Цончо Ганев: "Възраждане" ще разговаря с всички партии, но ще подкрепи само свое правителство

Цончо Ганев: "Възраждане" ще разговаря с всички партии, но ще подкрепи само свое правителство

"Възраждане" ще отидат на разговори с всички партии, но ще подкрепят само свое собствено правителство. Това заяви в предаването "Говори сега" на БНТхизбраният за депутат от партията Цончо Ганев.

"Ще отидем на разговори, както бяхме канени от ГЕРБ и ПП в предишните парламенти и ходихме, така ще отидем и сега, ще отидем и на вторите разговори с ПП-ДБ, ако бъдем поканени. Там отиваме с ясни и точни условия, за да получат нашата подкрепа - България да не влиза в еврозоната, България да предоговори условията за нашето членство в ЕС. Друго основно нещо е спиране на изпращането на оръжия в Украйна".

Единственото правителство, което ще подкрепим, е правителство на "Възраждане", отново подчерта той. Каза още, че партията му ще гласува против бюджета, който ще внесе служебният кабинет.

"Това минава през политики, за да може да се влезе в еврозоната. Те казват, че ще има 3% дефицит. За да стигнем до 3% дефицит, а той сега е 7%, трябва да орежем помощите за бизнеса - това искат да прокарат с бюджета".

Вчера "Възржадане" внесоха в парламента 590 000 подписа за референдума за запазването на българския лев. В допитването е заложено влизането в еврозоната да се отложи с 20 години - до 2043 г.

"Влизането в еврозоната е на пръв поглед нещо, което става лесно, но няма механизъм за излизане от нея. За да се вземе решение за влизане в еврозоната, трябва да бъде питан българският народ. Договорите, които България е подписала с ЕС, ни задължават да влезем, но няма фиксирани дати. Пропуска се от всички критици на референдума да споменат, че в края на миналата година Румъния отложи до 2029 година влизането в еврозоната", каза Цончо Ганев.

Посочи, че ако референдумът стигне до гласуване в парламента, никой няма да може да коригира нито въпроса, нито датата за присъединяване. "Възраждане" са се консултирали с конституционалисти и според тях няма нищо нередно в допитването и то не противоречи на основния закон. Ганев смята обаче, че "евроатлантическото мнозинство вероятно ще направи всичко възможно да саботира вота на 600 000 души". 

"Ще проведем референдума и вярвам в силата и духа на българина, че ще отиде и ще гласува и щ определи иска или не иска да влиза в еврозоната".

"Възраждане" е единствената партия, която не се занимава с купуване и продаване на гласове и продължава да расте, отбеляза Ганев.

"Нашият електорат се увеличава от гласоподавателите на тези партии, които обясняват, че ние сме голямото зло."

Вижте разговора във видеото

Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • smb

    08 Апр 2023 19:10ч.

    Хем имат условия, за да подкрепят, хем няма да подкрепят други, освен себе си. Усещане за нищо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    08 Апр 2023 19:14ч.

    Условията са: Не на еврото, Не на оръжията за усрайна, Премахване на базите на краварите. Незнам дали ти усещаш ама аз усещам че си .. прост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    08 Апр 2023 19:20ч.

    И за кво ще ходят на среща, на която няма за какво да ходят? Пожелавам ви пълно мнозинство, за да можете да се насерете напълно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    08 Апр 2023 19:26ч.

    Посочих условията, аз също не бих ходил на преговори. Костадинов каза че е от уважения към избирателите на гроб на тези партии. Не ми пука с кого си говорят а за какво се договарят. То по-голямо осиране от боко и производните на американския синергетик-резидент трудно ще стане !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @"Не на еврото, Не на оръжията за усрайна, Премахване на базите на краварите"?!

    08 Апр 2023 20:55ч.

    Българският лев е вързан за еврото още 1997 г. Шенген ще направи валутата ни по-стабилна и няма да губим от курзовите разлики при обмен, както сега. Инфлацията не зависи от това, а от други фактори, както виждаме при приема на други страни, напр. последно Хърватска. Ако не подпомагаме с оръжия Украйна, това означава Оркостан да я прегази и да дойде и нас да ни прегази след Молдова и прибалтийските. Премахването на базите на краварите ще означава Рашата да ни прегази преди другите бивши съветски губернии. И накрая какво излиза - ИЗраждане иска България да стане губерния на Оркостан и хората да имат много копейки, с които няма да могат да си купуват необходимото за оцеляване, ще върнем мизерията на купонната система и/или "стандарта" на мизерията на русските бараки, така де ИЗрожденци ни пращат за зелен хайвер, като ни лъжат, че в блатата на Московията има риба и като спечелят един ден и ни "управляват", ще бъдем принудени да ловим риба в блатата на Московията. Е, да, ама риба там нЕма, само шарани. https://www.youtube.com/watch?v=nPL8nmAusGw

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    08 Апр 2023 21:05ч.

    То този с маймуната отпред - точно заради глупаци като теб се появяват партии като тази, чиято основна идея е да оборват малоумните ти съждения. Възраждане е другата страна на монетата на малоумието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Българският лев е вързан за еврото още 1997 г. "

    08 Апр 2023 22:28ч.

    При спекулативен курс - никакво махане на лева, нямаме сметка да обедняваме двойно, защото търговците няма да ни пожалят с цените - номиналът им остава, само че в евро, а за контрол не може и дума да стане. Ето това трябва да се обяснява на гражданите, а не да се чертаят разни схеми и диаграми. Който иска да ни кани да влизаме, да бъде така добър да направи курса 1:1. В противен случай доброволци няма да ставаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    08 Апр 2023 23:10ч.

    Нито евро е имало 1997 нито шенген ще направи валутата ни по стабилна. Ако премахнел лева никаква валута няма да имам, може ли по ПРОСТ от теб да има бе !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еми

    09 Апр 2023 9:46ч.

    явно не усеща защото простотията много пречи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баце от село

    08 Апр 2023 19:25ч.

    Ще огледам всички бутилки в магазина, но ще си купя ракия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирил Йорданов

    08 Апр 2023 20:07ч.

    Цончо, кога отрасна в циганските блокове на Владиславово, кога почна да политиканстваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега гледах интервюто

    08 Апр 2023 21:06ч.

    На запис. Перфектно представяне. Проблемът на Възраждане е, че тезите и са за интелигентни и честни хора, а те винаги са малцинство. Предимството и е, че ще става все по зле независимо от всички хватки на евроатлантическото мнозинство, а това ще радикализира дори и най незаинтересованите от политиката. Друг е въпросът, че в днешно време под радикално се разбира прямото говорене на истината каквато е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпросителната

    09 Апр 2023 1:14ч.

    Заявявам категоричното си отношение и съответния контекст по една много важна причина - не желая двусмислия и объркване. Гласувах за Възраждане и се гордея, че Родината ми успя въпреки всичко да роди и предложи на гражданите някаква алтернатива и надежда с една такава партия. Имам и своите резерви и страхове, но не им е тук мястото и времето. Под една или друга форма вече нееднократно е загатвано и заявявано, че в огласените позиции на Възраждане има все още много важни теми и въпроси, по които няма никакво становище. Формалният повод днес е изказването на Ц.Ганев, но и самият Костадинов го е изричал нееднократно, така че съмнения няма. Категоричността и еднообразието на оповестяваните и защитавани позиции е огромно предимство за партия, която все още е в опозиция и можи да си позволи лукса за много неща да се опира на послания и обещания. После става по-трудно. За целите на избягване на неяснотии и разочарования, имам намерение да попитам разни неща партията и нейни избиратели, които проявят интерес. На мен ми се въртят в главата разни хипотези и варионти, но съм безкрайно далече от ясен и убедителен отговор! Можем ли достатъчно ясно да дефинираме понятието "наше правителство"? Кое правителство е наше? Формирано с получен първи мандат? Ама, чакайте?! Да спечелиш избори и да получиш първи мандат с 26 % е едно, а съвсем друга процентите да са 51? Считат ли, че в настоящия момент да се говори за абсолютно мнозинство от 121 мандат и повече е нереалистична? Аз например категорично мисля така! (Дори Сакскобургготски, който долетя тук на магически криле нямаше 121. А смятат ли, че все пак биха могли да получат 121 мандата, но ... спекулирам аз - това е възможно само при хипотеза на случаване на драматични събития от извънреден характер, за които няма да е приятно да говорим! Нека на теоретично ниво обсъдим и хипотезата за правителство, което е формирано от Възраждане, но с 3-ти мандат. Биха ли се впуснали въобще в едната такава авантюра. Не казвайте "баста" - могат да го гласуват едно такова правителство, че да започнат след това подигравки и унижения с тях. Момчета, така нареченото "ваше" правителство някак въобще не ми се привижда и причува по реалистичен начин. Имаме примера на славчовците и техните спечелени избори. След това като пълни дебили, с волята и отчаянието на обречения, предложиха някакво правителство на малцинството с някакви смешни хора и още по-смешен премиер. Е, всички там говореха поне по един-два западни езици, колкото да подчертаят, че лидерът на партията е един дълбоко комплексиран и объркан човек, който по някаква прищявка на съдбата десетки години цапаше и тровеше пространството с простотиите си, защото други простаци искаха това, а трети простаци разрешаваха това. Последно е само илюстрация, че спечелените избори често не дават решения, още по-малко гаранции. Та, Възраждане, що е то "наше правителство"? Продължавам с въпросите: То е наше само защото вие сте го предложили?! Ама ако го направите като славчовците - това би било пълна простотия?! Или става "наше", когато е гласувано в парламента? Правителство, гласувано от кого? От някакви, които готвят гаври с вас или от ваши партньори?! Кои са ви партньорите?! Вие нямате партньори, дори потенциални такива! Пак напомням – харесвам ви и гласувах за вас! Другата хипотеза беше въобще да не отида. Изключено е да гласувам за държани на каишка, купени, крадливи, двулични, корумпирани военнолюбиви негодници. Възраждане, помогнете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян

    09 Апр 2023 12:07ч.

    Възраждане са контролирана опозиция.А Цончо е надменен нагъл арогантен идиот . Възраждане са патерица ПП-ДБ ,ГЕРБ , ДПС

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян

    09 Апр 2023 12:12ч.

    Цончо , много гел си сложил . И ВИЕ ЩЕ ИЗГЪРМИТЕ , КАТО БУШОН. Я КАЖЕТЕ СЕГА , ЩО ГЛАСУВАХТЕ ПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНА ЗА ОТБРАНАТА И ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ , С КОЕТО ДАВАТЕ АРМИЯТА НИ ПОД ПОДЧИНЕНИЕ НА НАТО . ВИЕ СТЕ ФАЛШИВИ ОТВСЯКЪДЕ . КАТО СТЕ ТАКИВА БОРЦИ СРЕЩУ СТАТУКВАТО , ЩО ВИ КАНЯТ ВЪВ КАЗИОННИТЕ МЕДИИ БТВ , НОВА , БНТ ПОСТОЯННО ? КАЖЕТЕ ДЕ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калояне,

    10 Апр 2023 12:49ч.

    Ти кого подкрепяш, че не разбрахме..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наистина е съмнително това ухажване на Възраждане

    10 Апр 2023 13:46ч.

    от медиите, помня колко ги отразяваха преди пред-последните избори и много се изненадах да видя съвсем различно отразяване преди последните избори? Какво се промени толкова? Възраждане гласува за промените в закона за въоръжените сили заедно с всичките евроатлантици, без БСП, после Костадинов успокои обществото че няма липсващи щурмови самолети. Какво патриотично има в това, вместо да протестират срещу промените в закона и после да искаш независима проверка къде са самолетите? Приличат ми на гръмоотводи, нарочно говорят крайно за да привлекат евроскептиците и патриотите към себе си, за да могат после да отведат тяхната енергия в земята и безопасно за евроаталнтиците. Затова и не гласувах за тях, по-добре да не съм представен в парламента, отколкото да се чувствам предаден от най-новите креатури на Козяк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи