Тримата синове и няколко внуци на лидера на Хамас са убити при израелски въздушен удар, той не реагира при новината (видео)

Тримата синове и няколко внуци на лидера на Хамас са убити при израелски въздушен удар, той не реагира при новината (видео)

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Тримата синове на Исмаил Хания, лидера на радикалното палестинско движение Хамас, са били убити при израелски въздушен удар, предаде Ройтерс. Агенцията се позовава на съобщение, публикувано в свързаната с "Хамас" новинарска агенция "Шехаб". Новината се потвърждава и от телевизията на Хамас "Ал Акса", допълва Асошиейтед прес.

Роднини на Хания и представители на Хамас са заявили пред медиите, свързани с движението, че синовете на Исмаил Хания - Хазем, Амир и Мохамед Хания, са били убити с членове на техните семейства близо до бежанския лагер "Шати" в град Газа, допълва Асошиейтед прес. Телевизия "Ал Маядин" съобщи, че са загинали и няколко внуци на Хания.

Исмаил Хания, който живее в изгнание в Катар, също е роден в "Шати", припомня АП.

Засега израелската армия не е коментирала информацията, допълва БТА.

Новината беше съобщена броени дни след като се навършиха шест месеца от нападението на Хамас срещу Южен Израел, в което бяха убити 1200 души, а над 250 бяха взети за заложници и откарани в ивицата Газа.

След това Израел започна офанзива по суша и въздух срещу палестинския анклав, в която жертвите от палестинска страна са над 33 000, съобщава здравното министерство на ивицата Газа.

Източници: dnes.dir.bg, "24 часа"

 

 

Коментари

  • дааа

    10 Апр 2024 19:17ч.

    сега евреите очакват от тоя човек благо отношение, предполагам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да избиеш цялото поколение

    10 Апр 2024 19:53ч.

    на един човек, който и да е той, не е отмъщение, а низост в 21 век. Добре са възприели евреите уроците на своите фашистки мъчители.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не с е знае кой кого е мъчил

    10 Апр 2024 22:00ч.

    Все бедняци в лагерите са били, и все едни такива бели, бели ... Поне по снмиките, които бяха разположени там на място

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    10 Апр 2024 19:53ч.

    Жестока история. Но евреите винаги очакват най-лошото и затова са решили да бъдат по-фанатични дори от най-големите ислямски фанатици. Несим Варути, некъф депутат от Ликуд каза: "Ако американците не ни дадат оръжия то ще използваме всичко, което имаме". :(( Разбирай и 90-400 те ядрени заряда . Еврейският религиозен фанатизъм е дълбоко просмукал тяхното общество. Дори Ехуд Барак и други "либерали" разсъждават над "проклятието на 80 те години" и библейски понятия, като Апокалипсис и Армагедон. Тия са напълно луди и ако видят, че държавата им заминава ще взривят всичко около себе си. Арабите и персите са буквално на тръни.... :((

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тряс

    10 Апр 2024 21:56ч.

    Натаняху спешно търси ясен враг, когото бързо да победи и да върне нормалния живот в страната. Но такъв няма, няма и да има... Арабите вече са много по-умни отпреди и няма да се вържат на еврейските провокации, времето работи за тях. 1/3 от икономиката на Израел вече я няма, колко могат да издържат в състояние на перманентна гореща война срещу всички в региона?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    10 Апр 2024 22:26ч.

    Търсят серия от отмъщения, за да имат оправдание да започнат заселване на Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    10 Апр 2024 23:11ч.

    Какво заселване на усрайна, докато се води война в нея, която война е още в начален стадий? Не се знае кога ще свърши и с какви разрушения войната, може да има радиоактивна пепел на тия земи скоро. Вече има следи от уранови бомби и бойни отровни вещества предполагам все мечта за заселване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи