Цветелина Пенкова събира министри, политици и експерти на конференция за енергийния план на България

Цветелина Пенкова събира министри, политици и експерти на конференция за енергийния план на България

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова организира конференция на тема „Енергийна стратегия на България: план за енергийна сигурност“. Тя  ще се проведе на  24.11.2023 г. (петък)  от 9:00 ч. в сградата на Народното събрание на  пл. „Княз Александър I“ 1.

„За страната   ни   е   от   основно значение   да   изгради   независима,  стабилна   и надеждна енергийна система. Обединяването   на   силите   и   сътрудничеството между   държавните   институции,   индустрията,   академичния, неправителствения   сектор   и синдикати са гаранция за добри резултати в дългосрочен план за енергийната политика
и развитие на страната ни“, така Цветелина Пенкова мотивира инициативата си за конференцията. 

Тя   ще   бъде   открита   от   председателя   на   Народното   събрание  Росен Желязков, от министъра на енергетиката на Румен Радев и от министъра на околната среда Юлиан Попов. В събитието ще вземат участие представители на всички парламентарни групи в 49-то Народно   събрание,   представители   на   изпълнителната   власт, представители   на синдикалните организации, индустрията и академичните среди. „Ще разкрия и част от лекторите: председателя на КЕВР – Иван Иванов, председателя на Агенцията за ядрено регулиране – Цанко Бачийски, председателя на Булатом – Богомил Манчев, Проф. Александър Тасев от БАН,  председателя на Еврохолд – Асен Христов и много други ключови експерти“, допълни Пенкова.

„България и Европа преминаха и продължават да преминават през редица предизвикателства. Всички те създават необходимост от политики с  дългосрочен   характер,   които   да   могат   да   отговорят   на   нуждите   на   индустрията   и   българските   граждани“, каза още евродепутатът. 

Тя определи енергетиката като един   от   най-важните   сектори,   към   който трябва  да   насочим сериозно   внимание: „Без стабилна енергетика не се развива икономиката - индустрията и бизнесът нямат базовите условия за разрастване на своята дейност. Накратко, енергетиката е в основата на правилното функциониране на икономиката. И може би най-важното -  достъпът до електроенергия на ниски и адекватни цени е право на всеки един български и европейски гражданин.“

В рамките на конференцията е планирано ще се представят български иновации в   областта   на   възобновяемите   източници   на   енергия,   енергийна   ефективност   и устойчивите практики, както и тяхното приложение в индустрията и икономиката. Учени и експерти от БАН ще представят български иновации и разработки, за да покажат българския принос в зеления преход и енергийната трансформация.

Ппрограмата на предстоящата конференция „Енергийна стратегия на България: план за енергийна сигурност”, която ще се проведе в Народното събрание на Република България на 24.11.2023 г. Събитието е с часови диапазон 9:00 ч. - 15:00ч.

 

 

 

 

 

Коментари

  • данъкоплатец

    23 Ное 2023 17:05ч.

    ... възобновяем източник?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • данъкоплатец

    23 Ное 2023 17:08ч.

    "... българския принос в зеления преход" е да унищожим територията си с ФЕЦ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези две неща:

    23 Ное 2023 17:58ч.

    "независима, стабилна и надеждна енергийна система" И "зеления преход и енергийната трансформация" са взаимно изключващи се. И опитите за съвместяването им, освен неминуемите огромни щети, носи и доза смях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ликвидатор

    23 Ное 2023 19:50ч.

    "Накратко, енергетиката е в основата на правилното функциониране на икономиката. И може би най-важното - достъпът до електроенергия на ниски и адекватни цени е право на всеки един български и европейски гражданин.“ Очевидно, момата от групата на Прогресивните Сектанти има гипсова отливка вместо мозък!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Полковник Фридрих Краус фон Цилергут

    23 Ное 2023 19:54ч.

    Път, от двете страни на който има шкарпи, се нарича шосе. Да, господа. Знаете ли какво е това шкарпа? Шкарпата е изкоп, върху който работят много хора. Тя е вдлъбнатина. Да. Работи се с търнокопи. Знаете ли какво е това търнокоп?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отегчен от тази евродепутатка

    24 Ное 2023 3:39ч.

    Явно започна кампанията за евроизборите и пак ни навират пред очите тази мома. Тя не е направила нищо за България като евродепутат, едва ли има и един ден работа в енергетиката и тя ще ни съветва. Цялата работа е пак да ходи в Брюксел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи