Учителите във Великобритания трябва да информират родителите, ако децата им изразят желание за смяна на пола

Учителите във Великобритания трябва да информират родителите, ако децата им изразят желание за смяна на пола

Училищата ще трябва да информират родителите, ако ученици, които искат да сменят пола си, започнат да използват ново име или да носят различна униформа според нови правителствени насоки. Министерството на образованието е в процес на изготвяне на ръководни принципи за това как държавните и независимите училища трябва да подходят към защитата на деца с полова дисфория. 

Документът, който все още се финализира, посочва, че децата, които се идентифицират с пол, различен от техния биологичен пол, няма да могат да споделят помещения за преобличане или душове с представители на другия пол.

Децата, които са в социален преход или се съмняват в пола си, трябва да получат алтернативни съоръжения, когато е подходящо, какъвто вече е случаят в някои училища за ученици с комплексни потребности.

Биологично родените момчета, които са минали в социален преход, няма да имат право да се присъединяват към отбори за момичета в определени контактни и състезателни училищни спортове и обратно.

Социалният преход е процесът, чрез който децата възприемат името, местоименията и израза, както облеклото и прическите на предпочитаната от тях полова идентичност, която се различава от техния пол при раждането. 

Според новите насоки се очаква училищата да казват на родителите, ако учениците искат да сменят пола си, да започнат да използват различно име или да носят различна училищна униформа. Има изключение, когато информацията може да не бъде споделена с родителите и това са случаите, когато се смята, че детето е изложено на риск у дома. 

Въпреки че децата и юношите в Обединеното кралство могат законно да преминат през някои елементи на медицински преход, като например да им бъдат предписани блокери през пубертета, те не могат да се подлагат на операция за смяна на пола, която може да промени физическия им вид и сексуални характеристики, докато не навършат 18 години.

Насоките ще се прилагат за всички държавни и независими училища в страната и имат за цел да осигурят яснота за това как училищата трябва да подхождат към защитата на деца с джендър проблеми Те ще бъдат публикувани в чернова в края на май за обсъждане.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • ПедалоФОБ

    26 Апр 2023 14:02ч.

    И след това трябва да информирате децата си че вече не са ваши деца, а някакви ИЗРОДИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЛИКВИДАЦИЯ

    26 Апр 2023 18:52ч.

    Безумците поставят нова "сатенета завеса" между многопололовия фрустриран Запад и огромното множество на останалия Свят. ..Мазохизъм-едва ли, по скоро евтаназия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добрата стара Англия

    26 Апр 2023 14:20ч.

    се превръща в кошмарен извратен резерват за ненормалници! Та комунизмът беше истински рай на нормалните хора в сравнение с днешната демокрация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сравнението със социализма е абсурдно и невъзможно.

    26 Апр 2023 14:25ч.

    Такъв психиатричен пандемониум като днешния беше нещо непредставимо и немислимо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не е в дневния ни ред

    26 Апр 2023 14:35ч.

    Смяна на полове и разни там лбтмг измишльотини не са в дневния ред на българското общество и никога няма да бъдат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентин Христов

    26 Апр 2023 15:04ч.

    За съжаление излагате цели поколения нормални хора на терор,защото това ще се превърне като хомосексуализма в ежедневие.поради слабоста на душите на съвременните хора/т.е.безверието към нищо освен към материалното задоваоляване-веднага на всякаква цена/,и това няма как да не избуее в конфликт-не виждан до тогава,сравним с всяка световна война.Война на ценности и дано БОГ да помогне тогава разумните,нормалните човеци да излязат победителите.Дай Боже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    26 Апр 2023 15:47ч.

    Вчера за пръв път видях снимка на прото-пе*ис - чуканче подобно на половин ампутирана долна част на ръката без дланта, виснало между краката на психично болна жена, наричаща себе си с местоимението "той". Това за мен е някакъв медицински хорър. Не знам колко трябва да ти е промит мозъкът, за да се съгласиш да ти пришият нещо такова между краката и да се разхождаш с него. Такива снимки, както и на другото "постижение на науката" - перманентната незатворена рана, на която и викат за по-кратко нео-вагина, трябва да се показват на всеки, дръзнал да си помисли, че може да е роден в грешното тяло и с грешния пол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друг Доктор за "... операция за смяна на пола, която може да промени физическия им вид и сексуални характеристики..."

    27 Апр 2023 8:41ч.

    Това е цинизъм и словоблудство. Тези операции НЕ ПРОМЕНЯТ ПОЛА , полът е дтерминиран още при оплождане на яйцеклетката от сперматозоида и има ДВА ПОЛА - ХХ женски, и ХY мъжки. Това е генетика , а не хирургия ! Хирургията може само да оскати и инвалидизира човека. Хирургията не може да промени сексуалните характеристики , а само да КАСТРИРА ! Хормоните и блокерите не могат да променят генетиката, а само да разболеят човека и да го превърнат в урод. Болен урод със скъсена продължителност на живота.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи