Цонев: Ще продължим битката гласуването у нас да е като в САЩ и Европа

Цонев: Ще продължим битката гласуването у нас да е като в САЩ и Европа

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

ДПС ще продължи да се бори гласуването в България да е като в САЩ и Европа. Това каза  зам.-председателят на ПГ на партията Йордан Цонев в предаването "Здравей, България" на Нова телевизия.

„Предложихме 100% машинно гласуване, но с машини, с които се гласува в САЩ. Те се наричат машини с оптично устройство за сканиране. Попълваш си на ръка бюлетината, вкарваш я в сканиращото устройство, ако е грешно попълнена, тя ти я връща и отиваш да я поправиш. Няма невалидни бюлетини. Снощи щяхме да го постигнем, ако ПП и ДБ не бяха излезли от залата”, уточни Йордан Цонев.   

По думите му, при сегашните машини няма контрол върху всички фази на изборния процес. Разследванията е делата показват, че най-лесно вотът се контролира с машини, уточни Цонев.

Той призова всички депутати в Народното събрание да подходят отговорно. „Няма нормален дебат в последните четири парламента.  Не сме там да копаем окопи и да стоим в тях”, каза депутатът от ДПС.

Той коментира и темата „Лукойл”. „Трябва да спазваме петролното ембарго, след като сме получили дерогация от Еврокомисията. Ето вижте какво направи Италия - пое контрола над рафинерията. Това е гаранция, че Лукойл няма да спре да работи. Няма да има дефицит на горива. Има рафинерии и в Констанца, и в Солун”, обясни Цонев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Източник: Нова телевизия

 

 

 

Коментари

  • По пощата, с участието на гробищата?

    02 Дек 2022 9:23ч.

    Май само пощата я нямаме в микса ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха, понеже в САЩ гласуването е за пример

    02 Дек 2022 9:27ч.

    Само дето в САЩ напоследък си мечтаят да гласуват като в Гана. Нищо, тамън туземците ще се научат на модерни думички като табулация и adjudication (за тези, които не знаят последното - практически "невалидните" бюлетини се изпращат някъде накуп, "проверяват" се и се връщат в полза на определен кандидат, пак накуп). Остава и гласуване по пощата да вкарат, както и "места за събиране на бюлетини". Ако последното се случи, ония надпечат от 2013, дето тогава уж подвеждаха под отговорност Желязков, ще излезе като пионерска самодейност. Мечта демократична!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бяла шапка

    02 Дек 2022 9:31ч.

    Някой да му обясни да този "умник", че дали машината е за сканиране на графичен знак или за броене на дигитална опция, е едно и също от гледна точка на софтуерна интервенция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пазителят на Кода

    02 Дек 2022 9:33ч.

    Каквато и машина да изберете пак стигате до мен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Пеев

    02 Дек 2022 13:51ч.

    А ние ще продължим битката за обявяването на ДПС за антинародна партия!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи