Център за сексуално здраве хванал единият от мъжете с маймунска шарка

Център за сексуално здраве хванал единият от мъжете с маймунска шарка

Единият от обявените от Министерството на здравеопазването случаи на маймунска шарка в България е бил открит в център за сексуално здраве.

Единият от двата случаи на маймунска шарка, доказани към днешна дата в България, е открит от екипа на CheckPoint София, съобщиха от центъра.

За съжаление, пациентът, за когото ние полагаме грижи и на когото оказваме емоционална подкрепа и съдействие, е свидетел на всички нерешени в здравеопазването ни проблеми, натрупани с години - от неприветливите условия и лошата храна в болницата, през недостатъчния и преуморен персонал, който има своите особености, до липсата на комуникация и диалог в здравеопазването и отсъствието на дигитализация в помощ на пациентите, се казва в съобщение от центъра.

Искрено се надяваме у нас да се приложи ефективен модел за работа при положителни случаи на това заболяване, който да не затруднява пациентите и който им гарантира достойно отношение и третиране и грижи, на каквито всеки има право. Тези два случая са добро начало за тестване на системата и се надяваме пропуските, допуснати в тях, да бъдат отстранени, за да се гарантира качествено здравеопазване на засегнатите, добавят от CheckPoint София.

Центърът е създаден преди 22 години от „Лекари без граници“. Към момента в него безплатно или на достъпни цени могат да се правят различни изследвания, свързани със сексуалното и репродуктивното здраве. Всеки шести с ХИВ в страната се открива в здравния център.

Източник: "24 часа"

 

 

 

 

Коментари

  • Професор сексолог:

    23 Юни 2022 19:08ч.

    Мъжеложството е вредно за вашето здраве.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бонго бонго

    23 Юни 2022 20:52ч.

    Свърши прайда, сега сърбаме попарата на сборището, което Фандъковица рекламираше заедно с херовището.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да се стягат ваксинаторите, петилетката предсрочно

    23 Юни 2022 19:49ч.

    Хомодружинката, управляваща Запада, трябва да превърне разпространението на маймунската шарка в предсрочно изпълнение на петилетен план.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трън

    23 Юни 2022 21:32ч.

    Пеераси, сър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи