Училищата в Италия ще отворят чак през септември

Училищата в Италия ще отворят чак през септември
Италианският премиер Джузепе Конте обяви, че училищата в страната ще отворят чак през септември, но вдигането на карантината ще започне на 4 май.

Снимка: АФП, архив

 

Учениците в Италия ще се върнат в класните стаи през септември, обяви италианският премиер Джузепе Конте в интервю за левия в. "Република", публикувано в неделя. По думите му, това решение е взето в името на здравето на децата, съобщава "Поан".

"Училището е в центъра на нашите мисли и ще отвори отново през септември. Но всички сценарии, подготвени от комитет от експерти, предвиждаха високи рискове от заразяване в случай на отваряне (преди септември - б.а.) на училищата", заяви той. "Заложено е здравето на нашите деца", добави Конте. 

Училищата в Италия бяха затворени в началото на март заради епидемията на Covid-19, която вече отне живота на 26 хил. души в Италия. Тя е най-силно засегнатата от заболяването страна в Европа.

Същевременно Джузепе Конте потвърди, че правителството работи по план за вдигане на карантината и възстановяване на индустриалната дейност в страната в краткосрочен план, от 4 май. 

Планът ще бъде обявен по-късно следващата седмица, но предприятията трябва да гарантират "стриктно спазване на протоколите за сигурност", като социално дистанциране и носене на маски, подчерта италианският премиер. 

 

 

Коментари

  • Мильо Лудия

    27 Апр 2020 8:51ч.

    Италия си е отишла като държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    27 Апр 2020 17:14ч.

    И у нас така трябва да бъде, децата и без това сега учат много повече, отколкото преди. Понеже няма как да прекъсват госпожата и да нарушават дисциплината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи