Трима убити при стрелба в кампус в щата Мичиган, осем ранени в Ню Йорк от мъж с камионетка

Трима убити при стрелба в кампус в щата Мичиган, осем ранени в Ню Йорк от мъж с камионетка

Осем души бяха ранени в Ню Йорк, когато мъж, шофиращ камионетка се вряза на няколко пъти в пешеходци на различни места в мегаполиса, предадоха световните агенции, като се позоваха на данни на полицията. Засега силите на реда изключват терористични мотиви за атаката. Междувременно трима души бяха убити и петима ранени от мъж, открил огън в кампуса на Университета на щата Мичиган в град Лансинг, предадоха световните агенции.

Инцидентите в Ню Йорк са се разиграли в Бруклин. Водач на камионетка блъснал няколко души. Последвало преследване с полицията, при което водачът на камионетката ударил още няколко пешеходци. Накрая той бил задържан. Двама от ранените са в критично състояние. Сред ранените имало и един полицай. 

Инцидентът се случи в момент, в който в Ню Йорк започна дело срещу узбекистанец, който на 31 октомври 2017 г. блъсна нарочно с пикапа си пешеходци, при което загинаха осем души. Той може да получи смъртна присъда. Разследването потвърди, че той е действал от името на "Ислямска държава".

Междувременно трима души бяха убити и петима ранени от мъж, открил огън в кампуса на Университета на щата Мичиган в град Лансинг, предадоха световните агенции. Нападението е извършено малко след 20 ч. местно време (01 . по Гринуич) в сграда на университета. След като открил огън там, нападателят отишъл в друга сграда и продължил да стреля, разказа Крис Розман, изпълняващ длъжността полицейски началник на кампуса. Според него някои от ранените са в критично състояние.

След като извършил нападението, нападателят избягал. Полицията разпространи негова снимка. Става дума за чернокож мъж, нисък на ръст, с дънково яке, червени обувки и бейзболна шапка.

В издирването на мъжа се включиха няколкостотин полицаи и представители на силите на реда. Накрая полицията обяви, че нападателят се е самоубил и тялото му е било открито на около 4 километра от района на университета, предадоха световните агенции.

Мотивите за атаката остават засега неясни. Това е поредното масово убийство в САЩ.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Водач на камионетка блъснал няколко души...

    14 Фев 2023 8:22ч.

    Причината ? Преял с насекоми и му станало лошо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи