Цветанов бил горд и щастлив, че е вътрешен министър

Цветанов бил горд и щастлив, че е вътрешен министър
В сутрешния блок на bTV вътрешният министър Цветан Цветанов обясни спада на обществената подкрепа за управляващите с кризата, но заяви, че въпреки трудностите и нерешените проблеми, които има правителството, ГЕРБ се справя изключително добре в управлението. По отношение на собствената си работа Цветанов заяви: „Чувствам се удовлетворен от работата, която върших със служителите на МВР, и съм горд и щастлив, че съм министър на вътрешните работи".
<p>Вътрешният министър продължи с хвалбите по свой адрес, като каза: &bdquo;За 1 година управление и за 1 година като министър на вътрешните работи, обществото усети държавността и обществото ще усеща все повече и повече правовия ред".</p> <p>По повод думите на бившия премиер Сергей Станишев, че страната се управлява от полицейска хунта, Цветанов заяви, че не смята лидера на БСП за критерий за оценката на МВР.</p> <p>Вътрешният министър очерта розовата картина, която вижда след една година в управлението, с думите: &bdquo;Удовлетворението от всяка една операция идва от затишието на криминогенния фактор, който е в затвора&ldquo;.</p> <p>В подобен стил Цветанов коментира и операция &bdquo;Октопод&rdquo;, при която бяха арестувани 6 души, 4 от които вече са на свобода заради липса на доказателства, като каза: &bdquo;Не знаете всички тези 60 или 80 човека свидетели по това дело какво са казали и какво са претърпели през последните 15&ndash;20 години&ldquo;.</p> <p>Министърът, който не спира да атакува съда, беше категоричен, че докато не се приключи едно дело, не бива да се взема страна.</p> <p>След това Цветанов продължи с любимата си мантра за несправедливия двадесетгодишен преход и в типичния си трудно разбираем стил заяви: &bdquo;Имахме абдикация от реалните проблеми в борбата с организираната престъпност и корупцията преди години. Хората са имали реалната възможност да работят, но не е имало политическа насоченост. Това, което ние правехме и направихме, е да постигнем това, което постигнахме като резултат&ldquo;.</p>

Коментари

  • Маршал Ней

    07 Юли 2010 1:02ч.

    Бих искал скромно да попитам, как в рамките на тези 20 г. успя да се снабди с къща по скъпа от половин милион, щото аз, макар да се считам много пестелив, не успях за повече от 20г. служба в редовете на неговото министерство да направя това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи