Турция удари американски център за обучение на кюрдски бойци в Сирия

Турция удари американски център за обучение на кюрдски бойци в Сирия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Турските военновъздушни сили са нанесли удар по американски център за обучение на бойци от ръководените от кюрдите Демократични сирийски сили в Хасак, съобщават информационните агенции.

Съобщава се, че в центъра работят военни инструктори от САЩ. Няма данни за жертви, съобщи ТАСС, като се позова на Al-Mayadeen.

Припомняме, че Турция нанесе удари по райони в Сирия и Ирак в рамките на новата операция "Мечи нокът", която може да се окаже подготовка за сухопътна операция на Турция в Сирия. Турция заяви, че въздушната операция е била предизвикана от "отказа на Русия да изпълни обещанията си" да изтегли кюрдските формирования от границата.

 

Източник: "Взгляд"

Коментари

 • Бигот

  22 Ное 2022 10:54ч.

  Султан Ердоган ще се окаже по-голям от цар Путин

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путин все още страда от заблуди спрямо т.нар. "Запад", зомбираната умираща "цивилизация"

  22 Ное 2022 11:08ч.

  Освен това Путин далеч не е Сталин, както го изкарва пропагандата на ония. Не може да управлява еднолично, дори да би искал. Той и самия Йосиф Висарионович излиза на оперативен простор едва след 1938 г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бигот

  22 Ное 2022 12:07ч.

  Вярно е това, и най-голямата слабост на Путин е че всъщност харесва запада и е попил много западни идеологически отрови. Щях да съм по-спокоен ако Готвача беше цар, а не Путин

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Царете се сменят, а Русия се управлява направо от Бог

  22 Ное 2022 13:38ч.

  Няма страшно. Наше дело правое, победа будет за нами.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  22 Ное 2022 11:10ч.

  ШОО! Хем световно по футбол хем геополитика .Всеки се бие срещу всеки. Забавление голямо.... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЦИП

  22 Ное 2022 11:37ч.

  "Шоо" - за доказан дебил като тебе. Иначе там умират хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Страхотна журналистика- Интересно как се връзват

  22 Ное 2022 11:20ч.

  "Турските военновъздушни сили са нанесли удар по американски център за обучение на бойци" със Турция заяви, че въздушната операция е била предизвикана от "отказа на Русия да изпълни обещанията си" да изтегли кюрдските формирования от границата."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  22 Ное 2022 13:29ч.

  Колега не се учудвам вече на нищо, особено след твърденията на украинците, че руснаците обстрелват Запорожката АЕЦ, след като са я превзели и я управляват още от март 2022 г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  22 Ное 2022 11:45ч.

  Малко странен материал, който се опитва да ни "обясни" как американците обучават бойци и и ги "дават" на руснаците, които от своя страна ги разполагат на границата, въпреки обещанието си да не "правят така". Казано по пейористичен способ - опитват се дружно двете големи сили да пре..ат султана на новоосманската империя. Знам, че модерните идиоти не понасят човешката реч, особено в писмен вид, дразнят се акутно. Ето на, това е един много удачен пример за това, че когато спестяваш няколко важни изречения (доколкото въобще ги имаш), хвърляш аудиторията в почуда и си заслужаваш присмеха!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванов

  22 Ное 2022 15:27ч.

  Всъщност кюрдите са доста разединени и това е огромната им слабост,но пък и никоя сила не се стреми да направи нещо за да ги обедини - просто нямат полза.Другата истина е,че след разпадането на СССР влиянието на Русия сред кюрдите е направо мижаво,за което са си виновни самите руснаци,а и те не полагат особени усилия да си го възстановят.А относно качеството на писанията на журналистите - ами вече им свикнахме,то това вече е правило при тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вай,

  22 Ное 2022 15:51ч.

  И сега Чл. 5 от кого срещу кого ще се прилага?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Игри с дявола

  22 Ное 2022 16:56ч.

  Това е номерът! Отан може да бие навън като си измисля каквото му скимне и единственото ограничително условие е да не се споманева думата отан, защото то по документи е само защитно! Обичайно се ползват: човешки права, терористи, ценности, национални интереси (безлимитно простряни), прах за пране, констатиране на огромно желание да омаризят някого в коалиционен формат, да пробват чрез проксисила на терен доколко успешно се справят техните военни инструктури и системи оръжие. Този списък може да бъде много дълъг и това не е измислица, защото зад всяка от гореизброените хипотези се крие срамежливо поне една военна кампания. Битият от отанците принципно е в лошо положение, доколкото той не може да отвърне на чужда територия, дори и да е несправедливо и жестоко бит, защото там го чака директен сблъсък с чл. 5. Работата малко прилича на §22

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи