Цончо Ганев, “Възраждане”: Обещали сме на Украйна боеприпаси, ракети, както и над 40 танка. Затова ли Радев отказа за срещата на НАТО

Цончо Ганев, “Възраждане”: Обещали сме на Украйна боеприпаси, ракети, както и над 40 танка. Затова ли Радев отказа за срещата на НАТО

“Възраждане” иска да информация каква е позицията на България за Срещата на върха на НАТО

Според документи на украинската държава, България ще им подари над 40 танка, ракети и много военна техника

„НАТО е всичко друго, но не и отбранителен съюз. Ние винаги сме били на позиция, че държавата ни няма място в какъвто и да е военен блок, винаги сме смятали, че България не трябва да е част от НАТО, но за да сме максимално демократични, нашата позиция е, че българският народ трябва да се произнесе и трябва да има референдум дали да сме член на НАТО или не.“, каза от трибуната на Народното събрание заместник-председателят на „Възраждане“ Цончо Ганев в декларация прочетена от  парламентарната група.

Според него, Съединените американски щати може и да провеждат мироопазващи военни операции, например в Сирия, Ирак, Афганистан и в ред други държави, но по съвсем консервативни данни през последните 70 години жертвите в техни мироопазващи военни операции са повече от 40 милиона души.

„Ако вземем за пример специалната военна операция, ще видим, че от една страна е Русия, от друга - Украйна, която разчита на издръжката и подкрепата на НАТО, от което България също е част. За да е пълна подигравката, още когато започна тази специална военна операция, тогавашното правителство на Кирил Петков, Атанасов, Христо Иванов. Слави Трифонов и Корнелия Нинова, започна да продава оръжия през посредници до украинската граница. Стигнахме дотам, че следващите наши правителства вече подаряваха оръжие, включително и служебните правителства на Радев, които опразниха част от складовете ни с военна техника.“, коментира още Ганев.
 
Според официална информация, която излиза, е видно, че към днешна дата този военен конфликт върви към развръзка и това вече не се крие дори от държавите членки на НАТО, а украинската държава губи все повече територии.
 
„След вчерашните изявления на Зеленски става ясно, че войната трябва да се прекрати и да се направи това, което искат руските интереси в целия този многопластов проблем. Притеснителното е, че България е част от него. Повече от 4 години във Варна има команден център на НАТО и България вече е изправена пред угрозата да бъде атакувана, ако конфликтът се разрасне.“, допълни Ганев.

Той припомни, че след няколко дни предстои Среща на върха на НАТО в САЩ, на която Президентът няма да присъства.

„Видяхме официални документи на украинската държава, в които пише, че нашата страна е поела отговорност за изпращането и подаряването на военна техника, на снаряжение, на боеприпаси, на ракетите ни, както и над 40 танка. Каква е опасността пред държавата ни, че чак Президентът не иска да отиде на Срещата на върха? Това е нещото, на което трябва да отговори евроатлантическото правителство, защото касае нашата национална сигурност и ако пари се печелят, бюджет и приходи се изравняват и се възстановяват, от войната няма връщане назад. Защото цар Борис Трети е казал „по-добре да ядем черен хляб, отколкото майките и жените ни да носят черни забрадки.“, каза в заключение Цончо Ганев.

 

 

Коментари

  • forsvaret

    28 Юни 2024 15:17ч.

    Па па па, покажете какво пишат в световните медии за нашия президент? "Глашатаят на Кремъл- българския президент РРадев...."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    28 Юни 2024 15:25ч.

    До:forsvaret Какви "световни" медии? Нито са световни ,нито са истински медии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    28 Юни 2024 15:27ч.

    Е, и? Какво от това? Само вашето мнение ли е единствено правилното? По какво се различавате от комунистите през 50-те, които така неистово оплювате сега? А, да, сетих се. Онези са били по-умни и възпитани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    28 Юни 2024 18:10ч.

    Една патка си мисли, че бабичката дето я храни всеки ден е Господ. Това, че кухата ти лейка си мисли, че определени медийни клоаки бълващи евтина пропаганда са "световните медии" абсолютно нищо не значи. А който си мисли, че Радев слугата на ЦРУ има нещо общо с Кремъл е маймуна с коеф. на интелигентност едноцифрено число.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.С.

    28 Юни 2024 18:37ч.

    Разбрира се, че така ще пишат. Те служат на хегемона и всеки, който се възпротиви ще бъде очеренен. Но ти би трябва ло да знаеш това, защото не случайно си първият писал тук. Какво правиш в про-руски сайт и то първи. Ясно като бял ден - заработваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще видим

    28 Юни 2024 19:59ч.

    След като се разбра че световно известния сциентолог Марк де Турк е бил чест гост в стодиото на Тогедер България (а защо не "Заедно" или "Вместе", а together ?) на Ивелин Михайлов, познанстовото си с когото той потвърди вав видеото "Сциентолог ли съм?", стана известо че Марк де Турк е бил канен от кмета на Пазарджик (с чиято съпруга Михайлов е съдружник) на 27 ноември 2018 да обучава служителите му в града. Това разбираме от статията "Длъжностните лица в Пазарджик спират негомненията" придружена със снимки. Също така, става ясно че Сциентологът Марк де Турк седмица преди (20.11.2018) това е поканен като лектор във Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване в Пловдив, което разбираме от статията "Тийнейджъри въведени в емоционалната тонова скала" . " Емоционална тонова скала" е книга на Л. Р. Хъбард създателя на Сциентологията, спавка интернет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човек с очи

    28 Юни 2024 21:34ч.

    Платените лъжци не стават за авторитети. Кронаджиите също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Откъде 40 танка?

    28 Юни 2024 15:21ч.

    По-скоро става въпрос за пряко участие на фронта. Възраждане нали и те гласуваха наши военни да могат да бъдат командвани в чужбина от друго такива

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    28 Юни 2024 15:33ч.

    Индустрията ни трябва да се ориентира към военното производство за да си върнем позициите преди 89 г - иначе нишата веднага се заема от някоя " демократична " страна !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че как откъде?

    28 Юни 2024 15:38ч.

    Ние ще ги купим със заем, пък на украинците ще ги подарим. Нали така е честно, за да спазваме евроатлантическите ценности...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    28 Юни 2024 17:19ч.

    По времето на Каракачанов бях обновени 44 танка в заводите Терем. Сделка за 80 млн. или близо по 2 млн. на танк. Абсолюгтно сигурно е тъкмо тези 40 танка ща отпътуват за Украйна. Е, ние ще останем с 4 бройки. Пак е нещо... https://www.youtube.com/watch?v=JmWhz5MgQMg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А каква работа изобщо вършат танковете, друг въпрос

    28 Юни 2024 19:11ч.

    Поне да ги оставят у нас за аварийни ситуации. Но проблемът е в живата сила. Всички забалуждават. 40 танка не могат да бъдат квалифицирана информация. .............. Софиянци, понеже сте най-отворените, стягайте се. Или пак провинцията ще обере пешкира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Булгария ВЕЧЕ е изпратила 105 танка Т72

    29 Юни 2024 17:13ч.

    и с това се класираме на 3-то място в света по военна помощ за Украйна, бронзови медалисти сме, защото освен тези танкове (до сега) сме дали и 100 БТР, много гаубици и др. техника... Тошо Тагарев тихомълком направи ала-бала с Олеся Илишчук и всичко замина... Сега още... След като Президентът още преди 2 години му каза лично на Zеленски при посещението му у нас, че нямаме нищо повече за даване, и че е време за преговори за дипломатическо решаване на проблемите им, с което предизвика буря от негодувание и оплаквания на Z. в страните които посети след София, не виждам какво още искат / очакват от нас, нахалниците...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българина

    28 Юни 2024 15:42ч.

    реакторите ще са бонус. На главчев баща му ли ги е купувал тези неща, че ще ги подарява? ето този въпрос искам журналист да му го зададе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не чакай!

    28 Юни 2024 18:40ч.

    Ако ти не му го задаеш, няма кой.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Старио

    28 Юни 2024 15:45ч.

    И Богдан Филов, като Шиши и Боко, е мислил, че всичко е ташак работа. Разбрал е за какво става въпрос чак, когато парче от бомба е пробило креслото му. Ама що не? Да вземем още веднъж от същото. То и украинците си мислеха, че всичко е ташак - подскача те по площада, люти клетви срещу москалите и безнаказано трепане на руското население в Украйна .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    28 Юни 2024 18:12ч.

    Съмнява ме да е разбрал, че са сериозни нещата при бомбардировките по-скоро едва пред наказателния взвор фашисткия Денков е разбрал в какво се е забъркал. Сегашните са абсолютно същите, до последно няам да вярват какво се случва и реално какво са направили с простотията си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към патерицата Израждане

    28 Юни 2024 16:06ч.

    Дето саботираха Ваня Григорова в полза на ПП, дето вкараха Пеевски в комисията за прецакване на Конституията (издухаха се и осигуриха кворум), дето гласуваха за това военната помощ да се одобрява само от правителството (в последния ден на 48 НС, късен следобес), дето гласуват с ГЕРБ в 85% от случаите (средноквадратичната математическа вероятност е 66). Я къш по дупките мушмороци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • -Ало, Костов. Ало, Иване , ти ли си , бе..?

    28 Юни 2024 18:38ч.

    - Ми то е ясно, че ромка трябваше да се сложи за Кмет на Българска столица ,де.. С теб занулихме България , с Ванчето щяхме да я достъпен.. На Ивановден и двамата празнувате ,а.., ей. Ни ли ма позна, бе, - Шорош съм , бе, кой да съм..Айде..!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не знам що за глист си

    28 Юни 2024 20:45ч.

    ... но си обидно неграмотен и по-семпъл от нокторезачката на Ваня Григорова. И тоеа не е неин проблем. Ха-ха-ха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е глист а изрод

    28 Юни 2024 20:48ч.

    Етимологията (той не е знае тази думичка) на изрод в неговия случай идва от Израждане. Изрод от Израждане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Забравихте ли как Костя излъга, че сушките са дадени

    28 Юни 2024 22:13ч.

    на 404, "щото иначе щяло да се разчуе", представете си. Това беше в отговор на изявление на Блумберг че са в 404, ама върлия патриот знае най-точно. Менкат се с другите лъже-патриоти В НС, кому е ред да обслужи западните интереси, че да не бие много на очи и да се дискредитират съвсем пред наивниците които им вярват и гласуват за тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поправка с "не са дадени на 404"

    28 Юни 2024 22:14ч.

    на заглавието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • е видно, че към днешна дата този военен конфликт върви към развръзка и това вече не се крие

    28 Юни 2024 16:17ч.

    Ха сега де ? Откъде е “видно” туй нещо ? Според справките на двете воюващи страни , както и независими военкори, от месеци фронтовете са замръзнали . Или минимално напредване на руснаците в някои участъци. Например 10-15 километра в Очеретино. На повечето участъци линията не е мръднала от две години. А на други участъци пък, какъвто е нововъзникналия Харковски фронт, украинците имат лек напредък

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видимо е за специалистите

    28 Юни 2024 16:28ч.

    а за другите ще е видимо когато им просветне. За видимост светлина е нужна и в главата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яяа

    28 Юни 2024 16:32ч.

    Всеки ден руснаците освобождават по един н.п. . Урките три месеца Работино.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    28 Юни 2024 17:16ч.

    Ми вчера руснаците превзеха Ню-Йорк. Е, не този за който си помислихме: https://t.me/yurasumy/16219

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    28 Юни 2024 17:35ч.

    Видно е по това, че укропите просто СВЪРШВАТ !!! Сега ловят последните нещастници по улицата, изтръгват ги понякога от ръцете на жените и децата им. Пращат на фронта жени и инвалиди. Още 100 000 украинци, убити на бойното поле - и вече просто няма да има кой да спре руската армия... освен зеленски да почне да мобилизира бабите и внучетата !!! Такива като тебе не разбират, че една война се печели от тази армия,която унищожи другата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки ден руснаците освобождават по един

    28 Юни 2024 16:36ч.

    И всеки ден - един и същ населен пункт. Научихме ги наизуст, и пак, и пак ги освобождават ! Московский цирк имени Путина .🤡

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    28 Юни 2024 17:36ч.

    Хубаво сме обещали, ама сега от де ще намерят 40 танка на ход? Един може и да съберем, два ако се озорим, третият е проблем...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    28 Юни 2024 18:11ч.

    Имаме таман 44 парчета: https://dnes.dir.bg/politika/terem-modernizira-44-tanka-t-72-za-78-miliona-leva

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    28 Юни 2024 18:18ч.

    На половината двигателите са за пети шлайф, автоматите не работят, на оръдията противооткатните устройства са дали фира щото няма квалифицирани АВ да смени клапаните,системите за управление на огъня отдавна са в корема, а активното окачване минава текущ и капиталов ремонт само с баданарката. За да тръгнат им трябва чакмак-баир, да стреляш е смела безотговорност, а да управляваш боя се иска командирски глас способен да надвика рева на хиляда коня, щото радиото е аут.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    28 Юни 2024 18:20ч.

    В киреча -не знам що ИИ поправя на корема. То че някой е отпрал шкембе от военните поръчки си е ясно, но друго имах предвид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • STARец

    28 Юни 2024 17:37ч.

    В който съюз влезем все се разпада .!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    28 Юни 2024 18:31ч.

    България тъне в безвремие, в демографска катастрофа, в безумна инфлация и още , и още нерешени проблеми, които чакат националноотговорни управници. А инсталираните във властта се занимават с безумия, зорлем тикат страната ни в чужда война! Що за хора са това? Кой нормален човек загърбва проблемите на държавата си и тръгва да решава чужди такива?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    28 Юни 2024 18:38ч.

    Прав сте. Ето един проблем, който ме шокира. ДИВАТА ФЕРМА в с. Горно Поле, община Маджарово, е едно прекрасно стопанство за биологично животновъдство, създадено от трудолюбиви българи, които с много труд изкарват прехраната си и предлагат на пазар чисти био продукти. Днес фермата се намира в изключително сложна ситуация, защото поредните рекетьори в държавата са решили, че животните не могат да пасат по пасищата в Рила. Това означава да се ликвидира стадо от 2 000 животни. Питам това нормално ли е? Къде е властта? Къде са националноотговорните политици, за да решат проблема. Малцина са ентусиастите в България, които се занимават със селско стопанство, внасяме голяма част от продуктите и на този фон да съсипят създаденото с труда на хората е престъпление!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    28 Юни 2024 18:39ч.

    Всъщност повечето хора предпочитат да оправят глобалните проблеми на маса, отколкото личните с мотика на нивата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    28 Юни 2024 18:43ч.

    Жалко! Собствениците на фермата са пуснали ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА https://www.peticiq.com/449035, бият камбаната, но няма кой да ги чуе. Главчевци оправят международните проблеми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    28 Юни 2024 18:54ч.

    Технически сме "пазарна икономика". Оставям настрана че Собствениците едва ли пасат животните лично(виж Хаджийски за котленската къшла като изпреварило времето си кооперативно стопанство)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    28 Юни 2024 18:56ч.

    Та хленча им за субсидии за собственият риск и печалба са оная нагласа на Капиталиста Държавата да му хеджира риска. Накрая на къра р Манго за жълти стотинки, а някой го дава мериньжей

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До: Ghost

    28 Юни 2024 18:59ч.

    Клиент съм на въпроснтаа ферма, чиито продукти се отличават с изключителни качества. За Ваше сведение цялото семейство, в т.ч деца и внуци работят във фермата. Основателят на фермата е Николай и всеки, който го познава знае, че той участва в изкарването на стадото и качването му на паша. Възмущавам се искрено от опитите на псевдозелени и природозащитници, както и на МОСВ, които не жалят сили да съсипят тостигнатото с толкова труда, както на измислените им аргументи срещу вековни традиции и методи за поддържане на екосистемата в тези райони.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мотиката иска гръб и здрав задник

    28 Юни 2024 19:15ч.

    А повечето са компютърни специалистчета с увиснали задници

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    28 Юни 2024 18:59ч.

    Кат кака Дора, станала героиня че не и затриха козите по директива-умряха шест щото чобана се напи и добичетата презобаха с ечемик. Инак прегръщаше козлетата, дето не иска да види.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До: Ghost

    28 Юни 2024 19:01ч.

    Лесно е да пишете и да съдите седнал пред компютъра. Трудно е да отидете на полето и да свършите нещо полезно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    28 Юни 2024 19:05ч.

    Нямаш идея колко труд, пот и кръв съм пролял по ниви и полета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    28 Юни 2024 19:07ч.

    И точно в момента се връщам от нивите.За вас, софиянци, съм сял тая люцерна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До: Ghost

    28 Юни 2024 19:10ч.

    Подигравателният тон и опитите да сте компетентен по всички въпроси, не говори добре за Вас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    28 Юни 2024 20:13ч.

    https://m.youtube.com/watch?v=9bifZBxG0Gg&pp=ygUYbWFuIGluIGJsYWNrIGpvaG5ueSBjYXNo

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    28 Юни 2024 21:27ч.

    Гост ли си, Прост ли си, защото последното го демонстрираш с всеки следващ пост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    28 Юни 2024 19:04ч.

    Но да се върнем на танковете и как Армия с повече бронирани машини от Турция и Гърция компле днес не може извади един танк за парад? Сичкито от майор нагоре пред стената за разстрел през последният четвърт век за измяна. Труповете в контейнера и съдия изпълнителят да подгони родата за цената на изхабените патрони.Бадева са яли държавна чорба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Велислав

    28 Юни 2024 20:40ч.

    Оръжие досега сме дали много, най-вероятно, ще правят нещо от територипта ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо в парламента се говориха само глупости тогава?

    28 Юни 2024 21:18ч.

    Изслушвахме всеки околийски шеф на нещо, но за разоръжаването - нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • sof

    29 Юни 2024 6:20ч.

    Много "умен" тоз Борис 3.......Симо К. и той.......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи