Украинец получи доживотна присъда за подпомагане на Русия

Украинец получи доживотна присъда за подпомагане на Русия

Мъж, арестуван при операция в Харков на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) по подозрение в колаборационизъм с Русия, 18 април 2022 г. Снимка: АП

Мъж от Западна Украйна беше осъден на доживотен затвор за подпомагане на Русия, съобщи украинското разузнаване, цитирано от ДПА. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.

Той е предавал сведения за разположението на украинските войски и за стратегически важни предприятия в западната част на Украйна, посочи Службата за сигурност на Украйна (СБУ).

Предполага се, че е участвал и в насочването на ракетни удари по транспортни артерии и промишлени обекти, отново в Западна Украйна.

Жителят на Лвов е бил вербуван като колаборационист от руските тайни служби, когато малко след началото на инвазията бил забелязан от тях в руските канали на социалната мрежа Телеграм, където привлякъл вниманието им с активността си.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Сигналиста

    18 Май 2023 8:34ч.

    Доживотна, доживотна, колко да е доживотна... то и тук на 09.09.1944 г. колко доживотници е имало по затворите, пък сетне - по министерства и резиденции си изкараха животите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И Украйна получи доживотна присъда

    18 Май 2023 9:02ч.

    за подпомагане на Запада. Този вид присъди са неизбежни и автоматични, защото Западъд винаги се е ръководил от тясно-егоистичните си интереси и пълно презрение към употребените народи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бил забелязан от тях в ... Телеграм, където привлякъл вниманието им с активността си.

    18 Май 2023 10:38ч.

    Аха, ясно. "Колаборационистът" просто е показвал клипове, които рязко контрастират с наратива на украинското "ръководство". Мислопрестъпник, един вид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    18 Май 2023 12:53ч.

    Излишно е да се напомня, че режимът в Киев е подчинен на Глобалното Министерство на Истината, което е условно локализирано край Потомак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи