Трюдо и Зеленски аплодираха украински ветеран от 1-ва галисийска дивизия на нацистите от Вафен СС (видео)

Трюдо и Зеленски аплодираха украински ветеран от 1-ва галисийска дивизия на нацистите от Вафен СС (видео)

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентът на Украйна Володимир Зеленски и премиерът на Канада поздравиха бивш член на скандалната 1-ва галисийска дивизия на СС (14-та гренадирска дивизия на Вафен СС, която се сражава за нацистите през Втората световна война), докато присъстваха на заседание на парламента в Отава, според снимки, публикувани от Асошиейтед прес (АП).

На една от снимките, направена в Камарата на общините в петък, се вижда Зеленски, който стиска юмрук и се смее, а Джъстин Трюдо ръкопляска бурно.

В надписа на АП се обяснява, че двамата лидери аплодират Ярослав Хунка, който е поканен в парламента в Отава и се е бил в Първа украинска дивизия през Втората световна война, преди да емигрира в Канада.

„Първа украинска дивизия“ всъщност е 14-та гренадирска дивизия на Вафен СС, известна още като 1-ва галисийска дивизия.

Видеоклипове от парламента също показаха депутати, които аплодират 98-годишния ветеран, който е воювал срещу Съветската армия като част от 14-та гренадирска дивизия на Вафен СС.

1-ва галисийска дивизия е създадена от нацистите през 1943 г., когато Съветският съюз печели надмощие на Източния фронт. Тя се състои от около 80 000 доброволци, предимно украинци, от района на Галиция, обхващащ днешна югозападна Полша и Западна Украйна.

Подразделениетo участва в операции в Полша и Съветска Украйна и е обвинено в кланета на полското, еврейското и руското цивилно население. Дивизията е победена от Червената армия през юли 1944 г. и скоро е преименувана на Украинска национална армия, преди да се предаде на западните съюзници след падането на Берлин през май 1945 г. След войната част от членовете на 1-ва галисийска дивизия бягат в Канада, където има голяма украинска диаспора.

По време на речта си пред канадския парламент Зеленски заяви, че Канада винаги е била на „светлата страна на историята“ по време на предишни войни и благодари на правителството на Трюдо за подкрепата, която е предоставило на Украйна на фона на конфликта с Русия.

Източник: obektivno.bg

 

 

 

Коментари

  • баба мара

    24 Sep 2023 22:11ч.

    убииците се подкрепят и това в 21 век позор

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американците пак се подиграват със Зеленски. Пуснал чиния за събиране на пари в ООН

    24 Sep 2023 22:15ч.

    Американският сатиричен сайт The Babylon Bee отново се подигра с президента на Украйна Володимир Зеленски. За втори път в рамките на няколко дни. Според авторите, Зеленски помолил квесторите в залата на ООН да пуснат чинии за събиране на дарения за Украйна. Само преди дни същият сайт подигра Зеленски, че бил бесен, след като научил, че един от неговите самолети F-35 е бил неволно изгубен от американските военни. „Той заяви, че е готов да приеме извинение от САЩ под формата на куфари с долари – в немаркирани банкноти и доставени в резиденцията му в Киев“, пише The Babylon Bee. Сайтът намеква, че американските военни постоянно уточняват пред медиите, че не Зеленски, а Байдън е президент на САЩ, за да няма объркване. Ето и целия текст на последния шарж на Зеленски: В опит да събере повече средства за подкрепа на военните усилия на Украйна срещу Русия украинският президент Володимир Зеленски помоли разпоредителите /в залата/ да съберат лепта – дарение по време на речта му пред Общото събрание на ООН. „Моля, дайте толкова, колкото чувствате в сърцата си“, каза Зеленски на делегатите, докато звучеше тиха музика. Само благодарение на щедростта на хора като вас можем да продължим едновременно да нанасяме жестоки военни удари срещу злите руски нашественици и да продължаваме да постигаме напредък в работата си по изпирането на огромни суми пари за различни корумпирани режими по света.“ Зеленски е обект на засилени критики, тъй като се разпространяват съобщения за тежки украински жертви, въпреки че Украйна започна масирана контраофанзива срещу руските сили. Обществената подкрепа сред американския народ за финансирането на войната започна да намалява, като в Конгреса на САЩ се надига движение за прекратяване на изпращането на долари на данъкоплатците в чужбина в помощ на Украйна. Вашият принос е изключително важен“, каза Зеленски. „Всеки долар на данъкоплатеца, който ни изпращате, ни помага да разпространяваме дезинформация и корупция по света. Благодарим ви, че следвате сърцата си и давате средства за нашата много достойна кауза.“ Делегатите на Организацията на обединените нации с готовност напълниха чинията с даренията, като осигуриха на Зеленски парите, необходими за функционирането на украинското правителство и за оборудването на всички правителствени сгради с конзоли PlayStation 5. https://kritichno.bg/politika/amerikanski-sayt-se-podigra-sas-zelenski-2/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лавров: ЕК да купи излишното украинско зърно и да го изпрати в Африка

    24 Sep 2023 22:18ч.

    Европейската комисия може да закупи излишното украинско зърно, което създава конкуренция на близкоразположените до Украйна държави, и да го изпрати в Африка. Това предложение беше изказано от министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров по време на пресконференция след сесията на Общото събрание на Организацията на обединените нации. Ако Европейската комисия харчи десетки милиарди долари за Украйна… Защо това зърно, което Украйна иска да продаде… Нека Европейската комисия да купи това зърно и да го изпрати в Африка“, коментира болезнената за петте Източноевропейски държави тема дипломат №1 на Русия. Веднага след като ЕК реши да ни продължава забраната за внос, Словакия, Унгария и Полша обявиха, че удължават едностранно ограниченията за внос на селскостопански продукти от Украйна без да се съобразяват с бюрократите от Брюксел. Поради тази причина Киев реши да подаде иск в Световната търговска организация. https://kritichno.bg/ikonomika/lavrov-ek-ukraine-wheat-for-africa/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    24 Sep 2023 22:20ч.

    Ха ха. Евреин и педераст аплодират нацист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    24 Sep 2023 22:45ч.

    ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА. Евреин и педераст аплодират нацист. Човече, това е изразът на годината. Но по точно е - Дрогиран евреин и педераст аплодират нацист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    24 Sep 2023 23:16ч.

    И от мен+++++ Звучи парадоксално, но всъщност съвсем не е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Историк

    25 Sep 2023 1:33ч.

    Къде е бат Адолф да му се вземе акъла и да изяде Майн Кампфа! Тази сцена трябва да се популяризира в Полша и Израел. За каква перверзия става въпрос?!? Не бул нацист Наркомана щото бил евреин?!? Хайде бе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    25 Sep 2023 1:35ч.

    Невероятна гавра е това - и с тримата представители на съответното общество! А те дори не го съзнават...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • май че и двамата са дрогирани

    25 Sep 2023 9:44ч.

    Защото правителствения самолет на Трюдо (при посещението му в Индия за срещата Г-20) беше задържан за eдно денонощие, по "технически причини". https://www.independent.co.uk/asia/india/justin-trudeau-plane-breakdown-g20-india-b2408977.html Носи се слух, че реалната причина за закъснението са открити на борда му наркотици...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Важно е

    24 Sep 2023 22:20ч.

    Да има луксозни кадри за масите, тип лъскав живот от Холивуд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кривото огледало на историята

    24 Sep 2023 22:44ч.

    ГЛАСОВЕ, цитирайте моля, как е посрещнат този нацист - като борец с руската армия! Определено се върви към пренаписване на ВСВ и следвоенните години. Първо, оная гинекологичната с призивите си да се спре Русия, за да не използва отново ядрено оръжие, сега и това! Утре поредния шут на ДД ще каже, че Хитлер е борец срещу злия Сталин, но лошите руснаци са го убили. Натам вървят нещата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трюдо е същото онова човече,

    25 Sep 2023 3:01ч.

    което преди по-малко от 2 години, нарече Канадските шофьори "фашисти" и "хомофоби", защото възстанаха против неговата диктатура. Провокатор от полицията, тогава развя нацисткия флаг на улицата, което после се превърна в лайтмотива на управляващите либерали-троцкисти, против протеста. Вижте доволно хилещата се дама зад Трюдо, в син костюм. Това е вице-премиерката Синтия Фрийланд, имаща украински корени и разбира се дядо, чичо, вуйчо или който и да е от роднините ѝ, служил в частите на СС. Досиетата на нейните роднини не са публично достъпни за простосмъртните, а тя е и любимото изчадие на Клаус Шваб от Световния Икономически Форум. До такова падение никое по-раншно правителство на Канада не е достигало! Но сетете се много бързо - догодина в Канада ще има парламентарни избори (осбен ако нео-фашистите не ги суспендират). За кого ще гласуват старите и новодошлите украинци? За бащицата, който възхвалява тяхната кауза, разбира се. Затова и т. нар. опозиция на консерваторите се държи като насрана - ни дума, ни вопъл, ни стон! И те искат от баницата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поправка: не Синтия Фрийланд, а Кристя

    25 Sep 2023 10:20ч.

    (от Кристина) Фрийланд. И тя образована в Харвард, като нашите борци за промяна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мерси за поправката!

    26 Sep 2023 2:08ч.

    Не зная, откъде ми е дошло наум за Синтия....Но си признавам, че не познавам Канадските политици един по един. Фрийланд и Трюдо са "отличниците" на СИФ, та се сетих за нея и по този повод. Между другото, парламентът, Трюдо и Сие, канадската опозиция и т.н. явно имат всички останали за идиоти (то не е за пръв път!). Днес са обявили, но с половин уста, че са поканили нацист в парламента си. Говорителят се извинил - не знаели били, какъв е ветеранът. https://apnews.com/article/canada-parliament-apology-ukraine-nazi-eedc22e1d810011c412953168a4cee46 Дори и десетгодишните деца (не в Канада обаче) знаеха, кой против кого се би във ВСВ. Сега остана да започнат с оправдания, че и в СС и във вермахта е имало антифашисти. И че този дядка всъщност е спасил много евреи от изтребление. Или че е бил само преводач или артелчик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фон Манщайн

    24 Sep 2023 22:46ч.

    Идва време за реабилитация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ам.изверг

    24 Sep 2023 22:53ч.

    Ядрен армагедон за тия убийци, подпалващи войните!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    24 Sep 2023 23:25ч.

    Мисля си, какво ли са изпитали гражданите на Израел, оцелели от ВСВ във връзка с тези аплодисменти в Канада? Зелански и Трюдо, депутатите аплодират нациста Ярослав Хунка от първа галисийска дивизия на СС?! Евреин и домакина му приветстват нацизма и всичко, което олицетворява той! Позор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    24 Sep 2023 23:28ч.

    Изпитали са омерзение! Ето статия от еврейска медия, която разкрива още мръсни факти - споменатата СС дивизия е почетена с паметници в Канада, Австралия и в САЩ (Детройт и Филаделфия): https://forward.com/fast-forward/561927/zelenskyy-joins-canadian-parliaments-ovation-to-98-year-old-veteran-who-fought-with-nazis/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    25 Sep 2023 9:36ч.

    Благодаря за инфото, ще го прегледам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Десантът в Нормандия

    25 Sep 2023 0:06ч.

    Това е дълбинен СРАМ за КАНАДА ! Подигравка с паметта на 50 000-те загинали канадски войници и цивилни в борбата с Фашизма ! Позор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 50 000?

    25 Sep 2023 10:28ч.

    А сравнено с 23 000 000? През 2015 г. в канадския бюджет заложиха 15 МЛРД. кан. $ за маркетинг/просвещаване на народа канадски на тема "Голодомор"... Имало хора (дошлите от Джибути и други по-далечни места) които не били чували за това сталинско извращение... Кристя тогава тъкмо беше достигнала до положението на дясната ръка на Трюдо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ново-фашисти

    25 Sep 2023 0:16ч.

    Това е гавра с ДЕСЕТКИТЕ милиони убити през Втората Световна война, от които 27 милиона са съветски граждани! Невиждано морално падение...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    25 Sep 2023 0:28ч.

    Точно - джендър - фашизъм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хора, бдете!

    25 Sep 2023 0:30ч.

    СМЪРТ НА ФАШИЗМА! СВОБОДА НА НАРОДА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аууу,

    25 Sep 2023 0:34ч.

    колко са възмутени путинофилите, сякаш не Съветска Русия, а Канада е била ортак с нацистите по силата на пакта Моллов - Рибентроп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карлуково - спешното отделение

    25 Sep 2023 0:39ч.

    "...силата на пакта Моллов - Рибентроп." ----- ------- ----------- ---------- ------- ------- Сещам се сега - Моллов е нашият пациент от 401 стая, а ти от коя стая на клиниката пишеш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    25 Sep 2023 0:48ч.

    Младежо чети за Мюнхенския сговор. Ако можеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПФУУУ

    25 Sep 2023 1:36ч.

    Ами не е била! Какво да направим, че си тъп и прост ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По фашистка

    25 Sep 2023 2:22ч.

    От Русия в момента няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До 24 Sep 2023 23:22ч

    25 Sep 2023 8:32ч.

    Май имате спешна нужда от лоботомия... вземете мерки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво да Му....

    25 Sep 2023 1:11ч.

    ...коментираш? Евреинът Зелен пъпеш аплодира убиец на евреи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лошо и по-лошо

    25 Sep 2023 1:33ч.

    САЩ,Канада,Аржентина,Австралия са приютили хиляди нацисти. Тогавашният Папа през 1945г. е осигурявал пари,паспорти и канали да избягат. По-лошото е,че Хрушчов даде амнистия на бандеровците през 1955г. и ги легитимира като граждани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    25 Sep 2023 2:58ч.

    "Operation Paperclip" - 1 600 нацистки учени и инженери са "изпрани" от американците, включително СС-овци. "Operation Paperclip: The Secret Intelligence Program that Brought Nazi Scientists to America" by Annie Jacobsen - https://m.youtube.com/watch?v=3MZr5J5DOfk

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан Караджа

    25 Sep 2023 4:17ч.

    и УКРАИНЕЦА Хрушчов подари на украйна Крим, както се подарява шише водка-пърцуца....днес сме пред Армагедон, заради един комунистически вожд, фалшив евреин-президент и последствията на комунизма, но нека не забравяме и фалиралите щати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ Куци

    25 Sep 2023 10:46ч.

    "Operation Paperclip" - 1 600 нацистки учени и инженери са "изпрани" от американците, включително СС-овци." Тази операция си е чиста проба brain-drain. Целият научен капацитет на Германия е бил преместен в ЩАС, легални документи, вед. жилища, работа по-специалността (по-точно върху СЪЩИТЕ проекти и теми), по които са работили до тогава, дори документацията си/изследванията върху лагерниците са занесли на "новото си работно място"... Тогава вторият език в ЩАС не е бил испански, както сега, а ... немски. Но само в къщи, под сурдинка... Та чуди ли се някой защо тъй искрено ридае Антони Блинкен за отминалото славно време (the unipolar world на 70-те години на 20 век) в щас-ката история - време на подем и безкрайни иновации/открития и напредък във всички научни сфери? Отделно хилядите договори по Плана Маршал за възстановяването на Европа с единствената функционираща индустрия в света... Да, славно време е било за Хегемона, съзидателно. А тук някои разбирачи се подхилват на "ватниците" (руските селяндури), които от калта и ужаса на фронта са се върнали в разрушените си домове, и намерили-ненамерили близките и семействата си, са започнали да ... възстановяват всичко, със собствени сили и без чужди средства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан Караджа

    25 Sep 2023 4:10ч.

    Господ ще ги съди един ден и ще отсъди правилно, а дотогава те ще затрият милиони!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Мангал

    25 Sep 2023 13:51ч.

    Канадците започнаха да се извиняват след като еврейските организации тропнаха с юмрук по масата (както винаги): https://www.cbc.ca/news/politics/anthony-rota-ukrainian-veteran-apology-1.6977117 Но не виждам от украинска страна някои да се извинява... Нещо санкции за Украина/Зе?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитно

    25 Sep 2023 20:39ч.

    А Израел мълчи!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аноним

    25 Sep 2023 18:24ч.

    Що за подхилкващи изроди са се изтъпанчили на предна линия тук????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето и "обяснението" от Канадска страна:

    26 Sep 2023 2:13ч.

    https://apnews.com/article/canada-parliament-apology-ukraine-nazi-eedc22e1d810011c412953168a4cee46 В парламента на Канада не знаели, кого са поканили! Тия са бетер нашия парламент. Приветстват на крака "ветерана", а после научават, че той се е бил против тях през войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи