Турция не признава преброяването в Северна Македония

Турция не признава преброяването в Северна Македония

Турското министерство на външните работи съобщи, че не признава данните от преброяването в РС Македония, които бяха оповестени в сряда от Държавния статистически институт в Скопие.

Говорителят на министерството призова властите в Скопие да се отнесат сериозно към поставените въпроси относно достоверността на преброяването от турската общност в страната.

Късно снощи Демократическата партия на турците /ДПТ/ в РС Македония обяви, че не приема официалните резултати от преброяването на населението в страната. Според партията на Бейджан Иляс независимо от факта, че броят на турците в РСМ бележи ръст в сравнение с предишното преброяване от преди 19 години, то е "далеч от истината" и те няма как да бъдат приети от "ДПТ, както и от турския народ в страната".

"Самият факт, че 132 260 души са отказали да съобщят етническата си принадлежност хвърля сянка върху преброяването", подчертаха от партията.

 

Източник: "Труд"

 

 

 

Коментари

  • Мустафа Кемал

    01 Апр 2022 16:15ч.

    Аферим, беим, дръжте така! Щом отдавна признато, че и записано во Уставот малцинство недоволства, как да не се съмняват и "бугарашите". Пък е хубаво братята северняци да разберат, че вечната и ненарушима дружба с Турция също има своите граници - особено когато набиваш крак връз чуждите мазоли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Турция е държава

    01 Апр 2022 16:54ч.

    не като нас Задатлантическа губерния.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Турция пак ни засенчи

    01 Апр 2022 17:25ч.

    Имат диктатор начело,но имат и държавност.Къде е нашето правителство да им издърпа ушите на сърбоманите,дето заличиха над 100 хил.българи.А и вече и албанците са близо до 50% от цялото дву-милионно население на Македония.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    02 Апр 2022 13:15ч.

    Турците имат действително малцинство, не и ние, всички българи в Македония са етнически еднакви, може да ги делим само на неосъзнати или осъзнати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи