Турция: Проучваме чия е мината, открита в Босфора. В момента няма пречки за движението в пролива

Турция: Проучваме чия е мината, открита в Босфора. В момента няма пречки за движението в пролива

Турският министър на отбраната Хулуси Акар заяви в неделя, че Анкара проучва мината, открита в пролива Босфора, за да определи чия собственост е. Според министъра към момента няма пречки за движението в пролива, съобщава ТАСС.

"Получихме различна информация от Русия и Украйна. Постъпи информация, че в този район може да има плаващи мини. Нашите миночистачи са поели дежурство", каза министърът на отбраната по телевизионния канал CNNTurk. "Мината се оказа стар образец. Проучва се, за да се разбере на кого принадлежи. В момента няма пречки за движение в Босфора", добави той.

На 19 март Центърът за връзки с обществеността на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия съобщи, че мините, инсталирани от украинските военноморски сили на подходите към пристанища в Черно море, могат да се отклонят към Босфора поради скъсване на кабел. ФСБ подчерта, че въоръжените сили на Украйна „за пореден път демонстрират пълно незачитане на основите на международното право и пренебрегване на човешки животи, включително на граждани на държавите от Европейския съюз“.

 

 

 

 

Коментари

  • teridan

    27 Март 2022 17:02ч.

    Чакат да получат документи за собственост върху мината ли? Според мен е ясно, кой минира. Украинците вече нямат флот, така че няма кой да минира против техни кораби, които ги няма. Едва ли има някой да не знае, че мините ги поставиха укрите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • марсиански ще да са

    27 Март 2022 17:20ч.

    Няма какви други

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евровизия

    27 Март 2022 18:09ч.

    Бай Ердо е много толерантен султан, иска да разбере чия е мината, за да я върне на собственика с някой Байрактар... на него чужди мини не му трябват, има си достатъчно свои.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТАSS съобщава, че мината е краварска

    27 Март 2022 18:56ч.

    Братска Турция да си отдъхне значи. Вражеска България да му мисли!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи