Убедителна победа на "Италиански братя". Джорджа Мелони: Няма да предадем доверието

Убедителна победа на "Италиански братя". Джорджа Мелони: Няма да предадем доверието

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Италия гласува и направи своя избор. Десницата, включваща десноцентристките и крайнодесните партии, оправда социологическите очаквания и се класира на първо място. 

Избирателната активност на парламентарните избори е била 63,95 процента - най-ниската в историята на Италия. Съюзът от десни формации, в който влизат партия "Италиански братя" на Джорджа Мелони, "Лига" на Матео Салвини и "Напред, Италия" на Силвио Берлускони, печели между 41 и 45 процента от вота. Партията на Мелони беше единствената голяма политическа сила, която не подкрепи правителството на националното единство на отиващия си премиер Марио Драги.

Лявоцентристката коалиция, начело с Демократическата партия, печели между 25,5 и 29,5 процента от гласовете. Според политолози лидерът на Демократическата партия Енрико Лета е един от големите губещи тази нощ, заедно със Салвини, тъй като нежеланието му да сключи сделка с Движение "Пет звезди", след като то предизвика разпадането на коалицията на премиера в оставка Марио Драги, сега изглежда грешка. 

Лидерката на партия "Италиански братя" Джорджа Мелони заяви тази нощ, че бъдещото дясноцентристко правителство няма да предаде доверието на италианския народ, предаде АНСА.

Воденият от нея съюз постига убедителна победа на парламентарните избори според прогнозните резултати.

"Сега е време да поемем отговорност", каза Мелони, която изглежда ще стане първата жена премиер на Италия. "Това е време, в което, ако искаме да бъдем част от историята, трябва да осъзнаем, че носим отговорност пред милиони хора, които са ни избрали." Тя обеща, че няма да предаде доверието, което избирателите са ѝ гласували.

"Ако бъдем призовани да управляваме страната, ще го направим за всички, за да обединим народа, като се възползваме максимално от това, което обединява, а не от това, което разделя", добави тя в кратко изявление пред журналисти в Рим.

Мелони заяви, че съжалява за факта, че избирателната активност в Италия е била най-ниската в историята на парламентарни избори. По думите ѝ предизвикателството е политиците да накарат хората отново да вярват в институциите и да се възстанови връзката между държавата и гражданите. 

Силното представяне на партията "Италиански братя" обнадежди съюзниците ѝ в Европа, които приветстваха изборната победа. Сред първите, които празнуваха, бяха евроскептиците от крайнодесния спектър. Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки поздрави Мелони в Туитър. Партията "Национален сбор" на френската крайнодясна лидерка Марин Льо Пен също приветства резултата като "урок по смирение" за ЕС.

Сантяго Абаскал, лидер на испанската крайнодясна опозиционна партия "Вокс", приветства победата на Мелони, като написа в Туитър, че "милиони европейци възлагат надеждите си на Италия". Тя "показа пътя за горда и свободна Европа на суверенни страни, които могат да си сътрудничат в името на сигурността и благоденствието на всички".

Силният възход на Мелони в третата по големина икономика на Европейския съюз идва в критичен момент, когато голяма част от континента се задъхва от нарастващите сметки за енергия, последица от войната в Украйна, а решимостта на Запада да се обедини срещу руската агресия е подложена на изпитание. На последните избори през 2018 г. партията на Мелони взе едва 4,4%, докато на тези избори тя спечели почти една четвърт от вота.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Ала_Бала

    26 Sep 2022 7:54ч.

    Една хубава новина! Джендърията се измита от Италия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На малко прасе не се радвай

    26 Sep 2022 8:30ч.

    А ти не се радвай преди да скочиш, че още ни държи мокро от Кирчо и Кокорчо. До дни ще омекне поради "коалиционни колизии"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марк МЕТА Шикългрубер

    26 Sep 2022 9:09ч.

    Без съмнение победата на Малони, предизвика като минимум борсово цунами. На азиатските борси паунда вече е долар, а еврото още по-малко. Борсата за метали в Лондон е пред закриване, предвид нищожните обеми които се търгуват през нея.... Адолф Шолц, договори САМО един танкер с газ ( 137 000 куба ) от СА и то за 2023г. ... Кочината ЕС е пред закриване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марк МЕТА Шикългрубер

    26 Sep 2022 9:18ч.

    ОПЕК ( СА, ОАЕ, Катар ) няма да позволи въвеждане на таван на руския нефт от опасения, че следващите от списъка ще са те.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо, ама абсолютно нищо не зависи от изборите, НАЛИ? Я, по-добре да отидем за гъби!

    26 Sep 2022 8:13ч.

    Колко примера още искате?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нали чу Урсулата?

    26 Sep 2022 9:23ч.

    И което е по-лошо, наистина ЕК+ЕЦБ имат инструменти за подчинение. Стискам палци на коалицията на Мелони да удържи на страхотния натиск, който се задава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Матик

    26 Sep 2022 9:25ч.

    Който се плаши от Уруспии да...знаеш продължението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бигот

    26 Sep 2022 10:08ч.

    И да и не. Изборите все още не се нацъкват от телефона на Сорос, както някои конспиралници мислят. Но ще видиш че тази лелка нищо няма да промени, либерастията не може да бъде победена само с премахване на симптомите (гей бракове, мигранти, джендъризъм)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • айдааа

    26 Sep 2022 8:18ч.

    следващата е Франция. Идва краят на либерастията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Християнин

    26 Sep 2022 10:12ч.

    Наивник. Тая Джорджа има само едно дете, не вярвам да има репродуктивни проблеми, практикувала е контрацепция. Това значи че всички тия приказки за "традиционни ценности" са ала бала, поредната Соросова марионетка, която канализира вота на недоволните в безопасен кандидат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rocco Sifreddi

    26 Sep 2022 11:10ч.

    Тая сутрин четох в италиянската преса, че Джорджа се е пробвала за второ дете но не станало

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Селянин

    26 Sep 2022 11:55ч.

    Ами да, като родиш на 40 нормално е да не може второ. Но дори да е напълно изтрезняла от либераската отрова, как ще излекува цял народ? Това не става само със закони и реформи, трябват сериозни лидерски и идеологически умения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър

    26 Sep 2022 8:19ч.

    Не знам кой е писал статията, ама твърдението, че Салвини бил направил грешка, е пълна глупост. Грешка беше Корнела да влезе в управление само и единствено в името на властта. А Салвини ще бъде част от новата управляваща коалиция и има голяма вероятност да се изпълняват политиките, които той иска, а не тези налагани от ЕК!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • о, не всички подценяват италианската ситуация

    26 Sep 2022 8:45ч.

    Но тя е тенденциозна и ще обърне нещата в европа; тази победа е допусната; защото се цели разпада на ес; капитализма се демонтира от създателите си и ще бъде заменен от цифрови пари. нещата не са там, където ги дълбаят медиите;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В следващата

    26 Sep 2022 8:59ч.

    седмица сме ние.Отворете си широко ушите и очите.Гласувайте.ВЪЗРАЖДАНЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това се подразбира

    26 Sep 2022 9:29ч.

    Опцията (за реална промяна) може и да не е идеална, но е единствена - ВЪЗРАЖДАНЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    26 Sep 2022 9:12ч.

    Това е много добра новина за Италия, пожелавам им всичко най добро! Италия като една от най красивите и обичани държави, стана мишена на гнусните глобалисти и я използваха по най грозен начин за отпочване на пландемията от ковид1984....браво на италианците дано си върнат държавата! Форца Италия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    26 Sep 2022 9:15ч.

    П.П Черните ризи в момента са Розови, цикламени или синьо жълти, сакенца и ги носи Уруспия фон дер Лайнен и другите извратени "атлантици"-сатанисти! В Брюксел се намира, новият нацизъм-фашизъм, който не вярва да си провери статуса на "зеленият сертификат"... да не е изтекъл!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кантонер

    26 Sep 2022 9:24ч.

    Италия последва Унгария, референдумите в Русия валидни и нови славянски земи ще се присъединят, Осрайна остана само Киев и полските села около него, Евраците се скитат боси, гладни и некъпани, Ноември идва в САЩ. Днес над ГейРопа ще се носят вопли на бити джендъри, жени с бради и безполови същества с неясен произход!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зи Като Z

    26 Sep 2022 9:33ч.

    А, оказа се, че имало смисъл да се гласува. Каква изненада. А, в БГ някакви борци за свобода 24/7 обясняват как мача бил нареден и да ходим за гъби. Аз на 2 Октомври ще отида за гъби, но преди това ще гласувам. Z!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крайно

    26 Sep 2022 9:55ч.

    време е за "Възраждане"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    26 Sep 2022 10:10ч.

    Какво се радвате, бе ? тая е срещу войната на Матушката ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не можеш без да споменеш матушката ти, няли?

    26 Sep 2022 10:58ч.

    Чети статиите бе идиот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • скрита лимонка

    26 Sep 2022 10:44ч.

    Не ми харесва, има нещо демонско в изражението й.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нелегитимна бг политическа класа

    26 Sep 2022 10:44ч.

    64% активност е най-ниската за всички времена в Италия?! Тука ако ударим 35% на тия избори, ще е учудващо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пепе неро

    26 Sep 2022 10:53ч.

    Европа на нациите се надига, дано успее да натика в нужниците продажниците урсули на гейропейското ЕК и ЕП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Италианците имат малък проблем

    26 Sep 2022 10:59ч.

    Президента назначава министър-председател. Не се знае кой ще бъде назначен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще назначи

    26 Sep 2022 11:05ч.

    който му предложат спечелилите изборите.. Друго е слабо вероятно, да не казвам невъзможно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "който му предложат" По-добре е когото му предложат

    26 Sep 2022 11:22ч.

    Малко по-сложно е, но е по-важно мнозинството в парламента, който е двукамерен. Парламента вече е с по-малко депутати - намалиха ги. И президента в Италия се избира със сложна система. Избира се от парламента и представители на областите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и кое му е сложното

    26 Sep 2022 11:26ч.

    Президента може ли да назначи министър-председател по собствено усмотрение, не може.. Значи ще назначи, когото му предложат.. Просто е..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    26 Sep 2022 11:36ч.

    In bocca al lupo!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи