Трюдо съобщи, че е свален неидентифициран обект, докато прелитал над Канада

Трюдо съобщи, че е свален неидентифициран обект, докато прелитал над Канада

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо съобщи, че неидентифициран обект е бил свален, докато е прелитал над северозападната част на страната, предадоха световните агенции. Обектът  е бил свален над Юкон, северозападна територия в Канада, граничеща с Аляска. Първоначално той е бил забелязан над Аляска, поясни говорител на Пентагона. Миналия уикенд с американска ракета бе свален над САЩ китайски балон, за който Вашингтон каза, че е бил шпионски, а Пекин, че е бил изследователски, припомня БТА.

"Разпоредих да бъде свален неидентифициран обект, който летеше в канадското въздушно пространство", съобщи в Туитър Джъстин Трюдо.

"Самолети на Канада и на САЩ бяха изпратени на място. Американски самолет Ф-22 стреля и порази обекта", допълни Трюдо. Той съобщи освен това, че е разговарял относно инцидента с американския президент Джо Байдън.

Говорителят на Пентагона Пат Райдър обясни, че президентът Байдън е разрешил на един от самолетите на Северноамериканското авиокосмическо командване да работи с Канада. Сега канадските сили ще приберат и анализират отломките от сваления обект, поясни пък Трюдо.

Министърът на обраната на Канада Анита Ананд заяви, че е говорила с американския си колега Лойд Остин и двамата са потвърдили, че заедно ще защитават суверенитета на страните си.

Обектът  е бил свален над Юкон, северозападна територия в Канада, граничеща с Аляска. Първоначално той е бил забелязан над Аляска, поясни говорителят на Пентагона.

В петък американските военновъздушни сили обявиха, че са свалили по заповед на американския президент Джо Байдън неидентифициран обект над Аляска.

Вчера американските военни продължиха да пазят мълчание по въпроса за какъв обект става дума. Още в петък Пентагонът заяви, че обектът над Аляска е бил с размери на малка кола, прелитал е на голяма височина и е изглеждал безпилотен.

Миналия уикенд с американска ракета бе свален над САЩ китайски балон, за който Вашингтон каза, че е бил шпионски, а Пекин, че е бил изследователски. Това породи дипломатическо напрежение между двете страни и доведе до отмяна на визитата на американския държавен секретар Антъни Блинкън в Китай.

След новината, съобщена от Трюдо тази вечер, канадската министърка на отбраната Ананд поясни, че сваленият обект над Канада е представлявал потенциална заплаха за самолетите на гражданската авиация. Той е летял на височина от 14 000 фута (4,2 километра), незаконно е навлязъл в канадското въздушно пространство и е представлявал реална заплаха за гражданските полети, каза Ананд. Тя поясни, че обектът е бил свален на около 100 мили (160 километра) от границата на Канада със САЩ, над територията на Канада.

Същевременно стана ясно, че американското Управление за гражданско въздухоплаване е затворило част от въздушното пространство на щата Монтана за дейности, свързани с министерството на отбраната.

Забранени са били полетите в зона на около Хавър в Монтана, близо до границата с Канада. Засега не става ясно дали мярката е свързана с други балони или други обекти, забелязани да прелитат оттам.

Подобна заповед агенцията бе издала в отговор на предполагаемия китайски шпионски балон, който бе свален миналия уикенд с американска ракета над Южна Каролина.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Да не земат да смъкнат некой наистина неидентифициран,

    12 Фев 2023 9:23ч.

    че тогава белята ще е от извънпланетарен мащаб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ах, колко са удобни тези НЛО

    12 Фев 2023 9:28ч.

    За отвличане на вниманието на населението на Северна Америка от батака там! И за бъдещи обвинения и "санкции, санкции, санкции" срещу Русия/Китай/етцетера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Truman

    12 Фев 2023 9:33ч.

    Хахаха..страх лозе пази...по принцип могат да решат, че отломките са от Фсичко..първо няма отломки и втори търсим сензация и бием враговете...Трюдо и Нормалност са изключващи се една друга думички

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Фев 2023 9:51ч.

    Ба... тия сваляха три дни китайския балон, че извънземните в тиквата на друсалката трюдо ли ще свалят ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франк & Щайн

    12 Фев 2023 10:45ч.

    Не обиждай Трюдо, той настоява да се декриминализира ползването на хероина, амфетамините и на кокаина, защото сегашното отношение на част от обществото води до стигамтизиране и дискриминация на зависимите. Вероятно се планират наркопаради, посещения на наркомани в детски градини, за да видят децата, че не е толкова страшно да си зависим, постери и лозунги, стаи за хигиенична консумация на обществени места, квоти за наркозависми в институциите, властта и на работа, криминализиране на дискриминацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    12 Фев 2023 10:37ч.

    Голяма шумотевица за 1 гарга рошава.Тия смешници от Канада барабар с мъжете.Същата пасмина като южняците.И там се натискаха да правят възродителен процес с Квебек.А дупето на дъртака забърса ли Трюдо? Или само плюнките му?Па дайте снимки на тоя "обект".Това е фейк новина щото е само думи.За лаят на кучетата.Но не е зле да се подготвя стадото за ракетите които скоро ще прелитат от северния ледовит океан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нали ви казах

    12 Фев 2023 10:53ч.

    Междупланетарният съд осъди северна америка. Започва се. Българи, прибирайте се у дома!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евоатлантически милитаристи идиоти

    12 Фев 2023 11:12ч.

    Впечатлението, че болшинството канадци имат умствено ниво на канадците Киро и баща му се затвърдява!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аха

    12 Фев 2023 12:00ч.

    Щом хората без сертификат в Канада не можеха да си купят и храна от магазина...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    12 Фев 2023 11:55ч.

    Наркодилърите от подводници, може да са минали на балони и НЛО за по-сигурни доставки. И те напредват с технологиите, а на други им излезе пришка на мозъка от много мислене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отан

    12 Фев 2023 11:58ч.

    Защо ли ми напомня на приказката за скриването вътрешните проблеми и търсенето на външни врагове?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    12 Фев 2023 12:10ч.

    Face the Nameless Fearless Beast!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Висоцки

    12 Фев 2023 13:30ч.

    Охооо, ами като започнат да прелитат "идентифицирани" обекти с форма на ядрени ракети? Ох, котьо...Янките ги оправя само едно нещо - истинска мащабна война на тяхна земя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    12 Фев 2023 14:32ч.

    Оня ден стреляха по балони, ся по дрона на някое хлапе...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алексий Слав

    12 Фев 2023 14:56ч.

    Не твърди ли и сега, че този балон е пуснат от некакви крайно десни радикали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алексий Слав

    12 Фев 2023 14:57ч.

    А може би дори от антиваксери . . .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи