Цонев: Ако Слави беше проект на ДПС, нямаше да ходим трети път на избори

Цонев: Ако Слави беше проект на ДПС, нямаше да ходим трети път на избори

Не мисля, че практически са преодолени различията между партиите в тази коалиция. Защо от БСП предлагат програмен кабинет, нима този няма програма. Има хаос в управлението, няма координация - това правителство усилва кризите. Няма диалог, не решиха проблема с Македония, а усилиха тази криза.

Тоза каза в "Здравей, България" по Нова тв Йордан Цонев, зам.-председател на ДПС. Той обясни, че партията му е опозиция и на първо четене няма да подкрепи актуализацията на бюджета. Между двете четения в зала ще предложат усилени мерки за пенсионерите, за бизнеса и др.

"През май председателят на ДПС каза, че отиваме на избори - те няма да хвърлят страната в хаос. Преди година ходихме три пъти на избори, за да има време да дойде партия ПП на власт. Тогава казваха, че изборите са най-доброто средство на демокрацията, значи отиваме и сега на избори.

А актуализация ще има - щом имахме прецедент да се прави актуализация при служебен кабинет, защо сега да няма актуализация. Ще добавим сума за животновъди и растениевъди - все пак идва продоволствена криза.

Ако Слави беше проект на ДПС, нямаше да позволим да ходим на трети избори миналата година, а той да поеме властта и да няма криза.

Слави игра тази игра, за да се състои ПП и да дойде на власт, просто игра за време - няма начин да е продукт на ДПС. През миналия ноември изборите бяха напълно излишни - 200 души умираха на ден.

Няма да подкрепим за гуверньор човек на Иво Прокопиев, затова подкрепихме Каримански.

Американсият съд ще каже основателни ли са санкциите срещу Делян Пеевски, дотогава той ще стои на първи ред в парламента", допълни Йордан Цонев.

 

Коментари

  • Anonimen

    13 Юни 2022 9:00ч.

    Случайно хванах Цонев и водещата Мира,която се инатеше и явно защитаваше ПП.Седн дума-телевизии и медии окончателно станаха първа власт официално,не го крият.Но и Цонев не се даде като и каза как тяхната група от Либер.алианс им доклдват за К.Петков и неговите договорки насаме с лидери от ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Anonimen

    13 Юни 2022 9:03ч.

    Излезе,че Цонев е по-българин от К.П.,който тайно се е договарял да предаде нашето вето.А турците и да имат сметки,тук са прави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АЛИ ПАРЧЕТО

    13 Юни 2022 9:14ч.

    те пък от ДПС точно на теб ще кажат ...еничаринче жалко

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Anonimen

    13 Юни 2022 10:02ч.

    Смешниче,за това,че преразказах спора на Цонев с водещата,не значи,че съм еничар.Толкоз ти е акъла.А ДПС и тяхната игра да играят когато им отърва,си е техен патент.Но Цонев тук натри носа на ''важната и разбираща''младия премиер.Те го ''обичат''.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българия ке падне

    13 Юни 2022 11:38ч.

    Цонев е еничарят, помислих.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ади

    13 Юни 2022 9:29ч.

    Слави е проект на жената на Радев, а ПП на Прокопиев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • марксист

    13 Юни 2022 9:30ч.

    Още бяхте ортаци с ГЕРБ, и затова казахте на Слави да се прави на интересен - като иска да прави правителство само с 65 депутата - а изцяло тяхно. ДБ бяха против ДПС. А винаги позициите на ДПС съвпадат с тези на ИТН, и сега е така. Смешно ми беше как Пламен Пасков предсказа ДПС подкрепа за правителството, след оттеглянето на ИТН сега..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясен

    14 Юни 2022 16:19ч.

    Колкото "Продължаваме промяната" не е проект на олигарха Иво Прокопиев, толкова и ИТН не е проект на ДПС!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи