Турция изпраща за посланик в България началника на кабинета на външния министър

Турция изпраща за посланик в България началника на кабинета на външния министър

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Мехмет Саит Уянък е името на новия турски посланик в България. Външният министър на южната ни съседка Хакан Фидан е обявил имената на новите посланици на Анкара по света, съобщи Анадолската агенция.

Досега Уянък оглавяваше поста началник на кабинета на външния министър.

Новият амбасадор в София е заемал различни длъжности в Министерството на външните работи на Турция, бил е главен консул на Турция в Женева.

Той ще наследи поста на Айлин Секизкьок, чиито мандат изтече. Тя бе изключително привързана към България и не спираше да го повтаря. "Аз съм вече четвърта година от мандата си в България - в една прекрасна страна, където хората са много приветливи, много топли. Страна, към която много се привързах, в която изпълнявам своята длъжност спокойно и приятно", каза преди време в интервю посланик Секизкьок. 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

 • Минаващ

  24 Дек 2023 17:42ч.

  Когато един външен министър изпраща дясната си ръка за посланник в друга страна, това означава, че тази страна ще бъде център на особено внимание ! Много по-високо от вниманието, което Турция обръщаше на Сирия преди 7 години!!! Турция трябва до 2-3 години да погълне ако не цялата, то част от България - "со кротце, со благо и со...." Поне така се подреждат звездите на небосклона на Земята (не само в Европа) в близко бъдеще. Само не ми е ясно защо АскерАркадаша (Доган) от ДПС направи такъв абсолютен глупав анонс на този фон с новия "шеф" след Карадайъ... До сега винаги епоказвал че гледа далече зад хоризонта, а този път - като щраусите - с главата в пясъка...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минаващ

  24 Дек 2023 17:45ч.

  BTW , спомняте ли си кой беше н.п. Хакан Фидан преди да стане външен министър на република Турция?!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ремарк

  24 Дек 2023 18:48ч.

  Шеф на MİT (Milli Istihbarat Teskilati) - турските разузнавателни служби.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  25 Дек 2023 6:56ч.

  Напълно съм съгласен с "Минаващ"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хайдукът Софиянски

  24 Дек 2023 20:56ч.

  А Шиши Беевски съгласен ли е?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  24 Дек 2023 21:12ч.

  А можеха и асистента на пътуващата секретарка! Но, приоритети джанъм. Територия е това, територия дето трябва да се завърне в лоното на османлиите. Пък вие яжте гъби и гледайте турски сериали!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Даам

  24 Дек 2023 22:00ч.

  Поне някой ни взема насериозно! Съвсем насериозно! До Минаващия - не забравяй, че Магнитски не е турски, а американски проект! Да не си мислиш, че обикновения турчин ще приеме новия си председател? Те затова се нароиха няколко турски партии. ДПС скоро ще е кирдик!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • минаващ: Американския проект е вече пътник - не сте забелязали май как дядо Реджеп Ердоган се отнася напр. към Израел

  24 Дек 2023 23:31ч.

  А да се отнасят така към любимите ти "кучета" значи че не се страхуват вече от теб. Атова е фатално за всяка хегемония... А иначе наистина ДПС вече е пътник :-(

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ВИК

  24 Дек 2023 23:38ч.

  Пътник, дали? До сега като алигатор ДПС-то поглъща всичко що се пръкне на турска почва. То и за това задържа твърдата си позиция сред братята мюсилмани и ни се роди кат братята българЕ. Относителната тежест на ДПС-то в Булгаристан не е повече от 6-7%, ако берачите на гъби не берат гъби.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пак аз

  24 Дек 2023 23:40ч.

  И ако българите не се размножава като партийки и движения като гъби след дъжд.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Окото на Саурон

  25 Дек 2023 8:01ч.

  Все по-често се вторачва над Булгаристан. Ще стоим ли все така с надянат пръстен на невидима глупащина и безхаберие ? Или ще се осъзнаем кои сме, с кого сме, и какво конкретно трябва да правим ? Накратко - Русия ни е отписала. САЩ ще ни експлоатират, но при криза ще ни изтъргуват на Анкара. Анкара си е подготвила терена у нас, решението ? Регионална политика. Моделът Сърбия, Унгария, Словакия. Скептик съм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи