Туристи се натъкнаха на болнични отпадъци в морето край Варна

Туристи се натъкнаха на болнични отпадъци в морето край Варна

Туристи се натъкнаха на болнични отпадъци в морската вода на Офицерския плаж във Варна. „Вчера сутринта привидно всичко беше нормално. В момента, в който влязохме във водата, забелязахме по-странни водорасли. След като ги разпънахме те се оказаха нещо подобно на бинт и марли. Изпитахме погнуса”, разказа Анета Тодорова пред Нова телевизия.

„Събрахме около 15 чувала и ги извозихме. За жалост, в морето има още много. Обърнахме се към спасителите, звъняхме и на 112, но реакция нямаше”, добави Калин Велчев.

Дирон Ръсовски, който е концесионер на съседен плаж, твърди, че подобни гледки не са рядкост. „Излизат и много по-големи отпадъци като гардероби и пейки”, разказа той.

Още по темата гледайте във видеото.

Източник: Нова телевизия

 

 

 

 

Коментари

  • malart

    18 Авг 2022 9:31ч.

    Дирон Ръсовски, какво име

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пишман турист

    18 Авг 2022 9:35ч.

    Посещението на българското черноморие е като руска рулетка. Рискуваш живота и здравето си. Не съм стъпвал там от 20 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "Какво друго може да се очаква, заедно с доплувалите мини?"

    18 Авг 2022 10:33ч.

    Със сигурност в последните месеци, на 404 не 'и е основната грижа за болнични отпадъци. Особено, след като там са презатрупани от работа и инфраструктурата не работи вече. След като този факт е изплувал даже и по тукашното крайбрежие, остава и ние да се чудим, защо местните администрации не излязат от дрямката си и запретнат ръкави? Да, да - вредно е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оставаме, оставаме , оставаме.....

    18 Авг 2022 11:25ч.

    Е не е чак толкова опасно. Малко е некомфортно, като се гмурнеш и на излузане да се окажеш с някой използван памперс, за възрастни на главата, като плувна шапка, но поне ще е голям фън. Само 15 голями чувала мед. отпадъци са нищо работа. Десетките тонове фекалии идващи от Варненското езеро в морето, ефективно ще дезинфекционирГат всякакви мед. отпадъци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи