Цветелина Пенкова: Овластяването на следващото поколение е жизненоважно за по-сигурното бъдеще

Цветелина Пенкова: Овластяването на следващото поколение е жизненоважно за по-сигурното бъдеще

„Енергията на младите хора е силно изразена и може да даде положителен старт на всички бъдещи инициативи, идеи, желание за промяна и политики.“ Това каза евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП Цветелина Пенкова  във Велико Търново, където награди победителите от творческия конкурс „Политиката през моите очи“. Първото място спечели Калина Йорданова, от 2-ро до 6-то място/ с двама, класирали се на пето място/ се подредиха Ивелина Момчева, Денис Цигуларов, Денислав Петров, Елис Адем, Дона Георгиева и Павел Петков. Конкурсът беше организиран съвместно от Младежко обединение в БСП  Велико Търново, като неговата цел бе да бъдат показани нагласите на младото необвързано общество към политическия свят през една различна призма, призмата на изкуството.

„Когато говорим за политики за младите, често се фокусираме върху образование, социални дейности, доброволчество. Да, действително това са все част от нещата, от които младите се интересуват, но младите хора са двигател в сферата на иновациите, технологиите и стартъпите“, каза евродепутатът по време на дискусията: „Ролята на младите в политиката“, част от инициативата „Когато младите говорят“. Пенкова отбеляза, че младите хора са ключа към намирането на иновативни решения на фундаментални проблеми, например– изменението на климата. „Овластяването на следващото поколение е жизненоважно за построяването на по-сигурно бъдеще“, изтъкна евродепутатът.  Тя посочи пътя- как може да се насърчи израстването на следващото поколение: чрез практически насочено образование, даващо знания и умения, насочени към предизвикателствата на модерния свят и с ранен достъп до компаниите, където може да се направи паралел между теория и практика. Цветелина Пенкова открои и нуждата от връзка между университетите и бизнес средите и практически насочени стажове, не само отбиване на номера. „Младите хора са движещата сила на почти всяка технологична и социална промяна, с която човечеството се е сблъсквало“, изтъкна евродепутатът.

На събитието във Велико Търново присъства водачът на „БСП за България“ в 4 МИР Велико Търнов – Кристиан Вигенин и представители на листата. „Пожелавам успех и една енергична и силна кампания. Изборите ще са трудни, но вярвам, че заедно и с общи усилия, ще се увенчаем с успех“, изрази подкрепата си към кандидатите за предстоящите избори в листата на БСП за България във Велико Търново Цветелина Пенкова.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП:

https://www.socialistsanddemocrats.eu/

 

Коментари

  • Само ако искате по-бързо да ни затриете

    18 Март 2023 10:48ч.

    Малоумните пишлемета лесно ще се справят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Модерното ляво

    18 Март 2023 11:06ч.

    Пореден опит за спасяване на лъжата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йцйгигкгуг

    18 Март 2023 11:07ч.

    Овластяването на младите преди ограмотяването им е сигурен път към затриване на държавата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кухите лейки не само не са прочели, но няма да прочетат...

    18 Март 2023 11:07ч.

    ...Повелителят на мухите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    18 Март 2023 11:27ч.

    Тази амбициозна мома успя да се намести на високоплатено местенце и се старае да симулира активност! Само дето някои сме гледали интервюто и за политик на Слави Трифонов, където стана ясно, че не знае името нито на финансовия министър на Англия, нито на нашия финансов министър, макар, че е работила в някаква английска банка! Пълна скръб-пълна амбициозна неграмотност, която ръси мозък наляво и на дясно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jjelev

    18 Март 2023 12:17ч.

    1.Овластената посредственост е много опасна.И тая куха лейка е пример 2.Тоя който овластява може и да иземва т.е няма съждение,празна мисъл,куха лейка.3.физиологията-структурите в човешкия мозък за соц отговорно поведение се оформят след 25г.Сега това защо е така,дали заради биологични или социални причини може да се спори.4.Добре е да си дадем сметка че индувидуализма няма да ни доведе до никъде.Но възпитаваме индивидуалисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Образованието не е важно за младите...

    18 Март 2023 12:48ч.

    Важни са "стартъпите" ! ... така се произвеждат тъпите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пенкова отбеляза, че младите хора са ключа към намирането на иновативни решения на фундаментални проблеми, например– изменението на климата. „Овластяването на следващото поколение е жизненоважно за построяването на по-сигурно бъдеще“

    18 Март 2023 13:07ч.

    Нали овластихте Грета и в ЕП гласувате под строй за "правилните" неща, какво повече ви трябва?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигурно бъдеще

    18 Март 2023 17:01ч.

    е класически оксиморон..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    18 Март 2023 14:09ч.

    Пак социално инженерство ли бе, вашта ****, да е жива и здрава! Аман бе, не се ли научихте, че с квоти нищо не става - квоти за турци, квоти за активни борци, квоти за репресирани, квоти за цигани, квоти за тийнейджъри - аман бе! Е, кво стана в науката и висшето образование - игнатовщината избута на преден план младите - хищни и бездарни копелдаци, докторантури на нивото на посредствен курсов проект, доценти и професори, майстори в плагиатството, без половин идея в главите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йосиф В.

    18 Март 2023 17:03ч.

    Кадрите определят всичко..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи