Туит на консула на Китай в Осака за транссексуалните като "деформирани" предизвика полемика

Туит на консула на Китай в Осака за транссексуалните като "деформирани" предизвика полемика

Китайски полицай пред шведското посолство в Пекин по време на Седмицата на разнообразието, след като Пекинският ЛГБТ център, група за защита на сексуалните малцинства, беше закрит през май. Снимка: АП

Туитът на китайския генерален консул в Осака Сюе Цзян по-рано тази седмица, в който той описва транссексуалните хора като "деформирани", предизвика полемика, като някои коментират, че постът е дискриминационен спрямо сексуалните малцинства, предаде агенция Киодо.

В сряда Сюе написа в Туитър на японски език: "Не искам да дискриминирам сексуалните малцинства, но промяната на пола е деформация, а не еволюция на човешката цивилизация".

Генералният консул също така заяви, че "абсолютното малцинство на практика ни принуждава – нас, абсолютното мнозинство", и заяви, че това противоречи на основите на демокрацията, базирана на правото на мнозинството, която Западът отдавна пропагандира.

През последните години Китай потиска сексуалните малцинства, като разглежда подкрепата за ЛГБТ общността като част от западните ценности и очевидно се опасява, че тяхното движение може да оспори управлението на комунистическата партия, коментира Киодо.

Пекинският ЛГБТ център, група за защита на сексуалните малцинства, беше закрит през май "поради неконтролируем натиск" на фона на по-строгия контрол от страна на правителството на китайския президент Си Цзинпин, припомня японската агенция.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Крайно време е да се заяви на висок глас

    17 Юни 2023 13:35ч.

    Че изкуствено чрез пропаганда се налага идеология, вредна на човека. Смъртността сред хората, посегнали на половата си идентичност е ужасяваща. Тези хора трябва да се спасяват като хора и тази мода да не завлича още и още нешастници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Китайците са се усетили накъде отива тази работа

    17 Юни 2023 14:19ч.

    Винаги се е смятало, че извънземните отдавна са сред нас на Земята и съществува таен план за овладяване на планетата. Почти всичко се оказа вярно с изключение на едно - не са рептили, а обикновени педали. Странното в цялата работа е факта, че сме смятали за невъзможно тяхното собствено възпроизводство на функционално физиологична основа, а те по брой вече надминават и китайците. Как го правят? Променят само една хромозома в ДНК кода (ин витро, сурогатни майки, клониране и всякакви подобни гадости). Но явно много бързат, а не могат да насмогнат (за предишните поколения). За това е тази “джендърска идеология”, налагана така брутално, това бързане за смяна на пола и промени в законодателството, уж за пренебрегваното “малцинство”, което всъщност вече може би е мнозинство. Докато се усетим и вече са ни превзели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва, могат…

    17 Юни 2023 13:56ч.

    и го правят. Китай е на страната на нормалността. И това е отлично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MMN

    17 Юни 2023 14:02ч.

    "През последните години Китай потиска сексуалните малцинства, като разглежда подкрепата за ЛГБТ общността като част от западните ценности и очевидно се опасява, че тяхното движение може да оспори управлението на комунистическата партия" ААААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА Очевидно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    17 Юни 2023 14:19ч.

    "тяхното движение може да оспори управлението на комунистическата партия, коментира Киодо." Тва Киодо, което коментира е very smart thing.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    17 Юни 2023 17:23ч.

    Сега тези, които правят разни конференции за руската пропаганда и дезинформация да кажат те ли ни карат да бъдем на страната на китаеца, а не на японеца, още повече след глупавото му изказване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    17 Юни 2023 17:52ч.

    И как точно ЛГБТ движението "може да оспори управлението на комунистическата партия"? Да не би ЛГБТ да са свръхчовеци? Гении? Корави рамбовци? Че да свалят ККП от власт? ЛГБТ-тата не са "специални", а лица с различен вкус в леглото. Толкова голяма заплаха са за управляващите, колкото и пиещите "pumpkin лате" са заплаха за пиещите чисто кафе...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи