ЦРУ e платило на анализатори, за да променят позицията си, че Ковид произлиза от лаборатория

ЦРУ e платило на анализатори, за да променят позицията си, че Ковид произлиза от лаборатория

Уилям Бърнс, директор на ЦРУ

Автор: obektivno.bg

Писмо от Конгреса на САЩ до ЦРУ, в което конгресмените изискват цялата документация за работата на анализаторите на ЦРУ, разследвали Ковид. В писмото пише, че ЦРУ е платило на анализаторите, за да променят позицията си за произхода на Ковид.

Източник: Select Subcommittee on the Coronavirus Pandemic, US Congress

Американският Конгрес разследва информация, получена от дългогодишен, действащ, старши служител на ЦРУ, според която агенцията е платила на анализатори, за да променят позицията си, че Ковид произлиза от лаборатория. Това става ясно от писмо, изпратено от Конгреса до директора на ЦРУ и публикувано от Подкомисията на Конгреса, разследваща произхода на Ковид.

Шестима анализатори на ЦРУ от екипа за разследване на Ковид са „получили значителен паричен стимул“, за да съобщят, че епидемията от коронавирус през 2019 г. не е възникнала в лаборатория, съобщиха във вторник две комисии на Камарата на представителите на САЩ, позовавайки се на действащ разобличител от ЦРУ.

Подкомисията за пандемията от коронавирус и Постоянната комисия по разузнаване на Камарата на представителите към Конгреса са получили „нови и тревожни показания на разобличител“ относно разследването на ЦРУ за произхода на пандемията от лице, описано като „дългогодишен, старши служител, настоящ служител на агенцията“. Подкомисията за разследване на пандемията към Конгреса на САЩ публикува в Twitter писмото, което са изпратили до директора на ЦРУ Уилям Бърнс, с което изискват цялата документация по случая.

Според разобличителя от ЦРУ шестима от седемте членове на екипа са смятали, че „интелигентността и науката са достатъчни, за да се направи оценка с ниско доверие“, че вирусът произхожда от Института по вирусология в Ухан. Само един е вярвал, че вирусът идва от животно, но той е бил най-старшият, става ясно от писмото, което конгресмените са изпратили до директора на ЦРУ Уилям Бърнс.

На шестимата анализатори са били дадени значителна сума пари, за да променят позицията си, според писмото от Конгреса до директора на ЦРУ.

Председателят на Постоянната комисия по разузнаване на Камарата на представителите към Конгреса Майк Търнър и председателят на подкомисията за разследване на коронавируса Брад Уенструп са поискали документи от Уилям Бърнс, отнасящи се до работата на екипа. Те също така искат от бившия главен оперативен директор на ЦРУ Андрю Макридис „доброволно интервю“ на 26 септември.

Американската разузнавателна общност заяви през юни, че многобройните й агенции не могат да постигнат консенсус за това откъде произхожда пандемията, като четири агенции смятат, че тя „най-вероятно е причинена от естествено излагане при контакт с животно, заразено с коронавирус или близък прогениторен вирус“, докато само една смята, че това е „инцидент, свързан с лаборатория“. Службата на директора на Националното разузнаване заяви, че е преценила, че вирусът „не е разработен като биологично оръжие“.

 

Източник: obektivno.bg

 

Коментари

  • йосарян

    14 Sep 2023 16:20ч.

    мдам... втори въпрос е, защо са искали това нещо да бъде покрито.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заради

    14 Sep 2023 16:46ч.

    Фаучи и изследванията му за "gain of function", които, интересно, са се случвали в лабораторията в Ухан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нали знаете, че

    14 Sep 2023 16:45ч.

    "науката", (пре)насочена чрез "значителен паричен стимул" не е наука?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ковид 19 е медиен конструкт.

    14 Sep 2023 16:49ч.

    Не съществува в Природата..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • плоскоземци нИедни

    14 Sep 2023 16:56ч.

    Тва ЦъРъУто само конспиративни теории, шъ знаиш. Всички сме сигурни, че китаецът Цун Кай Уй е излочил супа от несварен прилеп и е тръгнал кромида.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    14 Sep 2023 17:57ч.

    ама ние не сме гмо мозъци и изобщо не вярваме на янките защо има 20 лаборатории в украина върху какво работят и ние сега ще им внасяме зърното

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калпазанче

    14 Sep 2023 18:39ч.

    Българската журналистка Гайтанджиева предупреди, че в България се провеждат подобни изследвания и показа документи и парични преводи свързани с програмата и незабавно "факт чекърите" сътвориха цял филм за колониалните телевизии, за да опровергават. След като Гайтанджиева показа документите от регистъра на Държавния департамент замлъкнаха. Защо ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НИКИ

    14 Sep 2023 19:09ч.

    ГОВА ГО КАРАХ ГОДИНА ПРЕДИ ДА СЕ ПОЯВИ ОФИЦИАЛНО , Е НЯКОЙ ДА КАЗА ЗА СЛУЧАИТЕ ПОЯВИЛИ СЕ ПРЕДИ ОФИЦИАЛНОТО ИЗДАНИЕ , НЯКОЙ ДА КАЗА КОЛКО СА СЛУЧАИТЕ , НЯКОЙ ДА ПОВДИГНА ВЪПРОСА КОЛКО СА АМЕРИКАНСКИТЕ БИОЛАБОРАТОРИИ ПО СВЕТА И С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАТ , НЯКОЙ ДА КАЗА ЗАЩО АФРИКАНСКАТА ЧУМА ПО ПО СВИНЕТЕ СТО ПЪТИ НАВЛИЗА ОТ СЕВЕР ОТКЪМ РУМЪНИЯ И УКРАЙНА У НАС И ЗАЩО НЕ НАВЛИЗА ОТ ЮГ ОТКЪДЕТО Е АФРИКА...............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фак били гейц

    14 Sep 2023 19:14ч.

    "Само един е вярвал, че вирусът идва от животно". Наистина идва от животно, което се казва Бил Гейтс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гледайте документалния филм

    14 Sep 2023 19:17ч.

    на Джеймс Корбет "COVID 9/11"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Седмината братя и фалшивата история

    14 Sep 2023 19:19ч.

    Най-големият брат излязъл най-глупав и не е успял да вземе пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОГАТО ТЕ СА НА ВЛАСТ

    14 Sep 2023 20:17ч.

    НЯКОЙ ДА СЛОЖИ ТОВА НА БИЛБОРДОВЕ В БЪЛГАРИЯ: "Защо в България има корупция? Защо в страните където управляват хората на Сорос, има корупция и кражби? Защото само мошеници се вреждат за грантаджии, и са изпълнили всички НПО, от където избират политиците, експертите, управителите - администрацията - чиновниците. ПРОСТО МОШЕНИЦИ, какъвто е Асен Генов. просто мошеници точещи грантове, после и държавата."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗНАЕЩ

    15 Sep 2023 0:48ч.

    Корона вируса е биологично оръжие на висшите масони от Римския клуб за редуциране на част от населението на земята. В него има репликирани протеини от ХИВ и човешки протеин зашит към вируса. Програмиран вирус. Разпаднаха му се вложките и стана пак обикновен корона вирус причиняващ хрема. Но го бяха направили така, че действаше като ХИВ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пърличев

    15 Sep 2023 14:53ч.

    „интелигентността и науката са достатъчни..." Дали "интелигентността" не е била в оригинала "intelligence" в смисъл на "данни от разузнаването".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи