна поне преди едно денонощие.Така че другото...........??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ми то и Нефтохима пойде

    15 Фев 2024 23:37ч.

    примерно към скраб пристанище Варна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега

    16 Фев 2024 2:12ч.

    всички тия, които стреяха години от там по Донецк, да ги закарат на майките и бащите на загиналите. Те да решат съдбата им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    16 Фев 2024 4:13ч.

    Има руски десантни групи достигнали предградията на Часов Яр също превърнат в укрепен район но не толкова както Авдеевка. Падне ли той фронта ще се разсипе и ще има значително предвижване. Украинците денонощно изграждат по модела на Суровикин на отбранителни линии за да се защити Киев. Британците натискат части от НАТО да заменят украинските войски които са на беларуската граница за да могат да ги пратят на фронта. Естествено се разчита основно на полски, румънски и български и малко британски и френски за цвят. Какво се е решило на срещата в Рамщайн ще стане ясно до дни но надали ще има такава явна намеса във войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    16 Фев 2024 4:24ч.

    За малко да победят Русия ама... нищо, другия път. Хахах.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • прекрасно

    16 Фев 2024 8:56ч.

    Прекрасна новина. Да се изтеглят бързо и от Киев, и от Харков, и от Одеса, и да се приключва с тоя напушен наркоман, дето изби стотици хиляди невинни граждани. Заради него и под предтекст за помощ към Украйна, фашизирания либерален елит започва да изгражда тотална диктатура в ЕС. Все си мисля, че даже нарочно провокираха тази война, за да имат повод да създадат диктатура. След като с Ковида не стана, сега ще опитат с това. Не случайно онази скрумрия Лайнен каза, че ще "ползват опита от Ковид" при тази война. Ще се опитат да крепят клоуна, докато напълно смажат всяка опозиция, съпротива и свободното слово в целия ЕС. Затова е жизнено важно, докато все още хората в ЕС могат да дишан, Русия да ликвидира терористичната, корумпирана и разбойническа шайка около наркомана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕРШ

    16 Фев 2024 9:08ч.

    Бягството е срамно, ама сигурно! Нека им върви по вода и да продължат да се изтеглят "контролирано" чак до полската граница! Не случайно вече им предлагат да си преместят столицата в Лвов....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пенионерски лакардии,

    16 Фев 2024 9:38ч.

    Бахмут кат падна какво спечели пропадналата ви държава ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Битката за Авдееевка

    16 Фев 2024 10:51ч.

    е като битката при Чаталджа. Поражението при Чаталджа елиминира възможността за сключване на бърз и изгоден за България мир, същото в случая важи и за Украйна..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    16 Фев 2024 13:59ч.

    Преди битката за Чаталджа турските управляващи казали на нашите да видят какво правят зад гърба им техните "партньори" и да сключат взаимоизгоден за двете страни мир, като удовлетворявали всички наши претенции. Но не, оня грандоман Фердинанд вече си се представял в короната на византийски император в Цариград. И след злополучната атака на чаталджанската линия нашите поканили отново турците на преговори, но онези казали "ситуацията, господа, е вече друга, а от там и условията". Цялата ни история е низ от погрешни решения и преценки към съдбоносни за държавата ни моменти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Благ

    16 Фев 2024 9:44ч.

    Англо-скасите ще се бият с Русия до последния малоумен украинец, било жена, старец или дете. Тоя народ се затри защото е примитивен и се продаде на гнусните американци и англичани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Втори път ... не

    16 Фев 2024 9:56ч.

    Картата е старичка. Авдеевка е обкръжана на 80-85%. Остават 500 м жилищна зона и 3км голо поле за пълното обкръжение. Добрее е,че забутаха възродената азовска бригада в котела. Ако съм на мястото на руснаците тия втори път в плин няма да ги вземам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    16 Фев 2024 11:22ч.

    На същото място, където се е снимал Зеленски, руските войници издигнаха руското знаме. По-точно на тръбата, където се вее знаме на снимката, от ляво на дясният лакът на Зеленски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • це EU роба

    16 Фев 2024 12:57ч.

    Че главата на Зеленски ще падне скоро е толкова ясно, колкото и махането от настъпващите руснаци на тая информационна табела зад гърба на снималия се клоун. И двете неща нямат бъдеще.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудя се на ВСУ

    16 Фев 2024 12:41ч.

    Защо още не са тръгнали към Киев . Колкото и да са били заблудени в началото , вече не разбраха ли как постъпват с тях . Мислех си ,че само ние сме дебили , но укрите били по-тъпи и от нас ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    16 Фев 2024 14:01ч.

    Макетата и укрите водят "парада", ние сме след тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    16 Фев 2024 14:00ч.

    До няколко дни в Массква ще има Парад на победата за превземането на Авдеевка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на поле он и метър нюх

    16 Фев 2024 14:38ч.

    Не забравяй, че след едно нищо и никакво Ватерлоо цяла Европа пада в ръцете на реваншистите-аристократи от Виенския концерт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милослава

    17 Фев 2024 13:24ч.

    Абе Гласове, нещо редактор, коректор, нямате ли? На едно място пише "Авдеевка", на друго "Авдиивка", на трето "Авдийвка". Какво сте преписвали, смесвали, не знам, ама егати калпазанската мърлящина. И това английско к в бъларски шрифт много дразни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи