Трюдо задейства закона за извънредните мерки заради блокадите

Трюдо задейства закона за извънредните мерки заради блокадите

 

Канадският премиер задейства закон за извънредните мерки, за да се справи с блокадите на протестиращите.

 

Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо съобщи, че правителството е задействало закона за извънредните мерки, за да се справи с "незаконните", както посочи той, блокади на протестиращите срещу противоепидемичните мерки, започнали преди повече от две седмици, съобщава БТА.

 
Протестите парализираха живота в центъра на канадската столица Отава, както и движението по основния мост, свързващ Канада със САЩ. 

 

"Блокадите вредят на нашата икономика и застрашават обществената сигурност", заяви Трюдо. Той подчерта, че за прилагане на извънредните правомощия няма да бъдат разполагани военни, а мерките ще бъдат ограничени във времето и ще се прилагат в отделни региони.  

 

Законът за извънредните ситуации позволява на федералното правителство да разреши прилагането на специални временни мерки за гарантиране на сигурността при извънредни ситуации.

 

Провинция Онтарио съобщи, че тази седмица ще премахне свързаните с коронавируса ограничения върху капацитета на ресторантите, баровете, казината и други обекти, а от 1 март ще отмени изискванията за удостоверяване на ваксинация.

 

 

 

 

 

Коментари

  • Moronic variant

    15 Фев 2022 10:05ч.

    Последните "мерки" на тоталитаризма? А това не е ли иронията на всички иронии - Трудо: "Това е за да пазим канадците, да запазим РАБОТНИТЕ МЕСТА, и да възстановим доверието в институциите. Ние налагаме принципи, ценности и институции, за да може всички канадци да са СВОБОДНИ."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Moronic Variant

    15 Фев 2022 10:07ч.

    Да си допълня поста, явно повече от три реда са недопустими - гледах преди няколко дни дебат в парламента на тоя с Кандис Берген от опозицията. Та тоя е неспасяем, повтаря едно и също и живее април 2020.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма никакви облекчения !

    15 Фев 2022 10:15ч.

    Няма никакви облекчения, това са лъжи на Диктатурата, за да отхлабят натиска на хората ! Основните неща на тоталитаризма - мандатите, остават ! Какви ресторанти, какви барове ? Борба до дупка ! Канадците скандират само едно - ОС ТАВ КА !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    15 Фев 2022 10:26ч.

    Това е целта на протестите, да ви вкарат безкрайно военно положение, както ви вкараха безкрайно извънредно положение за менте пандемията ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глупости

    15 Фев 2022 21:34ч.

    Канадският конвой е спонтанно дело на угнетените канадци ! Спонсорират го сили в САЩ , хора на Тръмп, но това не го прави инсцинировка ! Целта на конвоя е от ясна по-ясна, от няколко дена се артикулира 1/1 , но казионните медии мълчат за лозунга - "ОСТАВКА !" . Развръзка без кръв няма да има. Както и обрат на нещата , без обръщането на силоваците срещу господарите сатанисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи