Турция е готова да организира среща между Путин и Зеленски

Турция е готова да организира среща между Путин и Зеленски

Турция е готова да организира среща между президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски, заяви днес турският президент пред делегациите на Русия и Украйна преди началото на преговорите в Истанбул, предадоха световните агенции и турските медии. 

Напредъкът в преговорите между руските и украинските преговарящи в Истанбул ще положи основите за среща между лидерите на двете страни, уточни Ердоган, който говори в офиса си в двореца Долмабахче.

Той за пореден път посочи, че Турция е готова да съдейства в рамките на преговорния процес между Русия и Украйна. 

"Добре дошли в Турция и в Истанбул. Радваме се да Ви посрещнем в тази тежка ситуация, положихте големи усилия от името на двете страни. Конфликтът в Украйна много ни тревожи. От самото начало на кризата положихме много усилия в опит за разрешаването й на всички нива. Демонстрирахме справедлив подход, с който се защитават и спазват правата и на двете страни в рамките на всички платформи, в които имаме право на глас", каза турският държавен глава.

Ердоган посочи, че е дошло време за постигането на конкретни резултати и призова за незабавно прекратяване на огъня. Президентът на Турция добави, че "слагането на край на трагедията" зависи и от двете страни.

Реджеп Ердоган изтъкна също така, че и президентът на Украйна Володимир Зеленски, и президентът на Русия Владимир Путин са "ценни приятели за Турция". Турският лидер посочи, че е време преговорите вече да доведат до конкретни резултати. 

Президентът на Турция изрази надежда, че тези преговори ще бъдат от полза както за двете страни в конфликт, така и за региона. 

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Ердоган е истински държавник

    29 Март 2022 13:22ч.

    А нашите продажни парцали вместо те да инициират България като православна държава да организира преговорите между двете православни държави Русия и Украина, мият с ибрика някои части на бай Байгън за да му угодничат и разпалват омраза.И във война ще ни вкарат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Невъзможно е да се провеждат преговори в държави, които забраняват полети над небето си на държавата-агресор

    29 Март 2022 13:42ч.

    Освен това Русия не е православна държава ( https://www.youtube.com/watch?v=QK80Sx3KMyo ).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как ще ни вкарат във война?!

    29 Март 2022 13:46ч.

    Русия напада Украйна БЕЗПРИЧИННО, а Украйна се отбранява и защитава НАРОДА СИ И РОДНАТА СИ ЗЕМЯ! Затова ЕС вече гласува 500 млн. евра за отбранителна военна техника за Украйна, т.е. българските данъкоплатци като членове на ЕС вече отделяме за ОТБРАНА И ЗАЩИТА на Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До двете клети объркани душици, писали под "Ердоган ...".

    29 Март 2022 15:28ч.

    Молете се клетници да изкупите греховните си заблуди! Молете се ако не успеете, то поне да не попаднете в адовото чортово котелно с руски мазут! Подозирам, че няма да достигнете прозрение и чиновническите ви душици ще пищят в черните адови котли!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Игор Гиркин/Стрелков, ФСБ, откровено признава, че 2014 г. войната в Източна Украйна е започната не от доброволци, а от военните на Руската федерация

    29 Март 2022 14:20ч.

    Стрелков беше м-р на отбраната на "ДНР" и ръководеше сепаратистката армия. Той е обвинен по делото за катастрофата на малайзийски Boeing край Донецк през юли 2014 г. -> https://www.youtube.com/watch?v=MfiAKO-_ovM&t=70s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович Путлер

    29 Март 2022 14:23ч.

    Да припомним, че ердоган е типичен диктатор, въвел тоталитарен ислямистки режим в Турция, избиващ кюрдите, точно копие на Путин, и апологиите му са смешни. И най - важното, той не е на страната на Русия, а като лешояд дебне да захапе и от двете воюващи страни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    29 Март 2022 16:04ч.

    Ще, ще ще ! Кога гущерът, падне под Мечката, ама ти не се коси толкова бърЖЕ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи