Туроператори лъжат бягащите украинци, че ще бъдат настанени в хотели у нас

Туроператори лъжат бягащите украинци, че ще бъдат настанени в хотели у нас

Туроператорски фирми, които работят в Украйна, подлъгват бягащите от войната украинци като срещу комисионна им обещават, че ще бъдат настанени в български хотели.  В повечето случаи хотелите не са информирани и реално нямат повече свободни места да приемат украински граждани, съобщиха от правителствената пресслужба.

80% от автобусите на границата се оказват в това положение, което е причината за опашките там. Валери Рачев, ръководител на оперативната координационна група, създадена към Министерския съвет  посочва, че тези автобуси заобикалят нарочно българската организация за настаняване и когато пристигнат се налага тепърва да им търсим подслон.

За да бъдат настанени безплатно те трябва да има временна закрила. На граничния пункт Дуранкулак се отчита двойно увеличение на пристигащите украински граждани. Там вече  работят 11 пункта за издаване на временна закрила. Освен това е разпределен допълнителен персонал от БЧК и от МВР.

България е на второ място в Европа по процент регистрирани за временна закрила хора, бягащи от войната в Украйна, на база общ брой престояващи в страната. В последните дни има съществено увеличение в броя на хората, решаващи да останат в България, съобщава още пресслужбата на правителството.

15 април е крайният срок, в който по програмата за настаняване в хотелите ще се плаща независимо от това дали настанените са регистрирани или не. След този срок в хотелите няма да има как да бъдат настанени хора, които не са потърсили регистрация за временна закрила или не са вече регистрирани за такава.


Източник: БНР

 

 

 

Коментари

  • bodar4uk

    12 Апр 2022 18:27ч.

    Невероятно ПАДЕНИЕ на лъжците на собствения си народ ! А къде са "доброжелателните" Англичани, САЩ, Канада, ЕС, нали имат много свободни територии и средства ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Факт

    12 Апр 2022 21:00ч.

    Факт е, че в Швейцария и Германия укрите ги настаняват в огромни халета вътре с по 400-500 походни легла, а у нас са като на курорт в 4звездни хотели и на всичкото отгоре още на границата получават документи на бежанци. Е как няма да се натискат за това перфектно обслужване на пъпъ и дебъджиите, които са врагове на собствения си народ, но мрат за украинските нацисти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Wxnfun

    04 Юни 2022 14:54ч.

    purchase hydroxychloroquine generic - <a href="https://chloroquins.com/">chloroquine canada</a> order baricitinib 2mg online

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Moqact

    25 Юни 2022 4:16ч.

    flexeril buy online - <a href="https://rcolchicine.com/">colchicine order online</a> purchase inderal pill

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    12 Апр 2022 18:35ч.

    Те ги подкрепят с оръжие, подкрепата за бежанците е оставена държавите от трета класа като нас. Виж ако в един момент англичаните се се присетят че им трябва евтина работна ръка, може и да започнат да приемат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    12 Апр 2022 20:24ч.

    Не е ли редно да има лимит на бежанците, за които ще похарчим над 1 млрд.лв, при гласувани 50 млн. и вече продънен бюджет! Огромна грешка на властта е приемането на украинците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи