Тръмп отмени срещата с Ким Чен Ун

Тръмп отмени срещата с Ким Чен Ун
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че се отменя срещата му със севернокорейския диктатор Ким Чен Ун, планирана за 12 юни в Сингапур. Като причина за провала на срещата той поочва "неприкритият гняв и откровена враждебност" в последните изявления на Ким Чен Ун. Надявам се един ден да се срещнем, допълва той. Според него това е пропусната възможност и "много тъжен момент от историята".

 

Днес от Пхенян обявиха, че са спазили обещанието си да взривят тунелите на ядрения полигон, с което разчита да намали напрежението в отношенията с Вашингтон. Става дума за полигон в планините в североизточната част на страната, където бяха проведени 6 от ядрените тестове.

 

Разрушаването е било наблюдавано от малка група чуждестранни журналисти, подбрани от Северна Корея. Операцията е включвала и унищожаване на наблюдателния пост и охранителни пунктове.

 

Националната новинарска агенция KCNA твърди, че при експлозиите няма изхвърляне на радиоактивни материали или някакви щети на околната среда.

 

Южна Корея приветства действията, които нарече "първата значителна стъпка за реализиране на пълното ядрено разоръжаване, за което Северна Корея говори на срещата между двете части на полуострова".

 

 

 

 

 

Коментари

 • Мунчо

  24 Май 2018 17:55ч.

  Бай Тръмп изработи Чен Ун . Тия бунаци си унищожиха полигона , но Доналд каза , че ще им ,, купи колело , обаче друг път "

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • брей

  24 Май 2018 18:34ч.

  ...и как го е изработил? ...унищожил си е полигона и хората виждат, че човека иска промяна. ...стигат дъното американците. ...явно тяхната политическа класа не се е "прехвърлила" в 21-ви век!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  24 Май 2018 19:06ч.

  Приятелю брей , моята писаница е тъжна ирония . В този сайт , на 11.05 .2018 г. бе публикувана статията на проф. Джеймс Петрас : ,, Седем примера , които Кремъл не бива да забравя " . Хубава е , и е поучителна за наивници като другаря Чен Ун . Ма , така е , като севернокорейците не следят Glasove.com :) :) ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • https://www.youtube.com/watch?v=RLTjJkSYes0

  24 Май 2018 19:07ч.

  Това са китайци в тоя клип, поразителен. Къде са тръгнали американците с гайдите! А кореецът унищожил един, за да създаде друг.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гайки

  25 Май 2018 9:43ч.

  Един не съвсем тънък (всъщност бая дебел!) намек със залповото изстрелване от атомна подводница на четири МКБ ракети "Булава" накара Трамп да пише съжалително писмо, а Помпео да хленчи, че Русия увреждала стратегическите интереси на Фашингтонския режим. Ядреният Ким тука е само цвета на тоягата, която в еврейския епос се вярва, че в сюблимни моменти като тоя наистина можела да цъфти. Впрочем, да попитаме риторично военните експерти тука, имало ли е случай американска ядрена подводница да е изстреляла залпово четири МКБР "Трайдънт" наведнъж? И колко по-стари са Трайдънт спрямо Булава??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи