"Убитият" от Украйна командир на Черноморския флот се появи във видео

"Убитият" от Украйна командир на Черноморския флот се появи във видео

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руското министерство на отбраната разпространи видеокадри с командващия Черноморския флот адмирал Виктор Соколов. По-рано украинските власти съобщиха, че той е сред 34-мата руски офицери, убити при ракетния удар по щаба на флота в Севастопол миналия петък.

Първото официално опровержение на информацията за смъртта на Виктор Соколов идва на четвъртия ден след украинския удар по щаба на Черноморския флот. Според официалната руска версия в резултат на удара един военнослужещ се води безследно изчезнал.

На разпространените от военното ведомство кадри се вижда как Соколов участва чрез видеоконферентна връзка в днешното заседание на колегията на министерството на отбраната под председателството на министър Сергей Шойгу. Записът е с продължителност около 8 минути, на няколко пъти адмиралът се появява в кадър без да говори.

Министерството на отбраната разпространи изявление, в което се казва, че срещата се е състояла по-рано през деня, без да се споменава името на генерал Соколов.

Минути преди публикуването видето, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че не разполага с официални данни за смъртта на Соколов и отклони въпросите към Министерството на отбраната.

Песков каза още, че доставките на американски танкове "Ейбрамс" в Украйна няма да променят съотношението на силите на бойното поле и добави, че тези танкове "също ще горят".

Атаката по руския Черноморски флот е сериозен удар за Москва, която през последните месеци претърпя поредица от нападения срещу стратегически важното пристанище Севастопол. Крим беше анексиран от Русия през 2014 г. и е ключов военен и логистичен център за армията на Москва.

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • дезинформация

    26 Sep 2023 19:56ч.

    ЕК: Войната в Украйна е заплашена от дезинформация! Чия е дезинформацията, винаги идва от Украйна и се повтаря папагалски от т. нар. национални медии. Ако вярваме на информацията от Украйна, те вече са пред стените на Кремъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    26 Sep 2023 19:57ч.

    Е хубава работа, сега някой ще каже, че говорителката на ЗСУ сержант Сара Курило, не е истинска жена... Пък и те споменаха за генерали, какви са тези адмирали на суша!?!?! Нещо цялото украинско мероприятие почва да дава на късо, явно са за циклили жестоко и като за последно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Sep 2023 20:03ч.

    Е, има котва на яката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този Командир

    26 Sep 2023 20:12ч.

    ли изпрати Москва на дъното!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Убит е, разбира се. Това, което виждаме, е москалски фейк, папие маше и гумена кукла на генерала.

    26 Sep 2023 20:22ч.

    Трябва сляпо да вярваме на украинците, в знак на солидарност и евроатлантизъм. Слава на.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ако куче

    26 Sep 2023 20:25ч.

    bre тоя соколов яко куче ще излезе хаха, а между другото миналата нощ 25 срещу 26 руснаците си върнаха за севатопол яко; който търси ще намери инфо https://youtu.be/SywwVvUkqEs

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • грешка "яко" куче , наше куче

    26 Sep 2023 20:27ч.

    мда добра работа е било удара върху одеса

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    26 Sep 2023 20:26ч.

    от съседно антрефиле: "ЕК: Войната в Украйна е заплашена от дезинформация. Да се затегне проверката на факти, особено в малките страни-членки" -- освен да напиша, че очаквам "затягането", друго не ми идва на ум. марионетки безмозъчни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евроатлантизъм

    26 Sep 2023 20:28ч.

    Пълната вяра в новините от Украйна е една от евроатлантическите ценности. Който не вярва, според Калин Янакиев е путинофил. Според Паси и Гого Лозанов не трябва да има друга гледна точка, защото другата гледна точка е руска пропаганда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пасито да пасе трева,

    26 Sep 2023 21:02ч.

    а Гогата Лозанчев да си обуе потурите и цървулите, та да му отиват на папионката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    26 Sep 2023 21:13ч.

    Даже обвиних военното ръководство, че толкова надменно, че е останало при война в представителната сграда на щаба, като на парад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Войната в Украйна е заплашена?

    26 Sep 2023 21:48ч.

    оксиморон! Как и от какво войната може да е заплашена, освен от мир, противоположното на война

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мирът може да бъде заплашен с война

    26 Sep 2023 21:55ч.

    войната не може да бъде заплашена с мир, освен за болни мозъци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прости хора сте рубладжиите

    26 Sep 2023 21:57ч.

    Много прости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много си убедителен

    26 Sep 2023 22:01ч.

    Защото си служиш с факти и доказателства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абе по прости от

    26 Sep 2023 22:40ч.

    Вас кафявите фашисти няма на този свят ,загубихте две световни воини .Ядохте бой по всички фронтове на ВСВ . Сега пак ядете бой и поука не си вземате ,да не се закачате със Руската мечка Шойгу съобщи за огромни загуби на украинските въоръжени сили през септември (СНИМКА, ВИДЕО) Министърът на отбраната Сергей Шойгу съобщи, че загубите на украинските въоръжени сили през септември са над 17 хиляди души. Освен това украинската армия загуби повече от 2,7 хиляди оръжия и военна техника. Унищожената техника включва седем бойни машини на пехотата Брадли, два германски танка Леопард и един Чалънджър. В посока Купянск руската армия значително разшири зоната на контрол при Синковка и Петропавловка благодарение на смелостта на 25-а и 138-ма бригади, каза Шойгу. Припомняме, че на днешното заседание на колегията на Министерството на отбраната на Русия присъства командващият Черноморския флот Виктор Соколов. По-рано украинската пропаганда посочи адмирала като „убит“ в резултат на удар по щаба на Черноморския флот в Севастопол. Источник: https://rusvesna.su/news/1695723363

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А Руската армия

    26 Sep 2023 22:46ч.

    Провежда операция Боа и постепенно стяга обръча около Укрофашисте . Такова избиване на украйнски войници не беше се случвало наскоро . Те даже няма време да си приберат труповете . Такава смрад се носи край роботино и клещеевка че Руските воиници са принудени да се движат със протигази .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гост

    27 Sep 2023 7:27ч.

    Я малко по-спокойно по отношение с "Руската армия" защото виждаме колко е ефикасна. Същото е и през ВСВ където благодарение на Сталин можете да прочетете колко негови армии са разбити и обкръжени или предали се в плен. Вместо благодарение на руската армия по-добре да бяхте уточнили благодарение на Съветската армия .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    27 Sep 2023 8:22ч.

    "Прости хора сте..." -- не сме. но сме доста яки. и не понасяме нагли парчета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Guest

    27 Sep 2023 9:09ч.

    Може и да съм прост, но не съм анален палавник. Весело изкарване на прайда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А началник-щаба на ЧФ

    26 Sep 2023 23:19ч.

    показаха ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    27 Sep 2023 0:27ч.

    Появи се де, положен върху възглавница....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    27 Sep 2023 2:48ч.

    тази бодра снимка с козируването няма нищо общо с видеото. На видеото се вижда въпросният адмирал, който нито мърда, нито говори, а и на някакъв друг стол с бяла тапицерия.Може да е жив, може да е тежко ранен, може и да е умрял и това да е видео от друга дата, колко му е на рашистките окупатори да спретнат някакъв фалшификат за раята. Иначе, честно казано, дано да е жив и Господ да му дава здраве до края на войната, за да може под некадърното му управление и оставащата половина на Черноморския им флот да я унищожат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kole

    27 Sep 2023 7:47ч.

    -Убихме го! -Не сте. Ето го жив и здрав. -Ама го убихме, бе, ватници! Укронацостите винаги ще казват на черното бяло. Факти и истина нямат значение. "Печелим войната с Русия. Помоооощ!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    27 Sep 2023 7:54ч.

    Хубаво, ама някой да е виждал нациста залужни от няколко месеца насам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Убит ли е адмирала или не ?

    27 Sep 2023 11:06ч.

    Един Бог знае. Води се пропагандна война и лъжите са основно оръжие. През май и юни руснаците убедително твърдяха че са ликвидирали Залужний и Буданов. Но след няколко седмици тишина Киев извади пред камерите някакви образи , приличащи на Залужний и Буданов. И сега редовно ги разкарват из медиите… Нищо не пречи руската страна да практикува същото. В крайна сметка дали са убити някакви висши военни или не - не може да окаже никакво влияние върху хода на военните действия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи