Турският вътрешен министър към САЩ: Махнете мръсните си ръце от Турция! Американските посолства управляват Европа

Турският вътрешен министър към САЩ: Махнете мръсните си ръце от Турция! Американските посолства управляват Европа

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу обвини САЩ, че управляват Европа, и ги призова да не предизвикват Турция с действията си.

"Всеки американски посланик се чуди как да навреди на Турция. Това е едно от най-големите нещастия на нашата страна през годините. Американските посланици събират другите посланици и им дават съвети. Те правят същото в Европа, американските посолства управляват Европа", каза вътрешният министър.

"Те си мислеха, че могат да се месят и в Турция, но един човек развали играта им - това е президентът Реджеп Тайип Ердоган. Сега говоря на американския посланик и искам да му кажа, че знам точно на кои журналисти какви задачи е възлагал. Махнете мръсните си ръце от Турция, наясно съм какви стъпки сте предприели и как искате да разбуните Турция, заяви Сюлейман Сойлу.

В петък турският външен министър Мевлют Чавушоглу обвини няколко западни държави, които са затворили консулствата си в републиката заради заплахи за сигурността, че не спазват ангажиментите си към Алианса.

По-рано в турското външно министерство бяха извикани ръководителите на дипломатически мисии, включително на държавите, които са преустановили дейността на генералните си консулства (Белгия, Франция, Германия, Италия, Нидерландия, Швеция, Швейцария, Обединеното кралство и САЩ). Министерството на външните работи подчерта, че сигурността на всички дипломатически институции в Турция е гарантирана въз основа на международни споразумения. Вниманието на посланиците беше насочено и към необходимостта от сътрудничество в борбата с тероризма. Министерството на външните работи изтъкна, че подходът, прилаган от западните държави, обслужва интересите на терористичните организации.

Посланиците бяха извикани в Министерството на външните работи, след като Сойлу заяви, че редица западни държави са започнали "психологическа война" срещу страната му, като са затворили дипломатически мисии под претекст за терористична заплаха, но без да представят никакви доказателства.

 

Коментари

  • Kiro Kanadeca

    03 Фев 2023 14:05ч.

    След Сиярто от Унгария, ето го и комшията - сипва щедро на тъпанарите от САЩ. Нещо се случва, хора, Турция, най-голямата армия в НАТО, се опъна яко на САЩ! Следва изритване от Инджирлик, може би и от Сирия. Бедни, бедни президенте Байдън, що не си гледаш пенсийката и не закусваш молитвено с Гешев?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Howardtycle

    03 Фев 2023 14:29ч.

    Круто + за пост _________________ tikish ligasi operatorlari , <a href=https://uzb.bkinf0-456.site/110.html>sport uchun eng aniq prognozni kim beradi</a> , underdog basketbol garovi

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля Фанка

    03 Фев 2023 14:38ч.

    Охох, Киро, може и с топ адютанта на молитвени закуски от запаса Цветан Цветанов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хохол

    03 Фев 2023 16:21ч.

    наистина,нещо се случва,обаче само ние продължаваме да се държим като гламави

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    03 Фев 2023 17:30ч.

    На нас ни обясняват, че Бойко тиквата, Доган пишман турчина, Киро лудия и тем подобен англо саксонски слугинаж, били по малкото зло. Измет са те, нищо повече. Нямат място в родината!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България

    03 Фев 2023 14:07ч.

    Тюркийето е голяма държава и има самочувствието на глобален играч. Обаче много станаха маймуните на клона . Всеки претендира за глобален играч. България е добре на сянка и встрани и вероятно няма да я закачи бъдещата световна война. Нищо , че се опитват някакви да я набутат във л@йн@та.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ са сатанисти

    03 Фев 2023 14:08ч.

    Време беше някой да удари шамар на уродите от гейсащ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Или се

    03 Фев 2023 14:10ч.

    Интегрирате със Запада или потегляте по пътя на Рашастан и Иран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ е агресор

    03 Фев 2023 14:13ч.

    Никой нормален не иска да тръгне по пътя на джендеризиран гейсащ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма да го има днешния Запад

    03 Фев 2023 14:44ч.

    Всичко ще е много различно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква "интеграция", бе тъпанар !

    03 Фев 2023 14:51ч.

    Турция е Държава / с главно "Д" /, турците в мнозинството си са вярващи мюсюлмани, вярват в БОГ /Аллах или Господ е вторично, това е вероизповедание/ . Ти какво искаш - турците да се "интегрират" със сатанизма, джендърастията, педофилията, хомосемействата , яденето на червеи и хлебарки, вятърните перки рушенето на собствената икономика ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Същата кочина

    03 Фев 2023 15:44ч.

    Като Рашастан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • митко

    03 Фев 2023 15:48ч.

    Любима каниш ни в креватчето си ли?Нали това специализира на запад,и обмени опит на лъвов мост....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сасс

    03 Фев 2023 17:54ч.

    Кочината е джендеризиран гейсащ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преди 35 години

    03 Фев 2023 19:15ч.

    Бяхме три обиколки пред Турция. Сега бедстващи българи ходят в Турция да ги трансплантират, защото КОЧИНАТА , в която превърнаха България атлантическите подлоги, не може да осигури живота и здравето на хората. А Турция , чуждата на нас и неприятна по исторически предрасъдъци държава - може ! Толкова за кочините.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    03 Фев 2023 14:14ч.

    А такива американски калъфи, нас ни управляват повече от 30-години и ни съсипват ли съсипват, а наште евроатлантици, гордо и солидарно се пъчат, колко сме просперищащи и обединено-независими в голямото еврогейско изперкало семейство. Ами за американските НРО-та на Сорос, изобщо не иде и реч, щото те са тежката информационна артилерия, която отдавна първо беше изгонена от Унгария, а после и в почти всички постсъветски републики, и с право!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    03 Фев 2023 14:51ч.

    American Greatness...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Станимир

    03 Фев 2023 15:14ч.

    Все пак Турция е била империя и нещо е имперско е останало в поведението и. Ашколсун! А ние 500 години сме им били измекяри, като и днес сме останали такива, само сменяме Господарите си. Даже се надпреварваме в раболепие. Появят ли се свестни хора, патриоти и хуманисти веднага им виждаме сметката. Много Иванчо Хаджипенчов - ци имало в нашата история и сега. Просвещение и Възраждане е разковничето. Иначе ще си останем слуги и без уважение от другите народи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България

    03 Фев 2023 15:18ч.

    Вярно казваш. На България и трябват качествени управници, но няма засега такива. Качествени и силни управници , а не голи охлюви като сегашните и миналите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 80 % дебили

    03 Фев 2023 16:50ч.

    На България й трябва първо качествен народ, от който да дойдат качествени управници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • качествен народ ?

    03 Фев 2023 18:32ч.

    Ами разполагаме само със този народ. За формирането на качествен народ се изисква външна намеса - от извънземни или подобни. Само за пример - в древен Египет местните какви са били ? Разни селяци и бедуини , обаче идват гости от звездите и им дават цивилизация, култура, религия, пирамиди и ги облагородяват генетично. Но хората са хибриди , нещо като опитомените прасета, ако ги оставиш в гората , след време подивяват и стават диви. Да , не е смешно. Има си научни изследвания върху темата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Алагьоз

    04 Фев 2023 0:28ч.

    Качественият народ ще дойде на танкове скоро. Т90 БМП и терминатори. Купувайте вазелин и йод!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    03 Фев 2023 15:20ч.

    а у нас не народа, а управниците -предатели са на колене пред херо мустафа.....целия свят скоро ще разбере че САЩ са ной-голямото зло за човечеството! те са виновни и за войната между два християнски народа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валери Й.

    03 Фев 2023 15:36ч.

    САЩ са млада държава на 200 и кусур години, основана чрез насилие, грабежи и смърт. Днес властта е в старазаветниците от Уолт стриит, които държат дълга на американците от 31.4 трилиона долара. Затова “избират” нефелни старци и други невменяеми, защото са послушни. Така новите господари могат в цял свят да грабят, да водят войни в името на “демокрацията”, но тяхната-старозаветната, както им е обещано от техния Бог.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rover

    03 Фев 2023 15:21ч.

    чудя се... оня май взе, че обърка мястото на молитвената... таквоз...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • семейството, ве!

    03 Фев 2023 15:28ч.

    Поредна груба, подчертавам ГРУБА проява на енти-семитизъм! Какво им става днес на всички в един от най-гадните дни в годината според Епицентър - Симеоновден?! Тия хора са се побъркали!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Valentin hristov

    03 Фев 2023 16:06ч.

    Браво на Турция.Взеха да стават доста страните от Европа които не искат управление на САЩ.Защото,това е най-скапаното и Сатаниско Правителство на САЩ,за цялата им история,която не е толкова дълга.тези са готови на вякакви неща,дори и на ядрена война само за да си постигнат-дяволските желания и терзания-а именно,да смажат човека и да го подчинят в Робство,считайки,че сме вече излишни в Еволюционния процес на Земята.Това е тяхната цел.И който си мисли,че всичко скоро ще приключи,е голям Отимист,т.е. налудничав и непоправим романтик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Упс!

    03 Фев 2023 16:26ч.

    САЩ май ги чакат доста тежки времена... Сами си го набиват отзад с всеки изминал ден... Горките ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Султанът Ердоганът

    03 Фев 2023 18:01ч.

    Задник давам но стола си и кокала си не давам ! Ей го Кирчовци и Курделии си дадоха столовете и изтърваха държавен мазния кокал , сега обикалят с течащи лиги пак да се докопат но дали ще ги огрее друг въпрос .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • предстои фащските банкстери да изкупят световната собственост на безценица

    03 Фев 2023 18:04ч.

    Мозъчните тръстове на щатските банкери са приготвили над 2 трлн.щ.д. кеш за придобиване собственост на реални активи - индустриални производства, машини, земя, сгради в целия свят. Понеже сумата е смешна, планът включва предизвикване срив на пазарите, силно обезценяване на реалните активи, купуване на завлечени към дъното компании и банки срещу 1 долар, депресия в Европа и прочие. Да ви звучи доста познато? В духа ли е на актуалните ежедневни новини?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лгбт

    03 Фев 2023 18:20ч.

    Китайските банкери ще се погрижат долара да се срине и изличи от лицето на земята, тогава 1 долар няма да е нищо, и покупката няма да се състои, въпрос на време е, за това готвят и Армагедон, защото не си се представят бедни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не съм чувал за китайски банкери

    03 Фев 2023 19:11ч.

    Доколкото КитайСАЩ са ин/ян в икономически смисъл от гледище на стоково-паричните потоци, т.е. двете вселени са невъзможни, и един ден една без друга те биха приключили. И двете вселени много добре го осъзнават, другото е медийни и политикански пируети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лгбт

    03 Фев 2023 19:38ч.

    То и американски няма. Новата епоха иска всичко да се състой без Рокфелер, Ротшилд, комитет на 300те, финансов Лондон и Римо-католическито "виждане" за Христовото Възнесение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    03 Фев 2023 18:45ч.

    Съвсем на място е изявлението на министъра. Турските граждане не са толкова зомбирани, колкото в Европа. Редно е някой от власт-имащите да изрази тяхното мнение. Добре би било и българската управа да се поучи от думите на турските държавници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • новото лице на Турция

    03 Фев 2023 18:55ч.

    Все повече ми харесват идеологията и действията на политическото ръководство на Турция. Разбира се, приносът за това е основно на Ердоган, който се оказа мъдър и далновиден политик, водещ разчупена (недогматична) вътрешна и международна политика. Фактически чрез Ердоган ние все повече преоткриваме един положителен международен образ на съвременна Турция, както впрочем пак през него Турция се преоткрива сама. Русия и Китай трябва да сложат едно здраво рамо на господин Ердоган на изборите, а не да оставят нещата на случайностите т.е. на прословутите западни колониални манипулатори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    03 Фев 2023 20:11ч.

    Няма да изкараш и 1 седмица в Турция, в Китай 3 дни, а в Русия 1 и ще се прибереш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • всяка мравка си знае мравуняка, и само безродникът е като дърво без корен

    03 Фев 2023 20:23ч.

    Всички жълтопаветници ли сте толкова "интелигентни" бре? ::)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    03 Фев 2023 20:41ч.

    Турция вече може да си позволи да води независима политика, особено с опитни политици като Ердоган. Имат вековни традиции и подготвена и грамотна политическа класа (за разлика от нас). Така или иначе от Турция всичко може да се очаква, но очевидно са разчели накъде духа вятъра на промяната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    03 Фев 2023 23:29ч.

    Турците имат и отлична дипломатическа школа. А ние имаме ... Вече не мога да се сетя какво имаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Ердо и хората муни кефят все повече!

    04 Фев 2023 0:05ч.

    С такива съседи и приятели като гордите унгарци, вярвам че скоро (след предстоящите избори през април) и ние българите ще се върнем в правия път и ще разгоним паразитите храненици на окупаторите от Козяк и наркоманските сборища на чуждестранни изедници, наричани с евфимизма "военни бази".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дефектор

    04 Фев 2023 0:10ч.

    Преди време бях на мисия в района на Мармарис в Турция, в която съвместно с колегите от Турското разузнаване неутлализирането на руски "циади", тоест цивилни шпиони, които веднъж внедрени в турското общество, с години могат да живеят нормално, но в даден момент винаги те биват "активирани" от Кремъл с цел изпълнение на определена мисия. Полковник Баяз от домакините тревожно сподели с нас "Харесват нашите местни момчета тука, обикновено състоятелни от туризма, много харесват рускинчетата и масово се женят за тях." И тук по Егейските курорти, и в Измир, а най-много оттатък към Анталия и Кипър, мрат да си намерят русичка рускиня за булка. После ги водят в на балоните до скалите с дупките там да се снимат с булченските си рокли. Няма лошо, само че Путин бей сред тези дечурлига праща и своите "цикади". Повечето са красиви едри самки, които след брака бързо се превръщат в отпуснати цицести тьотки като тяхната Захарова, но и в това лошо няма, наште момчета са доволни че имат "жена за харем" и често им надуват бузите. Но наскоро имахме случай на момиче дошло ужким от Нижни Новгород, завършила летателна школа, което ни накара да се усъмним в нея, и започнахме да я следим до момента цели две години след брака й когато й е била поставена бойна задача от Кремъл да натовари мръсна бомба на малка "Чесна", която не се засича лесно, защото лети ниско и да отиде да я хвърли в гръцката част на остров Кипър, така че да скара нашите дружествени страни и да ни въведе във война. Успяхме да я заловим тази жена - Людмила Суворова - Каратопрак точно в момента на запалване на самолета. Друг подобен случай бе пътуването на млада двойка за меден месец до българското черноморие. Докато нашето нищо неподозиращо турче младоженец си почивал до басейна на луксозен комплекс в Лозенец, неговата очарователна пловинка Татйана Смирнова - Синджик се пуснала уж на шопинг, а всъщност намазала с новичок предмети по апартаментите на избягали от военна мобилизационна повинност руснаци, наели апартаменти в различни хотели. ЗАедно с колегите от българското и американското разузнаване намерихме у нея и пълен списък с щампа Строго секретно с имената на отклонили се от мобилизационна повинност руснаци, които са напуснали Русия и там са обявени за невъзвръщенци, които е трябвало да бъдат ликвидирани. Хитрите български колеги, под ръковоството на полковник Райфъл от цетралното, проведоха светкавична операция и в последния момент замениха тубите с новичок със ВЕРО, и така осуетиха коварния отмъстителен план на ниското джудже от Кремъл. Хвала на такива герои!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Голямо въображение извади

    04 Фев 2023 0:40ч.

    Считаш публиката за наивно доверчива, щом вадиш "новичоков"?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Време е

    04 Фев 2023 8:29ч.

    Вземай си хапчетата, дано ти помогнат, но провери за по силни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наясно съм как искате да разбуните Турция, заяви Сюлейман Сойлу!

    04 Фев 2023 1:15ч.

    "... като са затворили дипломатически мисии под претекст за терористична заплаха, но без да представят никакви доказателства." ... Е, това е неразбираемо - КАК ЗАПАДНИ ДЪРЖАВИ ИМАТ ИНФО ЗА ТЕРОРИСТИЧНИ ЗАПЛАХИ, а властите в Турция не знаят за такива заплахи?! ? Да разбунят Турция - гражданска война, хаос в държавата. В Иран дронове чат пат . В Сирия не спират заплахите. Ирак е изтърбушен. Армения и Азерите се чепкат... Голяма война в Близкия Изток?! На кого му трябва? Откритието на енергийни ресурси в морето ..... Ето тук каква СТРАННА прогноза прави ПРЕДИ 10 ГОДИНИ дипломат №1 Хенри Кисинджър пред в."Ню Йорк пост" 5.10.2012 г. : https://webcafe.bg/newscafe/1803363081-kisindzhar-izrael-nyama-da-go-ima-sled-10-g.html ..... Хайде всички да живеем в мир и любов, в справедливост и спокойствие, и да се радваме с уважение на живота!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По думите на Х.Кисинджър от линка горе

    04 Фев 2023 11:54ч.

    И къде ще иде държавата Израел основана след края на Втората Световна война на 14 май 1948 г. с население 9.364 милиона (2021 г.) по данни на Световната банка?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ предупреждават Турция: Ако Швеция и Финландия не влязат в НАТО, забравете за F-16

    04 Фев 2023 21:33ч.

    През октомври 2021 г. Турция поиска да закупи 40 изтребителя F-16 от "Локхийд Мартин". ( https://fakti.bg/world/752425-sasht-preduprejdavat-turcia-ako-shvecia-i-finlandia-ne-vlazat-v-nato-zabravete-za-f-16 ) Е, засега няма да ги получи от САЩ, докато не вземе решение на коя страна е. Турция спира Швеция за членство в НАТО, защото намери повод в шоуто на анархистът Расмус Палудан, финансиран от Русия, който запали Корана в Швеция и Дания. И обвини, че Швеция и Европа поощрявала терористини актове срещу Турция. Ами, добре, повЕрвахме и затова европейски дипломати се оттеглят от посолствата си в Турция. А истинската причина е лавирането на Ердоган пред Путин и обслужването на Путин поради търговски интереси - Турция е изнесла през миналата ВОЕННА 2022 година стоки, чипове, химикали и др. за милиарди към Русия, като има съмнения, че част от чиповете са вложени в руска бойна техника. Турция не спазва санкциите към Русия, т.е. не е почтенна членка на НАТО. Освен това, поради санкциите Русия отстъпва статута си на енергийна суперсила и отстъпва мястото на Турция като новата енергийна суперсила в региона. Ердоган е в предизборна кампания и в геополитически игри. Време е Ердоган да реши - с НАТО или с Рашата на Путин ще играе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ми ще купи други самолети, на Планетата има и други производители

    04 Фев 2023 23:25ч.

    Да не би Локхийд да са единствените производители на самолети на Земята?! Или са някакви специзбрани!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Време е Ердоган да реши - с НАТО или с Рашата на Путин ще играе

    04 Фев 2023 23:29ч.

    А кой забранява на Турция да играе с ВСИЧКИ?! И изобщо не ви ли омръзна от това разделение и измишльотина: ако не си играеш с мен, значи играеш против мен! Ми примитивно себелюбие. Егоцентризъм и евроатлантички ценности за простолюдието

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи