Турция няма да позволи въпросът за ядрените оръжия на Израел да отпадне от световния дневен ред

Турция няма да позволи въпросът за ядрените оръжия на Израел да отпадне от световния дневен ред

Турция няма да позволи въпросът за ядрените оръжия на Израел да отпадне от световния дневен ред, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, като същевременно обясни европейската подкрепа за Израел със "срам от Холокоста", предаде Ройтерс.

"Ние, като Турция, няма да позволим въпросът за ядрените оръжия на Израел да бъде забравен", заяви Ердоган след вчерашното заседание на турския кабинет. Той каза още, че Западът се опитва да "оправдае" военните престъпления и престъпленията срещу човечеството, извършени от Израел в Газа, и добави, че западните държави са в "братство на лъжата" с Израел, което той нарече "срамно".

"Срамът от Холокоста буквално превърна европейските лидери в заложници", каза той. Ердоган заяви, че Турция е „единствената страна“, която Израел не може да определи като антисемитска, съобщи Анадолската агенция. Не можете да видите такова срамно петно в миналото на Турция, подчерта Ердоган.

Той посочи още, че от 7 октомври, когато отново избухна израелско-палестинският конфликт, Газа е свидетел на жестокости, подобни на средновековните кръстоносни походи и Втората световна война.

Ердоган заяви още, че ако Турция не реагира на случващото се в Газа, „няма да можем да попречим на фанатизма на окупаторите да достигне нашите собствени земи утре“. 

На 7 октомври палестинската групировка "Хамас" извърши безпрецедентно нападение в Израел. Тогава бойци на ислямисткото движение убиха около 1200 души, предимно цивилни, и отведоха в ивицата Газа приблизително 240 заложници.  В отговор Израел предприе бомбардировки и сухопътна операция в Газа, при която са убити над 13 хиляди души, твърдят контролираните от "Хамас" власти в палестинската територия. Тези данни не са потвърдени по независим път.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Турция е „единствената страна“, която Израел не може да определи като антисемитска, съобщи Анадолската агенция. Не можете да видите такова срамно петно в миналото на Турция, подчерта Ердоган.

  21 Ное 2023 9:11ч.

  И е прав! Турция приела евреите, когато ги изселват от Европа, сума ти дьонмета са били по най-високи постове. Солун - гръчки, български - то си е бил еврейски град. Остави хинтерланда му... Че и благословената София, от християнски град, място на поместен събор, после бейлербейство, а по Освобождението какво е било - евреи, турци и цигани, и малко шопи петъчен ден на пазара. периферията...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аноним

  21 Ное 2023 10:00ч.

  Този не спря да се взема на сериозно!Обикаля страните,и навсякъде диктува собствените си правила на поведение!Развихри се!Имперските му апетити,за възраждане на османското владичество са огромни!!!-----Но--както се казва-не е вредно,да си помечтае човек!!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кой те пита тебе бе фес

  21 Ное 2023 10:06ч.

  че зорлем се буташ между ядрените шамари

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фес, ама с ей такъв

  21 Ное 2023 11:22ч.

  Втората армия в НАТО е това

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  21 Ное 2023 10:45ч.

  Вие, кат Тюркие сте палячовци.... :)) Геополитиката е "стомана и кръв" а не чешене на езици...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не са рекли, не са ни пуснали кръв

  21 Ное 2023 11:23ч.

  от спуканата халка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ердоган с негоявия ислямистки уклон

  21 Ное 2023 14:16ч.

  и крадливата му фамилия винаги ми е бил противен , но не мога да не призная ,че е добър политик и държавник . Лавира , пазари се , даже не изпълнява официални обещания , но си защитава и лансира държавата . И има смелост за разлика от богатите арабски държави за заклейми Израел , държава от една педя , а прави луди целия свят и 70 години тероризира съседите си . Но той има огромна боеспособна армия и НАТО с базите си в Турция са му в ръцете . Не е решил , не е взел Бургаска област ( да не дава Бог ) .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Турция си има грижи

  21 Ное 2023 16:05ч.

  Затова все още не е окупирала Югоизточна България. Но затова пък не е пропуснала да обяви в учебниците си по история цялата Югоизточна България за турска. Вредителите от "нАТО е България, България е нАТО" - на първо място Тагаренко, ППДБ, ДПС, ГЕРБ-сдс и донякъде БСП, - съсипаха могъщата и славна Българска армия, най-силната на Балканския полуостров до 1990 г., разграбиха я, разпродадоха я, нарязаха хиляди ракети, танкове и БМП-та; унищожиха отбранителната промишленост (с изключение на производството на боеприпаси); купиха самолети на картинка с предплащане и тенекиени "страйкъри" от САЩ - нямаме никакъв шанс да се защитим от турската армия с такава армия, независимо че сме в американо-турското нАТО...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи